Πνευματικά βιβλία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ

Δημοσίευση από jimysn »

ester έγραψε:ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ:
Tου υπερ -Πολύτεκνου
π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου " Η Ευχή μέσα στον κόσμο" ¨

http://www.i-m-patron.gr/biblioparousia ... oulos.html

Ακούστε και τον ίδιο πως τα λέειι :
http://www.youtube.com/watch?v=ocJR7zgxmj8
Ο πατήρ Στέφανος είναι από τους πολύτιμους συμβούλους στον αγώνα της εν Χριστώ ζωή. Όλα τα βιβλία του αξίζει να τα μελετήσουμε. Είναι εμπειρίες την χριστιανικής ζωής. Ο Θεός να τον έχει καλά κι αυτόν και την οικογένειά του από την πρεσβυτέρα....μέχρι τα δισέγγονά του. Να έχουμε όλοι την ευχή του.
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ester »

aposal έγραψε:Υπάρχουν αρκετά χρήσιμα βιβλία, αλλά το τι θα αποκομίσει ο καθένας μας από αυτά μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Εννοείται ότι πριν απ' όλα πρέπει να διαβαστεί η Αγία Γραφή, της οποίας το διάβασμα δεν πρέπει να σταματάει ποτέ, γιατί η ωφέλειά του πολλαπλάσιάζεται όταν το διαβάζει κανείς ξανά και ξανά.
Σ' εμένα πολύ καλό έκαναν τα βιβλία για τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο. Δεν τα έχω διαβάσει όλα βεβαίως , αρκετά όμως, και από όλα ωφελήθηκα πολύ. Ιδιαίτερα από τα πέντε βιβλία που έχει εκδόσει το Μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος (Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης).
Τα βιβλία του πατρός Παϊσίου είναι όλα εκπληκτικά.
Με βασικό προσόν την απλότητά τους.
Γι' αυτό μπορεί να διαβάζονται από όλους.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ ωραίο και ψυχοφελές το 'Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού'. Δεν το έχω διαβάσει αλλά σιγουρα θα το προμυθευτώ πάντως.
Σίγουρα θα το γνωρίζετε!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εξ αιτίας του βιβλίου αυτού ξεκίνησα να λέω την νοερά προσευχή όταν περπατώ μόνος μου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

theodosis79 έγραψε:Έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ ωραίο και ψυχοφελές το 'Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού'. Δεν το έχω διαβάσει αλλά σιγουρα θα το προμυθευτώ πάντως.
Σίγουρα θα το γνωρίζετε!
Διαβασε το και θα δεις ! ! !
Κι εγω οπως ο aposal απο τοτε που το διαβασα,ξεκινησα την προσπαθεια για συνεχη προσευχη .Τοχω διαβασει πολλες φορες και παντα με βοηθαει.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Newton
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Newton »

Κορυφαίο βιβλίο αδελφέ!!!
Σημείο αναφοράς για πολλούς σύγχρονους ασκητές της Ορθοδοξίας μας...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”