Ίεραποστολικά μηνύματα

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ορθόδοξα Ιεραποστολικά Νέα από Μπουρούντι , Μαδαγασκάρη, Μεδάν Σουμάτρας β' μέρος


Ορθόδοξο περιοδικό < Εξωτερική Ιεραποστολή > της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, τεύχος 196, Ιανουάριος - Μάρτιος 2006 ( το περιοδικό ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ - και γράφοντας συνδρομητές ενορίτες σας, μέλη κύκλων Αγίας Γραφής, μέλη νεανικών ομάδων και κατηχητικών, συγγενείς και φίλους, προσφέρετε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και βοηθάτε στην ΑΦΥΠΝΙΣΗ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανών υπέρ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ). Πληροφορίες - Οικονομική ενίσχυση :
( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html )

Ανατολικό Κονγκό, Μπουρούντι
Το πρωί της Τετάρτης , βιαστήκαεμ να φύγουμε για να βρεθούμε, μετά από την ίδια βασανιστική διαδρομή και πάλι στην Ουβίρα.

Νέες τώρα ετοιμασίες για τις βαπτίσεις των 70 περίπου κατηχουμένων της Ουβίρας που θα γίνονταν στις 13 Ιανουαρίου. Από την παραμονή βρεθήκαμε κι όλας εκεί μαζί με τον πρώτο Μπουρουντέζο ιερέα , τον π. Σιλβέστρο. Το πρωί του Σαββάτου, αρχίσαμε την ακολουθία του Όρθρου, την οποία έψαλλαν ολόκληρη στη σουαχίλι οι ψάλτες μας. Ετοιμάστηκαν οι καταστάσεις με τα νέα ονόματα, δόθηκαν οι λευκοί χιτώνες και άρχισε γοργά η ακολουθία του Βαπτίσματος. Ο π. Νεκτάριος μπήκε στη βάρκα, όπως παλιότερα ο Χριστός στη Γενισαρέτ, και τον ακολούθησε κατά σειρά η νέα παράταξη του Κυρίου Παντοκράτορος. Είναι οι πρώτοι μας Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Ανατολικού Κογκό...
Το απόγευμα, στις 3.30, άρχισε η ακολουθία του Γάμου 5 ζευγαριών, εν μέσω παιδικών αλλαλαγμών και πανηγυρικών ιαχών. Την Κυριακή το πρωί, μείναμε με τον π. Νεκτάριο κοντά τους για να τους λειτουργήσουμε και να κοινωνήσουν και πάλι των Αχράντων Μυστηρίων. Στο τέλος, τους δόθηκαν πολλές πρακτικές οδηγίες για την εκκλησιαστική τους ζωή. Τους μοιράστηκαν εικόνες, βιβλία και φυλλάδια για την Εξομολόγηση και την Αιώνια ζωή. Καταρτίστηκε το νέο Εκκλησιαστικό τους συμβούλιο και η υπόσχεση ότι κάθε 15 μέρες θα έρχεται κοντά τους ο π. Σιλβέστρος να τους λειτουργεί.

Γυρίσαμε στη Μπουζιουμπούρα πλήρεις χαράς και αγαλλιάσεως. Ήδη μια νέα ενορία ανοίχτηκε στο Ανατολικό Κονγκό και περιμένουν τη σειρά τους και την πρόοδό τους άλλες ΤΡΕΙΣ. Είθε ο Πανάγαθος Κύριος μας να στερεώνει, να αυξάνει, να αγιάζει τα νέα ποίμνια Ορθοδόξων Αφρικανών Χριστιανών μας.

