Χριστιανισμός και Διαδίκτυο

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
kalamaria
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Χριστιανισμός και Διαδίκτυο

Δημοσίευση από kalamaria »

Γεια σας! Προτίνω να κάνουμε κάποιο project, ένα δικτυκό τόπο για την προώθηση του χριστιανισμού. Προτίνω να μαζέψουμε υλικό και να το κατηγοριοποιήσουμε. Πχ. οι διαθήκες και παράλληλα σε άλλες γλώσσες οι μεταφράσεις τους. Να μαζέψουμε ότι μπορούμε και στην ουσία να φτιάξουμε μια μεγάλη βιβλιοθήκη! Αλλά αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Αλήθεια η ψέματα το διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο εργαλείο και πλεονέκτημα (αναλόγος ποιος το χρησιμοποιεί) για να διαδώσουμε το χριστιανισμό ως έχει! Ο θεός δεν μας είπε να υποβάλλουμε τη θρησκεία μας σε όλους! Αλλά να ενημερώσουμε όσους δεν τη γνωρίζουν! Τον επόμενο αιώνα και γενικά το τέλος αυτού του αιώνα το βλέπω πολύ μελανό από πολλές απόψεις. Ξοδεύουμε το χρόνο μας σε ανούσια πράγματα κάθε μέρα. Αυτό που προτίνω είναι μια πολύ καλη ευκαιρία για όλους μας που ενδιαφερόμαστε.

Τι προτίνω...

Να φτιάξουμε ένα δικτυακό τόπο και να συλλεξουμε οτιδήποτε τριγύρο από την ορθοδοξία (χριστιανισμός). Να κάνουμε μεταφράσεις όσες μπορούμε και άμα μπορούμε! Να γράψουμε αναφορές για πχ. Παισιος, Πορφυριος και γενικότερα... για οτιδήποτε! Να τα μεταφράσουμε στα Αγγλικά και σε ότι άλλο μπορούμε! Μετά από αυτή τη φάση, μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη προπαγάντα εντός εισαγωγικών, αναλόγος πως το καταλαβαίνει αυτό κανείς! Οκ δεν είναι σωστό, αλλά καλό είναι να υπάρχει μια ισσοροποία! Υπάρχουν τόσοι αλλόπιστη εκεί έξω! Δεν εχουν ιδέα. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε ένα χάρτη με το που βρίσκονται χριστιανικές κοινότητες και άλλα σχετικά και αναλόγος να προχωρήσουμε και εμείς. Ξοδεύουμε το χρόνο μας για να τα λέμε σε 2-3 ... 5-10 φόρουμς αναμεταξύ μας! Είναι καλό να ανταλάζουμε απόψεις, αλλά δεν οδηγεί πουθενά! Ας πράξουμε και κάτι!

Τι χρειαζόμαστε;
Δεν χρειαζομαστε κόσμο που να γνωρίζει να φτιάχνει sites κλπ. Εγώ αναλαμβάνω να φτιάξω το/α site/s. Για να το κάνω αυτό θέλω κόσμο που να μου δώσει είτε υλικό, είτε μια καθοδήγηση με το τι πράγματα υπάρχουν! Από βιβλία αγίους κλπ... Πρεπει να καταγράψουμε τα πάντα (σιγά-σιγά και σταθερ). Άλλοι μπορούν να στέλνουν κείμενα, βιβλία, άλλο υλικό, εικόνες... Άλλοι να μας τροφοδοτούν με πληροφορίες και άλλοι να κάνουν μεταφρασεις! Και κάποιοι άλλοι να μας διαφωτίζουν. Έχω όλη την καλή πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο. Εσείς;

Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ιδέες. Είμαστε σκορπισμένη στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην φένετε τίποτα από αυτα που κάνουμε! Άλλοι κάνουν πράγματα με αποτέλεσμα 0 γιατί τα κάνουν λάθος! Επειδή δεν ξέρουν αλλά προσπαθούν! Σκεφτείτε να οργανωθούμε έτσι!

