Eπιστολή Πιλάτου προς τον Τιβέριο για το Χριστό

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: Τετ Μαρ 05, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Γεωργία

Eπιστολή Πιλάτου προς τον Τιβέριο για το Χριστό

Δημοσίευση από geonutr »

Το παρακάτω το διάβασα στη σελίδα του Πέτρου Γαιτάνου και συκλονίστηκα.. αξίζει να το διαβάσετε...
EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΛΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΒΕΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Η παρουσία του Θεανθρώπου στη γη αναφέρεται και περιγράφεται απο τον άνθρωπο που τον καταδίκασε σε θάνατο τον Πόντιο Πιλάτο.
Η επιστολή αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου. Γράφει λοιπόν ο Πιλάτος στον Τιβέριο
Εν ημέραις ημών εθεάθη εις αγαθοποιός άνθρωπος όστις ζη εισέτι και ονομάζεται Ιησούς Χριστός και ο οποίος λέγεται υπό του κόσμου ότι είναι αληθής προφήτης, οι δε μαθηταί αυτού λέγουσιν περί αυτού ότι είναι Υιός του Θεού και ποιητής Ουρανών και γης και πάντων των υπαρχόντων και υπαρξάντων πραγμάτων.
Τω όντι ω Καίσαρ, ακούονται περί αυτού καθημερινώς θαυμάσια πράγματα.
Ο Ιησούς ούτος Χριστός ανασταίνει νεκρούς και θεραπεύει ασθενείς μόνον δια του λόγου.
Είναι άνθρωπος κανονικού αναστήματος και ωραιοτάτων χαρακτηριστικών, το δε πρόσωπον αυτού, ενέχει τοιαύτην μεγαλοπρέπειαν, ώστε να εκβιάζει την αγάπην και το δέος των παρατηρούντων αυτόν.
Η κόμη αυτού είναι υπόξανθος μακρά μέχρι των ώτων και από των ώτων μέχρι των ώμων, μολονότι δεν έχει το χρώμα του χώματος είναι πλέον στιλπνός και είναι γνωστός ως Ναζωραίος.
Έχει το μέτωπον προέχον και φωτεινόν και το πρόσωπον αυτού, χωρίς ουδενός ελαττώματος η κηλίδος, έχει ιδιάζουσα χροιάν, αναλόγων ως επίσης την ρίνα και το στόμα.
Το γένειον είναι αραιόν όμοιον προς την κόμην, όχι πολύ μακρύ και διηρημένον.
Το βλέμμα του πρόσχαρον και σοβαρόν, οι οφθαλμοί του έχουσιν λάμψιν ως αι ακτίνες του ηλίου, ώστε ουδείς δύναται να προσηλώσει τους οφθαλμούς επι του προσώπου αυτού ένεκεν της αίγλης αυτού.
Όταν απαντά τρομάζει και όταν πείθη εξαναγκάζει εις δάκρυα και ούτω γίνεται αγαπητός και είναι εύθυμος και μετριώφρων.
Λέγεται περί αυτού ότι ουδείς είδεν αυτόν γελώντα, αλλά μάλλον δακρύοντα.
Έχει τας χείρας και τους βραχίονας τελείως εσχηματισμένους. Εν τοις λόγοις αυτού ευρίσκονται πάντες ευχαριστημένοι, ελάχιστοι εν τούτοις βλέπουσιν αυτόν, εις δε τους συναντώντας αυτόν αναφαίνεται εν λίαν μετριοπαθή φυσιογνωμία και παρουσία.
Είναι άνθρωπος αφαντάστου ωραιότητος, ομοιάζων προς την Μητέρα αυτού, τόσο ωραίαν μεταξύ των γυναικών ώστε ουδεμία παρομοιάζουσα αυτή ευρίσκεται καθ' όλα ταύτα τα μέρη.
Εάν η υμετέρα Μεγελειότης επιθυμεί να τον ιδή θέλω σπεύση να τον αποστείλω προς Αυτήν.
Ως την επιρροήν, άπασα η πόλις της Ιερουσαλήμ τον τρέμει διότι είναι κάτοχος όλων των γνώσεων χωρίς ποτέ να τον διδαχθεί παρ' ουδενός.
Περπατεί γυμνόπους και ασκεπείς την κεφαλήν. Πολλοί βλέποντες αυτόν τον μυκτηρίζουσιν ως παράφρωνα.
Μόλις όμως παρουσιασθεί και ανοίξει το στόμα του πάντες τον φοβούνται και τρέμουσι.
Λέγεται επίσης περί αυτού ότι ουδέποτε εφάνη εις τα μέρη ταύτα προσόμοιος του, τω όντι δε, λέγουσι και αυτοί οι Εβραίοι, ουδέποτε ηκούσθη διδασκαλία ομοία προς εκείνην ην ο Χριστός ούτος διδάσκει, πολλοί δε μεταξύ των Εβραίων θεωρούσιν αυτόν ως Θεόν και προς τοιούτον πιστεύουσι.
Υπάρχουν όμως και πολλοί οίτινες κατηγορούσιν αυτόν λέγοντες ότι είναι ενάντιος προς τους νόμους της Υμετέρας Μεγαλειότητος και εγώ αύτος παρενοχλούμαι υπό τοιούτων κακοβούλων Εβραίων.
Λέγεται δε περί αυτού οτι ουδέποτε δυσαρέστησε τίνα, αντιθέτως έπραττε το καλόν, πάντες δε όσοι τον συνανεστράφησαν, ομολογούσιν οτι έτυχον παρ' αυτού ευεργεσιών και θεραπείας.
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1964
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Ionas »

