Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε Πακιστάν -Ταϊλάνδη

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε Πακιστάν -Ταϊλάνδη

Δημοσίευση από pilotos »

Περιοδικό Εξωτερική Ιεραποστολή ( Αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς που θα το ζητήσουν με επιστολή ή ε-μαιλ ), έκδοση Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, Μακένζυ Κίνγκ 6 ( Πλ. Αγίας Σοφίας ), 54622, Θεσσαλονίκη,
Φαξ : 2310 279902
Ε-μαιλ : IERAPOSTOLI@hotmail.com ( τεύχος 199 ) σελίδες 22-24 ( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html )




Ιερά Μητρόπολη Χόνγκ Κονγκ

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή, ευγενικά θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να μεταθέσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κύριο Νικήτα, στην Ιερά Μητρόπολη Δαρδανελλίων και την τοποθέτηση του στη θέση του προέδρου του Πατριαρχικού Ιδρύματος ¨Πατριαρχικής Αθηναγοράς¨ στον Άγιο Φραγκίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Υπό την ανύστακτη φροντίδα και μέριμνα του Σεπτού Προκαθημένου της Μητρός Εκκλησίας και με την Χάρη του Θεού, το Ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής, συνεχίζεται παρά τις πολλαπλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά από τις φυσικές καταστροφές, τα τροπικά κλίματα, τις τοπικές κυβερνήσεις αλλά και τις τάσεις εθνικισμού που υπάρχουν στα διάφορα κράτη της Ασίας.

Την περίοδο αυτή ένα ακόμα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα παραπάνω: η έλλειψη οικονομικών πόρων που, όπως γνωρίζετε, είναι η βασική προϋπόθεση για την συνέχιση κυρίως των φιλανθρωπικών προγραμμάτων μας. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να παραμείνετε αρωγός και υποστηρικτής των προσπαθειών μας αυτών. Προγραμμάτων που αποτελούν έργο της Μητρός Εκκλησίας μας και δίνουν ανακούφιση στο πόνο και στη δυστυχία χιλιάδων Ασιατών συνανθρώπων μας.


Υπενθυμίζουμε πως στην Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής λειτουργούν σήμερα:


Πακιστάν

Σεμινάρια επιμόρφωσης για ορφανά και άπορα κορίτσια.

Σχολικές υποτροφίες για άπορες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ινδία

Λειτουργία ορφανοτροφείου θηλέων(150 κορίτσια).

Καθημερινό πρωινό για 300 και πλέον παιδιά ¨των σκουπιδιών¨.

Εβδομαδιαία προσφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε 1000 οικογένειες.

Λειτουργία 8 ιατρείων.

Λειτουργία Τεχνικής Σχολής.

Λειτουργία 10 σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λειτουργία Κλινικής και Ιδρύματος τυφλών ατόμων.

Διάφορα κοινωνικά προγράμματα π.χ. γεωτρήσεις για πόσιμο νερό, αγορά οικοπέδου και κτίσιμο σπιτιών για πολύτεκνες οικογένειες, διανομή τροφίμων και ένδυσης σε υποβαθμισμένες περιοχές και χωριά, αναπηρικά καροτσάκια, σχολικές υποτροφίες, προικοδότηση άπορων κοριτσιών.



Ταϊλάνδη

Διατήρηση προγραμμάτων για την ανακούφιση των πληγέντων από το τσουνάμι.

Κλινικές και σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Πουκέτ.



Ινδονησία

Λειτουργία Οικοτροφείου απόρων παιδιών στη νήσο Μπάλι.

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Πολυτεχνικής Σχολής.

Λειτουργία Κλινικής και σχολείου για τους πληγέντες από το τσουνάμι στη νήσο Νίας

Λειτουργία σχολείων και προγραμμάτων Θεολογικής επιμόρφωσης στο MEDAN.




Φιλιππίνες

Λειτουργία Νηπιαγωγείων και φροντίδα αστέγων παιδιών.

