Γοργόνες - Νέα προπαγάνδα;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Kyrie_Elehson έγραψε:(Παρεμπιπτόντως έχασες που δεν άκουσες παραμυθάκια μικρή!:wink: )
Δεν θα το 'λεγα... Σήμερα που είμαι μεγάλη βλέπω ότι τίποτα από αυτά δεν έχει αξία. Μην ξεχνάς ότι όλα τα παραμύθια -τα κανονικά τουλάχιστον- μας λένε ότι νικάει το καλό, μας εμφυτεύουν το καλό και γενικότερα όλα τα καλά. Όμως διαπιστώνω ότι για να έχει ανάγκη ο άνθρωπος το καλό σημαίνει ότι του λείπει. Αν λοιπόν το καλό είναι ο Χριστός σε τι χρειάζεται η Χιονάτη; Αν η Χιονάτη είναι ένα παράδειγμα καλού, θα μπορούσε κάλλιστα το καλό αυτό να μεταδίδεται και με βίους αγίων οι οποίοι ήταν και αληθινά πρόσωπα στο κάτω-κάτω και όχι φανταστικά. Συν ότι η αγιότητα τους έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν μπορεί να φτάσει μια Χιονάτη. Άρα ευτυχώς που δεν είχα παραμύθια σαν παιδί.....
Σε διαβεβαιώ λοιπόν ότι όλοι αυτοί δεν πιστεύουν στη δύναμη της μαγείας επειδή απλά ακούνε παραμύθια.
Μα σκοπός δεν ειναι να μην πιστέψουν στην μαγεία δηλ το κακό. Σκοπός είναι να πιστέψουν στο καλό δηλ τον Χριστό. Βλέπεις ότι παρόλο που τα -καλά- παραμύθια δεν είναι κακά, είναι άχρηστα από την στιγμή που δεν χρησιμεύουν για καλό.
Και για τη σειρά τώρα συγκεκριμένα τίθεται το όλο θέμα σαν παραμύθι... Θα πίστευε κανείς ότι υπάρχουν γοργόνες για παράδειγμα?
Α... πάνω σε αυτό... Όταν εγώ σου λέω ότι είναι προπαγάνδα να με ακούς. Ξέρεις τι έλεγε η διαφήμηση ακριβώς πάνω σε αυτό; "Ακόμα πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν"; Δηλ ξεκινούσε την θεωρία με την ιδεολογία ότι κάνουμε λάθος που δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη τους..... Λες και έπρεπε να πιστεύουμε από την αρχή!!!
Επίσης συγγνώμη αλλά ένα παιδάκι 4 χρονών να κοιμάται πρέπει την ώρα που μεταδίδεται η σειρά, όχι να βλέπει τηλεόραση!
Ίσως αλλά πρώτον η σειρά είναι αρκετά νωρίς και δεύτερον στα αλήθεια πιστεύεις ότι επειδή έτσι πρέπει, έτσι και γίνεται;
60?? 8O Και όταν φτάσεις τα 60 θα αισθάνεσαι 90? Κρίμα δεν είναι?
Όχι...γιατί είμαι περήφανη για το 60. Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι 30.
