geonutr έγραψε:δηλαδή alithis εγώ που βαφτίστηκα εκεί δεν είμαι βαφτισμένη;τόσα χρόνια (25) είμαι αβάφτιστη;τι λες τώρα;;;;;βαφτίστηκα σε αυτό το μοναστήρι!και έχω και το όνομα της θαυματουγικά!
geonutr, θες να μοιραστεις μαζι μας αυτο το "θαυματουργικα" που παραθετεις παραπανω, για να καταλαβουμε και εμεις τι εννοεις, και να ωφεληθουμε;
Θα ηθελα επισης να προσθεσω οτι η Χαρις του Θεου η οποια απο τον Πατερα πηγαζει, δια του Υιου πεμπεται και εν Αγιω Πνευματι χορηγειται, οπου θελει πηγαινει και σε οποιον επιθυμει (αυτη) αναπαυεται.
Συνεπως το να ειναι ενα Μοναστηρι παλαιοημερολογητικο, εφοσον ειναι τοπος ειλικρινους προσευχης, και οι ασκουντες εν αυτω εχουν δογματικη συνειδηση της Ορθοδοξου πνευματικοτητος, δεν αποκλειει την χορηγια Χαριτος απο τον Θεο.
Εδω να διευκρινισω οτι δεν ανηκω φυσικα στους παλαιοημερολογιτες ουτε τους υπερασπιζομαι, αλλα δεν μπορουμε συλληβδην να τους εκτοπισουμε απο την σωστικη ενεργεια και προνοια του Θεου, μονο και μονο επειδη για ενα "γινατι" αποκοπηκαν απο το κυριο σωμα της Εκκλησιας, μολονοτι δογματικες, Χριστολογικες και Θεολογικες διαφορες δεν εχουμε μαζι τους, αλλα δευτερευουσες "τεχνικες" διαφορες.
Εχουν βεβαια καταδικαστει, αλλα δεν ειναι και αρειανοι οι ανθρωποι, ουτε νεστοριανοι, ουτε παπικοι και παει λεγοντας.
Πολλοι απο αυτους με την καταλληλη διαθεση και συμπαθεια απο εμας, αλλα και οικονομια απο την Εκκλησια μας, ξαναγυριζουν στους κολπους της Εκκλησιας και ο αριθμος τους συνεχως μειωνεται, εκτος απο καποιους φανατικους και πληρως πλανεμενους, τους οποιους ευχομεθα ο Πανοικτιρμων Θεος να τους ελεησει.