Εγώ δεν έχω κσνένα κέρδος από αυτό αλλά ούτε και εσείς (υλικό), ούτε καμία πρόθεση να χάσω το χρόνο μου! Καλά κάθομαι στον καναπέ! Ε; Τι τα θέλουμε τώρα τα sites κλπ?

Αυτό δεν είναι όμως λογική! Οκ δείτε τι κάνει ο Ζαχόπουλος! Πείτε και καμιά μπαρούφα περι ορθοδοξίας σε κανένα φόρουμ! Ε και αυτό ήταν! Άυριο πάλι δουλειά πάλι τα ίδια! Και τι έγινε;

Anyway. Ελπίζω να υπάρχει κόσμος που πραγματικά ενδιαφέρετε και να κάνουμε κάτι στην πράξη! Όλοι μπορούνε να βοηθείσουνε! Όπως νομίζει και μπορεί ο καθένας! Η γενική μου γνώμη δεν είναι να συγκρούσουμε τις απόψεις μας, αλλά να δημιουργήσουμε κάτι πρωτού είναι αργά! Ας κάνουμε κάτι σήμερα που είμαστε εδώ!

Τέλος πάντων αυτά από μένα. Περιμένω τη συμμετοχή σας στην πράξη, τη γνώμη σας, τις απόψεις σας, τις ιδέες σας και οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Ευχαριστώ.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Γεια σας αδέρφια!
Ωραία είναι η ιδέα σου Kalamaria. Βέβαια αρκετά sites, μου έρχεται στο νου www.pigizois.gr , κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό που λες με πολύ πνευματικό υλικό και μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες . Όμως αν υπάρχει θέληση για κάτι άλλο, θα βοηθήσω και εγώ.
Χαίρετε!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Φίλε Καλαμαριά, υπάρχουν εκατοντάδες Χριστιανικά sites που προσπαθούν να βοηθήσουν στην πνευματική ενημέρωση. Κάποια απ΄αυτά είναι πρωτοβουλίες μελών αυτού του forum ή και άλλων πολύ γνωστών μας αδελφών:

www.pigisois.gr (Βασίλης Βίρλιος)

www.pantokrator.info (Χρήστος Νικολάου - Christos)

www.nikolaos.6te.net (Νίκος Κοπελιάς - filotas)

www.imlemesou.org (I.M. Λεμεσού)

www.oodegr.com (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας)

www.orthodoxia.edo.gr

.......

και άλλα πολλά sites, που δεν τα θυμάμαι αυτή τη στιγμή απ΄έξω.

Τα sites αυτά αποτελούν ατομικές πρωτοβουλίες και τα περισσότερα δέχονται ευχαρίστως συνεργασίες για δημοσίευση, αρκεί να είναι Ορθόδοξες και τεκμηριωμένες σωστά. Περισσότερες πληροφορίες για όποιον έχει τη διάθεση να συνεισφέρει κάτι για δημοσίευση μπορείτε να βρείτε μέσα στα παραπάνω sites.

Βεβαίως υπάρχουν και τα επίσημα sites των Πατριαρχείων, των κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών, των Μητροπόλεων, πολλών Ιερών Ναών και πολλών Μοναστηριών, που κι αυτά πολλές φορές έχουν γίνει από προσωπικές πρωτοβουλίες και στις περισσότερες περιπτώσεις ψάχνουν για εθελοντές να βοηθήσουν στην προσπάθειά τους.

"Ο θερισμός πολύς αλλά οι εργάτες λίγοι", είπε ο Χριστός μας.
agiografoc
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografoc »

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ FILOTA ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΩ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ,
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΚΙΝΕΙΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
kalamaria
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από kalamaria »