τελείως φιλικά στο λέω και με όλη την καλή διάθεση μα χρυσή η γιαγιά η παραδοσιακή αλλά για την εποχή της... Δεν είναι ανάγκη να συμβαδίζεις...
Δεν αμφισβητό την καλή σου διάθεση :wink: Μα διαφωνώ 100%. Έχεις ακουστά το "κάθε πέρυσι και καλύτερα" έτσι; Επειδή το "πέρυσι" της γιαγιάς μου ήταν σαφέστατα πολύ καλύτερο από το "φέτος" το δικό μου, αυτό θέλω να διατηρήσω πριν χαθεί από τους μοντερνισμούς. Το "πέρυσι" βλέπεις της γιαγιάς μου είχε σεβασμό προς τους μεγαλυτέρους (π.χ στο λεωφορείο σηκωνόμασταν για να καθήσουν οι γεροντότεροι) είχε έλλειψη βρισιάς και πολλά άλλα καλά που πολλοί τα νοσταλγούν σήμερα. Και είναι απόλυτη ανάγκη να συμβαδίζω αν θέλω να το διατηρίσω αυτό το "πέρισυ".
Μπορείς απλά να κρατήσεις ότι καλό σου έδωσε και να το φιξάρεις στην εποχή μας...
Ναι μπορώ.. αλλά τι κέρδος θα έχω; Αν το "φιξάρω" όπως λες θα υπάρχει το αγγλικό "φιξάρω" αντί για το ελληνικό "τροποποιήσω". Για χατήρι τίνος να αλλάξω την γλώσσα μου; Της παγκοσμοιοποίσης; Άσε δε που αν το "φιξάρω" θα το χάσω με τα χρόνια αφού σιγα-σιγά θα το ξεχνάω. Και τότε δεν θα έχω τίποτα από αυτήν. Και δεν τις αξίζει τώρα που δεν υπάρχει ποια να την ξεχάσουν ακόμα και τα εγγόνια της.
(Παρεμπιπτόντως όντως με περνάς καμιά 10αριά χρόνια και με λένε και Μαρία)
8O 8O νόμιζα πως ήσουν αγόρι!! Εμένα με λένε Ευη. Χάρηκα! :wink:
Ακριβώς σε αυτό το σημείο της διαλογής έρχεται ο γονιός να πράξει τα δέοντα... Ερχεται να βοηθήσει το παιδάκι με διάκριση πολύ να ξεκαθαρίσει τα "βιβλία" του και να μελετήσει τα πιο σημαντικά. (Όλα αυτά τα λέω τελείως θεωρητικά χωρίς να ξέρω πως είναι να αντιμετωπίζεις τη βιβλιοθήκη του μυαλού ενός παιδιού.)
Ο γονιός που έχει σημερινά μυαλά, σημερινά θα πράξει. Π.χ ξέρεις εσύ γονιό που να σκέφτεται να καθήσει περισσότερη ώρα με το παιδί του αντί να πάει να δουλέψει; Αντί να προσέχουν τα παιδιά τους, πάνε να βγάλουν λεφτά για να πληρώνει την νταντά να... πρόσεχει τα παιδιά τους!! 8O 8O Το παιδί μάνα θέλει όχι λεφτά και δώρα. Η σημερινή εποχή δεν έχει γονιούς που πράττουν τα δέοντα. Έχει γονιούς που δουλεύουν.

