Εξελέγη ο Νέος Αρχιεπίσκοπος
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Επαγρυπνηση χρειαζεται ...Προσευχη και προσοχη !Alefteris έγραψε: Κύριος οίδε αδελφέ!
Ας κάμνουμε υπομονή να δούμε το έργο του! Προσεύχομαι να είναι ένας Άξιος Αρχιεπίσκοπος, χρειάζεται από όλους μας την προσευχή! Πολλά είναι που δημιουργούν εντυπώσεις ως προς την στάση του μόλις εξελέγη αλλά ο καιρός είπαμε θα δείξει.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Συστηματικός Αποστολέας
Αυτό που προβλημάτισε εμένα είναι η δήλωση του για συνέχιση του έργου του μακαριστού Χριστοδούλου.Θέλω να πιστεύω οτί εννοούσε το κοινωνικό έργο και όχι τίποτα άλλο...konstantinoupolitis έγραψε:Για να πω την αλήθεια, ακούγοντάς τον σήμερα να "λιβανίζει" τον Πατριάρχη μας και να τονίζει το ότι είναι απλώς πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι μέσα μου δεν "κάθισε" καλά.
-
- Βασικός Αποστολέας
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΝΑ
"Κόρη οφθαλμού το Πατριαρχείο"
10/02/2008
Ο κ. Ιερώνυμος λειτούργησε για τελευταία φορά στη μητρόπολή του
Το στίγμα του ύφους και του ήθους της αρχιεπισκοπίας του έδωσε ο νέος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Λειτουργώντας για τελευταία φορά στη μητρόπολή του, όπου υπηρέτησε για 27 χρόνια, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ίσος μεταξύ ίσων και πρόεδρος του σώματος της Ιεραρχίας. "Είναι ο συντονιστής", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αποχαιρέτησε το ποίμνιό του
Αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά στον κ. Βερθολομαίο ο κ. Ιερώνυμος είπε: "Έχουμε μεγάλη ευλογία ως γένος να έχουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο που πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού".
Ακόμα, χαρακτήρισε τον Πατριάρχη ανήσυχο άνθρωπο με πολλά ενδιαφέροντα, κάτι που -όπως είπε- αποτελεί μεγάλη ευλογία.
Τέλος, ο κ Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το ποίμνιό του και ζήτησε από το Θεό να του χαρίζει δύναμη. http://www.skai.gr/master_story.php?id=73315
10/02/2008
Ο κ. Ιερώνυμος λειτούργησε για τελευταία φορά στη μητρόπολή του
Το στίγμα του ύφους και του ήθους της αρχιεπισκοπίας του έδωσε ο νέος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Λειτουργώντας για τελευταία φορά στη μητρόπολή του, όπου υπηρέτησε για 27 χρόνια, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ίσος μεταξύ ίσων και πρόεδρος του σώματος της Ιεραρχίας. "Είναι ο συντονιστής", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αποχαιρέτησε το ποίμνιό του
Αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά στον κ. Βερθολομαίο ο κ. Ιερώνυμος είπε: "Έχουμε μεγάλη ευλογία ως γένος να έχουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο που πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού".
Ακόμα, χαρακτήρισε τον Πατριάρχη ανήσυχο άνθρωπο με πολλά ενδιαφέροντα, κάτι που -όπως είπε- αποτελεί μεγάλη ευλογία.
Τέλος, ο κ Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το ποίμνιό του και ζήτησε από το Θεό να του χαρίζει δύναμη. http://www.skai.gr/master_story.php?id=73315
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας
Dimokratis και IOANNISBATATZHS..
Νομίζω πως ο καιρός θα δείξει, αν και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Και η αρχή ήταν καλή.
Ας μην επηρρεαζόμαστε απο τις οποιεσδήποτε φήμες.
Ας έχουμε μάτια και αυτιά να κρίνουμε μόνοι μας.
Και μιλώ για κρίση, όχι για κριτική. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετα..
Νομίζω πως ο καιρός θα δείξει, αν και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Και η αρχή ήταν καλή.
Ας έχουμε μάτια και αυτιά να κρίνουμε μόνοι μας.
Και μιλώ για κρίση, όχι για κριτική. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετα..
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
- Συστηματικός Αποστολέας
Έχεις δίκιο αδελφέ σ'αυτό.Αλλά εγώ τον είδα με τα μάτια μου και τον άκουσα με τα αφτιά μου να λέει συγκεκριμένα στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Χριστόδουλου ''φυσικά και θα το συνεχίσω τι ερώτηση είναι αυτή;''Byzantine_Spirit έγραψε:
Πάντως πιστεύω οτι όλα καλά θα πάνε μια και το καράβι έχει καπετάνιο τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.Εξάλλου δεν έχω πλέον διάθεση να κρίνω το έργο κανενός Αρχιεπισκόπου.Προτιμώ να είμαι καλοπροαίρετος με όλους.Τουλάχιστον να προσπαθώ...