Η επιστολή αυτή, φίλε geonutr, δεν αναφέρεται σαν επιστολή του Πιλάτου αλλά του Πόπλιου Λεοντούλου ανύπαρκτου κυβερνήτης της Γαλιλαίας κατά τους χρόνους εκείνους. Η επιστολή αναμφίβολα δεν είναι γνήσια, προκύπτει δε αυτό και από το ύφος.... Το λεκτικό της είναι (φαίνεται ξεκάθαρα αυτό) ιησουϊτη καλόγερου του μεσαίωνα................
Αν διαβάσεις επιστολές κυβερνήτη και διοικητή Ρωμαίου είναι εντελώς διαφορετικού ύφους γραμμένες σε σκληρό στρατιωτικό ύφος και ταυτόχρονα πολύ δουλικά προς τον Καίσαρα. Αυτή είναι γραμμένη από δυτικό "ψευτοχριστιανό" του μεσαίωνα, είναι γραμμένη στα λατινικά και φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του Βατικανού.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4118
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο Ιωνάς έχει μάλλον δίκιο. Αυτή η "επιστολή" δεν μπορεί να είναι γραμμένη από ρωμαίο αξιωματικό και προπαντός από τον Πιλάτο. Αν τα πίστευε όλα αυτά τότε ποτέ δε θα καταδίκαζε το Χριστό σε σταυρικό θάνατο.
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: Τετ Μαρ 05, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Γεωργία

Δημοσίευση από geonutr »

Καταρχάς είμαι κοπέλα! το φαντάστηκα ότι είναι ψεύτικο αλλά είναι όμορφο... :wink:
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 25313
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Δημοσίευση από aposal »

geonutr έγραψε:Καταρχάς είμαι κοπέλα!
Μπορείς Γεωργία, αν το θέλεις, να διαφοροποιήσεις τα στοιχεία σου και να συμπληρώσεις, στον τόπο διαμονής σου το όνομά σου, ώστε να ξέρει ο καθένας μας με ποιόν επικοινωνεί!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2330
Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από Teri »

Χαίρετε!
Έχω ξαναδιαβάσει κάπου για τη συγκεκριμένη επιστολή , η οποία μάλιστα αναφέρεται ως ένα από τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Ο πλέων λοιπόν αρμόδιος να μας απαντήσει είναι ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος έχει επισκεφτεί το Κουμράν και σίγουρα ξέρει περισσότερα.
Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4279
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αδελφοι μου, δεν υπαρχουν αυτα, ειναι ξεκαθαρα αλλη μια επινοηση των πλανεμενων δυτικων, (οπως πολυ σωστα αναφερει ο Ionas), οπως τα συγχωροχαρτια, η ιερα εξεταση, το καθαρτηριο πυρ, η αμωμη συλληψη, και παει λεγοντας, εχουν εφευρετικοτητα οι ανθρωποι ρε παιδι μου για να μην βαριουνται.

Απο τοτε που τους καβαλησαν οι φραγκοι εχουν παρει την πιστη και της εχουν αλλαξει τα φωτα, την εχουν κανει οπως τους βολευει και οπως τους εξυπηρετει.

Κοπτικη ραπτικη κανουν με την σωτηρια της ψυχης τους και των αλλων.

Γιαυτο τους εγκαταλειπει ο κοσμος, και γιαυτο πρεπει η Ορθοδοξια να σταθει στο υψος της, αλλη σωτηρια για τον παραπαιοντα κοσμο δεν υπαρχει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 796
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 07, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Εγώ πάλι ποτέ δεν είχα ακούσει για τ΄ςτοια επιστολή, αλλά συμφωνώντας μαζί σας ένα μόνο έχω να πω. Πλησιάζοντας το Πάσχα θα ακούσουμε ένα σωρό βλακείες και αναλύσεις στην τηλεόραση. Πολλοί θα προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν αναφορικά με τον Ιησού Χριστό. Ας οπλιστούμε με ψυχραιμία πάνω απ' όλα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”