Ανορθόδοξες «Θεραπείες» της Νέας Εποχής

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Οι "εναλλακτικές θεραπείες" δεν ξέρω, εγώ ξεκίνησα πιο πάνω τη συζήτηση για μια απ΄αυτές, αλλά η Ομοιοπαθητική διδάσκεται στα ξένα Πανεπιστήμια ως ειδικότητα της Ιατρικής. Υπάρχει σχετικός Ιατρικός Επιστημονικός Σύλλογος στην Ελλάδα. Τα φάρμακα πωλούνται σε φαρμακεία από Φαρμακοποιούς.

Μην τα μπερδεύουμε όλα. Ειδικά σε θέματα που άπτονται της υγείας του ανθρώπου.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Melpomeni έγραψε:
lovethink έγραψε:, γιατί είναι θα έπρεπε να κάνω ότι καλύτερο μπορώ προσωπικά για την υγεία μου μιας και ταλαιπωρούμαι χρόνια από άσθμα
βρες την αιτια που σου προκαλει ασθμα και μετα ενα την καταπολεμησεις
Εννοια σου τα έχω ψάξει από νεότατο παιδί , δεν μιλάω έτσι χωρίς να έχω εξαντλήσει επισκέψεις σε γιατρούς εξετάσεις τεστ κτλπ
Απλά σκέφτομαι πως είναι κρίμα να κάνω τους πνεύμονές μου τούμπανο , αφού θα μπορούσα να είμαι καλά χωρίς κορτιζόνες
Τέλος πάντων , μη το πιάσουμε σε προσωπικό επίπεδο
Ας μείνει γενικό το θέμα :wink:
Καλή Σαρακοστή
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

filotas έγραψε:Οι "εναλλακτικές θεραπείες" δεν ξέρω, εγώ ξεκίνησα πιο πάνω τη συζήτηση για μια απ΄αυτές, αλλά η Ομοιοπαθητική διδάσκεται στα ξένα Πανεπιστήμια ως ειδικότητα της Ιατρικής. Υπάρχει σχετικός Ιατρικός Επιστημονικός Σύλλογος στην Ελλάδα. Τα φάρμακα πωλούνται σε φαρμακεία από Φαρμακοποιούς.

Μην τα μπερδεύουμε όλα. Ειδικά σε θέματα που άπτονται της υγείας του ανθρώπου.
Σε πολλα νοσοκομεια στο εξωτερικο,ειδικα στα ιδιωτικα, προσφερεται οτι ζητα ο ασθενης,που μαλιστα στις ΗΠΑ τωρα ονομαζεται πελατης,οχι ασθενης.
Στο νοσοκομειο εδω στην περιοχη μου, προσφερεται ρεκι θεραπεια σε οποιον την ζητησει. Η δε διοικηση του νοσοκομειου συνιστα στους γιατρους να μην εχουν προκαταληψεις σχετικα με νεες μεθοδους "θεραπειας "
Ασχετα με το τι προσφερεται και που πωλουνται τα παρασκευσματα τους,θα προτιμουσα να μας αποδειξουν επιστημονικα τον τροπο λειτουργειας τους καθως και το ποσοστο επιτυχιας τους με εξακριβωμενα περιστατικα.
Κανενα προβλημα αν καποιο παρασκευασμα ειναι αποτελεσματικο.Τοτε καλειται "φαρμακο". Ας το αποδειξουν.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

Mi me perasete gia teleios lala alla exo akousei oti merikoi gerontes tou Agion Oros lene oti ta farmaka tis omoiopathittikis pernane apo teleti prin bgoune gia poulima!!!!!!??? :-#
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Αααα, έτσι εξηγείται γιατί επιμένεις ότι οι Ομοιοπαθητικοί δεν είναι γιατροί. Ζεις στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν ισχύουν αυτά. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα συμβατικά ή ομοιοπαθητικά αν δεν είναι γιατρός.

