Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και σατανισμός

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και σατανισμός

Δημοσίευση από ser »

Αδερφοί και αδερφές γράφω το παρών μήνυμα για να δω τις γνώμες άλλων επί του θέματος. Είμαι προγραμματιστής Η/Υ και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το λειτουργικό σύστημα Linux ή αλλιώς καλούμενο GNU/Linux.

Όμως είμαι πολύ προβληματισμένος για το τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά την χρήση των Η/Υ.

Το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα είναι τα Windows. Η τωρινή έκδοση των Windows λέγεται Vista. Όσο τα ανέπτυσσαν είχαν την κωδική ονομασία "Longhorn" και ως σύμβολο αυτού του project είχαν το εξής logo: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Wind ... n_logo.svg

Στο Linux (ή GNU/Linux) που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των προγραμμάτων του αναπτύσσεται από το Free Software Foundation: http://www.fsf.org - http://savannah.gnu.org

Στο Linux τα services ονομάζομαι daemons (δαίμονες), για να σταματήσεις ένα πρόγραμμα ή daemon δίνοντας εντολή χειροκίνητα, χρησιμοποιείται η εντολή kill, και ένας τρόπος για να δώσεις πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για όλους τους χρήστες σε ένα αρχείο είναι να χρησιμοποιήσεις την εντολή chmod 666:

http://www.zzee.com/solutions/chmod-666.shtml
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=330817

Παράλληλα με την οικογένεια του Linux στον χώρο των *nix συστημάτων, υπάρχει και η οικογένεια του *BSD με κυριότερη εκδοση την FreeBSD: http://www.freebsd.org

Εδώ πρέπει να πω ότι υπάρχει μια παραλλαγή μιας Linux distribution με το όνομα Ubuntu, που λέγεται Ubuntu Christian Edition. Εκεί αν θυμάμαι καλα το chmod 666 το έχουν απενεργοποιήσει αλλά τα "daemons", kill κ.λ.π. εξακολουθούν να ισχύουν.

Η ερώτηση τώρα είναι η εξής. Έχουμε να κάνουμε με σατανικά σύμβολα ή συμπτώσεις; Και τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τους Η/Υ; Να τους παρατήσουμε τελείως;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την εντύπωση ότι η τεχνολογία, από μόνη της, είναι αθώα! Εμείς είμαστε αυτοί που την χρησιμοποιούμε είτε με τρόπο αρεστό στον Κύριό μας, είτε με τρόπο αρεστό στον πονηρό!
Δεν αμφιβάλλω για όλα αυτά που λες αδελφέ, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος για να σταματήσεις τον Η/Υ. Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα προϊόντα που αγοράζουμε από το SM είναι στιγματισμένα με τον γραμμωτό κώδικα!
Παρ' όλα αυτά και επειδή οι δικές μου απόψεις δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα, περιμένω τις απαντήσεις και των άλλων!
Η πιο σίγουρη πάντως απάντηση είναι αυτή του πνευματικού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και σατανισμός

Δημοσίευση από eortologio_gr »

ser έγραψε:Αδερφοί και αδερφές γράφω το παρών μήνυμα για να δω τις γνώμες άλλων επί του θέματος. Είμαι προγραμματιστής Η/Υ και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το λειτουργικό σύστημα Linux ή αλλιώς καλούμενο GNU/Linux.

Όμως είμαι πολύ προβληματισμένος για το τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά την χρήση των Η/Υ.

Το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα είναι τα Windows. Η τωρινή έκδοση των Windows λέγεται Vista. Όσο τα ανέπτυσσαν είχαν την κωδική ονομασία "Longhorn" και ως σύμβολο αυτού του project είχαν το εξής logo: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Wind ... n_logo.svg

Στο Linux (ή GNU/Linux) που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των προγραμμάτων του αναπτύσσεται από το Free Software Foundation: http://www.fsf.org - http://savannah.gnu.org

Στο Linux τα services ονομάζομαι daemons (δαίμονες), για να σταματήσεις ένα πρόγραμμα ή daemon δίνοντας εντολή χειροκίνητα, χρησιμοποιείται η εντολή kill, και ένας τρόπος για να δώσεις πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για όλους τους χρήστες σε ένα αρχείο είναι να χρησιμοποιήσεις την εντολή chmod 666:

http://www.zzee.com/solutions/chmod-666.shtml
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=330817

Παράλληλα με την οικογένεια του Linux στον χώρο των *nix συστημάτων, υπάρχει και η οικογένεια του *BSD με κυριότερη εκδοση την FreeBSD: http://www.freebsd.org

Εδώ πρέπει να πω ότι υπάρχει μια παραλλαγή μιας Linux distribution με το όνομα Ubuntu, που λέγεται Ubuntu Christian Edition. Εκεί αν θυμάμαι καλα το chmod 666 το έχουν απενεργοποιήσει αλλά τα "daemons", kill κ.λ.π. εξακολουθούν να ισχύουν.

