Τα τελώνια ή περί τρομολαγνείας;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τα τελώνια ή περί τρομολαγνείας;

Δημοσίευση από lovethink »

http://www.zephyr.gr/stjohn/epi94.htm

Διαβάστε το άρθρο και πείτε τη γνώμη σας ή τι γνωρίζετε

Εγώ δεν έχω 100% ξεκαθαρίσει γνώμη
Εχω ακούσει περιπτώσεις που όλα δείχνουν ότι υπάρχουν δαιμονικές οντότητες όταν φεύγει η ψυχή και περιμένουν να τις αρπάξουν και είναι λογικό εφόσον μπει μια ψυχή στο πνευματικό επίπεδο
Από την άλλη όλη αυτή η αναπαράσταση με τις αρμοδιότητες αμαρτιών σε κάθε δαίμονα θυμίζει χιουμοριστική ιστορία που οι δαίμονες εκτελούν χρέη δημοσιουπαλληλικών καθηκόντων
Τι τελικά ισχύει ;
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

παντως απο οσα εζησα ειναι νομιζω βεβαιο οτι υπαρχουν αυτα τα πνευματα.Τωρα κατα ποσο υπαρχουν τελωνια.(εννοωντας πνευματα που ζητανε την ψυχη σου για ποικιλες αμαρτιες ξεχωριστα)δεν το αποκλειω,μαλλον πιθανο ειναι να υπαρχει αυτη η ιεραρχηση απο την στιγμη που μαλιστα δεν τα χουν πει αυτα ενας και δυο αγιοι....
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

yparxei έγραψε:παντως απο οσα εζησα ειναι νομιζω βεβαιο οτι υπαρχουν αυτα τα πνευματα.Τωρα κατα ποσο υπαρχουν τελωνια.(εννοωντας πνευματα που ζητανε την ψυχη σου για ποικιλες αμαρτιες ξεχωριστα)δεν το αποκλειω,μαλλον πιθανο ειναι να υπαρχει αυτη η ιεραρχηση απο την στιγμη που μαλιστα δεν τα χουν πει αυτα ενας και δυο αγιοι....
Σίγουρα υπάρχουν , και λογικό είναι να τα συναντάμε ( ασχέτως αν είμαστε προστατευμένοι ή όχι ) Για αυτό και όσοι ασχολούνται με διάφορα πνευματικοπειραματικά πράγματα βρίσκουν το μπελά τους ασχολούμενοι με αυτά
Απλά υπάρχουν αυτές οι δύο απόψεις και τις έχω συναντήσει και τις δύο
Αλλοι είναι κάθετοι πως δεν είναι έτσι η διαδικασία μετά την έξοδο της ψυχής ( με τελώνια δηλαδή στη σειρά με συγκεκριμένες αρμοδιότητες κτλπ ) και άλλοι πως είναι έτσι και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΗ θέση της Ορθόδοξης εκκλησίας επί του θέματος
GiorgosDuess
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GiorgosDuess »

Και πώς να ξεφύγεις από τέτοιον ποταμό αγάπης; "Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφή, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος. Πάν όπερ αν θέλης εγώ. Μηδενός εν χρείΑ καταστής. Εγώ δουλεύσω. ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και μέλος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ. Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης διά σε και αλήτης διά σε, επί σταυρού διά σε, επί τάφου διά σε. άνω υπέρ σού εντυγχάνω τω πατρί. Κάτω υπέρ σού πρεσβευτής παραγέγονα παρά του πατρός. Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος. Τι πλέον θέλεις;".(Αγ. Ιω. Χρυσοστόμου, Εις το κατά Ματθαίον Ομιλία ΟΣΤ΄, P.G. 58, 700)
Meta apo auto as einai o,ti na einai.
GiorgosDuess
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GiorgosDuess »

To parapano apospasma to daneistika apo tin selida http://www.zephyr.gr/stjohn/epi94.htm tin opoia filos anagnostis diethese pros anagnosin.
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

το τραγικο παντως ειναι πως αρκετοι νεαροι εφηβοι πειραματιζονται με την μαγεια και καταστρεφουν την ψυχη τους.
Εμεις ας εφαρμοζουμε την διδασκαλια του Χριστου ας πιστευουμε σε Αυτον συμμετεχοντας μαλιστα στα μυστηρια ε και μετα θανατον οτι βρεξει ας κατεβασει.Ελπιζουμε

Παντως φαντασου την αγωνια που εχουν ολοι οι ανθρωποι την επομενη στιγμη του θανατου τους που συνειδητοποιουν οτι ζουν. Τρομος,αν μαλιστα πλεον βλεπεις και ολα αυτα τα πνευματα το πραγμα χειροτερευει επικινδυνα.Δεν ειναι τυχαιο τελικα που ο καθενας μας εχει εναν φυλακα αγγελο.Μας φυλαει στην ζωη αλλα περισσοτερο απο ολα μας υπερασπιζεται μετα.Ενα στηριγμα ειναι...Τελος παντων ολα απο τον Θεο εξαρτωνται,ελπιζουμε.

