Αγγλία
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφια, εγω πιστευω οτι μενεις στην Ανασταση οσο παει (καλο ειναι μεχρι να τελειωσει να εισαι εκει), και λες στους αλλους ευγενικα "καλη ορεξη", χωρις παρεξηγησεις.
Δεν ειναι σωστο να εμποδιζουν οι αλλοι την επιθυμια σου να παρευρεθεις στην κατανυκτικοτερη ακολουθια του ετους, και στην τελικη αναλυση σε αυτο που ομολογουμε και προσδοκουμε ολοι μας!
Οσο για τους αλλους που ερχονται σαν "επισκεπτες", να κανουν "εντυπωση" και να φυγουν, καλυτερα να μην ασχολουμαστε, γιατι ο καθενας εχει τα δικα του χαλια.
Κανεις δεν ξερει εαν καποιοι απο αυτους σε λιγα χρονια, κλειστουν ακομη και στην μονη της μετανοιας τους.
Κοιταμε τον εαυτο μας και μονο (οχι με την κακη εννοια).
Ο καθενας θα πει χωριστα τα "καλαντα".
Καλη Ανασταση σε ολους!
Δεν ειναι σωστο να εμποδιζουν οι αλλοι την επιθυμια σου να παρευρεθεις στην κατανυκτικοτερη ακολουθια του ετους, και στην τελικη αναλυση σε αυτο που ομολογουμε και προσδοκουμε ολοι μας!
Οσο για τους αλλους που ερχονται σαν "επισκεπτες", να κανουν "εντυπωση" και να φυγουν, καλυτερα να μην ασχολουμαστε, γιατι ο καθενας εχει τα δικα του χαλια.
Κανεις δεν ξερει εαν καποιοι απο αυτους σε λιγα χρονια, κλειστουν ακομη και στην μονη της μετανοιας τους.
Κοιταμε τον εαυτο μας και μονο (οχι με την κακη εννοια).
Ο καθενας θα πει χωριστα τα "καλαντα".
Καλη Ανασταση σε ολους!
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Έτσι ακριβώς φαινόμαστε όταν φεύγουμε μετά τη Ανάσταση, σαν ʽεχθροίʼ του Θεού που το βάζουμε στα πόδια.
Θέλω όμως να ρωτήσω και τον Πατέρα Αντώνιο τι γίνεται όταν οι γύρω μας είναι τυπικοί με την εκκλησία (όχι πολλά πολλά ) ιδίως σε ένα ζευγάρι αν ο ένας από τους δύο είναι κοντά στην εκκλησία και ο άλλος όχι. Δεν αφορά μόνο την Λειτουργία της Ανάστασης.
Έχω ακούσει βέβαια το ʽ άγιασε εσύ και θα αγιάσουν όλοι γύρω σουʼ, δηλαδή στην συμπεριφορά του άνδρα μας ή της υπόλοιπης οικογένειάς μας έχουμε και εμείς ευθύνη. ʽΈχουμε την εντύπωση ότι είμαστε εμείς οι καλοί χριστιανοί και αυτοί όχι και αντί να τους βοηθήσουμε με αγάπη, η συμπεριφορά μας και ο εγωισμός μας τους απομακρύνει από την πίστη μας.
Άρα δεν είναι σωστό να λέμε αυτοί φεύγουν από τη Λειτουργία και εμείς οι καλοί μένουμε ,αλλά όλοι μαζί τι κάνουμε.
Θέλω όμως να ρωτήσω και τον Πατέρα Αντώνιο τι γίνεται όταν οι γύρω μας είναι τυπικοί με την εκκλησία (όχι πολλά πολλά ) ιδίως σε ένα ζευγάρι αν ο ένας από τους δύο είναι κοντά στην εκκλησία και ο άλλος όχι. Δεν αφορά μόνο την Λειτουργία της Ανάστασης.
