Θαύματα σε φωτογραφίες

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Θαύματα σε φωτογραφίες

Δημοσίευση από Domna »

Κάποιος πιστός ορθόδοξος χριστιανός, όταν τράβηξε με τη φωτογραφική του μηχανή τον Εσταυρωμένο Κύριο Ημών Ιησού Χριστό στην Πελλοττόνησο ,στην εκτύπωση του φιλμ εμφανίστηκε ο Πατήρ και το Άγιον Πνεύμα, φανερώνοντας έτσι ο θεός σε εμάς τους ολιγόπιστους την ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. Πατήρ , Υιός και Άγιον Πνεύμα.
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 0&cat3ids=




Τραβώντας ένας Πατέρας μια τελευταία φωτογραφία τον νεκρό στην ηλικία υιό του μέσα στο φέρετρο λίγο πριν την ταφή.
Η φωτογραφία που βλέπετε στο άλμπουμ αριστερά (κάντε κλικ επάνω της για μεγέθυνση) εμφανίστηκε στην θέση αυτής που ο Πατέρας τράβηξε.
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 8&cat3ids=




1902 - Μονή Παντελεήμωνος - Άγιον Όρος.

Λόγω ελλείψεως των τροφίμων αποφάσισαν οι γέροντες να κάνουν μία σύναξη για να δούνε αν θα κόψουνε την ελεημοσύνη όπως αρχικά σκεφτήκανε.

Συγκεντρωθήκανε και έπειτα από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε το τέλος της ελεημοσύνης, μια και τα τρόφιμα που είχανε δεν επαρκούσαν ούτε για τους ίδιους πλέον.

Αμέσως μετά από την σύναξη τραβήχτηκε και μια φωτογραφία, προκειμένου να καταχωρηθεί αυτή η απόφαση μένοντας στην ιστορία, αφού αποφασίστηκε να δοθεί τέλος σε αυτό το υπέρτατο αγαθό της ελεημοσύνης.

Όμως η χάρη της Παναγίας μας δεν επέτρεψε να γίνει αυτό, με τον θαυμαστό τρόπο που όλοι μας πλέον μπορούμε να διακρίνουμε στην φωτογραφία αριστερά, δείχνοντας φανερά την λύπη της σε αυτήν τους την απόφαση, και κλαίγοντας πάνω από μια φωτιά η οποία ούτε αυτή υπήρχε στην πραγματικότητα.
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 6&cat3ids=




Προφήτης Ηλίας

Αθήνα, Δεκέμβριος 2005
Το Ιστορικό με τη Φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο Προφήτης Ηλίας.

Κάποια Κυρία στην Αθήνα είδε από το παράθυρό της προ καιρού ένα Γέροντα έξω από το σπίτι της κοντά στα σκουπίδια, σαν να έψαχνε για κάτι.

Του φώναξε και τον κάλεσε να ανέβει στο σπίτι της να του προσφέρει καφέ και κάτι να φάει. Μάλιστα κατέβηκε και η ίδια κάτω για να τον πείσει, γιατί φαινόταν κάπως αδιάφορος.

-« Καλά παιδί μου, ας ανέβω», της είπε και ανέβηκε.

Ώσπου να φτιάξει τον καφέ στην κουζίνα, επιστρέφοντας ο Γέροντας είχε εξαφανιστεί. Κοιτάζει από το παράθυρο και τον βλέπει πάλι στο ίδιο μέρος.

Τον ξαναφωνάζει με αγωνία και ο Γέροντας ανεβαίνει πάλι.

Του προσφέρει αυτά που είχε ετοιμάσει, αλλά Εκείνος έβγαλε από το ρούχο του ένα πετράδι πολύτιμο και της είπε να το πουλήσει, να αγοράσει τα εισιτήρια που της χρειάζονταν για να πάει να δει τον αδελφό της στην Αμερική, που τόσο το ήθελαν και δύο να ειδωθούν μετά από τόσα χρόνια.

Δεν είχε όμως τα χρήματα να ταξιδέψει ως εκεί. Της είπε δε, ότι είναι ο Προφήτης Ηλίας και εξαφανίστηκε.
Εκείνη έκανε όπως της είπε με πολλή χαρά.

Εκεί ο αδελφός της έφερε τη φωτογραφία που είχε βγάλει πριν από 20 χρόνια στους Αγίους Τόπους και την οποία είχε κρύψει.

Δεν είχε πει σε κανέναν τίποτα.

