Βίος ανθόσπαρτος

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

Πορνεία είναι κάθε μη φυσιολογική σεξουαλική πράξη. Ακόμα και εμείς οι έγγαμοι "πορνεύουμε" με τις γυναίκες μας. και αν κάποιος θα ήθελε να του το αναλύσω, πολύ ευχαρίστως. Δυστυχώς κι εγώ έχω πέσει πολλές φορές σε αυτήν την παγίδα του πονηρού με την ίδια μου τη γυναίκα! Και είχα κατά την εξομολόγησή μου κανόνα από τον πνευματικό μου. Πόσο μάλλον όταν οι σεξουαλικές πράξεις γίνονται χωρίς την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, χωρίς τον γάμο δηλαδή.

Πολλοί θα βρεθούν να πουν ότι βρίσκομαι σε ακραίες θέσεις. Μα αυτές είναι οι θέσεις τις εκκλησίας μας! Διαφωνεί κάποιος; Όπως επίσης, ποιος θα διαφωνήσει ότι έχουμε μπει πανηγυρικά στα χρόνια της σύγχρονης ρωμαϊκής-ειδωλολατρικής εποχής; Θα πρέπει να συνηθίσουμε με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατήφορη πορεία του σύγχρονου κόσμου. Ένας άγιος γέροντας (ανήκει στη θριαμβεύουσα εκκλησία πια) είχε πει ότι "βρισκόμαστε στα έσχατα χρόνια, στην παράταση που μας έδωσε ο Θεός. Πλέον, ο σώζων εαυτό σωθήτω". Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί οι θέσεις της εκκλησίας να μην αλλάξουν. Αλλά κι αν αλλάξουν, θα μας κρατάνε στο σωστό δρόμο όλα τα άγια κείμενα και οι πατερικές γραφές, μέχρι να έρθει η ώρα να μας απαλλάξει από το "σύγχρονο μαρτύριο" που ζούμε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

Κοιτάτε τα χάλια μας

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

kokostur έγραψε:Πορνεία είναι κάθε μη φυσιολογική σεξουαλική πράξη. Ακόμα και εμείς οι έγγαμοι "πορνεύουμε" με τις γυναίκες μας. και αν κάποιος θα ήθελε να του το αναλύσω, πολύ ευχαρίστως.
Ξέχασες τη σκέψη φίλε μου. Ο Κύριος είπε:
"27 Ηκούσατε ότι ερρέθη τοίς αρχαίοις, Ου μοιχεύσεις. 28 εγώ δε λέγω υμίν ότι πάς ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τή καρδία αυτού. 29 ει δε ο οφθαλμός σου ο δεξιός σκανδαλίζει σε, έξελε αυτόν και βάλε από σού· συμφέρει γάρ σοι ίνα απόληται έν των μελών σου και μη όλον το σώμά σου βληθή εις γέενναν. 30 και ει η δεξιά σου χείρ σκανδαλίζει σε, έκκοψον αυτήν και βάλε από σού· συμφέρει γάρ σοι ίνα απόληται έν των μελών σου και μη όλον το σώμά σου βληθή εις γέενναν." (Ματθ. κεφ. 5, 27-30)

Εντάξει, στην πραγματικότητα όλοι είμαστε λίγο ως πολύ πόρνοι ή μοιχοί. Επίσης είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι είναι απαλλαγμένοι από θανάσιμα πάθη. Το θέμα είναι η μετάνοια. Ο συνεχής αγώνας για βελτίωση και η σταθερή πίστη στο Έλεος του Θεού. Αμήν
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Εδώ ακούω σε κανάλια οργισμένους δημοσιογράφους κατά της Εκκλησίας να λένε ότι δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να βγαίνουν κάποιο κληρικοί και να λένε σε όσους έχουν σχέσεις άγαμοι, ότι είναι πόρνοι.
Δηλαδή βγαίνει ο κάθε ανεγκέφαλος δημοσιογράφος ή σχολιαστής να τα βάζει με την Εκκλησία διότι είπε τα πράγματα με το ονομά τους. Αλλά φταίνε και οι κληρικοί διότι αντί να το ρίξουν στο κατ'οικονομίαν άνευ ορίου, έπρεπε εδώ και χρόνια να καταγγέλουν αυστηρά το φαινόμενο των προγαμιαίων σχέσεων και των εκτρώσεων μπας και συνειδητοποιήσει ο μέσος έλληνας το τί κάνει, και τί ευθύνη φέρει. Η Εκκλησία να καταγγέλει την αλήθεια ευθαρσώς και ο καθένας μετά να πάρει την ευθύνη του χωρίς δικαιολογίες της πλάκας. Τώρα εδώ που φτάσανε τα πράγματα άντε να βγεί άκρη όλοι έχουν μάθει στις δικαιολογίες και στα εύκολα λόγια. Εδώ Καθαρά Δευτέρα ήτανε πριν από λίγες ημέρες και οι περισσότεροι σε καφετέρια στον Πειραιά που πήγα τρώγανε πάστες και παγωτά στην λιακάδα, όχι δεν νηστεύανε κουτσά στραβά όπως οι υπόλοιποι ούτε την μία ημέρα δεν θέλουνε να νηστέψουν, και το πάσχα ακόμη πολλοί νηστεύουν την Μ.Παρασκεύη γιά να κοινωνήσουν!! την επόμενη κατά συρροή χωρίς εξομολόγηση και προετοιμασία. Τί ψάχνουμε τώρα έχουν ξεφύγει πολύ τα πράγματα και αυτό που με "φοβίζει" είναι ότι όσο και αν μας αγαπάει ο Θεός βάρδα μην αφήσει το έλεος και το ρίξει στην δικαιοσύνη του και τότε δεν μας σώζει τίποτε.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