Ακόμα η Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ συντηρεί το γυναικείο μοναστήρι της Θεοτόκου, στη νήσο Μασμπάτε ( Φιλιππίνες ) , τα λειτουργικά έξοδα των Ιερών Ναών σε όλη τη μητροπολιτική Περιφέρεια, τη μισθοδοσία των κληρικών, των ιθαγενών κατηχητών και συνεργατών του Ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου.

Παράλληλα συνεχίζεται το ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ έργο των Ιερών Ακολουθιών και άλλων θεολογικών βιβλίων στις διάφορες Ασιατικές γλώσσες και διαλέκτους αλλά και η ανέγερση Ιερών Ναών στο Πακιστάν.

Το μηνιαίο κόστος συντήρησης όλων αυτών των προσπαθειών ξεπερνά τις 50.000$ Αμερικής και η έλλειψη οικονομικών πόρων θα επιφέρει την αναστολή λειτουργία τους.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας. Ελπίζουμε ότι , όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον θα σταθείτε αρωγοί στις ιεραποστολικές μας προσπάθειες και είμαστε πρόθυμοι να παράσχουμε οποιανδήποτε πληροφορία μας ζητηθεί.

Μετά τιμής
Ο πρωτοσύγκελλος αρχιμανδρίτης
Κων. Τσίλης
Πατριαρχικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής



Αδέλφια μου,

Υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ. Σε αυτές τις χώρες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες πορεύονται με ελάχιστα μέσα, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα Ιεραπόστολο, μόνο με μερικούς ντόπιους ιερείς και κατηχητές.

Η Ορθοδοξία ανοίγεται στο Πακιστάν και στη Ταϊλάνδη, χωρίς υλικά μέσα ( ανθρώπους, χρήματα, έντυπα , βιβλία, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, διαδίκτυο ). Στην Ινδία, στην Ινδονησία υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, λόγω ειδικών συνθηκών. Μικρές Ορθόδοξες κοινότητες, χωρίς Ορθοδόξους Ιεραποστόλους, υπάρχουν στο Νεπάλ, στη Σιγκαπούρη, στη Μαλαισία, στο Χονγκ Κονγκ.

1 Ιεραπόστολος για όλη την Ταϊβάν, 3 Ιεραπόστολοι στη Νότιο Κορέα, κανένας στη Β. Κορέα και στη Κίνα ή σε άλλες ασιατικές χώρες, την ώρα που οι ρωμαιοκαθολικοί και οι προτεστάντες έχουν εκατοντάδες , ίσως και χιλιάδες, μισσιονάριους, ενώ όλα τα μέλη της Σκοπιάς και οι μορμόνοι κάνουν προπαγάνδα των αιρέσεων τους. Για να μη μιλήσω για τους μουσουλμάνους που, επίσης, προσπαθούν να διαδώσουν τη θρησκεία τους…

Δεν ξέρω τι μπορούμε να νοιώσουμε τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και οι 7 στους 10 Ασιάτες δεν ξέρουν για τον Χριστό! Δεν ξέρω τι μπορούμε να νοιώσουμε όταν οι Ορθόδοξοι Ασιάτες είναι μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες μέσα σε δισεκατομμύρια αλλοθρήσκων, άθεων ή ετεροδόξων. Τι κάνουμε ; Γιατί αδρανούμε ; Που είναι η αγάπη μας για τον Χριστό, όταν αδιαφορούμε για τη διάδοση του Ευαγγελίου στα έθνη ; Πόσους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους ετοιμάζουμε για την επόμενη χρονιά ; Πόσα χρήματα θα μαζέψουμε για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ασίας ; Πόση προσευχή θα κάνουμε καθημερινά για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στα έθνη ; Πότε , επιτέλους, θα αφυπνιστούμε από το λήθαργο της εσωστρέφειας και των μικρο -εκκλησιαστικών προβλημάτων μας ; Ως πότε θα περιμένουν τα αδέλφια μας να βγούμε από τον εκκλησιαστικό μας μικρόκοσμο; Ως πότε θα βλέπουμε τους χιλιάδες Ασιάτες οικονομικούς μετανάστες στη Ελλάδα , στη Κύπρο, στις άλλες Ορθόδοξες χώρες, χωρίς να κάνουμε ΤΙΠΟΤΕ να τους προσεγγίσουμε και να τους γνωρίσουμε ( χωρίς τις προσηλυτιστικές μεθόδους των δυτικών μισσιονάριων ) τον Χριστό και την Ορθοδοξία ; Πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός, μέσα από προσευχή και πνεύμα αγάπης και ταπείνωσης, στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή από όλες τις Μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια και αδελφότητες.