Ήθελε όμως να την φανερώσει στην αδελφή του τώρα, που είχε την ευκαιρία να το πει σε κάποιον που εμπιστευόταν.

Της είπε λοιπόν, ότι όταν εμφάνισε το φίλμ που είχε βγάλει στους Αγίους Τόπους, στη φωτογραφία που ζήτησε να του βγάλουν για ενθύμιο, είδε με μεγάλη του έκπληξη να στέκεται δίπλα του αυτός ο Γέροντας και υπέθεσε πως ήταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, μάλιστα το έγραψε στο πλάι της φωτογραφίας.

Όταν έδειξε τη φωτογραφία στην αδελφή του και της αποκάλυψε το συμβάν, λέγοντας της ότι είναι μάλλον ο Αγ, Κοσμάς, πετάχτηκε εκείνη και με δέος του είπε ότι είναι ο Προφήτης Ηλίας.

Τον αναγνώρισε αμέσως, γιατί την είχε επισκεφτεί στο σπίτι της.
Και του είπε όλη την ιστορία.
Μετά από 20 χρόνια επέτρεψε ο Καλός Θεός να αποκαλυφθεί αυτό το θαυμαστό γεγονός!
http://www.acapus.com/article.php?lang= ... at2ids=527




Θαύμα η λάθος?

Πριν τρία χρόνια, αρχές οκτωβρίου περίπου, σε μια πνευματική συζήτηση που είχαμε με κάτι φίλους, ένα παιδί γύρισε και μου είπε….

 Πάνο, σου είπε ο Νίκος για την θεία του??

 Τι πράγμα??

 Για την φωτογραφία που τράβηξε…

 Όχι δεν μου είπε. Τι φωτογραφία??

 Τι να σου πω τώρα. Πρέπει να την δείς. Πές του να στην φέρει. Θα ξεφύγεις.

 Περί τίνος πρόκειται??

 Η θεία του ήταν στην Αμερική και τέλη Αυγούστου γύρναγε αεροπορικώς και πάνω από τον ειρηνικό έπεσε σε καταιγίδα και παραλίγο να πέσουνε.. τι να σου λέω, ρώτα καλλίτερα τον Νίκο να στα πεί.

 Πές μου, συνέχισε.

 Ε να η θεία του είχε την φωτογραφική μηχανή στο χέρι και τράβαγε τον πανικό, τι να σου λέω τώρα, και τράβηξε και την καταιγίδα από το παράθυρο. Τελικά το αεροπλάνο δεν έπεσε και όταν η θεία του έβγαλε τις φωτογραφίες μείνανε όλοι κάγκελο.

 Γιατί??

 Φαίνεται ο Χριστός στην φωτογραφία Πάνο. Αλήθεια…

 Που είναι ο Νίκος τώρα??

 Δεν ξέρω. Ίσως περάσει αργότερα.

 Για πάρτον τηλεφωνάκι και πες του να περάσει.
Και πράγματι μετά από λίγο ήρθε και ο Νίκος, τον οποίο τράβηξα στην άκρη και μιλήσαμε
 Νικόλα τι έγινε με την θεία σου??

 Πριν ενάμιση περίπου μήνα, γύριζε από την Αμερική, και πάνω από τον ειρηνικό πέσανε σε σφοδρή κακοκαιρία. Κάποια στιγμή ο πιλότος τους είπε να δεθούνε και πέσανε κι οι μάσκες οξυγόνου, καταλαβαίνεις τον πανικό τώρα. Όλοι νομίζανε ότι θα πέσουνε. Βράδυ, πάνω από τον ειρηνικό, με σφοδρή κακοκαιρία, πανικός μιλάμε. Η θεία μου είχε πρόχειρη την φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να τραβάει τον πανικό. Κάποια στιγμή την γύρισε στο παράθυρο και τράβηξε και την καταιγίδα. Τελικά δεν πέσανε και όταν εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες μείνανε όλοι κόκαλο.

 Γιατί Νίκο??

 Φαίνεται ο Χριστός Πάνο.

 Θα μου την φέρεις να την δω??

 Θα προσπαθήσω Πάνο.

 Γιατί?? Είναι βαριά?? (περιπαιχτικά)

 Όχι αλλά ξέρεις η θεία μου δεν την δίνει γενικά, ούτε την δείχνει καν.

 Κακώς Νικόλα. Αυτά είναι για να τα βλέπει ο κόσμος να ανοίγουνε τα μάτια της καρδιάς του. Έτσι να πείς στη θεία σου.