Η ερώτηση τώρα είναι η εξής. Έχουμε να κάνουμε με σατανικά σύμβολα ή συμπτώσεις; Και τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τους Η/Υ; Να τους παρατήσουμε τελείως;
Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται περι τυχαίας επιλογής και όχι σατανικών συμβόλων.

Για να δοθεί το όνομα daemon (διαβολάκι) σε ένα προγραμμα σημαίνει οτι δόθηκε διότι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει ένα "διαβολάκι". Αρα ενισχύει την γνώση στα χαρακτηριστικά ενός "πονηρού διαβολακίου" δίδοντας παράληλλα χώρο στην θετική σκέψη του Αγγέλου.

Το kill είναι συνωνυμο του delete ή erase ή σβύστο ή διέγραψέ το. To kill είναι περισσότερο εμφατικό αφού δίνει άμεση εικόνα του αποτελέσματος της ενέργειας που κάνει κάποιος επιλέγοντας το "kill button". Που να δείς το δικτυακό παιχνίδι WOW πόσα kill έχει μέσα ...

Η επιλογή chmod έχει μεταβλητές το 666 αλλα και το 777.

Προσωπικά δεν θα τα παρεξηγούσα. Γενικά όπως γνωρίζεις, ένα interface που προσομοιάζει στον καθημερινό "φυσικό" κόσμο (real world) είναι περισσότερο εύχρηστο και συνεπώς ευληπτο στην μάθηση και χρήση.

Αλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που στον "κόσμο" όταν θέλουν να πούν "θα σε διαγράψω απο φίλο, πελάτη, σύντροφο κλπ" χρησιμοποιούν την κομπιουτερίστικη έκφραση "θα σε κάνω delete" !!!

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ζω σε μια διαρκή παράνοια και σταυροφορία εναντίον των διαρκών ενεργειών του "διαβόλου" που "φαίνεται" οτι έχει την παρουσία του παντού. Για τον λόγο αυτό (αν και βλέπω σχέσεις "666") τις προσπερνάω χωρίς να στέκομαι ιδιαίτερα αφήνοντας να κυριαρχήσει μέσα μου το γνωστό "τα πάντα εν σοφία εποίησε".

Αλλωστε τι εμπιστοσύνη έχουμε στον Πανάγαθο Δημιουργό μας ?

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Πριν απο πολλα πολλα χρονια......ειπα ? ειπε? δεν θυμάμαι.......
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΚΕΡ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΓΡΟΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΠΑΣΩ.
Να πρωτείνω ένα βιβλίο στο θέμα?????
όποιος θέλει το διαβάζει και μου λέει αν αξίζει........
ΚΩΔΙΚΟΣ l.u.c.i.d.
δεν θέλω να προοθείσω βιβλία
οσοι είναι ψαχμένοι μου λένε

οσο γιαυτους που περνάνε αδιαφοροι και σφυρίζουν αδάφορα...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΤΕΙΟΣ ΕΔΩ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ.....

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Άβαταρ μέλους
nemesis123
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nemesis123 »

adelfe kalhspera
koitakse, egw spoudazw computing science k teleiwnw fetos. panw sto software development, distributed systems klp
me rotise ton septemvrh sto oros enas monaxos ti spoudazw. tou apadhsa ti, k moupe pws h texnologia apo monh ths den eine kako prama, ALLA eksartate to pws thn xrisimopoieis. e oso gia ta daemons yaftous pou den ksereoun eine apla diergasies oi opoies trexoun sto backround apla, emeis den mporoume na tis doume.yafto k tis onomasan demones k logia logw tou oti eine aorata k ta dio..
emeis anakalipsame thn texnologia oi anthropoi, ara, eimaste sinama k ypef8ynoi.
vasika ena apo ta pio orea parts tou computing science, eine h artificial inteligence( texnith nohmosinh) opou eine h prosomoiwsh tou anthropou , se mixanh.
vlepeis? prospa8oume na prosomoiosoume thn eikona tou 8eou , se ena apsixo yliko prama.
ya poso eleinoi tha ginoume oi anthropoi mesw ths texnologias pia? pioi nomizoume pws eimaste?
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Αγαπητέ Ser δεν έχεις και άδικο που σου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά . Δύο κόλπα για να απαλύνω το πόνο σου .