Ένα άλλο σημαντικό ξεκίνημα είναι το χτίσιμο της εκκλησίας τους στην Ουβίρα, προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου. Εδώ και μια βδομάδα καταρτίστηκαν τα συνεργεία και αγοράστηκαν τα αναγκαία οικοδομικά υλικά. Περίπου 40 εργάτες έπεσαν στη δουλειά, παρά τα εμπόδια από τις συνεχείς καταρρακτώσεις βροχές και τη μόνιμη απειλή του παρακείμενου χειμάρρου που μας καταστρέφει κάθε φορά το φράγμα για την αναχαίτιση των ορμητικών του υδάτων. Παράλληλα με το κτίσιμο της εκκλησίας θα προχωρήσει και το κτίσιμο της μάνδρας του οικοπέδου, που φτάνει συνολικά τα 400 μέτρα.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ... ΣΧΕΔΟΝ ΟΥΔΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΦΡΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΥΛΟΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΙΕ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΖΗΤΟΥΜΕ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩΝ, ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ...

ελάχιστος εν αχρείοις μοναχοίς
Δαμασκηνός Γρηγοριάτης

Ιερά Επισκοπή Μαδαγαασκάρης
Αγαπητέ πρόεδρε και μέλη της " Αδελφότητιος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής " Θεσσαλονίκης, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Έλαβα το ποσό των 30.000 ευρώ που στείλατε ως προκαταβολή για την ανέγερση των δύο Ιερών Ναών, του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Παντελεήμονα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη, συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που δείχνετε για το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας.

Εδώ, με τη βοήθεια του Θεού, τα έργα προχωρούν κανονικά. Πριν από τα Χριστούγεννα, κάναμε τα θυρανοίξια σε ένα νέο ναό, ενώ άλλο δύο βρίσκονται στο τέλος των εργασιών τους. Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ συνεχίζεται, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί την περίδο αυτή και ελπίζουμε σύντομα να αποπερατωθεί.

Εύχεστε, ο Θεός να μας δίνει υπομονή και δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς δόξαν της Εκκλησίας Του και σωτηρία των αδελφών μας
Ο Θεός μαζί σας.
Με αγάπη Χριστού
Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος.


Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Μεντάν ( Ινδονησίας ) ( πριν την μεγάλη κρίση και διώξη του π. Μεθοδίου από φανατικούς ισλαμιστές )

Αγαπητοί εν Χριστώ, αδελφοί,
έφτασαν και τα άλλα χρήματα των 25.000 ευρώ που μας στείλατε. Δόξα τω Θεώ! Αρχίσαμε να κτίζουμε το δεύτερο όροφο και συνεχίζουμε το βάψιμο στον πρώτο όροφο. Η συμπαράσταση της Αδελφότητας σς είναι σημαντική και σας ευχαριστούμε.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2007 έφτασε στο Μεδάν της Ινδονησίας ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νικήτας. Έμεινε 3 μέρες. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας ( 25 / 2/ 2007 ) ο Μητροπολίτης τέλεσε ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου . Έλαβαν μέρος όλοι οι ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδονησία.
Αυτά είναι τα νέα μας, αδελφοί μου, και εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά.

Με πολλές ευχές
π. Χρυσόστομος Μανάλου.



Σημείωση δική μου : Η αγωνία των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων σε όλα τα κράτη είναι η ίδια : Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ , δηλαδή νέων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων και χρημάτων για τη ανέγερση ναών, γηροκομείων, ορφανοτροφείων, σχολείων, ιατρείων, διάνοιξη πηγαδιών, καλλιέργεια χωραφιών, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθλαψης.