Αδέλφια μου,
μέχρι να γίνουν αυτά, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή ζητά τη δική μας μικρή ή μεγάλη συμπαράσταση, ηθική και υλικά. Ο καθένας ας βάλει το χέρι στη καρδιά και ας ακούσει τη φωνή των συνανθρώπων μας : ! Κάποτε ήταν ο Απόστολος Παύλος που άκουσε αυτή τη φωνή. Τώρα ; Τώρα η φωνή απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, πιο δυνατά παρά ποτέ…


Πληροφορίες :
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=40989 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ιεραποστολικά Νέα :

α) Βοηθήστε στη λειτουργία 2 Ορθόδοξων Ορφανοτροφείων σε Ινδία και Ινδονησία !

Δείτε φωτογραφίες από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ινδίας και της Ινδονησίας.
( http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/104957/1.doc )

Από το περιοδικό της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης < Εξωτερική Ιεραποστολή >, τεύχος 199. Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2007, σελ. 26-30 , που αποστέλλεται δωρεάν σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών χρειάζεται κάθε μήνα 5.000 ευρώ για τη συντήρηση των 150 κοριτσιών του Ορφανοτροφείου , και άλλες 3.000 ευρώ για τη διανομή τροφίμων σε πτωχούς κάθε βδομάδα. Ποιοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας θα σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτά τα παιδιά ;

Ιεραποστολικό
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Αγαπητοί μου, χαίρετε εν Χριστώ! Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Ελπίζω να είσθε όλοι καλά. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μερικά γεγονότα από την Ιεραποστολή μας.

1. Έφτασαν τα χρήματα που μας στείλατε το Σεπτέμβριο 2007 για τον εξοπλισμό της Ακαδημίας και τα υπόλοιπα χρήματα είναι για τις ανάγκες της Ιεραποστολής μας εδώ στο Μεδάν. Είναι αλήθεια ότι τα χρήματα που μας στείλατε είναι η μόνη πηγή για τα έξοδα της Ιεραποστολής μας. Γι' αυτό, συνήθως αντιμετωπίζω δυσκολία. Το ίδιο συμβαίνει στους αδελφούς μας στην Ιάβα, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Προσευχή και μόνο προσευχή! Το κτίριο της Ακαδημίας έφτασε στο δεύτερο όροφο. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη σας προσφορά.

2. Αγαπητοί μου, εμείς και οι φοιτητές, για να καλυφθούν τα έξοδα μας, κάνουμε μερικές προσπάθειες.Οι φοιτήτριες μόλις τελειώνουν τα μαθήματα τους κάνουνε ράψιμο. Οι φοιτητές κάνουν άλλες δουλειές. Σας έστειλα ένα δείγμα (κρέμασμα του κλειδιού) που έφτιαξαν. Οι φοιτητές μου είπαν ότι αυτό κοστίζει 2 ευρώ. Βεβαίως είναι ένας τρόπος των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής μας να βγάλουν κάτι για να καλυφτούν τα έξοδα μας.