kokostur έγραψε:Πορνεία είναι κάθε μη φυσιολογική σεξουαλική πράξη. Ακόμα και εμείς οι έγγαμοι "πορνεύουμε" με τις γυναίκες μας. και αν κάποιος θα ήθελε να του το αναλύσω, πολύ ευχαρίστως.
Μεγάλο θέμα ανοίγεις αδελφέ Κων/νε!
Από μικρός ήμουν "αλλεργικός" σε εκφράσεις του τύπου "φυσιολογικός"!
Μάλιστα, είχα κάνει σημαία μου την έκφραση που είχα ακούσει σε μια ξένη (αμερικανική) ταινία, όπου ένας ψυχίατρος είχε απαντήσει σε κάποιους που κατηγορούσαν έναν συνάνθρωπό τους σαν μη φυσιολογικό : "Τι σημαίνει φυσιολογικός; Γιατί σ' όλη μου τη ζωή ψάχνω να βρω τι είναι φυσιολογικό κι ακόμα δεν το έχω βρει"!
Έχω την άποψη ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο πρακτικά να προδιορισθεί η έννοια του φυσιολογικού. Και δεν νομίζω ότι η Εκκλησία έχει λίστα με πράξεις αποδεκτέες και μη αποδεκτέες.
Ο Απόστολος Παύλος στην Α΄Επιστολή του προς Κορινθίους, που αναφέρεται στο θέμα γράφει για τους συζήγους να μην αποστερούν ο ένας τον άλλον παρά μόνο μετά παό σύμφωνη γνώμη (για νηστεία) και μετά πάλι να συνευρίσκονται, γιατί ο πονηρός θα τους βάζει τρικλοποδιές!

Η ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ
(Κεφάλαιο Ζ΄)

4. «Η γυνή του ιδίου σώματος ουκ εξουσιάζει, αλλ’ ο ανήρ. Ομοίως δε και ο ανήρ του ιδίου σώματος ουκ εξουσιάζει, αλλ’ η γυνή».
5 «Μη αποστερείτε αλλήλους, ει μη τιαν εκ συμφώνου προς καιρόν, ίνα σχολάζητε τη νηστεία και τη προσευχή και πάλιν επί το αυτό συνέρχησθε, ίνα μη πειράζει υμάς ο σατανάς δια την ακρασίαν υμών».
6 «Τούτο δε λέγω κατά συγγνώμην, ου κατ’ επιταγήν».