 Ξέρεις είναι πολύ πιστή και φοβάται μην την εκμεταλλευτούν κάποιοι και αρχίσουν να την πουλάνε.

 Καταλαβαίνω Νικόλα αλλά αν είναι αληθινή καλό θα είναι να κυκλοφορήσει η φωτογραφία. Πές της σε παρακαλώ ότι την θέλω και πάρε με τηλέφωνο να της μιλήσω. Αλήθεια θέλω να της μιλήσω πές της.

 Καλά Πάνο θα της μιλήσω και θα σου πώ.
Αυτή η συζήτηση έγινε και τελικά πέρασε ένας μήνας περίπου μέχρι να πειστεί η θεία ότι δεν θα πουληθεί.
Και ύστερα από τόσο καιρό, αφού έχει μοιραστεί πρώτα, μπήκε επιτέλους και στην σελίδα μας.

Στον πρόλογο αναφέρεται και η κατά λάθος επαλήθευση του γεγονότος κατά παραχώρηση Θεού.

ΥΣ.
Όταν την πρωτο έπιασα στα χέρια μου προσπάθησα να δω το πρόσωπο του Χριστού, επηρεασμένος από αυτά που είχα ακούσει και δεν σας κρύβω την απογοήτευση που είχα λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν πίστεψα ότι κάποιο λάθος είχε γίνει.

Ρώτησα και τον Νίκο και τον φίλο του, που μου το είχε πρωτοαναφέρει, αν τον βλέπουνε, και αφού μου είπανε πολύ πειστικά ναι, ξανακοίταξα προσεκτικότερα διαγράφοντας από το μυαλό μου ότι μου είχανε πεί μέχρι τότε, απομακρύνοντάς την ταυτόχρονα από το πρόσωπό μου.

Και ξαφνικά το είδα και εγώ.
Είναι όντως κάτι απίστευτο.
Μην ψάξετε το πρόσωπο του Χριστού, όπως και εγώ έκανα στην αρχή.

Φαίνεται ολόκληρος ο χιτώνα του Κυρίου που στέκεται με τα χέρια ανοιχτά.
Ακόμα και ο αντίχειρας διακρίνερται καθώς και η ζώνη.
Μπείτε στις φωτογραφίες αυτής της κατηγορίας για να την δείτε και με τα μάτια σας.

Στην τέταρτη κάναμε ένα μαύρο περίγραμμα γύρω από την σιλουέτα, για να βοηθήσουμε αυτούς που δεν μπορούν να την διακρίνουν.
n
Υποσημείωση:
Η συζήτηση γράφτηκε όπως ακριβώς έγινε, όπως και στον πρόλογο.
Κάποια στιγμή θέλαμε να διευκρινήσουνε αν ήταν ο Ειρηνικός η ο Ατλαντικός όπου εξελίχθηκε το παραπάνω θαύμα, αλλά μας συνεπήρε τόσο πολύ το γεγονός ώστε ξεχαστήκαμε. Άλλωστε δεν παίζει και μεγάλο ρόλο αυτή η λεπτομέρια.
Έτσι δεν είναι;
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 5&cat3ids=




Ματωμένη εικόνα...
Ρωσία 2000 – 2001.
Μια εικόνα του Χριστού μας η οποία μάτωσε από εκεί όπου υπήρχαν οι πληγές του Θεανθρώπου.
Το μέγεθος της εικόνας είναι πάρα πολύ μεγάλο, όπως και οι περισσότερες εκεί.
Στο κάτω μέρος είχε τοποθετηθεί ένα σεντόνι, προκειμένου να μαζεύει το αίμα όπου ανάβλυζε.

http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 2&cat3ids=




Μάρτιος 1992
Χριστιανοί προσκυνηταί!

Παρίστασθε μάρτυρες ενός θαυμαστού σημείου, ενός άχειροποιήτου θαύματος, πού συνέβη στον ί. Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης εφέτος μεταξύ της Κυριακής των Άπόκρεων και της Κυριακής τής Τυρινής.

Έμείς, από πλευράς ενορίας, βεβαιώνουμε ύπευθύνως, ότι ή εικόνα αύτη τοΰ Κυρίου ήταν στο Ναό μας πολλά χρόνια, κορνιζωμένη σε πλαίσιο με τζάμι, ώστε δεν ήταν δυνατόν ν' άγγίξη τήν επιφάνεια της χέρι ανθρώπου. Τήν εβδομάδα τής Τυρινής ή εικόνα μέσα από το τζάμι παρουσίασε κάτι σαν μούχλα ή καπνιά.

