Πάμε πακέτο!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Απλά θέλει να πει ότι προβάλλονται περισσότερα αμαρτωλά, αισχρά και σκανδαλιστικά θεάματα σε σχέση με τα αλλα. Και το κακό ότι η πλειψηφία του κόσμου προτιμάει αυτα. Τώρα όταν πχ τα σήριαλ προβάλλουν την εναλλαγή συντρόφων και την απιστία σαν κάτι φυσιολογικό ε τότε τι πρότυπα θα αποκτήσουν οι σημερινοί ανθρωποι? Και αυτό το παράδειγμα υποτίθεται ότι είναι απο τα πιο αθώα.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

lovethink έγραψε:Δηλαδή το πρωϊ που έχει λειτουργία η ΕΤ1 μπαίνει ο διάολος στο σπίτι ?
Οταν βλέπουμε στις ειδήσεις κάποια θέματα μπαίνει ο διάολος στο σπίτι ?
Οταν η ηλικιωμένη γιαγιά που την πετάξανε σε μια γκαρσονιέρα τα παιδιά της και για συντροφιά έχει μια εκπομπή στη τηλεόραση μπαίνει ο διάολος σπίτι ?

.... Ημαρτον δηλαδή .....

Η πιο "αμαρτωλή" τηλεόραση είναι η ίδια μας η φαντασία και το ίδιο μας το μυαλό
Κάτι "ταινίες" που παίζει το μυαλό ..........
Και να συμπληρωσω, πως οταν υπαρχει κατι αισχρο στν τηλεοραση να μην το βλεπουμε! Απο εμας εξαρταται τι θα κανουμε!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χωρίς ΤV

Δημοσίευση από Melpomeni »

ester έγραψε:Από την αρχή της σχολικής χρονιάς σταματήσαμε την τηλεόραση.
Στην αρχή είχαμε έντονες γκρίνιες από τα παιδιά.
Σιγά- σιγά όμως σταμάτησαν.

Σήμερα, μήνες μετά υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση χρόνου.
Υπάρχει ηρεμία. Ασχολούνται αναγκαστικά με τα μαθηματά τους περισσότερο.
Δεν ξέρουμε τα διάφορα κουτσομπολίστικα της πιάτσας.
Και γιατί να τα ξέρουμε; Ποιό το όφελος.

Αλλά ελπίζω να επέρχεται και μια ηρεμία στο συνειδητό των παιδιών.
Δύο από μας χρεισιμοποιούμε internet και εφημερίδα και ένας ακούει αρκετά ραδιόφωνο - κυρίως αθλητικά.

Πάντως νομίζω ότι πήγαμε καλύτερα.
Ας ελπίσουμε ότι και θα συνεχίσουμε έτσι.
Το εύχομαι και παρομοίως εύχομαι και σε όλους.

Παραδειγμα προς μιμηση !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:Δηλαδή το πρωϊ που έχει λειτουργία η ΕΤ1 μπαίνει ο διάολος στο σπίτι ?
Οταν η ηλικιωμένη γιαγιά που την πετάξανε σε μια γκαρσονιέρα τα παιδιά της και για συντροφιά έχει μια εκπομπή στη τηλεόραση μπαίνει ο διάολος σπίτι ?

Και βεβαια μπαινει ο διαβολος ! ετσι μπαινει αυτος,ξεκιναει απο τα αθωα,η ισως και ωφελιμα,αλλα δεν σταματαει εκει...
Αν ημασταν ολοι λιγωτερο προσκολλημενοι στην τηλεοραση και περισσοτερο ο ενας στον αλλον,ισως η γριουλα αυτη δεν θα ηταν και τοσο μονη . Θα ξεραμε γι αυτην απο την ενορια μας,η την γειτονια μας,η την πολυκατοικια μας και ποτε -ποτε θα περναγαμε απο εκει να της κανουμε συντροφια ,η να την παρουμε στο σπιτι μας για δειπνο...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