Ούτε ανθρώπους έχουν, ούτε πολλά χρήματα ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ των άλλων χριστιανικών ομολογιών και αιρέσεων. Ούτε Ορθόδοξα έντυπα, φυλλάδια, βιβλία έχουν, ούτε μέσα μαζικής ενημέρωσης ( πχ τηλεοπτικούς σταθμούς ) αλλά μόνο 3-4 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο το κόσμο και το διαδίκτυο ( ελάχιστες Ιεραποστολές ). Στελέχη ; ΜΗΔΕΝ ! Ο κάθε νέος μορμόνος ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ σε άλλη χώρα ΓΙΑ ΤΗ διάδοση της ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ! Όλα τα μέλη της Σκοπιάς, πειθήνιοι πλασιέ της Εταιρίας, του μεγάλου Αδελφού στο Μπρούκλιν, τρέχουν όλη μέρα για να φέρουν και άλλα θύματα στην οργάνωση τους ! Όλες οι αιρέσεις ( πεντηκοστιανοί , ευαγγελικοί , χαρισματικοί , αντβεντιστές κλπ ) εκπαιδεύουν χιλιάδες στελέχη για προσηλυτισμό σε όλο το κόσμο, με ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ και ΔΟΛΛΑΡΙΑ να τρέχουν πίσω τους...Οι μουσουλμάνοι και οι βουδιστές το ίδιο ( χιλιάδες άνθρωποι, τεράστια ποσά )...

Και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Έχει μόνο τον Θεό πίσω της ! Δείτε τους ετήσιους οικονομικούς υπολογισμούς των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Σωματείων ! Μόλις και μετά βίας έχουν έσοδα περί τις 800.000 ευρώ το καθένα ! Έχει, δεν έχει καμιά 20αριά μόνιμους Έλληνες Ιεραποστόλους σε όλη την Αφρική και την Ασία ! Μόνοι τους βρήκαν την Ορθοδοξία στην Ουγκάντα, στη Γκάνα, στη Νιγηρία, στη Κολομβία, στις Φιλιππίνες ! Μόνοι τους ; Το Άγιο Πνεύμα τους οδήγησε , αφού εμείς δηλώναμε ΑΠΟΝΤΕΣ !!!

Και τώρα ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ! Απόντες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη που οργιάζουν οι αιρέσεις και οι παραθρησκείες ! Δεν βοηθάμε στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΛΑΩΝ για την δράση τους ! Ουσιαστικά ΑΠΟΝΤΕΣ από την οργανωμένη ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ στα έθνη, με τόσους λίγους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους και τόσα μικρά ποσά συμπαράστασης !

Πόσα θαύματα θα γίνονταν , αν όλοι όσοι εκκλησιάζονταν τακτικά, ήταν ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ για το έργο της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ! Πόσες ψυχές θα οδηγούνται στο Κύριο, αν κάθε Μητρόπολη ή κάθε Μοναστήρι ή κάθε Αδελφότητα έβγαζε κάθε χρόνο ΕΝΑΝ ( 1) Ιεραπόστολο !!!

Αδελφοί μου, διαδώστε τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.
Αν είστε Ιερείς του Υψίστου , εγγράψτε ΔΩΡΕΑΝ όλη την ενορία σας. Μιλήστε τους για
το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και αφήστε τα άλλα στο Κύριο μας Ιησού Χριστό. Αν είστε θεολόγοι, κατηχητές, κυκλάρχες, κάντε το μάθημα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, ευαισθητοποιείστε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Γράψτε συνδρομητές συγγενείς και φίλους στα ( ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ) Ορθόδοξα Ιεραποστολικά Περιοδικά. Αν έχετε κάποια επιχείρηση, μιλήστε στους εργαζομένους σας. Μιλήστε στους συναδέλφους σας.

Ο Κύριος θα μας ευλογήσει ( ως ενορία, ως πρόσωπα, ως οικογένεια, ως έθνος, ως κοινωνία, ως μοναστήρι, ως αδελφότητα, ως μητρόπολη, ως τοπική εκκλησία ), ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ. Αυτό είναι το πρώτιστο έργο της Εκκλησίας ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ : ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ...Σκοπός της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι να δημιουργεί επίγεια θυσιαστήρια ( ναούς ) και να προσφέρει το ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ , το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ( Ιωαν, κεφ 6, εδ 40 - 60 ), καθώς και άφεση αμαρτιών στην ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ( Ιωαν, κεφ 20 : 21-22 )μέσω των διαδόχων των Αποστόλων , κανονικώς χειροτονημένων, Ορθοδόξων ιερέων, σε ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ, ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΝ... Αμήν.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