3. Αγαπητοί μου, αρχές Οκτωβρίου 2007, επισκεφθήκαμε την καινούρια μας Ιεραποστολή στο Kupang . Μαζί μου ήταν η πρεσβυτέρα Ελισάβετ και ο π. Στέφανος. Στο Kupang, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Νικήτα, πριν από ένα χρόνο άρχισε η ιεραποστολή. Μία φορά ανά δύο μήνες, ο π. Στέφανος πηγαίνει από το Βάλι για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Εκεί οργανώνουμε ένα μικρό Οικοτροφείο, διότι υπάρχουν πολλά παιδιά από το East Timor. Στο East Timor ακόμη συμβαίνει ταραχή και φασαρία, γι' αυτό πολλές οικογένειες από εκεί τρέχουν στο Κupang. Ο κόσμος που τρέχει από το East Timor στο Κupang είναι συνήθως ρωμαιοκαθολικοί. Αυτοί που εργάζονται πολύ, είναι οι μουσουλμάνοι. Τους δίνουν βοήθεια και τους στέλνουν στα < μοναστήρια > τους και στα Πανεπιστήμιά τους για να σπουδάσουν.

Γι' αυτό εγώ και ο π. Στέφανος κάναμε μια προσπάθεια. Μαζέψαμε μερικούς νέους και τους στέλνουμε στα Πανεπιστήμια. Όλα τα έξοδα είναι από την Ιεραποστολή μας. Τώρα έχουμε 5 νέους στο πρόγραμμα αυτό. Έχουμε σκοπό να αυξήσουμε τον αριθμό των νέων που θα σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. Έχουμε ένα οικόπεδο και θέλουμε να κτίσουμε ένα απλό σπιτάκι-Οικοτροφείο για να χωράνε περισσότερα παιδιά. Το σπιτάκι αυτό θα είναι πολύ απλό, σαν το σπίτι που έχετε δει στην Αφρική. Υπολογίζουμε ότι θα κοστίσει 5.000 ευρώ. Γι' αυτό, αγαπητοί, ζητώ τη βοήθεια σας στο θέμα αυτό. Η χαρά των πολλών αδελφών μας στο Κupang θα είναι μεγάλη, διότι τουλάχιστον κάποια παιδιά δε θα πάνε στους μουσουλμάνους, αλλά θα μείνουν στην αγκαλιά της Ορθόδοξης πίστης.

4. Αδελφοί μου, έχετε προσφέρει πολλά χρήματα στα έργα της Ιεραποστολής εδώ στην Ινδονησία, γι' αυτό είναι καλό να μας επισκεφθείτε και να δείτε τι κάναμε εδώ στη Σουμάτρα και να μείνετε μαζί μας για μερικές μέρες. Αυτά είναι τα νέα μας αδελφοί μου. Εύχομαι να σας ευλογήσει ο καλός μας Θεός.

Με πολλές ευχές π. Χρυσόστομος Μανάλου


β)Βοηθήστε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε Μπουρούντι και Ανατολικό Κογκό

Από το περιοδικό της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης < Εξωτερική Ιεραποστολή >, τεύχος 199. Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2007, σελ. 14-15 , που αποστέλλεται δωρεάν σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Επιστολή του π. Δαμασκηνού Γρηγοριάτη, υπευθύνου στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μπουρούντι, Ρουάντα και Ανατολικό Κογκό. Να προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό να ενισχύει τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους και να ελεεί, ευλογεί και να αυξάνει τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Να προσευχόμαστε στο Θεό να βρει δωρητές για την ενίσχυση των φτωχών Ορθοδόξων Εκκλησιών της Αφρικής και της Ασίας.

( http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/104965/1.doc )



ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ

Μπουζιουμπούρα 15/11/2007

Αξιότιμε πρόεδρε της «Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» Θεσσαλονίκης,
χαίρετε εν Κυρίω μετά του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά χαράς σας στέλνω τις φωτογραφίες που μου ζητήσατε.

Στο ναό του Αγ. Βασιλείου συνεχίζονται οι εργασίες. Τοποθετούνται τα κεραμίδια, γίνεται η πλακόστρωση του δαπέδου και η κατασκευή του Ιερού Βήματος. Κατόπιν θα καλλωπισθούν όλες οι κολόνες εντός και εκτός και θα ασβεστωθούν.