"Οταν δέ ό νεωκόρος τοΰ Ναοΰ τήν άνοιξε και τήν ξεσκόνισε, παρουσιάστηκε εμπρός στα έκπληκτα μάτια του το συγκλονιστικό θέαμα πού και σείς τώρα άντικρύζετε. Ή εικόνα, δηλαδή, είχε γεμίσει επάνω στο πρόσωπο τοΰ Κυρίου και στο γύρω του φόντο από έντονα κόκκινα στίγματα, τα όποία κι άπ' τήν πρώτη κιόλας ματιά δίνουν αμέσως τήν έντύπωσι ότι πρόκειται για σταγόνες αίματος.

Αυτό είναι το αναμφισβήτητο γεγονός. Άλλ' άφοΰ αυτό είναι ένα σημείο τοΰ Θεοΰ, άρα κάτι σημαίνει. Κάποιο μήνυμα μας στέλνει ό Κύριος, πού θα πρέπει να το προσέξουμε και να το αποκρυπτογραφήσουμε. Διότι ό Θεός δεν κάνει τα θαύματα του ασκόπως. Γεννώνται, λοιπόν, διάφορα ερωτήματα.

Γιατί να έμφανισθή αίμα γύρω καΐ πάνω στο πρόσωπο τοΰ Κυρίου, όχι σε κάποια άλλη εικόνα του, άλλα σ' αυτήν, πού Τον παριστάνει να προσεύχεται στή Γεσθημανή, τότε πού ό Ιδρώτας τής αγωνίας του έτρεξε από το μέτωπο του «ώσει θρόμβοι αι'ματος»;

Τί σημαίνει το αίμα;
Είναι αυτό ενα καλό ή κακό σημάδι;
Και γιατί εμφανίσθηκε το σημείο τοΰτο αύτη την περίοδο; (Τις ήμερες τών αποκριών, Όπως είναι γνωστό, ή ασέβεια και άναισχυντία τοΰ κόσμου φθάνει στο αποκορύφωμα της, με τις μεταμφιέσεις και τα αλλά όργια που συμβαίνουν).


Πώς μπορεί νά έξηγηθή αύτο το θαΰμα;
Μήπως οί αμαρτίες μας πλησιάζουν να εξαντλήσουν τη μακρο-θυμία τοΰ Θεοΰ, και ή αναισθησία μας πρέπει τώρα να μεταβληθή σε αγωνία εν όψει επερχομένων δεινών;
Μήπως είμαστε ένοχοι για αθώο αίμα, και άπειλούμεθα με κάποια τιμωρητική αιματοχυσία;

Άφοΰ ή μέχρι τώρα φιλανθρωπία και ανοχή τοΰ Κυρίου δεν μας ωφέλησε, άλλα συνεχίζουμε άρχοντες και λαός αμετανόητοι τον ξέφρενο δρόμο μας, μήπως προς σωφρονισμόν μας πλησιάζει ή ώρα να μεταχειρισθή ό Θεός άλλα πλέον μέσα; μήπως ήλθε ή ώρα να ξεκρεμάση ό Κύριος το σιδερένιο του ραβδί;...

Αυτές τις σκέψεις, με φόβο Θεοΰ και χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, θέλουμε να σας έμπιστευθοΰμε και σ' αυτά τα αισθήματα έπιθυμοΰμε να σάς κάνουμε κοινωνούς. Και αφήνουμε το θαΰμα να μιλήση στην καρδιά τοΰ καθενός μας. "Ενα πράγμα, πάντως, μποροΰμε νά ποΰμε με βεβαιότητα"

Αδελφοί, ας μετανοήσουμε! "Ας μετανοήσουμε και ας εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας, για νά άποτραπή ή οργή τοΰ δικαιοκρίτου Θεοΰ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ & ΤΟ ΕΚΚΛΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://www.acapus.com/article.php?lang= ... at2ids=746
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 05, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Re: Θαύματα σε φωτογραφίες

Δημοσίευση από theodore »

Domna έγραψε:Κάποιος πιστός ορθόδοξος χριστιανός, όταν τράβηξε με τη φωτογραφική του μηχανή τον Εσταυρωμένο Κύριο Ημών Ιησού Χριστό στην Πελλοττόνησο ,στην εκτύπωση του φιλμ εμφανίστηκε ο Πατήρ και το Άγιον Πνεύμα, φανερώνοντας έτσι ο θεός σε εμάς τους ολιγόπιστους την ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. Πατήρ , Υιός και Άγιον Πνεύμα.
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 0&cat3ids=




Τραβώντας ένας Πατέρας μια τελευταία φωτογραφία τον νεκρό στην ηλικία υιό του μέσα στο φέρετρο λίγο πριν την ταφή.
Η φωτογραφία που βλέπετε στο άλμπουμ αριστερά (κάντε κλικ επάνω της για μεγέθυνση) εμφανίστηκε στην θέση αυτής που ο Πατέρας τράβηξε.
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 8&cat3ids=




1902 - Μονή Παντελεήμωνος - Άγιον Όρος.