(ερμηνεία † Π. Τρεμπέλα)
4. Ως προς δε τας ιδιαιτέρας σχέσεις του ανδρογύνου, ας γνωρίζει η γυναίκα, ότι δεν εξουσιάζει το ίδιόν της σώμα, αλλ’ εξουσιαστής αυτού, εντός του νόμου του Θεού, πάντοτε είναι ο άνδρας της. Το ίδιο δε και ο άνδρας δεν εξουσιάζει το σώμα του, αλλ’ εξουσιαστής αυτού είναι η γυναίκα του.
5. Ας μην αποστερεί ο ένας τον άλλον με αποχήν και εγκράτειαν, εκτός αν πράττετε τούτο από συμφώνου προσκαίρως, δια να επιδίδεσθε με μεγαλυτέραν προθυμίαν και αφοσίωσιν εις την νηστείαν και την προσευχήν. Και πάλιν να συνέρχεσθε εις τας συζυγικάς σχέσεις σας, δια να μην σας πειράζει εις πορνείαν ο σατανάς εξ αιτίας της ακρατείας σας.
6. Την σύστασιν δε του να μην αποστερεί ο ένας τον άλλον σας την κάνω κατά συγκατάβασιν, επειδή είσθε ακόμη αδύνατοι πνευματικώς. Δεν σας επιβάλλω τούτο ως εντολήν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Βρε δε κοιτάει η Εκκλησία τα δικά της ?
Αμαν πια
Τόσες μέρες βλέπω διαβάζω ακούω
Δεν κοιτάει τα ρεζίλια που όλη η Ελλάδα είχε να λέει με τα όσα κάναν οι ιερείς που βγαίνουν τώρα στους άμβωνες να το παίξουν ηθικολόγοι ;
Δεν κοιτάνε μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας τι συμβαίνει ;
Αντε πια με τους Φαρισαίους το 2008
Μου γίνατε όλοι εδώ μέσα κριτές , ο ένας κρίνει τον Χ ο άλλος τον Ψ
Ο ένας θέλει αυτόν τον επίσκοπο ο άλλος τον άλλον
Ο αλλος βγαίνει και κρίνει τον κόσμο που τρώει παγωτό στη λιακάδα
Βρε για να συμαζευτούμε λίγο
Τι Σαρακοστή βρε είναι αυτή ;
Δεν καταλαβαίνετε ότι ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σημαίνει και ΣΙΩΠΗ ; σημαίνει ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ , ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ;
Αντε πια μου αρπάξατε όλοι από ένα πετραχείλι και μου γίνατε πνευματικοί στα κοψίματα του καθενός
Κοιτάξτε ο καθένας το δικό του δωμάτιο και το τι αποφασίζει το κράτος αφορά το κράτος
Οποιος θέλει είναι ελεύθερος να πορευθεί είτε με το Κράτος είτε με την Εκκλησία , είτε με έναν καλό ιερέα είτε με έναν φανατισμένο ιερέα είτε με έναν Φαρισαίο είτε με έναν Τελώνη
Αμάν μωρ'αδερφάκι μου μέρα νύχτα γκλιν γκλιν το ίδιο θέμα
Παντρευτείτε εσείς όπως θέλετε και αφήστε την 23χρονη "ΠΟΡΝΗ" που περιμένει να τελειώσει τις σπουδές της για να παντρευτεί ήσυχη
Αμα θέλετε να "σώσετε" το κόσμο κάντε εσείς σωστά παιδιά και κρατήστε τα ΠΑΡΘΕΝΑ μέχρι το γάμο
Είτε κάνετε ΚΟΡΗ είτε κάνετε ΓΙΟ
Σπουδάστε τον και φτάστε τον 30 χρονών να παντρευτεί και να είναι ΠΑΡΘΕΝΟΣ και μόλις τα καταφέρετε ελάτε να κρίνετε ποιός τρώει παγωτό στη λιακάδα και τι κάνει ο ένας και ο άλλος
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Και επειδή έλαβα ένα πμ , με μια ερώτηση για να μην παρερμηνευθούν αυτά που έγραψα , όπως και έγινε , θα πω πως δεν τάχθηκα ΥΠΕΡ των προγαμιαίων σχέσεων , ούτε ΚΑΤΑ της παρθενίας
Απλά είναι μίζερο να ασχολούμαστε με τις ζωές και τις αμαρτίες των άλλων
Καλή Σαρακοστή
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Μνήσθητί μου Κύριε! Βρε ευλογημένοι τί πράματα είναι αυτά?
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:Και επειδή έλαβα ένα πμ , με μια ερώτηση για να μην παρερμηνευθούν αυτά που έγραψα , όπως και έγινε , θα πω πως δεν τάχθηκα ΥΠΕΡ των προγαμιαίων σχέσεων , ούτε ΚΑΤΑ της παρθενίας
Απλά είναι μίζερο να ασχολούμαστε με τις ζωές και τις αμαρτίες των άλλων
Οχι Μανο,εσυ δεν εισαι ποτε υπερ η κατα κανενος και τιποτα,απλως γενικα αγαπας, αλλα και "λουζεις" οποιον εκφρασει γνωμη που δεν συμφωνει με την δικη σου. Την οποια αρνεισαι οτι την εχεις εκφρασει.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:
Τι Σαρακοστή βρε είναι αυτή ;
Δεν καταλαβαίνετε ότι ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σημαίνει και ΣΙΩΠΗ ;
:-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”