Κτίζουμε μια οφθαλμολογική κλινική στη Δυτική Βεγγάλη

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Κτίζουμε μια οφθαλμολογική κλινική στη Δυτική Βεγγάλη

Δημοσίευση από pilotos »


ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΒΕΓΓΑΛΗ, ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΓΙΑ 6.000.000 ΤΥΦΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, με προσευχή, οικονομική ενίσχυση και ενημέρωση και άλλων Ορθοδόξων πιστών, για το έργο Αγάπης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδίας . ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ :


( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=837 )


Να προσευχηθούμε, αδέλφια μου, για όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ασίας , τα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων και να παρακαλέσουμε με δάκρυα τον Κύριο μας Ιησού Χριστό να οδηγήσει τους Ασιάτες κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Να προσευχόμαστε να βρεθούν και άλλοι εργάτες ( ιερείς και λαϊκοί ) του Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των ΕΘνών. Μήπως οι προσευχές μας, η μετάνοιά μας, δεν είναι τόσο δυνατές και ειλικρινείς ; Μήπως η βοήθεια μας προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές δεν είναι αρκετή, τόσο σε έμψυχο υλικό , όσο και σε υλικό ; Μήπως < καυχιόμαστε > για την Ορθοδοξία μας < εντός τειχών > και λησμονήσαμε τα τελευταία λόγια του Κυρίου μας < Πορευθέντες, μαθητεύσατε πάντα τα έθνη ... > ; Κανένας εκκλησιαστικός οργανισμός ( Μητρόπολη, ενορία,μοναστήρι, αδελφότητα, σύλλογος, αλλά και μεμονωμένος πιστός ) δεν θα λάβει πλούσιες ευλογίες από τον Κύριο μας, αν , παράλληλα με την προσευχή, τη ταπείνωση, τη συχνή Μυστηριακή ζωή δεν καλλιεργεί την αμέριστη συμπαράσταση προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ή αν δεν προωθεί την αντιαιρετική ενημέρωση και την Ορθόδοξη κατήχηση των λαών. Αυτά τα τελευταία λόγια του Χριστού είναι η εντολή προς την Εκκλησία να οδηγεί τους ανθρώπους κοντά στο Χριστό, να τους σώσει, να τους ελεεί. Αν θέλουμε, λοιπόν, να έχουμε μαζί μας τον Χριστό, πρέπει να προσφέρουμε στους άλλους τον Χριστό, όχι με τις προσηλυτιστικές διαθέσεις των δυτικών και αιρετικών < μισσιονάριων >, ούτε με τον επίπλαστο και ρηχό τρόπο των δυτικόφερτων αιρέσεων, αλλά μέσα από μια βαθιά θεολογική προσέγγιση του Χριστού, μέσα από την προσευχή και τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το κόσμο περιμένουν και φωνάζουν < Διαβάς, βόηθησον ημιν >. Είναι οι σιωπηλές φωνές εκατομμυρίων αλλόδοξων, αλλόθρησκων, ετερόδοξων ανθρώπων που ζητούν έναν αληθινό Χριστό, μια αληθινή θεολογία, την αληθινή, ΑΙΩΝΙΑ, Εκκλησία του Χριστού. Γιατί καθυστερούμε ; Γιατί τους αγνοούμε ; Γιατί εφησυχάζουμε στη μακαριότητά μας ; Γιατί αφήνουμε τα αδέλφια μας να ταλαιπωρούνται με άθρησκες αντιλήψεις, παγανιστικές αναβιώσεις, ψευτοθρησκείες και αιρέσεις ; Τι κάνουμε; Πόσοι θα γιορτάσουν φέτος Ορθόδοξα Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο ; Θα κάνουμε, επιτέλους , την αυτοκριτική μας ;

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας και οι άλλες Ορθόδοξες Ιεραποστολές περιμένουν τη δική μας ( όχι περιστασιακή πάντως ) ΒΟΗΘΕΙΑ. Ο Τριαδικός Θεός να φωτίσει τις ψυχές των ανθρώπων στο έργο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, όπως μπορεί ο καθένας μας. Αμήν
.