Άσε δε που τι να κάνουν δύο άτομα (μαμά + μπαμπάς) μπροστά σε μια ολόκληρη κοινωνία; Μπορούν να την αντικρούσουν; Πώς; Θα τα έχουν φυλακισμένα στο σπίτι;
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

καλησπερα για το παρακατω δεν μου ειπατε ακομα κατι

http://www.youtube.com/watch?v=vSrK2aWkmS0
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

friend έγραψε:καλησπερα για το παρακατω δεν μου ειπατε ακομα κατι

Συγνώμη δεν κατάλαβα ότι το έλεγες σε μένα.. νόμιζα ότι μίλαγες με τον Nikoz....

Τι πράγμα περιμένης να πω; Κάποια θεολογική απάντηση; Δεν είμαι θεολόγος... Άσε δε που δεν βλέπω Λιακόπουλο έτσι δεν ξέρω τα σχετικά...
Kyrie_Elehson
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Kyrie_Elehson »

Όμως διαπιστώνω ότι για να έχει ανάγκη ο άνθρωπος το καλό σημαίνει ότι του λείπει. Αν λοιπόν το καλό είναι ο Χριστός σε τι χρειάζεται η Χιονάτη; Αν η Χιονάτη είναι ένα παράδειγμα καλού, θα μπορούσε κάλλιστα το καλό αυτό να μεταδίδεται και με βίους αγίων οι οποίοι ήταν και αληθινά πρόσωπα στο κάτω-κάτω και όχι φανταστικά. Συν ότι η αγιότητα τους έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν μπορεί να φτάσει μια Χιονάτη. Άρα ευτυχώς που δεν είχα παραμύθια σαν παιδί.....
Εδώ θα συμφωνήσω. Φυσικά καλύτερα ο Βίοι Αγίων και μακάρι να διαβάζανε όλοι στα παιδιά τους βίους αγίων... Έλα όμως που δεν το κάνουν! Συνεπώς μη μου πεις ότι είναι κακά τα παραδοσιακά παραμυθάκια. Στο κάτω κάτω της γραφής , όπως είπες κι εσύ, το καλό περνάνε, έστω και στη σφαίρα της φαντασίας;
Σε θρησκευτικό περιβάλλον μεγάλωσα και μου διαβάζανε από όλα. Και βίους αγίων που τους άκουγα με ευλάβεια αλλά και παραμυθάκια που τα άκουγα με ευχαρίστηση. Και να σου πω κάτι? Αν μου διαβάζανε μόνο βίους αγίων θα ʽχα μπουχτίσει; Θα ʼχα αντιδράσει; Ενώ με τα παραμυθάκια χαλάρωνα κ άφηνα τη φαντασία αχαλίνωτη...
Ξέρεις τι έλεγε η διαφήμηση ακριβώς πάνω σε αυτό; "Ακόμα πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν"; Δηλ ξεκινούσε την θεωρία με την ιδεολογία ότι κάνουμε λάθος που δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη τους..... Λες και έπρεπε να πιστεύουμε από την αρχή!!!
Και σε έπεισε να πιστέψεις στις γοργόνες? Δε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία που μπορεί να πιστεύανε σε κάτι τέτοιο, επειδή τους το λένε εξ αρχής. Λίγο γέλιο μόνο προκαλεί το διαφημιστικό σποτάκι.:lol: :lol:
Όχι...γιατί είμαι περήφανη για το 60. Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι 30.
Δικαίωμά σου... Αν και με αφήνεις άφωνη! 8O Άκου εκεί 60 από τα 30 σου! Είμαι 21 και χαίρομαι πολύ γιʼαυτό...
(π.χ στο λεωφορείο σηκωνόμασταν για να καθήσουν οι γεροντότεροι)
Χέι! Κι εμείς σηκωνόμαστε... Απλά έχει καρφωθεί στους μεγαλύτερους να θέλουν να γκρινιάζουν και το λένε αυτό! Είναι αδικία. Χρησιμοποιώ το αστικό κάθε μέρα και το έχω διαπιστώσει.
αλλά τι κέρδος θα έχω; Αν το "φιξάρω" όπως λες θα υπάρχει το αγγλικό "φιξάρω" αντί για το ελληνικό "τροποποιήσω". Για χατήρι τίνος να αλλάξω την γλώσσα μου; Της παγκοσμοιοποίσης; Άσε δε που αν το "φιξάρω" θα το χάσω με τα χρόνια αφού σιγα-σιγά θα το ξεχνάω. Και τότε δεν θα έχω τίποτα από αυτήν. Και δεν τις αξίζει τώρα που δεν υπάρχει ποια να την ξεχάσουν ακόμα και τα εγγόνια της.
Επίτηδες χρησιμοποίησα τη λέξη «φιξάρω»!:twisted: Ήμουν σίγουρη ότι θα έπιανε... Κατάλαβες όμως το νόημα της λέξης παρόλο που είναι ξένη. Πειράζει πολύ να την χρησιμοποιούμε? Την κάναμε δικιά μας εξάλλου! Της βάλαμε και δική μας κατάληξη κι όλα καλά...
Καλό παράδεισο στη γιαγιά σου! Αλλά μπορείς να την θυμάσαι χωρίς να πρέπει να γίνεται ίδιες! Γιατί δηλαδή να την ξεχάσεις? Από σένα εξαρτάται αυτό!!
νόμιζα πως ήσουν αγόρι!! Εμένα με λένε Ευη. Χάρηκα!
Κι εγώ χάρηκα... Αγόρι, ε? επειδή είμαι λίγο αντιδραστικό στοιχείο? Υπάρχουν όμως και σε θηλυκό τα αντιδραστικά στοιχεία... :razz:

