Νηστεία Χριστουγέννων 2007

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Νηστεία Χριστουγέννων 2007

Δημοσίευση από filtor »

Ένας νέος γύρος αγώνων αρχίζει από μεθαύριο ιδίως για εμάς που είμαστε στο πάτωμα από την ακηδία.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για πράγματα που τους περισσότερους μας ενώνουν και μας στρέφουν το νου στον Χριστό πράγμα που από μόνο του μας κάνει πιο αδύναμους για να αμαρτήσουμε.

Εύχομαι αυτές οι ημέρες να είναι γόνιμες και να συμβάλλουν στην φώτιση του σκοτισμένου νου μας με περισσότερη νηστεία, προσευχή και και εσωστρέφεια που οδηγούν στην κάθαρση.

Αμήν.
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

Αμήν!!!!!!!!!!!
Πότε ακριβώς αρχίζει η νηστεια;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να συμφωνήσουμε κατ' αρχήν πως όταν αναφερόμαστε στην νηστεία εννοούμε την νηστεία ΟΛΩΝ των παθών και όχι μόνο στη διατροφική αλλαγή!
Η νηστεία είναι ένας σκληρός, αλλά και όμορφος αγώνας εναντίον του ίδιου μας του εαυτού! Είναι ο αγώνας στον οποίο πρέπει να περιορίζουμε οτιδήποτε μας ευχαριστεί, γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο πάθος! Μας αρέσει το καλό φαΐ; Αλλάζουμε διαιτολόγιο! Το κρασί; Το σταματάμε! Το κάπνισμα; Το ίδιο (προσπαθούμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε)! Την ερωτική ικανοποίηση; Την διακόπτουμε (εννοείται για τους παντρεμένους, και μόνον εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη και των δύο)! Και οτιδήποτε άλλο μας ευχαριστεί ιδιαίτερα!
Η νηστεία είναι η προσπάθεια επιβολής του πνεύματος πάνω στο σώμα και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική!
Θεωρώ πάντως ότι σημασία δεν έχει τόσο να την τηρήσουμε απόλυτα (αλίμονο, ποιος μπορεί;), αλλά κυρίως να κάνουμε μια πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν!
Στην περίοδο της νηστείας ΠΡΕΠΕΙ ο Χριστιανός να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό! Ο μακαριστός πατήρ Χαράλαμπος Βασιλόπουλος αναφέρει σχετικά : Δεν μπορείς να νηστεύεις και συγχρόνως να αδικείς, να κλέβεις, να τσακώνεσαι, να βρίζεις.

Ο δε Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που γιορτάζει σήμερα (την ευλογία του να ‘χουμε) αναφέρει :

Νηστεύεις; Απόδειξέ το μου με τα έργα σου :
1. Αν δεις φτωχό, να τον ελεήσεις.
2. Αν δεις εχθρό, να συμφιλιωθείς μαζί του.
3. Αν δεις όμορφη γυναίκα, να την αντιπαρέλθεις.
Ας μην νηστεύει λοιπόν μόνο το στόμα, αλλά και το μάτι και η ακοή και τα πόδια και τα χέρια και όλα τα μέλη του σώματος.
Να νηστεύουν τα χέρια, μένοντας καθαρά από την αρπαγή και την πλεονεξία. Να νηστεύουν τα πόδια, ξεκόβοντας από τους δρόμους που οδηγούν σε αμαρτωλά θεάματα. Να νηστεύουν τα μάτια, εξασκούμενα να μην πέφτουν ποτέ λάγνα, σε όμορφα πρόσωπα, ούτε να περιεργάζονται τα κάλλη των άλλων. Ας νηστεύει και η ακοή. Να μην δέχεται τις κακολογίες και τις διαβολιές. Ας νηστεύει και το στόμα από τα αισχρά λόγια και τις λοιδορίες. Διότι τι όφελος έχουμε όταν απέχουμε από τα πουλερικά και τα ψάρια, δαγκώνουμε όμως και κατατρώμε τους αδελφούς μας;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Carlos έγραψε:Αμήν!!!!!!!!!!!
Πότε ακριβώς αρχίζει η νηστεια;
Με το που τελειώσουν τα αλλαντικά από το ψυγείο
:lol:

Χιούμορ χιούμορ :)

15 Νοεμβρίου ξεκινά και τελειώνει 24 Δεκεμβρίου
Από 17 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου μπορούμε να τρώμε ψάρι ελεύθερα εκτός Τετάρτης και Παρασκευής
Το διάβασα εδώ
http://www.matia.gr/7/72/7202/7202_1_5.html
Καλή Σαρακοστή
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Στην περίοδο της νηστείας ΠΡΕΠΕΙ ο Χριστιανός να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό! Ο μακαριστός πατήρ Χαράλαμπος Βασιλόπουλος αναφέρει σχετικά : Δεν μπορείς να νηστεύεις και συγχρόνως να αδικείς, να κλέβεις, να τσακώνεσαι, να βρίζεις.
και επειδή η δικιά μου αργεί κατα τι, εχω πλέον όλο το περιθωριο να σας τα "ψέλνω" χωρίς να μπορεί κανείς σας να μου απαντά...!!!!

ΕικόναΕικόνα
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

:wink:

Μου περίσσεψαν 3 τριάδες γιαουρτάκια μπλε της ΦΑΓΕ και τα δίνω -50%! Ενδιαφέρεται κανείς;
:lol: :lol:
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

strumfi έγραψε::wink:

Μου περίσσεψαν 3 τριάδες γιαουρτάκια μπλε της ΦΑΓΕ και τα δίνω -50%! Ενδιαφέρεται κανείς;
:lol: :lol:
Εικόνα
To είχα αναγκη στ΄αλήθεια
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

:spam1:

:occasion5:
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από fousca »

AX ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ? ΜΟΝΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ? ΑΝ ΚΟΨΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?

(ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΑς ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ!!!!! =D>
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”