Σύμπαντα
Συντονιστής: Συντονιστές
Σύμπαντα
Στην Εκκλησία έχω ακούσει κατά καιρούς να αναφέρεται η λέξη "σύμπαντα". Μήπως αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν πολλά σύμπαντα; Οι θεόπνευστοι άνθρωποι (και ίσως όχι μόνο) που έγραψαν αυτούς τους ύμνους, μήπως γνώριζαν κάτι με την Επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος, και έβαλαν την λέξη "σύμπαντα" αντί "σύμπαν" στους Ιερούς αυτούς Ύμνους;
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χωρίς να είμαι ειδική ή να ξέρω κάτι συγκεκριμένο για το θέμα, θα καταθέσω απλά την προσωπική μου εντύπωση. Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι τα "σύμπαντα" δε χρησιμοποιούνται ως πληθυντικός αριθμός του "σύμπαν" με την έννοια της αστρονομίας. Νομίζω πως έχει να κάνει με την ετυμολογία της λέξης και να εννοεί: άπαντα τα δημιουργήματα του Θεού και όλα μαζί
Σίγουρα κάποιος edo θα είναι γνώστης της σωστής απάντησης και νομίζω θα τη μοιραστεί μαζί μας σύντομα
Σίγουρα κάποιος edo θα είναι γνώστης της σωστής απάντησης και νομίζω θα τη μοιραστεί μαζί μας σύντομα
- agioreiths
- Τακτικό Μέλος

Χριστός Ανέστη !!!!!!!! Θα μου επιτραπεί να απαντήσω με μια ερώτηση. Αν υποθέσουμε πως υπάρχουν και άλλα σύμπαντα και υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί σε τι μας ωφελεί ή σε τι μας βλάπτει ως προς τη σωτηρία μας; Καμιά φορά τέτοιες αναζητήσεις μπορεί να αποβούν επικίνδυνες γιατί μπορεί η έρευνα να οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια. Ο κόσμος σίγουρα έχει πολλά μυστήρια ανεξερεύνητα τα οποία μας δείχνουν τα μεγαλεία του Θεού. Χρείαζεται όμως μεγάλη προσοχή η ενασχόλησή τους με αυτά.
Πριν την Ανάσταση, υπάρχει πάντα ο Γολγοθάς ...