Ποινή φυλάκισης σε ιερέα για θόρυβο της καμπάνας

Συντονιστής: Συντονιστές

giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

μπαινουν μπαινουν

28κιλα εννοω
ειναι καποιοι τρελοι που κανουν κατι δωρεες
και εχουν και την απαιτηση να βαρανε καθε μερα και περναν απο την εκκλησια να την ακουσουν μην και δεν χτυπισει η καμπανα θα παρεξηγηθει ο αγιος.....
ασε με ανθρωπε μου καναμε την εκκλησια πανυγηρι με τα συμπαθειας....
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

οτι ειμαστε για τα πανηγυρια ,ειμαστε...μονο η μασα μας ενδιαφερει στην εκκλησια..εκει εξαντλειται ολη η πνευματικοτητα μας...πως θα αρπαξουμε πρωτοι τον αγιασμο ποδοπατωντας τους αλλους,πως θα σπρωξουμε στη σειρα να παρουμε πρωτοι το αντιδωρο,πως θα προκαλεσουμε οχλαγωγια την ωρα του εσπερινου να παρουμε πρωτοι τον αρτο...λες και αν παρουμε πρωτοι ,θα το παιξουμε πιο εξυπνοι!θα εχουμε πιο πολλη χαρη απο το θεο.λες και θα μας πει μπραβο ο θεος!ας αφησουμε αυτες τις εξυπναδες..
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

βασικα θα πω μια ιστορια
οταν βοηθουσα τον ιερεα της εκκλησιας μας πριν λιγες μερες δηλαδη ανημερα τα χριστουγεννα μου λεει μια θεια απο το παραπορτι θα μου δωσεις μια υψωση οχι της λεω μα γιατι μου λεει γιατι δεν ειμαι παπας την κανω στεναχωρηθηκε βεβαια σε μια στιγμη της λεω μεταξυ σοβαρου και αστειου περιμενεις δυο χρονια μεχρι να γινω παπας να σου δωσω;
ε ρε παιδια στον θεο σας το πιστεψε και περιμενε εξω απο την πορτα....

τι μου λες πανηγυρια.... for the festivals
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Η καμπάνα πρώτα πρώτα είναι ένα σύμβολο. Πρέπει να το υπερασπιζόμαστε κι αν προκύπτουν προβλήματα στη "σύγχρονη κοινωνία" να προσπαθούμε να τα επιλύουμε. Τέτοια φαινόμενα δείχνουν ότι κάτι άλλο βρίσκεται από πίσω. Θυμηθείτε τον γέροντα Πορφύριο που λειτουργούσε στο κέντρο της Αθήνας κι ο άλλος απέναντι έπαιζε γραμμόφωνο. Σταμάτησε μετά από προσευχή και υπομονή του γέροντα. Κι εγώ έχω τρία αγόρια 1,5-3,5 ετών. Οι καμπάνες δεν είναι τίποτα. Εκεί να δείτε ηχορύπανση. Τι θα έπρεπε να κάνουν οι γείτονες δηλαδή?... :lol:
smyrnios
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από smyrnios »

παντως πρεπει να σταματησει αυτο το αστειο με της ηλεκτρονικες καμπανες...ειναι αποκρουστικο...βαλαμε και την τεχνολογια στις καμπανες για να μην τις βαραμε ..ημαρτον!τουλαχιστον να εχουν εναν συγκεκριμενο ηχο..οχι τραγουδια και αηδιες
alexios71
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexios71 »

alithis έγραψε:
giannisxr έγραψε:
alexios71 έγραψε:Ούτε σε μουσουλμανική χώρα γίνονται αυτα τι άλλο θα δούμε.Μου φαίνεται οτι ζούμε πραγματικά σε μέρες αποστασιας :(
μαλλον δεν στα ειπαν καλα
σε μουσουλμανικη χωρα ετσι και χτυπησεις καμπανα δεν εχει δικαστηριο
κατευθιαν κρεμασμα εχει...

λοιπον οσο για το δαιμονικο καλεσμα που ειπα αμα βαρανε 5 καμπανες 28αρες ηλεκτρικες μαζι και τις ακουσεις ελα να τα ξαναπουμε
οι καμπανες οφειλουν να χτυπουν στον ορθρο στην εναρξη της λειτουργιας και στον εσπερινο και μαλιστα ο εσπερινος ειναι μονοκαμπανος οχι πολυκαμπανος

δε νομιζω οτι αποτελουν προτυπο για εμας οι μουσουλμανικες χωρες...
και επιπλεον χτυπουν και σε αλλα σημεια οι καμπανες-μην μπερδευουμε τις ταξεις κ τα τυπικα..!!5 καμπανες 28αρες μαζι δεν μπαινουν πουθενα..γενικως,νομιζω καλον ειναι να αποφευγουμε τις υπερβολες στις εκφρασεις μας...με συγχωρειτε..
Έχεις δικαιο αδελφέ συγνώμη από όλους
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

PerlMaster έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Δεν συμφωνώ με την ποινή αλλά αν είναι πάνω από το όριο κάτι πρέπει να γίνει.
Δηλαδή carlos τι πρέπει να γίνει ? Πιο είναι το όριο ? Έχει γίνει ποτέ μελέτη για την προτεινόμενη ένταση του κοδουνισμού ? Πόσο μακριά από το Κωδωνοστάσιο έγινε η μέτρηση ? Σε ανοικτό η κλειστό χώρο .