Οι Ομοιοπαθητικοί στην Ελλάδα είναι γιατροί. Αν χρειαστεί χρησιμοποιούν και συμβατική ιατρική. Στο εξωτερικό δεν είναι το ίδιο. Ξέρω ότι υπάρχουν σχολές που δεν είναι καν πανεπιστημιακές που βγαίνουν ομοιοπαθητικοί ή άλλων εναλλακτικών θεραπειών. Εδώ δεν έχει τέτοια. Όποιος ασκεί ιατρική χωρίς πτυχίο ιατρικής κι εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο πάει φυλακή για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Υπάρχουν μερικοί υδραυλικοί που είναι γιαχωβάδες , και πριν πάνε στα σπίτια να φτιάξουν τις βλάβες τους διαβάζει τα εργαλεία ο αρχιγιαχωβάς τους . πώς θα προστατευτούμε από αυτούς ?

Για μένα η ομοιοπαθητική για να μη πω και ο βελονισμός δεν έχουν λιγότερη επιστημονική βάση από τη κλασσική ιατρική . Είναι όλα θέμα ανθρώπου , μη πέσεις στη περίπτωση . Πρέπει ο γιατρός όμως να έχει σπουδάσει και τη κλασσική ιατρική και αναλόγος να πράτει ανά περίπτωση . Γιατί οι παλιοί άνθρωποι που πολλές φορές κάναν τη δουλειά τους με τα βότανα , ήταν μάγοι ? μη τρελλαθούμε .
Μία γνωστή μου που ήταν ιεραποστολή στην Ουγκάντα μου είπε ότι πριν κάποια χρόνια μια φαρμακευτική εταιρεία έστειλε σε ένα χωριό εμβόλια για την ελονοσία στα παιδάκια. Στη πραγματικότητα έκανε πείραμα για ένα καινούριο φάρμακο που έφτιαχνε και τα χρησιμοποίησε σαν πειραματόζωα . Πέθαναν 200 παιδιά . Αυτά και για τις αρετές της κλασσικής ιατρικής .
Αν είναι χριστιανός ο γιατρός όλα καλά .
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

filotas έγραψε:Anny το κείμενό σου δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση απάντηση στο αρχικό μου κείμενο, που δεν έχει σχέση με την Ομοιοπαθητική, ούτε και στη δημοσίευσή μου, όπου περιγράφω την προσωπική μου εμπειρία.

Δε μ΄ενδιαφέρει τι κάνει κάποιο Πανεπιστήμιο κι αν κάποτε βγούνε κάποιοι μηχανικοί, που θα ονομάζουν τον εαυτό τους γιατρό. Αυτά ας τα λύσουνε οι γιατροί. Εγώ ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί γιατροί στην Ελλάδα έχουν τελειώσει την Ιατρική και στη συνέχεια έκαναν ειδίκευση στην Ομοιοπαθητική. Έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από τον Ιατρικό Σύλλογο και δεν είναι κομπογιαννίτες.

