Ο τρόπος της σωτηρίας

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nasos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: Τετ Δεκ 05, 2007 6:00 am

Ο τρόπος της σωτηρίας

Δημοσίευση από nasos »

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Οδηγός.
Δι’ εκείνους οίτινες επιθυμούν να δεχθούν τον Χριστόν ως Σωτήρα των και προς εκείνους οίτινες επιθυμούν να δείξουν είς τους άλλους τον δρόμον της ζωής.
I Δεχθήτε τον Χριστόν ως Σωτήρα σας.
ΕΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ. «τον ερχόμενον προς εμέ δεν θέλω εκβάλει έξω.» (’Ιωάννου 6, 37)

ΔΕΧΘΗΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ. «Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτου.» (’Ιωαννου 1, 12)

ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΖΩΗΝ. «Όστις πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον» (Ιωάννου 3, 36)
ΙΙ Ζητήσατε άφεσην δι’ όλας τας αμαρτίας σας.
ΟΛΟΙ ΗΜΑΡΤΗΣΑΝ. «Eπειδή πάντες ήμαρτον, και υστερούνται της δόξης του Θεού.» (Ρωμαίους 3, 23)
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ. «ο Υιός του ανθρώπου ήλθε να ζητήση και να σώση το απολωλός.» (Λουκα 19, 10)

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. «κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις.» (’Εφεσίους 2, 8-9)
«Αλλ' ότε εφανερώθη η χρηστότης και η φιλανθρωπία του Σωτήρος ημών Θεού,
ουχί εξ έργων δικαιοσύνης τα οποία επράξαμεν ημείς, αλλά κατά το έλεος αυτού έσωσεν ημάς διά λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαινίσεως του Αγίου Πνεύματος,
το οποίον εξέχεε πλουσίως εφ' ημάς διά Ιησού Χριστού του Σωτήρος ημών,
ίνα δικαιωθέντες διά της χάριτος εκείνου, γείνωμεν κληρονόμοι κατά την ελπίδα της αιωνίου ζωής.» (Τίτον 3, 4-7)

ΟΛΑΙ ΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΣΥΓΧΟΡΟΥΝΤΑΙ. «το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας. Εάν είπωμεν ότι αμαρτίαν δεν έχομεν, εαυτούς πλανώμεν και η αλήθεια δεν είναι εν ημίν. Εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών, είναι πιστός και δίκαιος, ώστε να συγχωρήση εις ημάς τας αμαρτίας και καθαρίση ημάς από πάσης αδικίας. Εάν είπωμεν ότι δεν ημαρτήσαμεν, ψεύστην κάμνομεν αυτόν, και ο λόγος αυτού δεν υπάρχει εν ημίν.» (Α’ Ιωάννου 1,7-10)

ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: «διά του οποίου έχομεν την απολύτρωσιν διά του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτημάτων» (’Εφεσίους 1,7)
ΙΙΙ Αναγνωρίσατε τον Χριστόν ανεπιφυλάκτως.
ΠΙΣΤΕΥΣΑΤΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΤΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ. «Ότι εάν ομολογήσης διά του στόματός σου τον Κύριον Ιησούν, και πιστεύσης εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών, θέλεις σωθή·διότι με την καρδίαν πιστεύει τις προς δικαιοσύνην, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρίαν.» (Ρωμαίους 10, 9-10)

ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ: «
Πας λοιπόν όστις με ομολογήση έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω ομολογήσει και εγώ αυτόν έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς.» (Ματθαίου 10 32)
ΙV Έχετε απόλυτον εμπιστοσύνην είς τον Κύριο.
ΔΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΝ: «Και εγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου.» (’Ιωαννου 10, 28

ΔΙ’ ΑΠΟΛΥΤΡΟΣΙΝ: «πιστός όμως είναι ο Θεός, όστις δεν θέλει σας αφήσει να πειρασθήτε υπέρ την δύναμίν σας, αλλά μετά του πειρασμού θέλει κάμει και την έκβασιν, ώστε να δύνασθε να υποφέρητε.» (Α΄ Κορινθίους 10, 13)

ΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΝ : «και μοι είπεν· Αρκεί εις σε η χάρις μου· διότι η δύναμίς μου εν αδυναμία δεικνύεται τελεία.» (β΄ κορινθίους 12, 9)

ΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑΝ : «και πάσαν την μέριμναν υμών ρίψατε επ' αυτόν, διότι αυτός φροντίζει περί υμών.» (Α΄ Πέτρου 5, 7)

ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΑΝΑΓΚΗΝ : «Ο δε Θεός μου θέλει εκπληρώσει πάσαν χρείαν σας κατά τον πλούτον αυτού εν δόξη διά Ιησού Χριστού.» (Φιλιππησίους 4, 19)





Κύριε «΄Ανοιξον τους οφθαλμούς μου, και θέλω βλέπει τα θαυμάσια τα εκ του νόμου σου». (Ψαλμός 119, 18
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”