ακούστε τη φωνή ενός Ορθόδοξου Ιεραποστόλου στα βάθη της Αφρικής. Και είναι θαύμα, πως ένας άνθρωπος , μέσα σε εκατομμύρια άλλους, προσπαθεί, χωρίς πολλά μέσα, να κηρύξει τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη. Πρέπει όλοι μας να γίνουμε θερμοί συμπαραστάτες της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής , πρώτα με προσευχή και στη συνέχεια, με τακτική, μηνιαία υλική συμπαράσταση ( αν είναι δυνατόν ) και ηθική με τη διάδοση των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών περιοδικών.



( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=869 )

Χριστός Ανέστη ! Αλλά σε πολλές χώρες του κόσμου, πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αγνοούν τον Αναστάντα Κύριο και την Εκκλησία Του... Ας κάνουμε το καθήκον μας, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που ζητούμε το έλεός Του.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από stratos »

Υπάρχουν και σήμερα ασκητές της ερήμου

http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1061&obcatid=4
Εικόνα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1964
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Ionas »

pilotos έγραψε:Αγαπητά αδέλφια,

το πρώτιστο μέλημα μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Ορθοδόξων πιστών. Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ 23.000 ΑΙΡΕΣΕΙΣ ( με κυριότερους τουυς πεντηκοστιανούς, τους μάρτυρες της Σκοπιάς , τους ευαγγελικούς κλπ), ΟΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ( ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΕΣ, ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ κλπ), ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ και ψευτοθρησκείες. Ξοδεύουν τεράστια ποσά, στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους, χρησιμοποιούν ύπουλα και αθέμιτα μέσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ.
.............................................................
Αδέλφια μου,
ας βοηθήσουμε και στην ΕΝΟΤΗΤΑ ( και προβολή ) των Ορθόδοξων Ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Εξάλλου ότι κάνουμε , το κάνουμε ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ. Η ιστοσελίδα του κάθε αδελφού ( με τις όποιες ατέλειες ) είναι ένα ΚΕΡΙ προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ και της Εκκλησίας Του. Έτσι να σκεφτόμαστε, έτσι να ενεργούμε. Μας βλέπουν άνθρωποι ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι ή απλά αδιάφοροι. Περιμένουν κάτι από εμάς...Περιμένουν να δουν ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑ, και όχι λόγια, διενέξεις, αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες κλπ...Και τα περιμένουν από όλους μας ( από τις πνευματικές κορυφές , δηλαδή τους Επισκόπους, μέχρι τον τελευταίο Ορθόδοξο πιστό ). Ο Κύριος να μας φωτίσει, να μας γεμίσει με τη Χάρη Του , με το Άγιο Πνεύμα, ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που ζουν μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία. Όχι με πνεύμα εγωισμού και ανωτερότητας ( τότε γινόμαστε τραγικοί υποκριτές, αναλαμβάνοντας λάθος ρόλο ), αλλά πνεύμα ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, αφήνοντας στον Ιησού Χριστό την ευλογημένη πορεία του συνανθρώπου μας προς Εκείνον, μέσα από το ΑΙΩΝΙΟ σώμα Του, την Εκκλησία.


