Η γιορτή των ενόπλων δυνάμεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

poulari
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Re: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση από poulari »

kouklaki έγραψε:Εικόνα
:cry:

Απάντηση στο kouklaki
Ναι. Συμφωνώ. Ο Κύριος είπε πως αν κάποιος μας ραπίσει να γυρίσουμε και την άλλη πλευρά. Είπε να αγαπάμε και να συγχωρουμε ακόμα και τους εχθρούς μας. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι θέλουν τα όπλα και η βία δίπλα στο Θείο. !!! Συγχωρέστε τη βλακεία μου. Δεν ξέρω και πολλά.
:cry:
poulari
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από poulari »

Melpomeni έγραψε:Ενα μεγαλο ευχαριστω στους ανθρωπους που φυλανε Θερμοπυλες.
Βαθεια ευγνωμοσυνη σ`αυτους που ειναι αποφασισμενοι να θυσιασουν νειατα η και τη ζωη τους ακομα για τους συμπατριωτες τους.
Ο Ελεημων Θεος να αναπαυσει τις ψυχες αυτων που επεσαν μαχομενοι .
Σημερινοι πολιτικοι και λαικοι αναπνεοντας Νεοεποχητικο αερα,και ωφελιμενοι απο τις θυσιες τους, ας μην τους αδικουμε ,ας μην τους προδιδουμε.
Εμεις οι Ελληνες δεν επιδιωξαμε ουτε χαρηκαμε ποτε να σκορπιζουμε θανατο και καταστροφη.
Για ψάξε καλύτερα Δεν είμαστε τόσο άγιοι.
poulari
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από poulari »

Απάντηση στο tinio

Μα είναι προφανές . Οι περιούσιοι του ΥΕΘΑ κέρδισαν άλλη μια αργία και απέφυγαν τις εορταστικές υποχρεώσεις εν μέσω ήδη υπάρχουσας αργίας.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε: Τι ισχύει άραγε στις περιπτώσεις πολέμου ;
Γιατί ο Θεός ΟΛΩΝ γίνεται θεός ενός λαού όταν πρέπει να γίνει πόλεμος ;
Μήπως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν Το Θεό και την ιστορία έτσι όπως θέλουν για να κινήσουν τα νήματα εναντίον των κρατών που επιθυμούν ;
Στον ίδιο Θεό δεν πιστεύουν πχ και οι Σκοπιανοί ;
Ο Θεός είναι με το μέρος τους ή το μέρος μας σε περίπτωση πολέμου
Ποιόν θα βοηθήσει η Παναγία το δικό τους στρατό ή το δικό μας ;
Kαταλάβατε τι εννοώ
Δεν ειρωνεύομαι , ούτε πρέπει να μου κάνετε επίθεση
Απλά ρωτώ γιατί νιώθω πως η εικόνα ΙΕΡΩΝ προσώπων σε αφίσσες πολέμου δεν ταιριάζει
Δεν υπαρχουν ευκολες απαντησεις στις ερωτησεις σου Μανο...
Μακαρι κανενας να μην βρισκοταν στην αναγκη να χρησιμοποιησει βια...
Ο πατηρ Παισιος ,σαν στρατιωτης κατα την διαρκεια μαχων ηταν στον ασυρματο .Βασανιζοταν απο την ιδεα οτι εμμεσα μπορουσε να προκαλεσει τον θανατο ανθρωπων ειδοποιωντας τα αεροπλανα να ερθουν να βομβαρδισουν.
Ενα ξερω,αν καποιος απειλουσε την ζωη των παιδιων μου και τυχαινε να εχω οπλο στα χερια μου,θα το χρησιμοποιουσα...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

ο lovethink leei

Δέεται και καλά κάνει , αλλά ταυτόχρονα όμως είναι και δεδομένο πως δεν επιτρέπεται άνθρωπος να σκοτώνει άνθρωπο
Ο Χριστιανός ούτε χασάπης δεν έπρεπε να είναι κανονικά
Ετσι κάποτε είχε λεχθεί εδώ στο φόρουμ
Τι ισχύει άραγε στις περιπτώσεις πολέμου ;
Γιατί ο Θεός ΟΛΩΝ γίνεται θεός ενός λαού όταν πρέπει να γίνει πόλεμος ;
Μήπως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν Το Θεό και την ιστορία έτσι όπως θέλουν για να κινήσουν τα νήματα εναντίον των κρατών που επιθυμούν ;
Στον ίδιο Θεό δεν πιστεύουν πχ και οι Σκοπιανοί ;
Ο Θεός είναι με το μέρος τους ή το μέρος μας σε περίπτωση πολέμου
Ποιόν θα βοηθήσει η Παναγία το δικό τους στρατό ή το δικό μας ;
Kαταλάβατε τι εννοώ
Δεν ειρωνεύομαι , ούτε πρέπει να μου κάνετε επίθεση
Απλά ρωτώ γιατί νιώθω πως η εικόνα ΙΕΡΩΝ προσώπων σε αφίσσες πολέμου δεν ταιριάζει

ημεις ταπεινως απαντωμεν

βεβαιως και η εκκλησια δεν ειναι υπερ του πολεμου!ειναι ομως υπερ της αυτοαμυνας!η παναγια θα βοηθησει τον λαο που εχει το δικαιο με το μερος του!εμεις μπορει να νομιζουμε οτι χρησιμοποιουμε τον θεο,αλλ ομως ο θεος ξερει καλυτερα απο τον καθενα τι πρεπει να κανει!
τα οπλα ευλογουνται απο την εκκλησια-και οι χρηστες τους μαζι-ουτως ωστε να φυλαξει ο θεος,να μην χρησιμοποιηθουν για το αδικο!ο μεγας βασιλειος ακομη και στους στρατιωτες που σκοτωναν σε αμυντικο-δικαιως-πολεμο,τους εβαζε μεν καποιο επιτιμιο,αλλα οχι το ιδιο που εβαζε γενικως σε φονεις!εαν επιθυμεις ,μπορουμε και περαιτερω να αναλυσουμε το θεμα!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Δεν δέχομαι ότι τα "όπλα τα ευλογεί η εκκλησία"
Σιγά μην κάνει και αγιασμό στα τανκς
Αλλο αν ευλογεί τα τέκνα της που πάνε στο πόλεμο ώστε να προστατευθούν και να γυρίσουν σπίτια τους μια μέρα ζωντανοί
Απο το αεροπλάνο που έχει η αφίσσα μπορώ να πατήσω ένα κουμπί και να ρίξω μια βόμβα που θα σκοτώσει άμαχο πλυθησμό , μάνες και παιδάκια και θα διαμελίσει σώματα αριστερά δεξιά

Οσο για το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια , δεν αποτελεί Ελληνικό προνόμιο
Ολοι οι λαοί έχουν ή θα ήθελαν να έχουν και πατρίδα και θρησκεία και Οικογένεια
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”