Όσο για το αν η καταφυγή στην Ομοιοπαθητική για τη νοσηλεία από τις συγκεκριμένες ασθένειες, στις οποίες έχει εφαρμογή, είναι αμαρτία ή όχι δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον Πνευματικό σας και να μην ακούτε τον καθένα τι λέει.
Νίκο,κατ' αρχήν συγγνώμη που υπογράμμισα κομμάτι του κειμένου σου, αλλά το έκανα για να δώσω έμφαση στο γεγονός, ότι δεν διάβασες την δημοσίευσή μου, ή αν την διάβασες δεν το έκανες προσεκτικά.
Το κείμενο που μετέφερα είναι καθηγητών επιστημόνων,οι οποίοι καταδεικνύουν το ύποπτο της όλης διαδραματιζόμενης υπόθεσης.
Δεν θα παίρνουν αγαπητέ μου μεταπτυχιακό στην ομοιοπαθητική μηχανικοι....αλλά γιατροί, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Και αφού εξηγούν την αντιεπιστημονική βάση της ομοιοπαθητικής, τονίζοντας οτι αυτήν διδάσκεται σε περιθωριακά πανεπιστήμια της υφηλίου, αναρωτιούνται γιατί το Υπουργείο Υγείας, προσάρτισε τμήμα μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με ιατρική.
Αυτό δείχνει κάποια πρεμούρα κάποιων ιθυνόντων της χώρας να προωθήσουν τον μυστικιστικό παγανιστικό χαρακτήρα της ομοιοπαθητικής, ντύνοντάς την με ένδυμα επιστημοσύνης.
Συζητήσαμε εδώ και στο παρελθόν το θέμα διεξοδικά, και με πολλές αποδείξεις, οτι η ομοιοπαθητική, όπως και οι άλλες ολιστικές θεραπείες, είναι τέκνα του απόλυτου Μονισμού....Εν το πάν, και τα πάντα Εν.
Η φιλοσοφία της και η εφαρμογή της, σκοπό έχουν να ανατάξουν την φυσική θεϊκή ροή μέσα στον άνθρωπο, η οποία έχει διαταραχθεί και έτσι εκδηλώνεται η νόσος.
Την ασκούν φυσικά και Ορθόδοξοι γιατροί,αλλά δεν έχουν καταλάβει οτι άθελά τους παίζουν το παιχνίδι της Παγκόσμιας Τάξης πραγμάτων, που σοπό έχει την αποορθοδοξοποίηση είτε με εμφανή, είτε με ύπουλα μέτρα.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Πάντως για τον Βελονισμό νομίζω η ιατρική επισήμως παραδέχεται ότι μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις. Εμένα στενή συγγενής μου, για πάνω από 20 χρόνια φανατική καπνίστρια, έκανε βελονισμό το 1995 και από τότε δεν ξανακάπνισε ποτέ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

anny έγραψε: Αυτό δείχνει κάποια πρεμούρα κάποιων ιθυνόντων της χώρας να προωθήσουν τον μυστικιστικό παγανιστικό χαρακτήρα της ομοιοπαθητικής, ντύνοντάς την με ένδυμα επιστημοσύνης.
Συζητήσαμε εδώ και στο παρελθόν το θέμα διεξοδικά, και με πολλές αποδείξεις, οτι η ομοιοπαθητική, όπως και οι άλλες ολιστικές θεραπείες, είναι τέκνα του απόλυτου Μονισμού....Εν το πάν, και τα πάντα Εν.
Η φιλοσοφία της και η εφαρμογή της, σκοπό έχουν να ανατάξουν την φυσική θεϊκή ροή μέσα στον άνθρωπο, η οποία έχει διαταραχθεί και έτσι εκδηλώνεται η νόσος.
Την ασκούν φυσικά και Ορθόδοξοι γιατροί,αλλά δεν έχουν καταλάβει οτι άθελά τους παίζουν το παιχνίδι της Παγκόσμιας Τάξης πραγμάτων, που σοπό έχει την αποορθοδοξοποίηση είτε με εμφανή, είτε με ύπουλα μέτρα. [/b][/color]
Άποψή σου Anny, αστήρικτη κατά τη γνώμη μου. 'Αλλωστε από τα ονόματα που παραθέτεις παραπάνω ελάχιστοι έχουν σχέση με την Ιατρική.
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Άποψή σου Anny, αστήρικτη κατά τη γνώμη μου. 'Αλλωστε από τα ονόματα που παραθέτεις παραπάνω ελάχιστοι έχουν σχέση με την Ιατρική.

Μα πώς να είναι γιατροί αγαπητέ μου αφού.......το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μηχανικούς βγάζει και όχι γιατρούς.
Εκεί υπάρχει και το ανορθόδοξο του όλου εγχειρήματος.
Να προσαρτήσουν τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών, σ' ενα άσχετο με την ομοιοπαθητική επιστημονικό ίδρυμα.
Και φαίνεται από αυτό πόσο έγκυρες θα είναι οι μεταπτυχιακές περγαμηνές.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”