Οδοντιατρική-Θεολογία...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Dimitra1987k
- Νέο Μέλος

Οδοντιατρική-Θεολογία...
Είμαι στο δευτερο έτος της οδοντιατρικής όμως όσο ο καιρος περνάει μέσα μου όλο και περισσότερο ενδυναμώνεται η πεπείθηση ότι η σχολή και το αντικείμενο που πραγματικά αγαπώ είναι η θεολογία. Αλλά... Είχα πολύ υψηλη βαθμολογία βλέπετε... Βρισκομαι σε αδιέξοδο, καταλαβαίνετε, πίεση πολύ γιατί είναι και δυό ασχετες μεταξύ τους σχολές. Κάποιοι μου λένε πως κρίμα είναι, να κάνω υπομονή άλλα 3 χρόνια να τελειώσω την οδοντιατρική και μέτα ας κάνω ό,τι θέλω. Είναι φορές όμως που απελπίζομαι πολύ. Μου αρέσει να απαλύνω τον πόνο των άλλων και αυτό ήταν και το κίνητρο μου για τη σχολή στην οποία φοιτώ. Όμως... Στο πανεπιστήμιο κάνω "κοπάνα" απ' τα ιατρικά μαθήματα για να πάω να παρακολουθώ τα αμφιθέατρα της Θεολογίας... Μου αρέσει υπερβολικά να διαβάζω θεολογικά βιβλία και να ασχολούμαι με τον τομέα αυτό. Είμαι σε μεγάλη σύγχυση και αυτό έχει αντίκτυπο και στη σχολή μου.. Ευχαριστώ που με ακούσατε... Και αν κάτι έχετε να μου πείτε είναι καλοδεχούμενο...
-
strumfi
- Κορυφαίος Αποστολέας

O αείμνηστος Γεώργιος Παπαζάχος, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την... έπαθε ως εξής: Σπούδασε Ιατρική και μετά σπούδασε και Θεολογία, που πάντα ήθελε. Πέρασαν τα χρόνια, συνάντησε τον Γέροντα Πορφύριο, έγινε προσωπικός του γιατρός και κατόπιν δήλωσε:
"Τώρα καταλαβαίνω γιατί σπούδασα Ιατρική: Για να γίνω γιατρός του Γέροντος Πορφυρίου".
Είναι μία εκδοχή
"Τώρα καταλαβαίνω γιατί σπούδασα Ιατρική: Για να γίνω γιατρός του Γέροντος Πορφυρίου".
Είναι μία εκδοχή
-
Dimitra1987k
- Νέο Μέλος

Αγαπητή Δήμητρα. Είναι σίγουρο πως οι γονείς σου νοίζονται για το καλό σου και θέλουν να σου εξασφαλίσουν το μέλλον σου. Ο Κύριος δεν κρίνει με το επάγγελμα που κάνει ο καθένας. Φαίνεται ότι η αγάπη σου για τον Θεό είναι μεγάλη. Άλλωστε τα αγαθά κόποις κτώνται. Μην ανησυχείς ο Θεός θα σε απαλύνει από το "βασανηστήριο" σου. Έχε πίστη και υπομονή. Ο Θεός μαζί σου!!!
Η ιατρική σου είναι ένα σπουδαίο θέμα. Θα απαλύνεις πολλούς ανθρώπους με αυτές σου τις γνώσεις. Αν όμως θες και την θεολογία τότε ποιο λογικό δεν θα ήταν ένα έξτρα (κουραστικό βέβαια) πρόγραμμα; Π.χ στην Αγία τριάδα Πειραιώς κάθε μέρα το απόγευμα έχει θεολογικά μαθήματα. Δεν ξέρω τις ώρες των μαθημάτων σου αλλά νομίζω ότι κάπου θα βρεις την κατάληλη φροντιστήριο (εκκλησσία; κατηχητικό; κάτι τέτοιο....) για να μάθεις και αυτό που θες. Πρόσεξε όμως μην κουραστείς και τα παρατήσεις και τα δύο. Η καταστροφή θα είναι διπλή!
-
Dimitra1987k
- Νέο Μέλος

Ίσως αυτό που μπορώ να κάνω μόνο έιναι υπομονή. Μακάρι να βγω κα΄ποια στιγμή απ'το αδιεξοδο αυτό. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τα λόγια σας... Πάντως είναι πολύ βάρος γαι μένα η σχολή αυτή... Το μόνο που με περηγορεί είναι ότι σχετιζεται με την υγεία και τον πόνο των συνανθρώπων μου. Αλλά πολλές φορές σκέφτομαι τη ματαιότητα του σωματικού πόνου εν συγκρίσει με τον ψυχικό γι' αυτό και η μεγάλη μου λαχτάρα για τη θεολογία...