Λόγω ελλείψεως των τροφίμων αποφάσισαν οι γέροντες να κάνουν μία σύναξη για να δούνε αν θα κόψουνε την ελεημοσύνη όπως αρχικά σκεφτήκανε.

Συγκεντρωθήκανε και έπειτα από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε το τέλος της ελεημοσύνης, μια και τα τρόφιμα που είχανε δεν επαρκούσαν ούτε για τους ίδιους πλέον.

Αμέσως μετά από την σύναξη τραβήχτηκε και μια φωτογραφία, προκειμένου να καταχωρηθεί αυτή η απόφαση μένοντας στην ιστορία, αφού αποφασίστηκε να δοθεί τέλος σε αυτό το υπέρτατο αγαθό της ελεημοσύνης.

Όμως η χάρη της Παναγίας μας δεν επέτρεψε να γίνει αυτό, με τον θαυμαστό τρόπο που όλοι μας πλέον μπορούμε να διακρίνουμε στην φωτογραφία αριστερά, δείχνοντας φανερά την λύπη της σε αυτήν τους την απόφαση, και κλαίγοντας πάνω από μια φωτιά η οποία ούτε αυτή υπήρχε στην πραγματικότητα.
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 6&cat3ids=




Προφήτης Ηλίας

Αθήνα, Δεκέμβριος 2005
Το Ιστορικό με τη Φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο Προφήτης Ηλίας.

Κάποια Κυρία στην Αθήνα είδε από το παράθυρό της προ καιρού ένα Γέροντα έξω από το σπίτι της κοντά στα σκουπίδια, σαν να έψαχνε για κάτι.

Του φώναξε και τον κάλεσε να ανέβει στο σπίτι της να του προσφέρει καφέ και κάτι να φάει. Μάλιστα κατέβηκε και η ίδια κάτω για να τον πείσει, γιατί φαινόταν κάπως αδιάφορος.

-« Καλά παιδί μου, ας ανέβω», της είπε και ανέβηκε.

Ώσπου να φτιάξει τον καφέ στην κουζίνα, επιστρέφοντας ο Γέροντας είχε εξαφανιστεί. Κοιτάζει από το παράθυρο και τον βλέπει πάλι στο ίδιο μέρος.

Τον ξαναφωνάζει με αγωνία και ο Γέροντας ανεβαίνει πάλι.

Του προσφέρει αυτά που είχε ετοιμάσει, αλλά Εκείνος έβγαλε από το ρούχο του ένα πετράδι πολύτιμο και της είπε να το πουλήσει, να αγοράσει τα εισιτήρια που της χρειάζονταν για να πάει να δει τον αδελφό της στην Αμερική, που τόσο το ήθελαν και δύο να ειδωθούν μετά από τόσα χρόνια.

Δεν είχε όμως τα χρήματα να ταξιδέψει ως εκεί. Της είπε δε, ότι είναι ο Προφήτης Ηλίας και εξαφανίστηκε.
Εκείνη έκανε όπως της είπε με πολλή χαρά.

Εκεί ο αδελφός της έφερε τη φωτογραφία που είχε βγάλει πριν από 20 χρόνια στους Αγίους Τόπους και την οποία είχε κρύψει.

Δεν είχε πει σε κανέναν τίποτα.

Ήθελε όμως να την φανερώσει στην αδελφή του τώρα, που είχε την ευκαιρία να το πει σε κάποιον που εμπιστευόταν.

Της είπε λοιπόν, ότι όταν εμφάνισε το φίλμ που είχε βγάλει στους Αγίους Τόπους, στη φωτογραφία που ζήτησε να του βγάλουν για ενθύμιο, είδε με μεγάλη του έκπληξη να στέκεται δίπλα του αυτός ο Γέροντας και υπέθεσε πως ήταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, μάλιστα το έγραψε στο πλάι της φωτογραφίας.