Αντί για chmod 666 filename
γράφε το ισοδύναμο chmod -rwx+rw filename

Επίσης αντι για "kill pid" βάλε στο profile σου
alias beauty="kill -9"
έτσι ώστε να τερματίζεις τα προγράμματα με την εντολή
beauty pid

Απόλυτα σωστό ότι τα μηχανήματα είναι άλαλα και μπάλαλα χωρίς ψυχή και συνείδηση και ότι η χρήση τους καθορίζει αν θα χαρακτηριστούν από τους ανθρώπους σαν «κακά» ή «καλά» . Επίσης απόλυτα σωστό ότι καμία επιχείρηση ή στρατός δεν θα τα χρησιμοποιήσει αν δε προκύψει συμφέρον οικονομικό και σε έργο. Επίσης έχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι τώρα τελευταία προτιμούν όλο και πιο πολύ το προσωπικό συμφέρων , οικονομική δύναμη και συγκέντρωση εξουσίας από το να πηγαίνουν απόδειπνα , αγρυπνίες και να ξυπνάν να κάνουν το μεσονυκτικό.
Αν τα βάλεις όλα αυτά κάτω προκύπτει ότι θα χρησιμοποιήσουν ότι τεχνουργήματα έχουν στα φανερά , και στα εργαστήρια τους για το κακό . Και αν γίνει έτσι το κακό θα είναι πολύ μεγάλο . Πολύ μεγαλύτερο από όταν σκοτωνόμαστε με τα οικολογικά τόξα και καριοφίλια . Αλλά και τότε δε θα φταίνε τα άλαλα μηχανήματα.

Ο καλός Θεός να μας ελεήσει αδελφέ .
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και σατανισμός

Δημοσίευση από ser »

eortologio_gr έγραψε: Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται περι τυχαίας επιλογής και όχι σατανικών συμβόλων.
Έκανα ένα λάθος στο αρχικό μήνυμα μου. Η παράγραφος:

"Η ερώτηση τώρα είναι η εξής. Έχουμε να κάνουμε με σατανικά σύμβολα ή συμπτώσεις; Και τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τους Η/Υ; Να τους παρατήσουμε τελείως;"

έπρεπε να είναι:

"Η ερώτηση τώρα είναι η εξής. Από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με σατανικά σύμβολα τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τους Η/Υ; Να τους παρατήσουμε τελείως;"
eortologio_gr έγραψε: Για να δοθεί το όνομα daemon (διαβολάκι)
"Δαίμονας", όχι "διαβολάκι".
eortologio_gr έγραψε: σε ένα προγραμμα σημαίνει οτι δόθηκε διότι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει ένα "διαβολάκι". Αρα ενισχύει την γνώση στα χαρακτηριστικά ενός "πονηρού διαβολακίου" δίδοντας παράληλλα χώρο στην θετική σκέψη του Αγγέλου.
Και οι σατανιστές ξέρουν τι μπορεί να κάνει ένας δαίμονας.
eortologio_gr έγραψε: Το kill είναι συνωνυμο του delete ή erase ή σβύστο ή διέγραψέ το. To kill είναι περισσότερο εμφατικό αφού δίνει άμεση εικόνα του αποτελέσματος της ενέργειας που κάνει κάποιος επιλέγοντας το "kill button". Που να δείς το δικτυακό παιχνίδι WOW πόσα kill έχει μέσα ...

Το kill δεν είναι συνώνυμο του delete ή erase. Kill σημαίνει "σκότωσε" ενώ delete και erase σημαίνουν διέγραψε.
eortologio_gr έγραψε: Η επιλογή chmod έχει μεταβλητές το 666 αλλα και το 777.

