Μια πρόταση (κλείσιμο τηλεόρασης)
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Και στις νεότερες γενιές το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο! Τα παιδιά παίζουν συνεχώς ηλεκτρονικά, ή επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικών συσκευών κάθε είδους και ελάχιστα με τον παραδοσιακό τρόπο. Εις βάρος βέβαια την οικογενειακής γαλήνης! Τι είδους οικογένειες θα διαμορφωθούν έτσι (αν θα έχουμε οικογένειες στο μέλλον);lovethink έγραψε:Αχ αστεία αστεία πριν τη τηλεόραση λένε οι παλαιότεροι ότι μαζευόντουσαν σε φιλικά σπίτια και παίζανε , κάναν γιορτές , είχανε επικοινωνία
Τώρα ...............
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Η απάντηση είναι υποθετική! Διότι δεν έχω παιδιά! Και για το λόγο αυτό δεν νομίζω ότι θα έχει αξία, γιατί μπορώ - εκ του ασφαλούς - να πω ό,τι θέλω!lovethink έγραψε: Ωραία θα σου κάνω μια ερώτηση
Αν είχες παιδιά θα τα άφηνες έτσι όπως είναι η κοινωνία μας να παίξουν στη γειτονιά ? ( την ανύπαρκτη )
Θέλω όμως να πιστεύω ότι θα αφιέρωνα κάποιο χρόνο στα παιδιά μου, για να μιλάμε, για να εκφράζουμε την αγάπη μας, για να τους παίρνω τους προβληματισμούς τους και να τους αναφέρω ότι αν ζουν Χριστιανικά (που είναι και το πιο δύσκολο) δεν χρειάζεται να έχουν κανένα άγχος, καμιά μεγάλη στενοχώρια, καμιά απελπισία, κανένα αδιέξοδο!
Δεν με πειράζουν τα ηλεκτρονικά, αρκεί να μην είναι αυτή η αποκλειστική επικοινωνία των παιδιών!
Θα πρέπει να γνωρίζουν και άλλους τρόπους ζωής, όπως την ηρεμία και την απλότητα ενός μοναστηριού.
Και βέβαια πολλή προσευχή και μεγάλο αγώνα εκ μέρους μου (προσέγγισης του Κυρίου) που είναι και το σπουδαιότερο!
Αλλά, όπως έγραψα και πριν, μιλάω εκ του ασφαλούς.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Εγώ πάντως είμαι μέσα..Μάλιστα έχω σημειώσει και μια σχετική πρόοδο..Εχω ελλατώσει (γενικά) την ώρα για την τηλεόραση.Έβαλα στόχο να μη βλέπω πρωινάδικα,μεσημεριανές εκπομπές...αποφεύγω εκπομπές με πολιτικούς που ''φαγόνονται'' συνεχώς και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη...Ή εκπομπές που ασχολούνται με φαντάσματα,βρικόλακες και άλλες τέτοιες κουταμάρες..
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ό,τι αγώνα μπορεί να κάνει κανείς είναι προς όφελός του!
Κάποτε, προσπάθησα κι εγώ, να μην ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο (μέγα πάθος) Τετάρτες και Παρασκευές! Ήταν μάλλον εύκολο! Όμως τις περιόδους των μεγάλων νηστειών δεν μπόρεσα! Πάντως, έχω την εντύπωση ότι αυτός ο λίγος αγώνας με δυνάμωσε (όπως όλοι οι αγώνες όταν γίνονται σωστά) και τώρα δεν παθιάζομαι τόσο!
Κάποτε, προσπάθησα κι εγώ, να μην ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο (μέγα πάθος) Τετάρτες και Παρασκευές! Ήταν μάλλον εύκολο! Όμως τις περιόδους των μεγάλων νηστειών δεν μπόρεσα! Πάντως, έχω την εντύπωση ότι αυτός ο λίγος αγώνας με δυνάμωσε (όπως όλοι οι αγώνες όταν γίνονται σωστά) και τώρα δεν παθιάζομαι τόσο!
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
lovethink έγραψε:Αχ αστεία αστεία πριν τη τηλεόραση λένε οι παλαιότεροι ότι μαζευόντουσαν σε φιλικά σπίτια και παίζανε , κάναν γιορτές , είχανε επικοινωνία
Τώρα ...............
Τωρα ,μαλιστα ! Μπραβο ! προσγειωθηκες !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Μανο,δεν ξερω αν διαβασες για μια ιδεα που ανεφερα,για δημιουργια ομαδων γονεων σε καθε ενορια.lovethink έγραψε:Ωραία θα σου κάνω μια ερώτησηaposal έγραψε: Τα παιδιά παίζουν συνεχώς ηλεκτρονικά, ή επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικών συσκευών κάθε είδους και ελάχιστα με τον παραδοσιακό τρόπο. ;
Αν είχες παιδιά θα τα άφηνες έτσι όπως είναι η κοινωνία μας να παίξουν στη γειτονιά ? ( την ανύπαρκτη )
Τα παιδια πρεπει να παιζουν εξω, δυστυχως στις ημερες μας κατω απο επιβλεψη . Η σε παρκα,η σε παιδικες χαρες, η σε βουνα η σε θαλασσες,τα παιδια πρεπει να παιζουν με συνομηλικους τους.
Οι διαπροσωπικες και κοινωνικες σχεσεις ,εκει αναπτυσσονται.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.