Να σου πω τι νονίζω , ότι οι Μηλίτες και εν γένει οι Έλληνες έχουν υποβιβάσει το Θεό σαν μια φιλοσοφία του τύπου της αστρολογίας και το μόνο που τους νοιάζει είναι η προσωπική υλική ηδονή .

Από τη μύτη θα τους/μας βγεί .
Το όριο κανονίζεται από το νόμο (και ναι ... υπάρχει τέτοιο) για λόγους ασφάλειας της ακοής μας. Όταν το επίπεδο έντασης πλησιαζει το όριο πόνου γίνεται ιδιαίτερα επικινδυνο. Και έχω ακούσει αρκετές τέτοιες καμπάνες. Δεν είναι ανάγκη να κουφάνουμε τους γείτονες για να δειξουμε οτι έχουμε μεγάλη καμπάνα. Ας βολευτούμε και με μικρότερη. Τώρα όσον αφορά τα αυτόκίνητα και τα μηχανακια έχει αποδειχτεί με μετρήσεις ότι σε ορισμένους δρόμους της Αθήνας ο θόρυβος βάθους ξεπερνά το όριο. Ξέρετε δεν είναι και καλό να παίζουμε με τις εντάσεις διότι τα ηχητικά κύματα δεν προκαλούν μόνο σωματικές βλάβες αλλά και ψυχολογικές. Γι αυτό ας είμαστε λίγο διακριτικοί.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

alexios71 έγραψε:[Έχεις δικαιο αδελφέ συγνώμη από όλους

εσυ καλα ειπες αδελφε!
δεν ειπες οτι ειναι παραδειγμα προς μιμησιν οι χωρες αυτες..απλως το ανεφερες ως πραγματικοτητα...καλα εκανες,αν θελεις τη γνωμη μου..δε νομιζω οτι εν προκειμενω χρειαζονται συγγνωμες...ετσι νομιζω!
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Στο Εξωτερικό τα "λαϊκά Κράτη" δηλ. τα αθεϊστικά Κράτη, καθώς και η υποτονικότητα των ξεφτισμένων δυτικών "χριστιανών" έφτασαν στο σημείο να χτυπούν οι καμπάνες απαλά και μελωδικότατα στο ..εσωτερικό των Ναών!.
Στην έναρξη του Όρθρου στις Καταβασίες στη Δοξολογία ακούν οι εκκλησιαζόμενοι καμπάνες.. Οι οποίες, εννοείται, δεν ακούγονται πουθενά έξω και δεν ενοχλούν κανένα, και δεν καλούν κανένα στο λιμάνι της γαλήνης και της αγάπης.
Καλά πάμε..
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

Το πρόβλημα με τις καμπάνες δυστυχώς είναι πανελλήνιο. Και στο δικό μου μέρος (Χανιά Κρήτης) όπου η "διασκέδαση" και η πλήρης αναρχία των "διασκεδαζόμενων" ξεπερνά σχεδόν κάθε βράδυ κάθε όριο αντοχής (και ειδικά σε όσους σαν και μένα ζούμε σε κεντρικά σημεία της πόλης), όταν πάνε για ύπνο -ειδικά τα Σαββατόβραδα- (Κυριακοξημερώματα δηλαδή) τους ενοχλεί η καμπάνα του όρθρου της Κυριακής. Τις προάλλες μας εκμυστηρεύτηκε ο ιερέας μιας μεγάλης ενορίας τις έντονες πιέσεις που έχει για την καμπάνα της εκκλησίας του.
Η ερώτησή μου είναι αν οι παραπονούμενοι είναι μέλη της εκκλησίας του Χριστού. Και η απάντηση προβάλει σαφέστατη. Αν κοιτάξει κανείς από ποιους προέρχονται τα "παράπονα" θα καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ηχορύπανση αλλά το ότι η καμπάνα μας θυμίζει πως υπάρχει και εκκλησία την οποίαν έχουμε παντελώς εγκαταλείψει.
Άραγε ποιος αμφιβάλλει πια ότι έχουμε αποχριστιανοποιηθεί σαν έθνος;
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”