Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, κυρό Χριστόδουλο, γιατί εξ αιτίας του έκλαψα, μετά από πολύν καιρό, για κάποιον ιερωμένο!
Και φαντάζομαι ότι με τη συμπεριφορά του καθ' όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του, ξαναέφερε πολλούς πιστούς πίσω στην Εκκλησία!
Καλό Παράδεισο Αρχιεπίσκοπε!
Και, σε παρακαλώ, από εκεί που βρίσκεσαι, να μεσολαβείς για εμάς, γιατί έχουμε παρεκτραπεί πολύ! ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
Αιωνία η μνήμη του
Συντονιστής: Συντονιστές
???
Ποιοι είστε εσείς που κρίνετε? όλοι σας! ακόμα και γω πρώτος απ' όλους! ένας νεκρός ό,τι κι αν έκανε θα το βρει από το Θεό. Αλλά, μάλλον, μερικοί προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη έστω και μετά θάνατο. Δε νιώθω τον εαυτό μου τόσο κοντά στην Εκκλησία, όσο τουλάχιστον διατυμπανίζουν πολλοί εδώ μέσα! Αλλά τουλάχιστον δεν κρίνω ένα νεκρό άσχετα με το δόγμα του. Πολύ περισσότερο έναν ιερωμένο. Θυμηθείτε τι λένε οι άγιοι γέροντες γι' αυτό (την κρίση εναντίον ιερέα) και μετά μιλήστε. Ας προσευχηθούμε να είναι κοντά στο Θεό, αν θέλουμε και μεις, όταν φύγουμε από δω, να προσευχηθούν οι άλλοι για μας, γιατί μάλλον δε θα προλάβουμε εμείς τότε! αυτός τουλάχιστον είχε αυτή την "πολυτέλεια"...
Έχω τη γνώμη-αίσθηση....πως "λες" γράφεις πολλά. Τα περισσότερα απο αυτά είναι επαναλήψεις και μάλιστα κακοπεγμένες. Τα σήριαλ του τύπου "Ορθοδοξία ή θάνατος" δεν είναι καλά σκηνοθετημένα.ROMFAIA έγραψε:Ο Χριστός που πιστευουμε Νίκο εκτός από αγάπη ειναι και Αλήθεια.
Ενεκεν Αληθειας ταπείνωσε εαυτόν και ανεβηκε στον Σταυρό.
Προτού ανέβη όμως φωναξε και τα περίφημα ουαί...
Η υπόθεση "Χριστόδουλος" δεν τελείωσε ακόμα. Γιατί δεν σεβάστηκε τίποτα από την Ορθοδοξία. Γιατί από την πρώτη στιγμή της εκλογής του (εκλογή που υποδείχτηκε από τους ινστρούχτορες της ΝΤΠ - δες επίσκεψη Μπερνς στον Βόλο) έδειξε το πρόσωπο του λυκοποιμένα όταν μας ανήγγειλε κατα τον ενθρονιστήριο λόγο του "η εκκλησία εισέρχεται σε μία Νέα Εποχή..."
Η υπόθεση Χριστόδουλος δεν θα τελειώσει....όσο υπάρχουν ορθόδοξοι ελληνες.
Να σεβαστω μου λες τα δάκρυα και τον πόνο των χιλιάδων ....Ποιων χιλιάδων ...?
Αυτων που ξεγελασε με το θεμα των ταυτοτητων, πέρνωντας τους την υπογραφή και πετώντας την στον κάλαθο των αχρήστων..? ΄Η των άλλων που γνωρίζουν την εκκλησία για πεντε λεπτά το βραδυ της Ανάστασης (η γειτόνισσα μου δεν πάει ούτε στην Ανάσταση, στην κηδεία όμως πήγε)
Να σεβαστω ποιόν?
Αυτόν που έφερε τον αιρεσιάρχη και συμπροσευχήθηκε μαζί του, και παρεδωσε την Ελλάδα στα νύχια του Αντιχρίστου..?
Αυτόν που δεν ειχε το θαρρος και την παρησσεία να δεχτει καν το ψηφισμα διαμαρτυρίας χιλιάδων ορθοδόξων γιατι θα του το παρεδιδε ενας μη προσκυνημένος και την "κοπάνησε" από την πίσω πόρτα για να μην τον συναντήσει..?
Αυτόν που μετετρεψε την εκκλησία σε "οίκο ασεβείας" καλώντας τους πάντες "όπως είναι" λες και ο Χριστός και η Ορθοδοξία εχουν ανάγκη από "αυξημενο πελατολόγιο" ?
Αυτόν που έγραψε στα "παλαιότερα των υποδηματων του" ακόμα και τις συνοδικές εγκυκλίους επί Σεραφείμ για το θέμα "Σεγκεν"?
Αυτόν που εν μία νυκτι διέγραψε Ιερούς Κανόνες και Παραδόσεις αιώνων και παρέδωσε τον κόσμο που εσυ επικαλείσαι στο "αναθεμα" ?
Πονάει η Αλήθεια..!
Η δημόσια κυρηττόμενη αίρεση όταν αυτη ξεστομίζεται από ποιμενες και ιεραρχες πρέπει και δημοσίως να αποκυρήσσεται. Το περιμέναμε, το ελπίζαμε, το ευχόμασταν. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν ακούστηκε όμως το "συγγνωμη" του.
Μέχρι την τελευταία στιγμή "υπάλληλος". Και φανηκε ξεκαθαρα ακόμα και στην κηδεία του. Όλοι οι "υπάλληλοι" παρεβρέθησαν.
Ακόμα και οι εκκλησιομάχοι. Τι περίεργο...!!! Αυτοί που μεχρι χτες τον κατεκριναν για τις παρεμβάσεις του ήταν παρόντες.
Τον Αθηναγόρα δεν τον γνώρισα....και δεν με αφορά παρα μόνο για ιστορικούς λόγους. Όμως είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από πολύ κοντα το "εργο του μακαριστού". Δεν με αφορα η προσωπική του ζωή...πολλά ακούστηκαν...
Το κεφαλαιο Χριστόδουλος δεν έκλεισε. Και δεν θα κλείσει όσο θα συνεχίζεται η μαζική "πλύση εγκεφάλου" σχετικά με την "αγιότητα" και το "ανάστημα" του "γελαστου ιεράρχη".
Δεν θέλω να μακρυγορώ.....μα η γειτόνισσά σου που έστω πήγε στην κηδεία...ενώ στην εκκλησία δεν πατά, δες το κι αλλιώς. Ισως κάτι την οδήγησε εκεί.
Το ότι παρευρέθησαν εκείνοι που τιν κατέκριναν....δείχνει κι αυτό ένα μεγαλείο.
Η αντιμετώπιση του θανάτου του απο τον ίδιο αποτέλεσε παράδειγμα.
Αφήστε παρακαλώ τις κρίσεις-επικρίσεις, γιατί ο μόνος κριτής είναι ο Θεός.
Ίσως και τον επόμενο.....τον "τοποθετήσουν" κάποιες "δυνάμεις".....
Όλοι κάνουμε λάθη.....κακό να μη κάνουμε.....