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/327512 )
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

pilote θέλω να μου απαντήσεις αν ξέρεις.... Μήπως έχεις καμμιά ιδέα τι τιμάριθμο έχουν εκεί στην Βεγγάλη;
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »


Αδελφέ,

δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες. Διάβασα , απλά, την επιστολή της μοναχής που διακονεί τη φιλανθρωπία στην Ινδία, αλλά περί οικονομικών της χώρας αυτής δεν έχω ειδικές πληροφορίες.

Οι Ορθόδοξοι στις Ινδίες είναι περίπου 5.000 και χρειάζονται τη δική μας αμέριστη συμπαράσταση, αφού δεν επιτρέπεται σε ξένους Ιεραποστόλους να μεταβούν στη χώρα αυτή και να διακονήσουν την Ορθοδοξία.

Θα ευχόμουν όλες οι Μητροπόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου να αγκαλιάσουν και τους Ινδούς που βρίσκονται στη χώρα μας, να τους κατηχήσουν στην Ορθόδοξη πίστη και από αυτούς να βγουν οι νέοι Ορθόδοξοι ιερείς , κατηχητές, θεολόγοι, μοναχοί , μοναχές για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας. Να προσευχόμαστε στο Τραδικό Θεό και στην Παναγία μας να ανοίξει νέους Ιεραποστολικούς δρόμους και να οδηγεί τους Ινδούς στην Ορθόδοη Χριστιανική πίστη. Μέχρι τότε , κάθε ευρώ που προσφέρουμε στην Ιεραποστολή, είναι πολύτιμο για την εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Κυκλοφόρησε ο Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, τεύχος 100 ( http://www.ierapostoli.gr/tefxos.php )

Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε την επιστολή της μοναχής Νεκταρίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.

Πονάει η ψυχή μας από τις διαπιστώσεις της για την μερική εγκατάλειψη των Ορθοδόξων αδελφών μας στην Ινδία. Και εμείς φτιάχνουμε πολυτελείς ναούς και τεράστια συγκροτήματα γεμάτα πολυτέλεια... Οι περισσότεροι από τους βαπτισμένους Ορθοδόξους Χριστιανούς έχουμε πέσει με τα μούτρα στην υπερκατανάλωση και τις υπεραγορές πιο ακριβών σπιτιών, αυτοκινήτων, επίπλων και άλλων ειδών < πρώτης ανάγκης >. Προγραμματίζουμε πολυτελέστατα ταξίδια, διακοπές, ρεβεγιόν, αγορές φαγητών και άλλων ειδών και αφήνουμε τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ασίας < ορφανές > από τη μικρή, έστω , βοήθειά μας.



Σας μεταφέρω, επίσης, δύο άλλες επιστολές της αδελφής μοναχής Νεκταρίας από το περιοδικό Εξωτερική Ιεραποστολή, τεύχος 199, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Κρίνετε, εσείς, πως πρέπει να πορευτούμε τις Άγιες αυτές μέρες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. Καλούμε κάθε Ορθόδοξη Μητρόπολη, κάθε Ορθόδοξη ενορία, κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό να σκεφτεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας. ( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html )


Καλκούτα 30 Σεπτεμβρίου 2007

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης

Χαίρετε εν Κυρίω !

Δια της παρούσης θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για τη δωρέα των 22.000 ευρώ προς την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών για τις πολλαπλές ανάγκες της Εκκλησίας και την αποπληρωμή μεγάλου χρέους προς τους εργολάβους.

Η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία της Αδελφότητας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πορείας μου στον αγρό της Ινδίας με συγκινεί ιδιαίτερα αλλά και με στηρίζει, όσο εσείς δεν φαντάζεστε. Θα σας είμαι πάντοτε ευγνώμων.

Σας παρακαλώ να διαβιβάσετ τις ευχαριστίες μου σε όλους τους δωρητές και και συνεργάτες της Ιεραποστολής εκ των μετόπισθεν. Ο Πανάγαθος Θεός να σας ανταποδίδει , χαρίζοντάς σας υγεία ψυχής και σώματος και να ευλογεί πλουσιοπάροχα τους καρπούς και τα έργα σας.

ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ. Είναι ό, τι περισσότερο έχουμε ανάγκη.

Με θερμές ευχαριστίες, εκτίμηση, και πολλή εν Χριστώ αγάπη

Νεκταρία μοναχή.

2η επιστολή

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
χαίρετε εν Κυρίω.

Συγγνώμη που απαντώ με τόση καθυστέρηση, αλλά ο χρόνος δε μου φτάνει για να τα προλάβω όλα.

Τα έξοδα ενός ναού υπολογίχω ότι ανέρχονται στα 33.000 ευρώ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, τότε θα πρέπει να πάρω προσφορά απο εργολάβο για συγκεκριμένο τόπο και ναό και να σας στείλω φωτοτυπία της προσφοράς , με τα ακριβή στοιχεία και τις τιμές.

Κατά τα άλλα, είμαστε καλά και αγωνιζόμαστε με τη Χάρη του Θεού. Χαρές και λύπες συνάμα. Χαρές γι'αυτούς που κατηχούνται και δείχνουν ζήλο. Λύπη για άλλους που επιστρέφουν στον Ινδουισμό, μόλις παύουν να παίρνουν χρήματα από την Εκκλησία. Από τη μια πλευρά λυπούμαι, από την άλλη σκέπτομαι ότι ίσως είναι από το Θεό αυτή η χρηματική ΑΝΕΧΕΙΑ που βιώνουμε. Τι να πω; Η ψυχή μου στο βάθος της κλαίει...

Οικονομικά έχω πάρει μια ανάσα και μου έφυγε αυτή η αγωνία που με διακατείχε. Το χρέος μας κατέβηκε στις 19.000 ευρώ. Επισκευάζω την οροφή ενός μεγάλου κτιρίου που είχε πάθει μεγάλες ρωγμές και κινδύνευε να καταρρεύσει, κόστος 5.000 ευρώ, και έχω στην άκρη μισθοδοσία και έξοδα προγραμμάτων για το Νοέμβριο και μέρος του Δεκεμβρίου. Δόξα τω Θεώ!

Πιστεύω σιγά -σιγά να μπορέσω να τελειώσω και 3 ναούς που έχουν μείνει ημιτελείς.Και ίσως αυτό είναι προτιμότερο πριν αρχίσουμε κάτι καινούριο.

Και πάλι σας ευχαριστώ. Ξέρω ότι δεν μας ξεχνάτε. Στηρίζομαι στην αγάπη σας και στις προσευχές σας.

Σε όλα τα μέλη και τους δωρητές της Αδελφότητας διαβιβάστε τις ευχαριστίες μου.

Με εκτίμηση και αγάπη εν Χριστώ
μοναχή Νεκταρία



Αδέλφια μου,
ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ασίας. Το Ορθόδοξο κλαμπ Χριστιανισμός έχει < υιοθετήσει > την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών ( στηρίζοντας, πάντοτε,και όλες τις άλλες Ορθόδοξες Ιεραποστολές στο κόσμο ). Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών, μετά από φοβερές δοκιμασίες και καταστροφές, λόγω πλημμυρών, έχει ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ, τις ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ, τη συμπαράστασή μας. Προσευχόμαστε να βρεθούν οι δωρητές να καλύψουν όχι μόνο το χρέος και την επανέναρξη κάποιων φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ινδιών ( που διακόπηκαν λόγω έλλειψης αναγκαίων πόρων ), αλλά και μεγάλοι δωρητές για την ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ινδιών. Εμείς ας δίνουμε από το υστέρημά μας. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και οι μεσιτείες της Παναγίας μας και των Αγίων θα ανοίξουν νέους δρόμους στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ασία, και ειδικότερα στην Ινδία. Να προσευχόμαστε για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ασίας και τους κατηχούμενους. Να προσευχόμαστε στο Πανάγιο Πνεύμα να οδηγήσει τα βήματα των Ασιατών προς την Ορθοδοξία, προς δόξαν Θεού. Αμήν.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”