Καπως αλλιως φανταζομουνα τις σχεσεις του απλου πιστου με τον ιερεα, είτε της ενοριας, είτε ο πνευματικος κλπ.
Συγνωμη βρε παιδια, ισως συμβαινει μονο σε μενα, ισως κανω λαθος επιλογες, αλλα ολα τα χρονια θυμαμαι να 'κυνηγω' τους ιερεις.
Χιλια τηλεφωνα, διαδικασιες, ραντεβου, ουρες, ψαξιμο κλπ.
Για να μιλησεις και να πεις δυο πραγματα.
Επεφτα παντα σε 'πολυπραγμονες' ιερεις?
Δεν λεω, ιερεις ειναι λιγοι, οι αναγκες πολλες, δεν περιμενα να καθονται σε ενα γραφειο και να περιμενουν εμενα.
Αλλα μεχρι του σημειου να τους ψαχνεις συνεχως και να μην τους βρισκεις ή να τους βρισκεις με τα χιλια ζορια, ε, υπαρχει αποσταση νομιζω.
Εχω ιερεις που τους ξερω χρονια, με αγαπουν, οπως κι εγω επισης, αλλα αναβαλω να αναζητησω να τους δω, ξερω οτι θα περασω το γολγοθα της αναζητησης.
Δεν το λεω με κακη διαθεση αλλα ειναι ιερεις...τρεχατοι! Για να ειμαι ειλικρινης μου ερχεται στο μυαλο η λεξη 'φαντομάς'!
Τη μια εχουν μυστηριο, μετα να πανε καπου, μετα να δουνε καποιους, μετα να πανε σπιτι τους, μετα να κανουν κατι αλλο, μετα να συνενοηθουν για αλλες δουλειες, μετα να οργανωσουν μια γιορτη, μετα να να φροντισουν για το ναο, μετα να ξανακανουν μυστηριο, μετα να επισκεφθουν μια εκδηλωση κλπ.
Κι ο πιστος χριστιανος, ανημπορος να κανει κατι, αγκομαχα να τους ψαχνει και να τους βρισκει.
Δεν ξερω, ξανοιχτηκαν σε πολλα? Ετσι επρεπε να ειναι?
Δεν λεω, οταν προσπαθω να τους δω, μετα απο πολλες προσπαθειες κατι γινεται τελικα, αλλα στο ποδαρι και στο τρεξιμο και με κουραση.
Περιμενω τις αποψεις σας για το θεμα.
Ιερείς φαντομάδες!
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Έμπειρος Αποστολέας
-
- Βασικός Αποστολέας
- Επικοινωνία:
mpampini
:D xerete kana xorio mpampini stin korithia pou tin dekaetia tou 80 simbainane perierga pragmata opos mesa stin eklisia to ebaggelio na petiete mono tou aeras apo to pouthena na saroni tin eklsia afta thimame apo tin ekpobi (reportes) xerete tipotas
elpis o theos
δυστυχως κουραζονται πολυ οι ιερεις μας,αδελφε!
ας μην τους επιβαρυνουμε κ εμεις με πολλα κ ασκοπα..!οπωσδηποτε εδω στην αθηνα υπαρχει-οσο κ αν ακουγεται παραξενο...κ σκανδαλωδες για αυτους που ζουν στην επαρχια-τεραστια ελλειψη ιερεων!
οι ιερεις μας αναγκαζονται πολλες φορες να γινονται "ρομποτακια" κ να τελουν τηννιδια ακολουθια πολλες φορες κ 10 φορες την ιδια μερα,προκειμενου να εξυπηρετησουν τις δυσβαστακτες αναγκες των πιστων...
παντως ,ας μην θελουμε κ τον ιερεα στο τσεπακι μας-γενικα μιλωντας- ανα πασα ωρα κ στιγμη..
ας μην τους επιβαρυνουμε κ εμεις με πολλα κ ασκοπα..!οπωσδηποτε εδω στην αθηνα υπαρχει-οσο κ αν ακουγεται παραξενο...κ σκανδαλωδες για αυτους που ζουν στην επαρχια-τεραστια ελλειψη ιερεων!
οι ιερεις μας αναγκαζονται πολλες φορες να γινονται "ρομποτακια" κ να τελουν τηννιδια ακολουθια πολλες φορες κ 10 φορες την ιδια μερα,προκειμενου να εξυπηρετησουν τις δυσβαστακτες αναγκες των πιστων...
παντως ,ας μην θελουμε κ τον ιερεα στο τσεπακι μας-γενικα μιλωντας- ανα πασα ωρα κ στιγμη..
καταρχην και οι ιερεις ειναι ανθρωποι με οικογενειες και παιδια κτλ μετα για παραδειγμα οταν εχεις καποιο προβλημα υγειας μπορεις και μεχρι την αμερικη να φτασεις ποσο αλλοτε αν εχεις καποιο βαρος στη ψυχη σου και τελος φανταστειτε ποσα προβληματα μπορει να μας φερει ο εξ απο δω για να μη φτασουμε στον ιερεα και τι ευχαριστηση νιωθει οταν τα καταφερνει την πρωτη φορα που εξομολογηθηκα εψαχνα παπα μια βδομαδα--συνχωρηστεμε αδελφοι--
Υποθέτω ότι ο cool δεν αναφέρεται σε περιπτώσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Όταν είσαι καινούριος στον πνευματικό αγώνα έχεις πολλά διλήμματα, προβλήματα, απορίες και κρίσεις !!!
Πως να το κάνουμε ?
Κάποιες φορές ψάχνεις ιερέα όχι για να σου κάνει αγιασμό, αλλά γιατί χρειάζεσαι επειγόντως τη συμβουλή, την ευχή και τη συμπαράσταση του πνευματικού σου ή όποιουδήποτε ιερέα.
Εγώ παλιά ντρεπόμουν να ρωτήσω, να ενοχλήσω κ.ο.κ. Νομίζω, όμως, ότι αυτό τελικά είναι διαβολικό.
Όταν είσαι καινούριος στον πνευματικό αγώνα έχεις πολλά διλήμματα, προβλήματα, απορίες και κρίσεις !!!
Πως να το κάνουμε ?
Κάποιες φορές ψάχνεις ιερέα όχι για να σου κάνει αγιασμό, αλλά γιατί χρειάζεσαι επειγόντως τη συμβουλή, την ευχή και τη συμπαράσταση του πνευματικού σου ή όποιουδήποτε ιερέα.
Εγώ παλιά ντρεπόμουν να ρωτήσω, να ενοχλήσω κ.ο.κ. Νομίζω, όμως, ότι αυτό τελικά είναι διαβολικό.