Οι ζηλωτές Εσφιγμενίτες διώκονται ποινικά
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ
Καλοι και σοφοι οι νομοι του κρατους,υπαρχουν ομως και νομοι πολυ ανωτεροι αυτων. Καλα και τα κατεβατα ,αλλα εγω βλεπω ενα : Γεροντες, Ορθοδοξοι ασκητες,να διωκονται απο "νομους" , " Ορθοδοξου" κρατους .eortologio_gr έγραψε:Εάν ένας εισαγγελέας δεν εφαρμόσει τον νόμο παρανομεί. Η τελική απόφαση όμως είναι του Δικαστηρίου και όχι του Εσαγγελέα. Ο εισαγγελέας παραπέμπει είτε σε προανάκριση είτε σε δικάσιμο και μετά το Δικαστήριο σε συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας αποφασίζει τι πρέπει να γίνει πάντα συμφωνα με τον νόμο.paratiritis88 έγραψε: Ποιος εβαλε τον αντιεισαγγελεα να κανει μηνυση ?
Αγαπητή Μελπομένη, εκεί στήν Θεσαλονίκη είναι ο γνωστός καί μη εξαιρετέος εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης !
Αυτός ο άνθρωπος έχει αναλάβει από χρόνια, εργολαβικά φαίνεται, τήν καταδίωξη τής παλαιάς Μονής Εσφιγμένου, καί με το παραμικρό ανακαλύπτει όλο καί κάτι νεώτερο για να τούς στέλνει "κλήσεις πρός απολογίαν...".
Ουδείς είναι υπεράνω των Νόμων.
Η μη εφαρμογή των Νομων σημαίνει αναρχία και στάση κατα της συντεταγμένης Πολιτείας. Κανείς δεν εξαιρείται για κανένα λόγο εκτός και αν αποδειχτεί οτι έχει το ακαταλόγιστο οπότε αντιμετωπίζεται ανάλογα.
Χρ.
Αυτοι οι νομοι ,δεχονται τις εκτρωσεις και πολλα αλλα εκτροπα και σε λιγο θα ειναι νομιμο να μπει και το μισοφεγγαρο διπλα στο σταυρο στα σχολεια.
Σιγουρα με λιγη εν Χριστω αγαπη θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει αυτα τα αισχη.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Αυτούς τους νόμους τους επικαλούνται άλλοι γέροντες ορθοδόξου κράτους! Δηλαδή οι Εσφιγμενίτες είναι γέροντες ορθόδοξοι σωστοί σε όλα και οι άλλοι δεν είναι? Στα έκτροπα συμμετείχαν όλοι. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις ακόμα κι αν δεν τους αρέσουν. Αλλά συγνώμη ξέχασα: στο στρατό και την εκκλησία δεν ισχύει η δημοκρατία.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δημοσίευσα σε προηγούμενο ποστ παραπάνω την επιστολή πουMelpomeni έγραψε:Καλοι και σοφοι οι νομοι του κρατους,υπαρχουν ομως και νομοι πολυ ανωτεροι αυτων. Καλα και τα κατεβατα ,αλλα εγω βλεπω ενα : Γεροντες, Ορθοδοξοι ασκητες,να διωκονται απο "νομους" , " Ορθοδοξου" κρατους.
Αυτοι οι νομοι ,δεχονται τις εκτρωσεις και πολλα αλλα εκτροπα και σε λιγο θα ειναι νομιμο να μπει και το μισοφεγγαρο διπλα στο σταυρο στα σχολεια.
είχε υπογραφεί απο τους : "Απαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω"
με θέμα : "Η αλήθεια για την υπόθεση των κατεχόντων την Ιερά Μονή Εσφιγμένου της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Άθω"
και ημερομηνία επιστολής : "ΚΑΡΥΑΙ 10 Φεβρουαρίου 2003"
Ισως κάποιοι εδώ στο φόρουμ να βλέπουν ΜΟΝΟ αυτά που θέλουν να δούν.
Ισως αυτοί οι κάποιοι να πρέπει να τα δούν σε όλο τους το εύρος και να μην λαμβάνουν μονομερή θέση "συμπόνοιας" αλλα να ακούν τι λένε "Απαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω". Αυτοί οι των 20 Μονών που είναι περισσότερο κοντά στα πράγματα ίσως (λέω "ίσως") να ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς του "πληκτρολογίου".
Ισως αυτοί οι κάποιοι αν δεν τα βλέπουν "όλα" να κατηγορηθούν οτι κάτι τρέχει μαζί τους...
Ισως... λέω "ίσως"...
Και οι μέν Ορθόδοξοι και οι δε Ορθόδοξοι. Η απόλυτη πλειοψηφία όμως είναι απόλυτη πλειοψηφία.
Χρ.
