Τέτοιοι Άξιοι Ποιμένες μας αρμόζουν και μας πρέπουν. Εύγε!

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Sfakianos »

o Πειραιώς έχει δίκιο , εγώ όμως που την Κυριακή ήμουν στην Μεγαλόχαρη στην Τήνο με θλίψη είδα δήθεν για τα ονομαστήρια του Σύρου Τήνου και Μυκόνου , να παρευρίσκεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας μας ο επίσκοπος των καθολικών και να κάθετε σε θρόνο έναντι του Δεσποτικού Θρόνου . Public relations...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Kοιταξτε εαν εχουμε φτασει στο σημειο να αμφισβητουμε τις καλες προθεσεις της Ιερας Κοινοτητας του Αγιου Ορους, που απαρτιζεται απο 20 και πλεον οσιους καθηγουμενους και βαθια πνευματικους ανθρωπους, αλλα και τον πυρινο λογο και χαρακτηρα του Αγιου Πειραιως κ.κ. Σεραφειμ, τοτε μονο προκαταλειψη και αλαζονικο πνευμα μπορω να αποδωσω σε τετοιους λογισμους.

Ε, δεν φτασαμε και στο σημειο να φυλαττουμε εμεις την Ορθοδοξια, ενω την εχουν απεμπολησει οι Ποιμεναρχες μας.

Εαν αυτο δεν ειναι εωσφορικος εγωισμος και πλανη τοτε ποιο ειναι;

Να συνελθουμε λιγο, να κατεβασουμε το κεφαλι, και να μην κρινουμε ανερυθριαστα και επιπολαια, τις Εκκλησιαστικες μας κεφαλες.

Ευκολα κρινουμε, δυσκολα τα μαζευουμε μετα, και ακομα πιο δυσκολα γυριζουμε πισω, οπως ελεγε και ονομαστος Γερων του Αγιου Ορους.

Οταν δεν μιλανε η δεν βγαζουν γραπτες τοποθετησεις, λεμε οτι δεν ακουγεται η φωνη και η αντιδραση τους.

Οταν τα πραττουν αυτα λεμε οτι δεν φτανουν, η οτι ειναι ψευτικα και εν πονηρια για να μας κοιμησουν.

Πουθενα δεν μας πιανει κανενας, ολο να κατηγορησουμε. Μονα ζυγα να δικαιωσουμε την αποψη μας.

Δεν ξερουν αυτοι που αφιερωσαν την ζωη τους στον Κυριο, ξερουμε εμεις πως πρεπει να γινει η "δουλεια".

Καθενας με τον λογισμο του ας πορευεται, και μην αντιμαχουμε ματαια, εχει ο καθενας τις παγιωμενες του αποψεις και δοξασιες, και οπου μας βγαλει...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Sfakianos, αναφερεσαι στον Συρου Δωροθεο;

Γιατι ο Σεραφειμ Πειραιως ηταν στην ενορια μου την Κυριακη, στην Μητροπολη της Νικαιας, μαζι με τον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο, και τον Επισκοπο μας τον Αλεξιο για την εορτη των Αγιων Πατερων της Α' Οικουμενικης συνοδου εν Νικαια της Βιθυνιας.

Αν θελεις διευκρινισε το, γιατι μαλλον εγω καταλαβα λαθος, οτι εννοουσες τον Πειραιως.

Αν εννοεις τον Συρου, ειναι γεγονος οτι ειναι υπερ το δεον διαλλακτικος και υποχωρητικος εναντι των καθολικων, και συμφωνω μαζι σου.

Αλλα υπαρχει και αλλη αναγνωση της στασης του.

Ειναι δυσκολο να διακοψει σχεσεις εντελως με τον καθολικο επισκοπο γιατι ετσι διχαζει την κοινωνια του νησιου (Συρος αλλα και οι αλλες κυκλαδες) που ειναι σε καποιο ποσοστο καθολικοι, αλλου πολλοι και αλλου λιγοτεροι. Οποτε μαλλον καθ'οικονομια κινουμενος δειχνει συγκαταβαση προς την ετερη ομολογια του Χριστιανισμου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Στον Δωρόθεο αναφέρομαι . Και ο Πειραιώς έχει κάνει πράγματα που δεν μου άρεσαν αλλά η γνώμη μου δεν έχει αξία .
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ενταξει, σ'ευχαριστω.

Ναι, εχεις δικιο ολοι κανουν λαθη, αλοιμονο ανθρωποι ειναι.

Ισως αυτο που τελικα μετραει ειναι η συνολικη τους σταση και πορεια, γιατι στην παροδο του χρονου λαθη θα γινουν σιγουρα. αρκει να μην γινονται αιτια Ιεραρχες να σκανδαλιζονται ευλογως οι Πιστοι Ορθοδοξοι που εχουν καλη προαιρεση.

Γιατι υπαρχουν και Πιστοι Ορθοδοξοι που εχουν μια θερμη προδιαθεση να σκανδαλιζονται και να αγανακτουν επι παντος επιστητου λες και κατεχουν αυτοι το πρωτειο και το αλαθητο. (απαγε της βλαφημιας)

Παντως γενικα πιστευω οτι ο Πειραιως εχει δωσει εδω και 3 περιπου χρονια καλα δειγματα γενικα.
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Φίλε μου δεν κρίνω τον Πειραιώς . Κοιτώ πρώτα την πάρτη μου που χει τα χάλια της.
Εικόνα
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΨΗΦΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό Διονύση. ..............
ο καιρός γαρ εγγυς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”