Δεν ξεχνώ !!! (19 Μαΐου)

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3145
Εγγραφή: Παρ Δεκ 29, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Κων/νος@Μόντρεαλ-Καναδά.
Επικοινωνία:

Δεν ξεχνώ !!! (19 Μαΐου)

Δημοσίευση από silver »

===============================================
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 – 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η "νέα τάξη πραγμάτων" που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.

Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα ...

Το τελικό πλήγμα.
Το 1919 αρχίζει νέος διωγμός κατά των Ελλήνων από το κεμαλικό καθεστώς, πολύ πιο άγριος κι απάνθρωπος από τους προηγούμενους. Εκείνος ο διωγμός υπήρξε η χαριστική βολή για τον ποντιακό ελληνισμό.

Στις 19 Μαϊου, με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, αρχίζει η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Με τη βοήθεια μελών του Νεοτουρκικού Κομιτάτου συγκροτεί μυστική οργάνωση, τη Mutafai Milliye, κηρύσσει το μίσος εναντίον των Ελλήνων και σχεδιάζει την ολοκλήρωση της εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού. Αυτό που δεν πέτυχε το σουλτανικό καθεστώς στους πέντε αιώνες της τυραννικής διοίκησής του, το πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια ο Κεμάλ, εξόντωσε τον ελληνισμό του Πόντου και της Ιωνίας.


http://www.youtube.com/watch?v=OnnABguH ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=HUusQFgo ... re=related
===============================================
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4279
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Δημοσίευση από dionysisgr »

Η καταρα της Ασιας, η αλλιως η μαστιγα της Ασιας (συμφωνα με το περιφημο βιβλιο του Αμερικανου πρεσβη μετα την καταστροφη του '22).

Ενας λαος που ο Θεος τον εχει παραδοσει εις νουν αδοκιμον, και μας σφαζει επι 1200 συναπτα ετη...

Αφιερωνεται αυτο το υλικο καθως και ολες οι πληροφοριες απο τις επανειλημμενες γενοκτονιες που εχουμε υποστει, στους ευρωλιγουρηδες και ψευτοπροοδευτικους υποστηρικτες της "ευρωπαικης" ( :D ) τουρκιας.

Εμπρος να τους αγκαλιασουμε πιο πολυ για να μας ξανασφαξουν σε καμμια δεκαρια χρονια, για να μην ξεσυνηθιζουμε κιολας.

Καμμια φορα λες, ασε τους στον Θεο, Εκεινος ξερει, αλλα ειναι τετοιο το κριμα και τοση η αδικια που δεν αντεχεται με ανθρωπινα μετρα, και ξαναλες, να τους βρει αυτο που τους αξιζει, και ο Θεος να μας συγχωρεσει και εμας.

Με συγχωρειτε για την πρωινη ενταση, αλλα οι παππουδες μου απο την Σμυρνη ηρθαν, οσοι γλυτωσαν, και υπαρχει μια φορτιση.

Ομως να μην ξεχναει κανεις, ποτε, γιατι αλλιως μελλον δεν εχουμε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 06, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από fotios »

Χριστός Ανέστη!
Θέλω, ελπίζω να δούμε στις μέρες μας, και το πιστεύω μέχρι θανάτου, την ανάσταση αυτού του Έθνους, τόσο πνευματικά όσο και γεωγραφικά...κατά τις προφητείες παλαιοτέρων και σύγχρονων Αγίων (π.χ. Γέροντας Παΐσιος-->Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους...)
Ο Θεός να συγχωρέσει το έθνος μας, διότι εμείς φταίμε (σαν ένα νέο Ισραήλ) για τα παθήματά μας... Οι άθεοι, μουσουλμάνοι... κάνουν την δουλειά τους καλά...βρίσκουν και στηρίγματα εντός της Ελλάδας.
Το αίμα των προγόνων μας, των αθώων κοριτσιών, αγοριών, παππούδων...φωνάζει!
Βέβαια χωρίς μίσοι αλλά με επίγνωση και αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2330
Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Αικατερίνα@Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από Teri »