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Τα links είναι ένας πολύ καλός παράγοντας. Σκοπεύω εφόσον έρθω σε επαφή με τους αρμόδιους των sites, να προσθέσω υλικό από αυτά επίσης! Θέλω να συγκεντρώσω ότι μπορώ περισσότερο σε ένα μέρος. Μπορώ να αναφέρω κιόλας από που τα πήρα κλπ. Δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Επίσης δεν γνώριζω πολλά για άλλα τέτοια sites. Ακόμα, δεν σκοπεύω να κάνω κανένα φόρουμ! Οπότε δεν υπάρχει θέμα για εγγραφή στο site. Δεν κάνω κάτι για λεφτά. Καλά έκανες όμως και τα λες. Ασχολούμε πολύ στο να υπάρχει μια παρουσία στο διαδίκτυο από ελληνικής πλευράς με sites που να συμπληρώνουν ότι μας λείπει. Θεώρεισα επίσης σωστό να κάνω κάτι και γι'αυτό παρ'όλο που δεν έχω ανάλογες γνώσεις και γι'αυτό τα λέω εδώ! Αν είναι να κάνω κατι ή να κάνουμε, να γίνει κάτι σωστό! Δεν θέλω να κάνω κάτι που να μην ανταποκρίνετε στην πραγματικότητα.

Ελπίζω να ακούσω και τις γνώμες άλλων. Και ελπίζω να συμβάλλουν και άλλοι σε αυτό.

Μια σημείωση. Δεν ψάχνω για να κάνω τύπου συνεργασίες και άλλα. Το μόνο που θέλω είναι να μαζέψουμε ότι μπορούμε και να το συγκεντρώσουμε όλο το υλικό όμορφα και ωραία! Δεν υπάρχει όμως θέμα ανταγωνισμού κλπ. Βασικός σκοπός είναι να γίνει κάτι στα ελληνικά και παράλληλα η αργότερα στα αγγλικά ή και άλλες γλώσσες! Θέλω να απευθείνετε σε όσους δεν γνωρίζουν καν τι είναι η ορθοδοξία! Δεν παρατηρείτε; Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και άλλοι, αλλαξοπιστούν όπως τάζουν οι εποχές, η μόδα και οι περιστάσεις! Οι φίλοι μας ʼραβες έχουν αναπτυχθεί πολύ οικονομικά αλλά και τεχνολογικά. Είναι πολύ οργανωμένοι και εξαπλώνονται.

Εμείς όμως δεν θέλουμε κανένα να πιστέψει κάτι με το ζόρι! Εμείς θέλουμε μόνο να τους ενημερώσουμε. Μπορεί να πάρει πολύ καιρό να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σιγά σιγά μπορεί να γίνει! Είναι βασικό αυτό να στηρίζετε απόλυτα στη ορθοδοξία με βάση την ελληνική για να μπορέσουμε να το διατυπώσουμε και αλλού (σε άλλες γλώσσες) και να δείξουμε κάτι τέτοιο! Κάποιος πρέπει να ξέρει γιατί είναι χριστιανός και όχι απλά να πιστεύει, είναι δώρον άδωρο! Πρέπει να ξέρουμε τι πιστεύουμε και για πιο λόγο! Βέβαια οι μέρρες μας τάζουν ακόμα στο να είμαστε ότι μας βαφτίζουν, άσχετα αν δεν θα ψάξουμε ποτέ να μάθουμε... Τέλος πάντων, μερικές σκέψεις μου. Ευχαριστώ και πάλι και περιμένω ότι το καλύτερο!

Για να γράφω εδώ σημαίνει ότι θέλω να γίνει κάτι καλό και σωστό! Αλλιώς έξαχνα και στο ίντερνετ και έβρισκα... τα πετούσα και όπως έχει μέσα σε ένα site και αυτό ήταν όλο!!! Αλλά δεν θέλω κάτι τέτοιο. Σε όσους πρόκειτε να βοηθείσουν αναφέρω κάποιες σκέψεις μου ώστε να ξέρουν σε τι πάνε να βοηθείσουν!

Το email μου είναι: kalamaria@gmail.com
Μπορείτε να επικοινωνείσετε μαζί μου όσοι ενδιαφέρεστε οι θέλετε περισσότερες λεπτομέριες!

Βέβαια καλό θα ήταν να τα γράψουμε και εδώ ώστε να μπορέσουν και άλλοι αν θέλουν να συμμετάσχουν στη συζητησή μας ή και στην πράξη!

:-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”