ΥΓ. Ισως ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος να έπρεπε να αποσχιστεί απο την Εκκλησία της Ελλάδος μιας και δεν τον εξέλεξαν και μαζί με τους 7 πιστούς του ψηφορόρους να δημιουργήσει την δικιά του Εκκλησία....
Αμα θέλεις να θέλεις να βρείς λόγους διάσπασης τους βρίσκεις. Ειδικά αν κυρίαρχο θέμα είναι ο ατομικός εγωισμός τότε...
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, αλλά τα μοναστήρια είναι μια κοινωνία που διέπεται από κανόνες! Και του κανόνες αυτούς τους αποδέχονται συνειδητά οι μοναχοί! Όποιος δεν τους αποδέχεται φεύγει!Melpomeni έγραψε:Καλοι και σοφοι οι νομοι του κρατους,υπαρχουν ομως και νομοι πολυ ανωτεροι αυτων. Καλα και τα κατεβατα ,αλλα εγω βλεπω ενα : Γεροντες, Ορθοδοξοι ασκητες,να διωκονται απο "νομους" , " Ορθοδοξου" κρατους .
Δεν μπορεί όμως μια μερίδα ενός μοναστηριού να "επαναστατήσει" φερόμενη ως η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια και θεωρώντας ότι οι υπόλοιπες 19,5 κοινότητες βρίσκονται σε πλάνη!
Μου θυμίζει αυτόν που κρίνει πως όλοι οι άλλοι είναι τρελλοί και μόνον αυτός είναι λογικός!
Ο Γέροντας Παΐσιος είχε αναφερθεί στο θέμα πολύ ωραία :
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου
Μια μερίδα αγιορειτών πατέρων, που ήταν κάπως ευαίσθητοι, είχαν λογισμό να κόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Δημητρίου, γιατί, όπως έλεγαν, έκανε κάποια μεγάλα ανοίγματα προς το Βατικανό. Πήγαν στον Γέροντα με ανένδοτη γνώμη και τον βομβάρδιζαν με διάφορα επιχειρήματα λέγοντάς του ότι πήραν απόφαση να ξεκόψουν και να μην μνημονεύουν τον Πατριάρχη. Και τον ρώτησαν τι γνώμη είχε για το θέμα. Κι ο Γέροντας του απάντησε :
-Τι να σας πω; Κι εγώ είμαι απελπισμένος μ’ αυτόν τον πρωθυπουργό. Έχει καταστρέψει την Ελλάδα βάζοντας μέσα στο Ελληνικό Σύνταγμα που είναι στο όνομα της Αγίας Τριάδας, όλους τους αντίχριστους νόμους. Δεν υποφέρεται πια! Γι’ αυτό αποφάσισα κι εγώ να σηκωθώ να φύγω από την Ελλάδα και το Όρος και να πάω στο Σινά.
Τότε οι πατέρες είπαν :
-Γέροντα, προς Θεού, μην κάνετε τέτοιο πράγμα και φύγετε εξ αιτίας του πρωθυπουργού, γιατί αυτός σήμερα – αύριο θα «πέσει» και θα ησυχάσουμε.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε:
-Και σεις το ίδιο να κάνετε, που συμβουλεύετε να κάνω εγώ: Κάντε υπομονή, γιατί δεν είναι σωστό να ξεκοπούμε από την Εκκλησία του Χριστού. Να ευχόμαστε όμως συνάμα ο Θεός να φωτίζει όλους τους ψηλά ιστάμενους να ορθοτομούν το λόγο της αλήθείας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτό το θέμα στο forum είναι τόσο χιλιοπαιγμένο σ΄αυτό το forum που μου θυμίζει αντίστοιχες ιστορίες των καναλιών:
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=4572
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=3564
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=5493
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=4783
και άλλα προηγούμενα θέματα ων ουκ έστι αριθμός.
Νομίζω ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που δε σηκώνει λαϊκισμό ή πρόχειρες κουβέντες. Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα προέκταση του προβλήματος του παλιού ημερολογίου, που φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να λυθεί το ένα πρόβλημα πριν λυθεί και το άλλο.
Η πολιτεία μπορεί να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να επιβάλλει δια τις βίας τις δικαστικές αποφάσεις, επειδή πρόκειται για θέμα που άπτεται των θρησκευτικών ελευθεριών και μπορεί να ξεσηκώσει αντιδράσεις.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=4572
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=3564
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=5493
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=4783
και άλλα προηγούμενα θέματα ων ουκ έστι αριθμός.
Νομίζω ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που δε σηκώνει λαϊκισμό ή πρόχειρες κουβέντες. Είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα προέκταση του προβλήματος του παλιού ημερολογίου, που φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να λυθεί το ένα πρόβλημα πριν λυθεί και το άλλο.
Η πολιτεία μπορεί να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να επιβάλλει δια τις βίας τις δικαστικές αποφάσεις, επειδή πρόκειται για θέμα που άπτεται των θρησκευτικών ελευθεριών και μπορεί να ξεσηκώσει αντιδράσεις.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.