Προσωπικά δεν θα τα παρεξηγούσα. Γενικά όπως γνωρίζεις, ένα interface που προσομοιάζει στον καθημερινό "φυσικό" κόσμο (real world) είναι περισσότερο εύχρηστο και συνεπώς ευληπτο στην μάθηση και χρήση.
Δηλαδή πρέπει να χρησιμοποιούμε δαιμονικά σύμβολα επειδή υπάρχει ο διάβολος;
eortologio_gr έγραψε: Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ζω σε μια διαρκή παράνοια και σταυροφορία εναντίον των διαρκών ενεργειών του "διαβόλου" που "φαίνεται" οτι έχει την παρουσία του παντού. Για τον λόγο αυτό (αν και βλέπω σχέσεις "666") τις προσπερνάω χωρίς να στέκομαι ιδιαίτερα αφήνοντας να κυριαρχήσει μέσα μου το γνωστό "τα πάντα εν σοφία εποίησε".

Αλλωστε τι εμπιστοσύνη έχουμε στον Πανάγαθο Δημιουργό μας ?

Ναι αλλά πρέπει και εμείς να προφυλασσόμαστε, και έχουμε πλήρη ευθύνη των πράξεων μας.
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

PerlMaster έγραψε:Αγαπητέ Ser δεν έχεις και άδικο που σου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά . Δύο κόλπα για να απαλύνω το πόνο σου .

Αντί για chmod 666 filename
γράφε το ισοδύναμο chmod -rwx+rw filename

Επίσης αντι για "kill pid" βάλε στο profile σου
alias beauty="kill -9"
έτσι ώστε να τερματίζεις τα προγράμματα με την εντολή
beauty pid
Το να κουκουλώνουμε την πραγματικότητα δεν νομίζω ότι είναι η σωστή αντιμετώπιση. Είναι σαν αυτούς που "βαφτίζουν το κρέας ψάρι" για να το φάνε ενώ υποτίθεται ότι νηστεύουν.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Ερώτηση : ποιά είναι τα σατανικά σύμβολα και πώς προκύπτει οτι είναι σατανικά ?

ΥΓ. Μην απαντήστε εδώ. Το ίδιο ερώτημα θέτω και στον Πάτερ Αντώνιο σε ξεχωριστό για τον λόγο αυτό ποστ.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αδελφια, και εγω προγραμματιστης ειμαι, αλλα, σε περιβαλλον microsoft.

Ειμαι με τα ρημαδια αυτα απο το '86. Με αυτα μεγαλωσα.

Κατα κανονα οι ανθρωποι που οδηγουν την τεχνολογια της πληροφορικης, και μιλαω για την αιχμη της, και οχι τους μεταπραττες, η τους "χρηστες" οπως ειμαστε ολοι μας, σε διαφορετικα βεβαια επιπεδα, αλλοι high end, power, και αλλοι low end users, αυτοι λοιπον οι ανθρωποι που "οδηγουν" την τεχνολογια ειναι ιδιαιτερα ιδιορρυθμοι και εκκεντρικοι.

Βλεπε Steve Jobs (Apple), Larry Elisson (Oracle), Linus Torvalds (Linux), και αλλοι, αρεσκονται στο να προκαλουν με τα περιεργα ακρωνυμια, η ονοματα των τεχνολογιων, η πρακτικων, η τοπολογιων, που χρησιμοποιουν.

Ειναι και εμπορικο το θεμα, δεν χρειαζεται να το δαιμονοποιουμε σε αυτο το επιπεδο, το κανουν συνειδητα και οχι σαν οργανα του αντιθετου.

Η apple παραδειγμα ξεκινησε σαν ιδεα της αποστασιας απο την κυριαρχια της IBM, και πηρε το παραδειγμα, του παρανομως μισοφαγωμενου μηλου, ιδεολογια που ειναι κυριαρχη στην δυτικη σχολαστικη και πεπλανημενη Θεολογια.

Τα υπολοιπα οπως 666, Kill, daemons, ειναι καθαρα σκανδαλιστικες εμπνευσεις της στιγμης, του ενθουσιασμου, η στο τελος τελος του marketing που κρινει οτι ετσι θα γινει ντορος στην αγορα.

Ας μην ξεχναμε οτι στην "πολιτισμενη δυση", τα παντα, ειτε αισθητα ειτε νοητα, πραγματα, εννοιες, μεταφραζονται σε κερδος-χρημα, αλλιως δεν εχει νοημα να ασχολειται καποιος με αυτα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”