Όταν έδειξε τη φωτογραφία στην αδελφή του και της αποκάλυψε το συμβάν, λέγοντας της ότι είναι μάλλον ο Αγ, Κοσμάς, πετάχτηκε εκείνη και με δέος του είπε ότι είναι ο Προφήτης Ηλίας.

Τον αναγνώρισε αμέσως, γιατί την είχε επισκεφτεί στο σπίτι της.
Και του είπε όλη την ιστορία.
Μετά από 20 χρόνια επέτρεψε ο Καλός Θεός να αποκαλυφθεί αυτό το θαυμαστό γεγονός!
http://www.acapus.com/article.php?lang= ... at2ids=527




Θαύμα η λάθος?

Πριν τρία χρόνια, αρχές οκτωβρίου περίπου, σε μια πνευματική συζήτηση που είχαμε με κάτι φίλους, ένα παιδί γύρισε και μου είπε….

 Πάνο, σου είπε ο Νίκος για την θεία του??

 Τι πράγμα??

 Για την φωτογραφία που τράβηξε…

 Όχι δεν μου είπε. Τι φωτογραφία??

 Τι να σου πω τώρα. Πρέπει να την δείς. Πές του να στην φέρει. Θα ξεφύγεις.

 Περί τίνος πρόκειται??

 Η θεία του ήταν στην Αμερική και τέλη Αυγούστου γύρναγε αεροπορικώς και πάνω από τον ειρηνικό έπεσε σε καταιγίδα και παραλίγο να πέσουνε.. τι να σου λέω, ρώτα καλλίτερα τον Νίκο να στα πεί.

 Πές μου, συνέχισε.

 Ε να η θεία του είχε την φωτογραφική μηχανή στο χέρι και τράβαγε τον πανικό, τι να σου λέω τώρα, και τράβηξε και την καταιγίδα από το παράθυρο. Τελικά το αεροπλάνο δεν έπεσε και όταν η θεία του έβγαλε τις φωτογραφίες μείνανε όλοι κάγκελο.

 Γιατί??

 Φαίνεται ο Χριστός στην φωτογραφία Πάνο. Αλήθεια…

 Που είναι ο Νίκος τώρα??

 Δεν ξέρω. Ίσως περάσει αργότερα.

 Για πάρτον τηλεφωνάκι και πες του να περάσει.
Και πράγματι μετά από λίγο ήρθε και ο Νίκος, τον οποίο τράβηξα στην άκρη και μιλήσαμε
 Νικόλα τι έγινε με την θεία σου??

 Πριν ενάμιση περίπου μήνα, γύριζε από την Αμερική, και πάνω από τον ειρηνικό πέσανε σε σφοδρή κακοκαιρία. Κάποια στιγμή ο πιλότος τους είπε να δεθούνε και πέσανε κι οι μάσκες οξυγόνου, καταλαβαίνεις τον πανικό τώρα. Όλοι νομίζανε ότι θα πέσουνε. Βράδυ, πάνω από τον ειρηνικό, με σφοδρή κακοκαιρία, πανικός μιλάμε. Η θεία μου είχε πρόχειρη την φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να τραβάει τον πανικό. Κάποια στιγμή την γύρισε στο παράθυρο και τράβηξε και την καταιγίδα. Τελικά δεν πέσανε και όταν εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες μείνανε όλοι κόκαλο.

 Γιατί Νίκο??

 Φαίνεται ο Χριστός Πάνο.

 Θα μου την φέρεις να την δω??

 Θα προσπαθήσω Πάνο.

 Γιατί?? Είναι βαριά?? (περιπαιχτικά)

 Όχι αλλά ξέρεις η θεία μου δεν την δίνει γενικά, ούτε την δείχνει καν.

 Κακώς Νικόλα. Αυτά είναι για να τα βλέπει ο κόσμος να ανοίγουνε τα μάτια της καρδιάς του. Έτσι να πείς στη θεία σου.

 Ξέρεις είναι πολύ πιστή και φοβάται μην την εκμεταλλευτούν κάποιοι και αρχίσουν να την πουλάνε.

 Καταλαβαίνω Νικόλα αλλά αν είναι αληθινή καλό θα είναι να κυκλοφορήσει η φωτογραφία. Πές της σε παρακαλώ ότι την θέλω και πάρε με τηλέφωνο να της μιλήσω. Αλήθεια θέλω να της μιλήσω πές της.

 Καλά Πάνο θα της μιλήσω και θα σου πώ.
Αυτή η συζήτηση έγινε και τελικά πέρασε ένας μήνας περίπου μέχρι να πειστεί η θεία ότι δεν θα πουληθεί.
Και ύστερα από τόσο καιρό, αφού έχει μοιραστεί πρώτα, μπήκε επιτέλους και στην σελίδα μας.