για την μετα θανατο ψυχη κυκλοφορει και ενα βιβλιο του σεραφειμ του ροουζ.το κλασσικο πια.νομιζω πανω κατω αυτη ειναι η επισημη θεησ της ορθοδοξιας.
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

πρεπει ωστοσο νομιζω να μαστε επιφυλακτικοι (αν και ακουγεται δογματικο αυτο) απο καθε φωνη κριτικη που ακουγεται για την μεταθανατιο ζωη και δνε ειναι ορθοδοξη.Διοτι τα πνευματα αυτα παιζουν σου δειχνουν οτι θελουν-θελεις να δεις ,ειδικα αν επιστρεφεις-μεταθανατιες εμπειριες(πραγμα που εμπειρικα το γνωριζουν καλα)..

οπως ελεγε ο π. παισιος σου παιζουν σινεμα....
εχω εμπιστοσυνη σε οσα πουν οι αγιοι για το θεμα,για τους αλλους εχω ενα βουλοκερι
:lol:
και το λεω αυτο γνωριζοντας καλα τι λεω
ion
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ion »

Εδω εχει εμπειρίες κάποιων ορθοδόξων που επεστεψαν απο το θάνατο στην ζώη.

http://www.pigizois.gr/index2.htm
eblogite
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

Για όσους έχουν κέφι και ενδιαφέρον να διαβάσουν κάτι διαφορετικό (και να προβληματιστούν) πάνω στο θέμα προτείνω δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλια που έχω διαβάσει:

1) Μάϊκλ Νιούτον "Ταξίδια της ψυχής"

2) Βάλτερ Λουτς "Η πατρίδα της ψυχής - Ο θάνατος και το επέκεινα στο έργο του Γιάκομπ Λορμπερ"

Τονίζω ότι δεν πρόκειται για "ορθόδοξα χριστιανικά" βιβλία, παρόλα αυτά για μένα είχαν πολύ ενδιαφέρον. Το πρώτο αναφέρεται σε μια συλογή παρατηρήσεων ενός ψυχοθεραπευτή μέσω μιας διαδικασίας υπνώσεων ασθενών και το δεύτερο συγκεντρώνει αναφορές πάνω στο θέμα από το έργο του Γ.Λομπέρ ο οποίος έχει καταγράψει (κατ' αυτόν) σύχρονες "Χριστιανικές αποκαλύψεις".

όσο για το βιβλίο του π. Σ. Ρόουζ "η ψυχή μετά το θάνατο" το οποίο έχω διαβάσει, προσωπικά δεν ταιριάζει στην "αίσθηση" που έχω για την Αγάπη και την Δικαιοσύνη του Θεού.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

H ψυχή μετά το θάνατο του Πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχω διαβάσει γιατί παντρεύει όλες τις δοξασίες και τις ερμηνεύει κάτω από το ίδιο πρίσμα της Ορθοδοξίας
Σίγουρα όσοι ασχολούνται με μεταφυσικά ανοίγουν αυτή τη πόρτα που δεν είμαστε ασφαλείς να την διαβούμε αν δεν έχουμε ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ώστε να αποφύγουμε τις επιθέσεις των δαιμόνων που μισούν τις ψυχές μας αλλά και τις ίδιες τις δικές μας αδυναμίες που θα ξεζουμήσουν την ψυχή μας αν δεν έχει ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΟΥ.
Από εκεί και πέρα εγώ έβαλα το θέμα επειδή οι μεν λένε ότι έτσι έχουν τα πράγματα ( με τα τελώνια ) ενώ οι δε , λένε πως αυτό έρχετε σε αντίθεση με τη πίστη μας.
Είναι ίσως δογματική ερώτηση ή ίσως είναι ασήμαντη
Η αλήθεια είναι ότι σε τρομοκρατεί , άλλο να σε κρίνει ο Θεός και άλλο οι δαίμονες που λένε και ψέμματα εκείνη τη στιγμή
Από την άλλη όλο αυτό σου κάνει "κινηματογραφική παραγωγή του Walt Disney " που δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσεις από τους κακούς
Και αν εκείνη τη στιγμή ακόμα και αν το Χ τελώνιο πει κάτι που ξέχασες να εξομολογηθείς σε παίρνει από τα χέρια του φύλακα Αγγελού σου ? αν φωνάξεις ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΜΕ , δεν σε βοηθάει ?
Τα σκεφτόμαστε λίγο "πεζά κοσμικά ρεαλιστικά" και ίσως είναι "απλοϊκά ερμηνευμένα" αλλά πνευματικά δοσμένα
Ποιός ξέρει ....... ( και δεν θέλω να μάθω από τώρα :lol: )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”