Έχω ακούσει βέβαια το ʽ άγιασε εσύ και θα αγιάσουν όλοι γύρω σουʼ, δηλαδή στην συμπεριφορά του άνδρα μας ή της υπόλοιπης οικογένειάς μας έχουμε και εμείς ευθύνη. ʽΈχουμε την εντύπωση ότι είμαστε εμείς οι καλοί χριστιανοί και αυτοί όχι και αντί να τους βοηθήσουμε με αγάπη, η συμπεριφορά μας και ο εγωισμός μας τους απομακρύνει από την πίστη μας.
Άρα δεν είναι σωστό να λέμε αυτοί φεύγουν από τη Λειτουργία και εμείς οι καλοί μένουμε ,αλλά όλοι μαζί τι κάνουμε.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

H ευθυνη για την πιστη και την μαχη της σωτηριας ειναι ατομικη.
Δεν υπαρχει εκει το εμεις αλλα το εγω τι κανω.
Αλλο αγαπη, αδελφοσυνη, αλλυλεγγυη, σε ανθρωπινα μετρα κατα τον βιο του καθενος, και αλλο τι κανω μονος μου για να σωθω.
Δηλαδη εαν ολοι οι φιλοι μας και οι συγγενεις μας πανε και γινουν ιεχωβαδες π.χ., η πιστοι της εκκλησιας του σατανα, τι θα πουμε;
E, να παω και εγω για να ειμαστε ολοι μαζι...
Δεν υπαρχει εκει το εμεις αλλα το εγω τι κανω.
Αλλο αγαπη, αδελφοσυνη, αλλυλεγγυη, σε ανθρωπινα μετρα κατα τον βιο του καθενος, και αλλο τι κανω μονος μου για να σωθω.
Δηλαδη εαν ολοι οι φιλοι μας και οι συγγενεις μας πανε και γινουν ιεχωβαδες π.χ., η πιστοι της εκκλησιας του σατανα, τι θα πουμε;
E, να παω και εγω για να ειμαστε ολοι μαζι...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Κ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ.aposal έγραψε:Αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι πάντα ο κανόνας! Σε ένα παντρεμένο ζευγάρι πχ όπου ο ένας θέλει να μείνει και ο άλλος όχι, προκειμένου να αποφευχθούν προστριβές, έχω την άποψη ότι προτιμότερο είναι να υποχωρήσει ο πιο πιστός!PRETORIAN έγραψε:ΕΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12:05 ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ.....nektaria έγραψε:Υπάρχουν πολλοί που θέλουν πάρα πολύ να μείνουν σε όλη τη Λειτουργία μετά την Ανάσταση αλλά δεν θέλει κανένας άλλος από την οικογένεια, οπότε αναγκάζονται να φύγουν μαζί. Σας μιλάω εκ πείρας! Τι μπορείς να κάνεις τότε;
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ναι, ισως ο/η συζηγος να ειναι καλοπιστος και να κατανοει την επιθυμια του συντροφου του να μεινει αλλα οπως λεει και ο Αποστολος(apοsal) αν υπαρχουν στηνπαρεα γονεις η αδερφια και ξαδερφια του/της συζηγου τοτε ισως αυτοι να σκαδαλιστουν και να πουν διαφορα και ο/η συζυγος να νιωσει ασχημα η αβολα για το συντροφο του. Βεβαια αν αντιμετοπιζουμε τετοιο θεμα, καλο ειναι να κανουμε προσευχη και να το αφησουμε στην προνοια του Θεου!
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το αν πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και μέχρι ποιού σημείου είναι κάτι που, όπως όλα, δεν έχει κανόνες, αλλά απαιτεί διάκριση!PRETORIAN έγραψε:ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Κ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ.aposal έγραψε: Αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι πάντα ο κανόνας! Σε ένα παντρεμένο ζευγάρι πχ όπου ο ένας θέλει να μείνει και ο άλλος όχι, προκειμένου να αποφευχθούν προστριβές, έχω την άποψη ότι προτιμότερο είναι να υποχωρήσει ο πιο πιστός!
Γιατί, ας μην ξεχνάμε, οι παντρεμένοι έχουν να διαφυλάξουν ένα μυστήριο, αυτό του γάμου, οπότε η συμπεριφορά τους δεν είναι δεδομένη, αλλά κάθε φορά επηρεάζεται και από τον/την σύζυγο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.