Στο Κέντρο αυτό της Ουβίρας,λίαν προσεχώς, πρέπει να κτίσουμε μικρό Αγροτικό Ιατρείο και δύο τάξεις προσχολικής ηλικίας, δηλαδή Νηπιαγωγείο. Για το Νηπιαγωγείο θα χρειαστούν 25.000 ευρώ και για το ιατρείο 30.000 ευρώ. Ο Άγιος Κεντρώας έβαλε θεμέλιο λίθο για την ίδρυση σχολείου και εκκλησίας ταυτόχρονα, την 14η Οκτωβρίου.

Εμείς αρχίσαμε να μεταφέρουμε τα υλικά για την προσεχή ανοικοδόμηση τους.

Με πολλές ευχαριστίες για τη θεάρεστη συμβολή σας στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας μας κι εδώ στο Ανατολικό Κογκό και στο Μπουρούντι.

Διατελώ μετά ευχών και αγάπης Χριστού

Μον. π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=73542 )


γ) Νέος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ, νέα Μητρόπολη Σιγκαπούρης ( Ρομφαία -RΝΝ )

Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Οικουμ. Πατριαρχείου
( http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... iew&id=706 )

Νέος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ
( http://rnn.gr/index.php?option=com_cont ... &Itemid=47 )


δ) Ξεκινά Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε ! Δόξα τω Θεώ !

Με συγκίνηση μαθαίνουμε την είδηση από το Πατριαρχείο Αλεξναδρείας !

Βρέθηκε Ορθόδοξος Ιεραπόστολος για τη Σιέρρα Λεόνε ! Θα δημιουργηθούν και εκεί, με τη χάρη του Θεού, Ορθόδοξες Εκκλησίες και κοινότητες ! Θα βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και θα χειροτονηθούν Ορθόδοξοι ντόπιοι ιερείς ! Να προσευχόμαστε, αδέλφια μου , για την έναρξη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη Σιέρρα Λεόνε. Να προσευχόμαστε για την επέκταση των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σε όλα τα κράτη της Αφρικής και της Ασίας. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε, ώστε το Άγιο Πνεύμα να οδηγήσει και άλλους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους σε διάφορες χώρες, να αυξηθούν οι εργάτες του Ευαγγελίου, να μαθητεύσουν οι λαοί στο Χριστό, στη προσευχή, στη ταπείνωση, στα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Να δώσει ο Άγιος Θεός !Ζει Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ !

( http://www.greekorthodox-alexandria.org ... 230701c1ad )

Την 10η Ιανουαρίου 2008 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα τον Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο, Ιεραπόστολο Κληρικό του παλαιφάτου Πατριαρχείου, συνοδευόμενο από τον κ.Τούμπα, Διευθυντή του ελληνορθοδόξου Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αυστραλίας “Paradise Kinds for Africa”, με τους οποίους συζήτησε θέματα αφορώντα στην νέα Ιεραποστολική προσπάθεια, την οποία ο π.Θεμιστοκλής ξεκινά στην χώρα της Σιέρρα Λεόνε, με την συγκατάθεση και του οικείου Ποιμενάρχου, Θεοφιλ.Επισκόπου Γκάνας κ.Δαμασκηνού.


Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε εκτενώς για τα αποτελέσματα της πρ
ώτης επισκέψεως του Ιεραποστολού Κληρικού στην ταλανισθείσα από προγενέστερες εμφύλιες συρράξεις χώρα, επευλόγησε την αρχομένη προσπάθεια και εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες τόσο προς τον Πρόεδρο του κράτους κ.Έρνεστ Κορόμα, ο οποίος με ενθουσιασμό απεδέχθη την έναρξη της ορθοδόξου Ιεραποστολής, όσο και προς τον κ.Τούμπα και τον υπ’αυτόν Φιλανθρωπικό Οργανισμό για την οικονομική στήριξη της νέας αυτής εκκλησιαστικής δράσεως.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ζητούνται δωρητές-κτίτορες για 3 Ορθόδοξους ναούς σε Νέα Ζηλανδία και νησιά Φίτζι ( Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας )

Ἱερός Ναός Ἁγίου Γεωργίου
Hamilton


(ὑπό ἀνέγερσιν - περιμένει τον κτίτορά του)
Ταχ. διεύθυνσις:
47 Broadfield Street Massey
Auckland
New Zealand


