ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ο συνετός

Συντονιστής: Συντονιστές

aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από aplastos »

Thomas15n πρέπει να είσαι ένα πολύ σηματικό πρόσωπο για να μιλάς έτσι με τόσο κύρος :D
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Πάντως ο χώρος αυτός δεν ενδείκνυται για δημοκρατικές συζητήσεις.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Thomas15n έγραψε:
spirosn έγραψε:Οχι,μέχρι στιγμής δεν τα πάει καλά και δεν σέβεται την συνοδικότητα.
Μην μιλάς για περιβάλον γιατί ο Ζακύνθου και ο Ιωανίνων δεν αποταλούν και τα καλύτερα δείγματα Μητροπολίτη.
Μια απόφαση έβγαλε η Δ.Ι.Σ. που αφορά ένα κοινωνικό πρόβλημα που προέκυψε και ο Αρχιεπίσκοπος έσπευσε να δήλώση πως ο εκκλησία δεν είναι ηθικοπλαστικός οργανισμός και να διχάσει την σύνοδο.
Παρακολουθούμε Ιερείς και Επισκόπους να γυρίζουν στα κανάλια και να κατηγορούν ο ένας τον άλλον πως δεν υπάρχει πνεύμα ορθοδοξίας.
Οι μισοί να λένε πως η εκκλησία πρέπει να εκσυγχρονιστεί και οι άλλοι πως πρέπει να παραμέινουμε πιστοί στους Ιερούς κανόνες.
Και μπροστά σε αυτά ο Αρχιεπίσκοπος να τονίζει πως η κοινωνία πάει μπροστά και πως ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.
Και το ποίμνιο παρακολουθεί αποσβολομένο,παρακολουθώντας τους δημοσιογράφους να ειρωνεύονται,να θεολογούν και να δίνουν συμβουλές.
Κατά τα άλλα οι ''χαμηλοί τόνοι''και το κελί εντυπωσιάζουν;;;
Δεν ανέφερα κανέναν ούτε τον Ζακύνθου ούτε τον Ιωαννίνων, και το ξαναγράφω εγώ από την μεριά μου δεν θα κατακρίνω αμέσως τον Αρχιεπίσκοπο, απλά περιμένω να δω ακόμη δείγματα γραφής σε καίρια θέματα και ειδικά στο θέμα του Οικουμενισμού, τί θα κάνει ως Αρχιεπίσκοπος αν δω να συμπλέει και αυτός με τον Βαρθολομαίο και να κάνει τα στραβά μάτια στο Βατικανό, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα μιλήσω απλά περιμένω. Δίνω πάντα πίστωση χρόνου, δεν θέλω να βγω αμέσως κατά κι'όταν δεν συμφωνώ ακόμη. 'Ισως και να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του κοντινού παρελθόντος, και δεν μιλάει ακόμη ανοιχτά, αν δω όμως ότι αυτό είναι γενικότερη στάση του απέναντι στις περιστάσεις τότε θα λάβω θέση.
Οι σχέσεις του με τον Πατριάρχη είναι γνωστές.Σίγουρα θα συμπλεύσει με τον Βαρθολομαίο,δεν πρόκειται πάντως να συγκρουστεί μαζί του για κανένα θέμα.Με την σιωπή του και τους ''χαμηλούς τόνους'' του θα συμφωνεί σε όλα.
Η γνώμη η δικιά μου δεν έχει καμμία σημασία.Θέλημα Θεού είναι να βρίσκεται στον θρόνο.Ξέρει Αυτός γιατί.
Πάντως μέχρι στιγμής ,με τις φτωχές μου γνώσεις,δεν μπορώ να πω πως
συμφωνώ με την στάση που κρατάει και με τα λεγόμενά του.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

aplastos έγραψε:Πάντως ο χώρος αυτός δεν ενδείκνυται για δημοκρατικές συζητήσεις.
Γιατί ποιός σε εμπόδισε να εκφραστείς;
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Με εμποδίζει να ξε-εκφραστώ. Δεν είμαι πάπας κι δεν θέλω να φακελλώνομαι.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Νομίζω πως υπερβάλεις.Δεν είπες ποιός σε εμποδίζει.
Πάντως η είσαι ελεύθερος η όχι.Μόνος σου περιορίζεις τον εαυτό σου.
Νιώθεις άβολα;Σηκώνεσαι και φεύγεις.Δεν μένεις υπό περιορισμό.
Τώρα για τα φακελώματα εγώ δεν φοβάμαι κανέναν.Ούτε ανθρώπους
ούτε φακέλους.Αν νομίζεις πως κάποιος εδώ μέσα φεκελώνει τους υπόλοιπους φεύγεις και ρίχνεις μαύρη πέτρα πίσω σου.
Καταγγέλωντας ανώνυμα και υπομένωντας περιορισμούς και συμπεριφορές
μυστικών υπηρεσιών μοιάζει με αστείο.
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Κανένας δεν με εμποδίζει να εκφραστώ με σωστό τρόπο. Πρέπει σίγουρα να αυτοπεριοριζόμαστε. Δεν νιώθω άβολα. Δεν φεύγω άμεσα. Όλοι πειραζόμαστε. Κάποιον πρέπει να φοβάσαι κι εσύ. Όλα σημειώνονται ,όλοι γνωρίζονται τι νομίζεις εσυ. Μαυρη πέτρα είχα ρίξει απο καιρο πρίν. Δεν καταγγέλω κανέναν. Προσπαθώ να βοηθήσω το σάιτ να γινει πιό δημοκρατικό κατά την γνώμη μου. Οι μυστικοί , γενικά, είναι κι αυτοί άνθρωποι όπως όλοι μας με τα προβλήματά τους τις οικογένειές τους. Δεν χρειάζεται υποχρεωτιά να είναι και κακοί. Ναι γενικά τα σενάνρια περι συνομοσίας γανικά με αφήνουν αδιάφορο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

aplastos έγραψε:Thomas15n πρέπει να είσαι ένα πολύ σηματικό πρόσωπο για να μιλάς έτσι με τόσο κύρος :D
Την γνώμη μου λέω όπως έχω κάθε δικαίωμα. Αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί μου είναι άλλη ιστορία. Γράψε την δική σου και άφησε τους άλλους να εκφράζονται όπως καταλαβαίνουν. Ελπίζω να μην έχει ειρωνεία η φράση σου; :-k
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Τώρα πράγματι με έφερες σε δύσκολη θέση. :?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”