Στον πρόλογο αναφέρεται και η κατά λάθος επαλήθευση του γεγονότος κατά παραχώρηση Θεού.

ΥΣ.
Όταν την πρωτο έπιασα στα χέρια μου προσπάθησα να δω το πρόσωπο του Χριστού, επηρεασμένος από αυτά που είχα ακούσει και δεν σας κρύβω την απογοήτευση που είχα λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν πίστεψα ότι κάποιο λάθος είχε γίνει.

Ρώτησα και τον Νίκο και τον φίλο του, που μου το είχε πρωτοαναφέρει, αν τον βλέπουνε, και αφού μου είπανε πολύ πειστικά ναι, ξανακοίταξα προσεκτικότερα διαγράφοντας από το μυαλό μου ότι μου είχανε πεί μέχρι τότε, απομακρύνοντάς την ταυτόχρονα από το πρόσωπό μου.

Και ξαφνικά το είδα και εγώ.
Είναι όντως κάτι απίστευτο.
Μην ψάξετε το πρόσωπο του Χριστού, όπως και εγώ έκανα στην αρχή.

Φαίνεται ολόκληρος ο χιτώνα του Κυρίου που στέκεται με τα χέρια ανοιχτά.
Ακόμα και ο αντίχειρας διακρίνερται καθώς και η ζώνη.
Μπείτε στις φωτογραφίες αυτής της κατηγορίας για να την δείτε και με τα μάτια σας.

Στην τέταρτη κάναμε ένα μαύρο περίγραμμα γύρω από την σιλουέτα, για να βοηθήσουμε αυτούς που δ
εν μπορούν να την διακρίνουν.

Υποσημείωση:
Η συζήτηση γράφτηκε όπως ακριβώς έγινε, όπως και στον πρόλογο.
Κάποια στιγμή θέλαμε να διευκρινήσουνε αν ήταν ο Ειρηνικός η ο Ατλαντικός όπου εξελίχθηκε το παραπάνω θαύμα, αλλά μας συνεπήρε τόσο πολύ το γεγονός ώστε ξεχαστήκαμε. Άλλωστε δεν παίζει και μεγάλο ρόλο αυτή η λεπτομέρια.
Έτσι δεν είναι;
http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 5&cat3ids=




Ματωμένη εικόνα...
Ρωσία 2000 – 2001.
Μια εικόνα του Χριστού μας η οποία μάτωσε από εκεί όπου υπήρχαν οι πληγές του Θεανθρώπου.
Το μέγεθος της εικόνας είναι πάρα πολύ μεγάλο, όπως και οι περισσότερες εκεί.
Στο κάτω μέρος είχε τοποθετηθεί ένα σεντόνι, προκειμένου να μαζεύει το αίμα όπου ανάβλυζε.

http://www.acapus.com/albumdetails.php? ... 2&cat3ids=




Μάρτιος 1992
Χριστιανοί προσκυνηταί!

Παρίστασθε μάρτυρες ενός θαυμαστού σημείου, ενός άχειροποιήτου θαύματος, πού συνέβη στον ί. Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης εφέτος μεταξύ της Κυριακής των Άπόκρεων και της Κυριακής τής Τυρινής.

Έμείς, από πλευράς ενορίας, βεβαιώνουμε ύπευθύνως, ότι ή εικόνα αύτη τοΰ Κυρίου ήταν στο Ναό μας πολλά χρόνια, κορνιζωμένη σε πλαίσιο με τζάμι, ώστε δεν ήταν δυνατόν ν' άγγίξη τήν επιφάνεια της χέρι ανθρώπου. Τήν εβδομάδα τής Τυρινής ή εικόνα μέσα από το τζάμι παρουσίασε κάτι σαν μούχλα ή καπνιά.

"Οταν δέ ό νεωκόρος τοΰ Ναοΰ τήν άνοιξε και τήν ξεσκόνισε, παρουσιάστηκε εμπρός στα έκπληκτα μάτια του το συγκλονιστικό θέαμα πού και σείς τώρα άντικρύζετε. Ή εικόνα, δηλαδή, είχε γεμίσει επάνω στο πρόσωπο τοΰ Κυρίου και στο γύρω του φόντο από έντονα κόκκινα στίγματα, τα όποία κι άπ' τήν πρώτη κιόλας ματιά δίνουν αμέσως τήν έντύπωσι ότι πρόκειται για σταγόνες αίματος.