...ξέρεις εσύ γονιό που να σκέφτεται να καθήσει περισσότερη ώρα με το παιδί του αντί να πάει να δουλέψει;
Άσε δε που τι να κάνουν δύο άτομα (μαμά + μπαμπάς) μπροστά σε μια ολόκληρη κοινωνία; Μπορούν να την αντικρούσουν; Πώς; Θα τα έχουν φυλακισμένα στο σπίτι;
Η αλήθεια είναι ότι ξέρω γονιούς να νοιάζονται για τα παιδιά τους. Και ίσως δεν έχουν σημασία οι ώρες που βρίσκεται κανείς με τα παιδιά του αλλά η ποιότητα των βιωμάτων που τους δίνει. Άρα νομίζω μπορεί κάλλιστα να συνδυαστούν και η δουλειά και η ανατροφή των παιδιών! Αν εξάλλου δεν έπρατταν τα δέοντα οι γονείς στην εποχή μας, δεν θα είχαμε τώρα νέους θα είχαμε τερατάκια. Έτσι βλέπεις εσύ τους νέους? :roll:
...απίστευτος ο κόσμος κι ο χαρακτήρας μας...
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Kyrie_Elehson έγραψε:Εδώ θα συμφωνήσω. Φυσικά καλύτερα ο Βίοι Αγίων και μακάρι να διαβάζανε όλοι στα παιδιά τους βίους αγίων... Έλα όμως που δεν το κάνουν!
Α, μην το λές αυτό. Γνωριζω ανθρώπους που το κάνουν (ναι στην σημερινή εποχή 8O )
Ενώ με τα παραμυθάκια χαλάρωνα κ άφηνα τη φαντασία αχαλίνωτη...
Μπα.... δεν μου αρέσει η φαντασία. Προτιμώ την και παγερή πραγματικότητα. Γιατί μπορεί να είναι παγερή αλλά τουλάχιστον δεν τρέφει(ς) αυταπάτες...
Και σε έπεισε να πιστέψεις στις γοργόνες? Δε μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία που μπορεί να πιστεύανε σε κάτι τέτοιο, επειδή τους το λένε εξ αρχής.
Αν βάλεις και λίγο πνευματισμό και όλα τα σχετικά που ανέφερα πιο πάνω θα το πίστευες σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβεις. Σκέψου.... τώρα που υπάρχουν όλα αυτά εσύ τα βλέπεις απλοϊκα πού απλά γιατί έτσι έμαθες με την εποχή σου. Ενώ εγώ τα βλέπω βαριά γιατί δεν υπήρχαν στην δική μου. Το δίκαιο θα ήταν να αφήσουμε τις εποχές απέξω και να κρίνουμε τα ίδια. Είναι καλά; Κακά; Σε τι χρησιμεύουν; Σε τι συμπεράσματα οδηγούν; Κ.τ.λ...
Είμαι 21 και χαίρομαι πολύ γιʼαυτό...
Επειδή έχεις μεγαλώσει μέσα στα νιάτα. Εγώ μεγάλωσα μέσα στις ευθύνες. Για κάτσε να ήμουνα και εγώ 30 και δες τι θα έκανα. Θα έπρεπε να έχω ευθύνες παιδιών, να τα μεγάλωνα.. και ποιος ξέρει τι άλλο. Τώρα τα έχω περάσει αυτά και τέρμα!
Κι εμείς σηκωνόμαστε... Απλά έχει καρφωθεί στους μεγαλύτερους να θέλουν να γκρινιάζουν και το λένε αυτό! Είναι αδικία. Χρησιμοποιώ το αστικό κάθε μέρα και το έχω διαπιστώσει.
Ε, εντάξει ένα παράδειγμα έδωσα. Αν σκεφτείς λίγο περισσότερο θα δεις ότι οι νέοι σήμερα βλέπουν τους γέρους σαν άχρηστα σκουπίδια. Που τους βάζουν στο γεροκομείο και δεν ξέρουν αν ζουν ή πεθαίνουν...
Επίτηδες χρησιμοποίησα τη λέξη «φιξάρω»!:twisted: Ήμουν σίγουρη ότι θα έπιανε... Κατάλαβες όμως το νόημα της λέξης παρόλο που είναι ξένη. Πειράζει πολύ να την χρησιμοποιούμε? Την κάναμε δικιά μας εξάλλου! Της βάλαμε και δική μας κατάληξη κι όλα καλά...
Το ξέρω ότι την έβαλες επίτηδες. Όλοι το κάνουν :D Όμως ξέρεις γιατί το κατάλαβα; Γιατί με έστειλαν να μάθω αγγλικά "για το καλό σου" για να ξέρω μια γλώσσα αύριο. Εγώ δεν ήθελα. :cry:

Και ναι εμένα με πειράζει. Όχι μόνο λόγο σπουδαιότητος της γλώσσας μας αλλά, όχι μόνο λόγο ηλιθιότητας της αγγλικής (που δεν έχει καν μετοχές 8Ο) αλλά να κάνω και το χατήρι στους τρίτους που θέλουν να με κάνουν "καταγόμενο από τον πίθηκο" με το να μην ξέρω να διαβάζω;

Εξάλλου... ότι και να κάνει μια μπανάνα, δεν γίνεται Τσικίτα :lol:
Καλό παράδεισο στη γιαγιά σου! Αλλά μπορείς να την θυμάσαι χωρίς να πρέπει να γίνεται ίδιες! Γιατί δηλαδή να την ξεχάσεις? Από σένα εξαρτάται αυτό!!
Ευχαριστώ να 'σαι καλά!
Ίδιες δεν μπορούμε να γίνουμε γιατί έχω πολύ ελευθερωτικές ιδέες εν σχέση με αυτήν. Π.χ εμένα δεν μου διάβαζε παραμυθάκια αλλά εγώ από αντίδραση και μόνο θα ήθελα να διαβάζω στα δικά μου παιδιά. Άλλο αν δεν θα το έκανα γιατί όπως είπα τα βρίσκω άχρηστα.