Κάτι "ταινίες" που παίζει το μυαλό ..........
Δεν είναι απόλυτα τα πράγματα. Και δεν εννούμε apriori ότι η tv είναι κάτι το από ορισμού άσχημο.
Και βεβαίως έχουμε το παράδειγμα των ειδήσεων, ελληνικών παλαιών ταινίών, συζητήσεων κλπ, ακόμη και η εκπομπή θα έλεγα "πάμε πακέτο"
οι οποίες κάθε άλλο παρά βλαβερές είναι.
Ωστόσο, όμως κρίνεται ωφελημώτερο σε πολλές περιπτώσεις να χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου περισσότερο επικοδομητικά.
Πχ Το παράδειγμα μιας οικογενείς με παιδιά που παρακολουθούν στο σχολείο.
Δυστηχώς είναι τόσο ισχυρό μέσον το οποίο σου δημιουργεί ένα είδος
εξάρτησης και τελικώς αν κάνεις έναν έλεγχο σε βάθος χρόνου διαπιστώνεις ότι σπατάλησες χρόνο σε πράγματα τα οποία σου προσέφεραν
κάτι το πραγματικά ωφέλιμο - αν και πέρασες ευχάριστα.
Επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος - αν έχεις μικρές αντιστάσεις- να γίνεις πλήρως εξαρτημένος από την TV. Για παράδειγμα εγώ όταν έβγαλα την TV
από το δωμάτιο, για αρκετό καιρό όταν επέστερφα σπίτι, ασυνείδητα πήγαινα στο δωμάτιο και ασυναίσθητα έπεφτε το βλέμα μου στο σημείο που υπήρχε η tv - και ταυτόχρονα είχα ένα συναίσθημα δυσαρέσκειας και στέρησης.
Αυτό για παράδειμα δεν συμβαίνει με το ραδιόφωνο το οποίο είναι ένα πολύ πιο ήπιο επικοινωνιακό μέσο.
Εννοείται βεβαίως ότι στις περιπτώσεις ηλικιωμένων κλπ όχι μόνο δεν
απαγορέυται αλλά και επιβάλλεται η tv.
'Αν μπορεί κανείς να έχει απόλυτο έλεγχο του τι βλέπει κλπ. κανένα πρόβλημα.
Αλλά η πείρα μου μου λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουμε
καλό έλεγχο στην ζωή μας. Εύκολα παρασυρόμαστε και χάνουμε τις
προτεραιότητές μας. Θέλουμε να είχαμε κάνει το α ή β πράγμα και
όμως δεν το κάναμε.
Δεν χωρά επίσης καμμία αμφιβολία ότι τα διάφορα κέντρα θα χρησιμοποιήσουν την Tv -λόγω της μεγάλης δύναμης πο έχει η κινούμενη εικόνα- για να ασκήσουν τον οποιοδήποτε έλεγχο ή
προπαγάνδα προς την μία ή άλλη κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Η τηλεόραση απευθύνεται προς όλα τα άτομα που έχουν το "κουτί" σπίτι τους αλλά κυμαίνεται ανάμεσα στην "πλύση εγκεφάλου" στην χειρότερη περίπτωση και σε "σπατάλη χρόνου" στην καλύτερη. Αν αφήσουμε απέξω την χειρότερη περίπτωση (ε, πιστεύω ότι κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το χειρότερο) και λάβουμε υπ' όψην μας μόνο την καλύτερη, γιατί εγώ να χάσω τον χρόνο μου γι' αυτήν; Καλύτερα να πάει κάποιος να αγοράσει ένα βιβλίο, σαν και ΑΥΤΟ ή ΑΥΤΟ
yianvla
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από yianvla »

Κι εγώ θα συμφωνήσω...ΠΟΛΥ καλύτερα χωρίς τηλεόραση ('τηλεκόλαση' την έχει πει κάποιος γέροντας; ... κάπου εδώ μέσα το διάβασα και το θεωρώ πολύ εύστοχο!).

Ίσως σαν μέσο να έχει τη δυνατότητα να γίνει χρήσιμη, αλλά....μάλλον οχι η ελληνική: προσωπικά, με μεγάλη δυσκολία μπορώ να βρω 2-3 ενδιαφέρουσες εκπομπές..άσε τις ειδήσεις (που τίποτα δε λένε...), άσε τους τηλεαστέρες (!!!!), άσε τις διαφημίσεις, άσε το γεγονός οτι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας (το MEGA σήμερα είχε 7 εκπομπές σε επανάληψη...άραγε θα δούμε πάλι το ΡΕΤΙΡΕ το καλοκαίρι; χεχεχε), άσε τα πρότυπα που προβάλλει!

Υπερβολικός (πιθανώς) ή όχι υπερβολικός, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα (ας πάρουμε τα βουνά...για να προβάλλω και την ορειβασία που τόσο αγαπώ...)....νομίζω οτι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή. Τουλάχιστον ας βλέπουμε με μέτρο...
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

H TV επιδρά σε μάς μέσω της πιο ισχυρής αίσθησης - της όρασις.
Είσαι ένας παθητικός δέκτης. Το μόνο που μπορείς είναι να αλλάξεις
κανάλι. Αλλά τι διαφορά έχει πχ ο Star από τον Alpha κ.ο.κ.
Άσε που και από μόνοι συνήθως ολισθάινουμε σε περισσότερο
γαργαλιστικά πράγματα.

Η tv σπέρνει στην φαντασία μας εικόνες που δεν έχουμε εμείς επιλέξει
αλλά κάποιος άλλος - ο οποίος συνήθως είναι και αμφιβόλου
πνευματικής καταστάσεως.

Έχουμε δηλ. το πρόβλημα του Δαβίδ δηλ. της Παλαιάς Διαθήκης...όταν είδε την Βισθεδά, αν θυμάμαι καλά το περιστατικό.

Η έξαψη ή η στρέβλωση της φαντασίας περιορίζεδι την δική μας
πνευματική κατάσταση.

Κατά τάλλα λόγω της δύναμής της, η TV είναι σχολείο.
διότι:
επιβάλει ηθική - ναί τα πρωινάδικα και οι διάφοροι μαϊδανοί που εκεί φυτοζοούν, δυστηχώς επιβάλουν ηθική και αισθητική
και προκαλούν σύγχυση περί του τί είναι το καλό και τι όχι κυρίως στα μικρά παιδιά. Επιβάλουν συνήθειες, ήθη κλπ.
Αφού το κάνουν οι διάφοροι TV αστέρες τι πειράζει να το κάνω και εγώ;

Πάντως επειδή αυτοί που ελέγχουν τα προγράμματα των καναλιών ξέρουμε
τι περίπου είναι δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ και τί έργα θα παράξουν.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

Δηλαδή το πρωϊ που έχει λειτουργία η ΕΤ1 μπαίνει ο διάολος στο σπίτι ?

ναι γιατι δεν σαφηνει να πας στην εκκλησια και σου λανσαρει το προγραμμα απο την τηλεοραση και σου λεει καλα ειναι και εδω
τι θες να πας στην εκκλησια;
ασε που ειναι και αντισυνταγματικο αυτο....
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

Κάτι "ταινίες" που παίζει το μυαλό ..........[/quote]

sigoura sauto exeis dikaio adelfe, gia pare omos kai ta paidia kai tous pio neous pou trone plusi egkefalou! posa akougontai, milame gia polu broma ean den ypirxe tileorasi pisteuo oti tha eixame ligotera problimata! bazei logismous.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”