Αυτό είναι το αναμφισβήτητο γεγονός. Άλλ' άφοΰ αυτό είναι ένα σημείο τοΰ Θεοΰ, άρα κάτι σημαίνει. Κάποιο μήνυμα μας στέλνει ό Κύριος, πού θα πρέπει να το προσέξουμε και να το αποκρυπτογραφήσουμε. Διότι ό Θεός δεν κάνει τα θαύματα του ασκόπως. Γεννώνται, λοιπόν, διάφορα ερωτήματα.

Γιατί να έμφανισθή αίμα γύρω καΐ πάνω στο πρόσωπο τοΰ Κυρίου, όχι σε κάποια άλλη εικόνα του, άλλα σ' αυτήν, πού Τον παριστάνει να προσεύχεται στή Γεσθημανή, τότε πού ό Ιδρώτας τής αγωνίας του έτρεξε από το μέτωπο του «ώσει θρόμβοι αι'ματος»;

Τί σημαίνει το αίμα;
Είναι αυτό ενα καλό ή κακό σημάδι;
Και γιατί εμφανίσθηκε το σημείο τοΰτο αύτη την περίοδο; (Τις ήμερες τών αποκριών, Όπως είναι γνωστό, ή ασέβεια και άναισχυντία τοΰ κόσμου φθάνει στο αποκορύφωμα της, με τις μεταμφιέσεις και τα αλλά όργια που συμβαίνουν).


Πώς μπορεί νά έξηγηθή αύτο το θαΰμα;
Μήπως οί αμαρτίες μας πλησιάζουν να εξαντλήσουν τη μακρο-θυμία τοΰ Θεοΰ, και ή αναισθησία μας πρέπει τώρα να μεταβληθή σε αγωνία εν όψει επερχομένων δεινών;
Μήπως είμαστε ένοχοι για αθώο αίμα, και άπειλούμεθα με κάποια τιμωρητική αιματοχυσία;

Άφοΰ ή μέχρι τώρα φιλανθρωπία και ανοχή τοΰ Κυρίου δεν μας ωφέλησε, άλλα συνεχίζουμε άρχοντες και λαός αμετανόητοι τον ξέφρενο δρόμο μας, μήπως προς σωφρονισμόν μας πλησιάζει ή ώρα να μεταχειρισθή ό Θεός άλλα πλέον μέσα; μήπως ήλθε ή ώρα να ξεκρεμάση ό Κύριος το σιδερένιο του ραβδί;...

Αυτές τις σκέψεις, με φόβο Θεοΰ και χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, θέλουμε να σας έμπιστευθοΰμε και σ' αυτά τα αισθήματα έπιθυμοΰμε να σάς κάνουμε κοινωνούς. Και αφήνουμε το θαΰμα να μιλήση στην καρδιά τοΰ καθενός μας. "Ενα πράγμα, πάντως, μποροΰμε νά ποΰμε με βεβαιότητα"

Αδελφοί, ας μετανοήσουμε! "Ας μετανοήσουμε και ας εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας, για νά άποτραπή ή οργή τοΰ δικαιοκρίτου Θεοΰ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ & ΤΟ ΕΚΚΛΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://www.acapus.com/article.php?lang= ... at2ids=746


Να με συγχωρέσεις αλλά δεν είμαστε άξιοι για να βλέπουμε τέτοια θαύματα και μάλιστα σε φωτογραφίες.Το εαν συμβαίνουν θαύματα το βιώνει ο καθένας μας στην ζωή του και στην καθημερινότητα του.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6147
Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Εγώ, αγαπητέ μου, τα έβαλα γι αυτούς που δισπιστούν για θαύματα
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 05, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Δημοσίευση από theodore »

Θεωρώ τον ευατό μου τυχερό επειδή κατάφερα και πήγα στο Αγιο Όρος και τα πνευματικά εφόδια που πήρα απο εκεί δεν τα ανταλλάσω με τίποτα.Θαύμα θεωρώ που ξυπνώ κάθε πρωί και είμαι καλά...
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 14, 2008 6:00 am

Δημοσίευση από srev »

Για το τελευταίο θαύμα έχω να πω ότι δεν είναι εικόνα αυτή παρά καλλιτεχνική ρεαλιστική αναπαράσταση του Χριστού, δηλαδή αστοχία. Οι εικόνες είναι υπερβατικές αναπαραστάσεις, Βυζαντινές κατά βάση.

Σπύρος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”