Και ναι, δυστυχώς θα την ξεχάσω... Δεν εξαρτάται από μένα. Από τα γεράματα και την μνήμη μου εξαρτάται. Κυρίως όμως από τις διαφορετικές συνήθειες. Αν κάνω άλλες πως θα θυμάμαι τις δικές της;
Κι εγώ χάρηκα... Αγόρι, ε? επειδή είμαι λίγο αντιδραστικό στοιχείο? Υπάρχουν όμως και σε θηλυκό τα αντιδραστικά στοιχεία... :razz:
Όχι... από το nickname σου. Το "Κύριε" είναι αντρικού γένους όχι γυναικείου.... :lol:
Η αλήθεια είναι ότι ξέρω γονιούς να νοιάζονται για τα παιδιά τους.
Και εγώ ξέρω. Αλλά μπορείς να φανταστείς παιδάκι 6 ετών, με μητέρα παπαδιά να λέει "θα σε σκοτώσω μαλακισμένο"; Ήμουν παρόν όταν έγινε το περιστατικό...
Αν εξάλλου δεν έπρατταν τα δέοντα οι γονείς στην εποχή μας, δεν θα είχαμε τώρα νέους θα είχαμε τερατάκια. Έτσι βλέπεις εσύ τους νέους? :roll:

Ναι! Γιατί εσύ πως τα βλέπεις; Μικρά αγαθά και αθώα; 8O
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

jimysn έγραψε:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
Μικρός και περιεκτικός! =D>
(Σε αντίθεση με μένα :oops: )
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Α, Μαρία ξέχασα.. πρέπει να φεύγω... τα λέμε αργότερα. :wink:
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Kyrie_Elehson έγραψε:
Εγώ π.χ μπορεί να είμαι 30 αλλά σε διαβεβαιώνω ότι οι ιδέες μου είναι τουλάχιστον 60. Βλέπεις εγώ δεν μεγάλωσα με την τηλεόραση στο χέρι όπως κάνουν σήμερα αλλά με την ΑΚΡΩΣ παραδοσιακή γιαγιά μου. Αν συνεχίσουμε να μιλάμε θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.
60?? 8O Και όταν φτάσεις τα 60 θα αισθάνεσαι 90? Κρίμα δεν είναι? τελείως φιλικά στο λέω και με όλη την καλή διάθεση μα χρυσή η γιαγιά η παραδοσιακή αλλά για την εποχή της...

Παιδια,οι ιδεες δεν πανε παντα με νουμερα.
Ο Πειρασμος ειναι μεγαλυτερος απο ολους μας ,αλλαζει μεν καπως τις μεθοδους του αλλα ο σκοπος του και πολλες φορες και τα μεσα του ειναι τα ιδια.Το ιδιο και οι αδυναμιες της ανθρωπινης φυσης.
Η εποχη μας διαφερει απο αλλες, οσον αφορα την γενικευση της αποστασιας και την ταχεια μεταδοση της παγκοσμιως.
Η αντιμετωπιση των σκοτεινων δυναμεων,ειναι η ιδια δια μεσου των αιωνων. Ειναι το φως του Χριστου , η Αληθεια που παραμενει αναλλοωτη,ειναι η ζωη μεσα στην Εκκλησια Του ,στην Εκκλησια μας.
Θα δεις πολλους λωλους στην ηλικια των 80,που υποτιθεται οτι κατι εμαθαν απο τη ζωη...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

Evi_J έγραψε:
friend έγραψε:καλησπερα για το παρακατω δεν μου ειπατε ακομα κατι

Συγνώμη δεν κατάλαβα ότι το έλεγες σε μένα.. νόμιζα ότι μίλαγες με τον Nikoz....

Τι πράγμα περιμένης να πω; Κάποια θεολογική απάντηση; Δεν είμαι θεολόγος... Άσε δε που δεν βλέπω Λιακόπουλο έτσι δεν ξέρω τα σχετικά...
σε ολους τα λεω που ειναι η εκκλησια δεν σκανδαλιζονται με αυτα και αυτα που βλεπουμε καθε μερα και κανενας δεν μιλαει??
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”