Ἐφημέριος:
Πρωτοπρ. π. Ἰάκωβος Cohen

Tηλ: +64-274.144556
Κιν: +64-98331200






Ἱερός Ναός Ἁγίας Τριάδος
Fiji Lautoka


(ὑπό ἀνέγερσιν - περιμένει τον κτίτορά του)

Ταχ. διεύθυνσις:
Γεώργιος Καροῦτζος
88 Jerusalem Road Suva
P.O. Box 413
Nabua
Fiji Islands

Ἐφημέριος:

Tηλ: +67-9-3321312 ἥ +67-9-9364954






Ἱερός Ναός Ἀποστόλου Παύλου
Suva (χωριό)


(ὑπό ἀνέγερσιν - περιμένει τον κτίτορά του)

Ταχ. διεύθυνσις:
Γεώργιος Καροῦτζος
88 Jerusalem Road Suva
P.O. Box 413
Nabua
Fiji Islands

Ἐφημέριος:

Tηλ: +679-332-1312 ἥ +679-9364954

( http://www.ecp-metnz.org.nz/grmetnz/churches.htm )

Ο Θεός, δια πρεσβιεών της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα οδηγήσει τα βήματα Ιεραποστόλων και δωρητών στο έργο της Ορθ. Εξωτερικής Ιεραποστολής. Οι κάτοικοι της Ωκεανίας περιμένουν να ακούσουν για Χριστό και Ορθοδοξία. Ας βοηθήσουμε με θερμές προσευχές και ικεσίες στο Κύριο μας Ιησού Χριστό.



( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1798 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Αδέλφια μου,

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Μη ξεχνάτε, αδέλφια , την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή!

Μη ξεχνάτε ότι χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία, τη Κεντρική και Νότια Αμερική θα διανύσουν χιλιόμετρα ( με κάθε μέσο,ακόμα και με τα πόδια ) για να βρουν Ορθόδοξο ναό να εκκλησιαστούν και να γιορτάσουν τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

Μη ξεχνάτε ότι οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές έχουν να προσφέρουν φαγητό και περίθαλψη σε εκατοντάδες, χιλιάδες ανθρώπους ( παιδιά, αρρώστους, φυλακισμένους κλπ )

Μη ξεχνάτε να προσεύχεστε καθημερινά για τους χιλιάδες κατηχούμενους στην Ορθόδοξη πίστη, για τους νεοφωτίστους και τα μέλη των Ορθ. Ιεραποστολών.

Μη ξεχνάτε όταν πάτε στο ναό της περιοχής να διακρίνετε πάνω στο Σταυρό τους ανθρώπους του πλανήτη που είτε υποφέρουν από πείνα, αρρώστιες , είτε υποφέρουν από πνευματικές πλάνες ( ψευτοθρησκείες, αιρέσεις, αθεία κλπ ), γιατί δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι ή εργάτες του Ορθ. ευαγγελισμού των εθνών να τους μιλήσουν για τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του.

Μη ξεχνάτε να προσευχηθείτε για τηνΕΝΟΤΗΤΑ των Ορθ. Εκκλησιών και ιδιαίτερα για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που αντιμετωπίζει δυσκολίες από την επιθετικότητα κάποιων φανατικών μονοφυσιτων Αρμενίων.

Μη ξεχνάτε να συγκεντρώσετε ένα μικρό ή μεγάλο ποσό από συγγενείς και φίλους και να το αποστείλλετε σε κάποιο Ορθ. Ιεραποστολικό κλιμάκιο.

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/3 ... lder=64498 )

Και να είμαστε βέβαιοι ότι το Πανάγιο Πνεύμα θα οδηγήσει και φέτος πολλούς ετεροδόξους και αλλοθρήσκους μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κυρίου μας. Να είμαστε βέβαιοι ότι κάθε προσφορά μας στην Ορθ. Εξωτερική Ιεραποστολή θα ανταμειφθεί με πλούσιες πνευματικές δωρεές του Τριαδικού Θεού. Αμήν.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”