Να λοιπόν οι επιστολές και η σημασία της ενημέρωσης :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΕΠΙΣΤ ... _ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ_ )

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΕΠΙΣΤ ... ΗΝ_ΙΑΠΩΝΙΑ_ )

Χριστός Ανέστη ! Να αναστηθεί στις καρδιές όλων των Ελλήνων και όλων των λαών της γης σύντομα ! Να ακουστεί το Χριστός Ανέστη σε κάθε χώρα, σε κάθε φυλή και λαό ! Εμείς δεν προσφέρουμε περιοδικά και βιβλία αμερικανόφερτων αιρέσεων ( http://clubs.pathfinder.gr/hiliastes ) ! Εμείς, ως Ορθόδοξη Εκκλησία, προσφέρουμε αυτά που έδωσε ο Χριστός στους Αποστόλους : Μυστήρια και αδιάλειπτη προσευχή ,μέσα από εσωτερική κάθαρση και ταπείνωση ! Κηρύττουμε Χριστό , μεταλαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν ΑΙΩΝΙΟΝ.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1964
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Ionas »

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΊΒΑΝ:

http://www.theology.cn/index.php?option ... 25&lang=gr
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1964
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Ionas »

Πως μπορείτε να βοηθήσετε
την Ορθόδοξη ιεραποστολή ΤΑΫΒΑΝ

Σήμερα μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε ενεργά και ουσιαστικά στο έργο της Ορθόδοξης ιεραποστολής. Να είστε ιεραπόστολος από το σπίτι ή το γραφείο σας με πολλούς τρόπους.
Σε έναν πόλεμο, εκτός από τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή υπάρχουν και αυτοί που βοηθούν από τα μετώπισθεν. Όλοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.

Ακολουθούν κάποιοι ενδεικτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μας βοηθήσετε. Πέραν αυτού κάθε άλλη ιδέα ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Οικονομική ενίσχυση. Μπορείτε να αποστείλλετε χρήματα για την κάλυψη του κόστους έκδοσης ενός ή περισσοτέρων μηνιαίων τευχών του θεολογικού περιοδικού "Ορθόδοξοι Ψίθυροι".
Κάθε τεύχος του 6σέλιδου περιοδικού έχει κυκλοφορία 22.000 τευχών, 20.000 εκ των οποίων τοποθετούνται και μοιράζονται ως ένθετα σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.
Το περιοδικό αποστέλλεται ακόμη σε περισσότερα από 1500 σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, επαγγελματίες και προσωπικότητες της χώρας. Ένας λοιπόν τρόπος βοήθειας είναι η κάλυψη αυτού του κόστους.


Μια άλλη κύρια πτυχή της ιεραποστολής είναι η μετάφραση Ορθόδοξων συγγραμάτων και βιβλίων στα Κινέζικα. Μπορείτε να αναλάβετε τα κόστη της μετάφρασης ενός βιβλίου.


Ακολούθως, αυτά τα μεταφρασμένα βιβλία εκδίδονται. Μπορείτε αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στα κόστη αυτών των εκδόσεων.


Μπορείτε επίσης να μας στείλετε επιλεγμένα βιβλία στην αγγλική ή γαλλική γλώσσα για την Ορθοδόξη Εκκλησία, πίστη, λατρεία κλπ., καθώς και βιβλία για την Ελλάδα και άλλες Ορθόδοξες χώρες. Τα εγχειρίδια αυτά χρησιμεύουν ως εκπαιδευτικά βοηθήματα, καθώς και ως δώρα σε πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα που μας προσκαλούν να διδάξουμε παρουσιάζοντας την Ορθόδοξη Εκκλησία.


Αντίστοιχα μπορείτε να μας στείλετε βιβλία που θα δοθούν ως δώρα στους νικητές διαγωνισμών γνώσεων γύρω από την Ορθόδοξη θεολογία που διεξάγονται μέσω διαδικτύου.

Για κάθε δωρεά θα λάβετε απόδειξη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μετά από πολλές προσπάθειες αναγνωρίζεται επίσημα από το κράτος της Ταϊβάν με ΑΦΜ 99498570.

ο τραπεζικός λογαριασμός μας ειναι

ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΠΙΣΤΕΩΣ) 779-002101-053-244

Τέλος, ζητάμε τις προσευχές σας, καθώς μια ιεραποστολή είναι κατ' εξοχήν ο καρπός των ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ προσευχών.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”