Από την ιστοσελίδα:

www.evrytanika.gr/0221-0240/0236/mythia.htm

Oι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, αναγκάστηκαν να πάρουν θέση, ίσως και από τα κινήματα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκαν προς το δοκιμαζόμενο ποντιακό ελληνισμό από διάφορους οργανισμούς, θρησκευτικά και πνευματικά ιδρύματα με τη συμμετοχή επίσης των διανοουμένων της Eυρώπης και της Aμερικής, ύστερα από την επώνυμη καταγγελία και το ψήφισμα διαμαρτυρίας που τους απηύθυναν, Έλληνες συγγραφείς και καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών οι: Γρυπάρης I., Δροσίνης Γ., Θεοτόκης K., Iακωβίδης Γ., Kαζαντζάκης N., Ξενόπουλος Γρ., Παλαμάς K., Παπαντωνίου Z., Πολίτης Φ., Σικελιανός.

Κι επειδή η παραπάνω επιστολή ΔΕΝ υπάρχει σε κάποιο σχολικό εγχειρίδιο Ιστορίας (ασχολίαστο) κι επειδή θα συμφωνήσω με το dionysisgr στο ότι λαοί που δεν έχουν ιστορική μνήμη δεν έχουν μέλλον, μήπως κανείς σας γνωρίζει το κείμενο της επιστολής και τα ονόματα των υπογραφόντων και μπορεί να το μοιραστεί μαζί μας;

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4118
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Λίγα είναι τα ψωμιά του τουρκικού κράτους με τη σημερινή του μορφή. Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι "οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα τους στην τσέπη τους". Η αναφορά αυτή υποθέτω ότι εννοούσε, ότι η αλαζονεία και η αφροσύνη της πολιτικής τους θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Δημοσίευση από zafeiris »

Αγαπητέ filotas βλέπω οτι έχουμε ταύτηση απόψεων.
Η μητέρα μου κατάγεται απο πρόσφυγες της Σμύρνης και για μένα το θέμα της γενοκτονίας και του ξεριζωμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4118
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η γιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σμύρνη. Έφυγε από κει λίγο πριν την καταστροφή. Ο παππούς μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ορτάκιοϊ της Αδριανούπολης κι έφυγε κυνηγημένος απ' τους Τούρκους μέσω Βουλγαρίας πάνω στη σκεπή ενός τραίνου.

Όμως χρειάζεται ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού. Ο Θεός δουλεύει με μυστήριους σε μας τρόπους και στο δικό του χρόνο. Εμείς με μια τόση δα πεπερασμένη ζωή και πολύ βιασύνη να τα προλάβουμε όλα, δεν κάνουμε υπομονή να ολοκληρωθεί το σχέδιό Του. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να διδαχτούμε από την Ιστορία, αλλά ούτε αυτό δεν κάνουμε σωστά.

Ο Θεός άφησε τους Εβραίους εκατοντάδες χρόνια να στενάζουν κάτω από το ζυγό των Αιγυπτίων κι ύστερα, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, τους απελευθέρωσε με θαυματουργικό τρόπο. Όμως εκείνοι δε διδάχτηκαν απ' όλα αυτά κι επαναστάτησαν ξανά εναντίον του Θεού με αποτέλεσμα να περιπλανηθούν πάρα πολλά χρόνια στην έρημο μέχρι να φθάσουν στη Γη της Επαγγελίας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε ο καθένας στον εαυτό του και στο περιβάλλον του να ξαναγυρίσει ο Χριστός στις καρδιές και τη ζωή των Ελλήνων και τότε θα αξιωθούμε να δούμε τη Δόξα του Θεού. Αλλιώς ακόμη κι αν συμβούν θαυμαστά γεγονότα σε τίποτε δε θα μας ωφελήσουν.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6135
Εγγραφή: Τετ Οκτ 04, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εικόνα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα

http://www.youtube.com/watch?v=ZSHX5wMf ... re=related

http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=3761
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 28, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

filotas έγραψε:Λίγα είναι τα ψωμιά του τουρκικού κράτους με τη σημερινή του μορφή. Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι "οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα τους στην τσέπη τους". Η αναφορά αυτή υποθέτω ότι εννοούσε, ότι η αλαζονεία και η αφροσύνη της πολιτικής τους θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.
8O 8O 8O

:lol: :lol: :lol:
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: Τετ Ιαν 31, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από relis »

ΟΨΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΟΝ ΕΞΕΚΕΝΤΗΣΑΝ !!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”