Πίστις ή Πνευματικότητα;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Πίστις ή Πνευματικότητα;

Δημοσίευση από pNektarios »

Τούτο το ερώτημα μου το έθεσαν προν ημερών και αν και έδωσα την απάντηση που ως κληρικός θεώρησα σωστή, βάσει των Αποστολικών και Πατρολογικών κειμένων, θα επιθυμούσα να ακούσω και τη γνώμη σας αδελφοί μου ή το οποιοδήποτε σχόλιό σας. Σας ευχαρισθώ, να έχετε την Αγάπη και τη Κοινώνια του Αγίου Πνευμάτος.
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theophania »

νομιζω οτι η πιστης φερνει και την πνευματικοτητα.το θεμα ειναι ποια η διαφορα της δικης μας θρησκειας με καποιες αλλες που στηριζονται και αυτες στην πιστη και στην πνευματικοτητα.εδω εχω μια απορια :?
pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Σαφώς και ομιλώ περί της Ορθής Πιστέως παιδί μου και όχι για αιρέσεις. Ως Ορθόδοξοι. Η πίστη χωρίς την Πνευματικότητα είναι κενή. Πατρολογικά συνδέονται δίοτι η πίστη οδηγεί σε πνευματικότητα, δηλαδή στην ένωση του ανθρώπου με τον Δημιουργό δια μέσου της κατα Χριστόν ζωή. Το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο, διότι δεν νοείται πίστη χώρις πνευματικότητα. Αν και γενικό το ερώτημα που μου τέθηκε σας το παρέθεσα έτσι όπως το έθεσαν και σε έμενα. Τώρα ως προς τις διευκρίνησεις ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία σας έχει παρουσιαστεί.
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

και πως αποκτουμε πνευματικοτητα οταν ζουμε μεσα στον κοσμο κ στον καταναλωτισμο
pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Οταν υπάρχει θέλησις να ζήσεις κατά Χριστόν τότε αποκτάς και την δύναμη να ανταπεξέλθεις των δυσκολιών αλλά και να μην είσαι επιρεπής των παθών. Εύκολο ακούγεται, δύσκολο να γίνει, όμως αξίζει έστω κάποιος να προσπαθήσει για να λάβει τον όποιο στέφανο του αξίζει για το κόπο του. Ο άνθρωπος που είναι στο κόσμο και παλεύει καθημερίνως με τα πάθη του και τις παγίδες μεγαλύτερο στέφανο θα πάρει αν τα καταφέρει, από ότι εγώ που είμαι σε μοναστήρι και μέσα στην φροντίδα και την αγάπη του Πνευματικού μας.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

είναι σαν να ρωτας τον κοσμικό :((παρκαλώ τι θα μου επιτρέπατε να σας στερίσω )).
Νερό ή αέρα ;
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ειναι που είναι περίεργη η απαντιση...
μπήκε και το μπαλάκι κατα λάθος στην μέση...
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Η πίστης είναι η ρίζα και η πνευματικότητα το πανέμορφο ανθος ή ο γλυκήτατος καρπός.
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

υσκολο πολυ δυσκολο.χρειαζεται υποστι :( ρηξη
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

plagiaskepsi έγραψε:είναι σαν να ρωτας τον κοσμικό :((παρκαλώ τι θα μου επιτρέπατε να σας στερίσω )).
Νερό ή αέρα ;
Λιγο διαφορετικη ισως η απαντηση : απευθυνομαστε στον κοσμικο και με Χριστου αγαπη του λεμε ,"ασε με να καθαρισω τον αερα που αναπνεεις,ειναι μολυσμενος,και ασε με να σου δωσω να πιεις νερο απο αυτο που διωχνει καθε διψα".
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”