Τα 60ά γενέθλια του ΠΣΕ.

Συντονιστής: Συντονιστές

justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

Εικόνα
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Συγκινητικές στιγμές που προάγουν την Παγκόσμια Ειρήνη...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Συγκινητικές στιγμές που προάγουν την Παγκόσμια Ειρήνη;

Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

eortologio_gr έγραψε:Συγκινητικές στιγμές που προάγουν την Παγκόσμια Ειρήνη...

Χρ.
Ναι,ειναι αληθεια εχω γεμισει μια λεκανη δακρυα βλεποντας και ξαναβλεποντας τις απιθανες αυτες φωτογραφιες.
Απο τοτε που δημιουργηθηκε το ΠΣΕ,πραγματι βασιλευει ...η ειρηνη στη Γη...
Και αν συμμαχησουμε 100% με τον διαβολο,πουλωντας του την ψυχη μας και προδιδοντας την Πιστη μας,τοτε ακομα καλυτερα,δεν θαχει πια κανενα λογο να μας πειραζει ...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Που`σαι Justin ! ειναι και μια αλλη φωτογραφια,ακρως συγκινητικη και αυτη,που δεινει ολη την "παρεα ειρηνης" μπροστα σε μια μεγαλη γαλαζια γυαλινη μπαλλα .
Αν την βρεις,φερτην και αυτη να αγαλλιασουμε κι αλλο !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

αντε να δουμε τι αλλο μας περιμενει
ο καιρός γαρ εγγυς
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

konstantinoupolitis έγραψε:Συγκινητικές στιγμές που προάγουν την Παγκόσμια Ειρήνη;

Εικόνα
σαφώς...

Πως μπορεί να δοθεί ποιό ξεκάθαρα η θέληση για Παγκόσμια Ειρήνη και καταννόηση παρά με την καταπληκτική φωτογραφία του Πατριάρχη με τον Πάπα ?

Το "Αγαπήσωμεν αλλήλους ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν" το ξεχνάτε τόσο εύκολα ?

Ας μείνουμε στην εικόνα και όχι στην θεολογική της ερμηνεία ή παρερμηνεία.

Εκτός και αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στον Προκαθήμενο...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

eortologio_gr έγραψε:
konstantinoupolitis έγραψε:Συγκινητικές στιγμές που προάγουν την Παγκόσμια Ειρήνη;

Εικόνα
σαφώς...

Πως μπορεί να δοθεί ποιό ξεκάθαρα η θέληση για Παγκόσμια Ειρήνη και καταννόηση παρά με την καταπληκτική φωτογραφία του Πατριάρχη με τον Πάπα ?

Το "Αγαπήσωμεν αλλήλους ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν" το ξεχνάτε τόσο εύκολα ?

Ας μείνουμε στην εικόνα και όχι στην θεολογική της ερμηνεία ή παρερμηνεία.

Χρ.

Οι εικονες αξιζουν καμμια φορα οσο χιλιες λεξεις.
Ολα καλα και αγια,αν ομολογουσαμε την ιδια Πιστη. Ολα καλα και αγια,αν η αγαπη ηταν κατα Χριστον.
Διαφορετικα,η οι φωτογραφιες και οι συμπροσευχες ειναι υποκρισια ( το λιγωτερο) ,η η αρχη ωδινων.
Σημερα ,εορτη των Πετρου και Παυλου, οι καταπληκτικες αυτες συμπροσευχες,συνεχιζονται στο Βατικανο ,με τους δυο προκαθημενους να απαγγελλουν μαζι το "Πιστευω".
Οσοι θελουν ησυχια και ειρηνη, δεν εχουν παρα να καθησουν πιο αναπαυτικα στον οποιονδηποτε καναπε τους.Ολα πανε καλα ...
Οσοι θελουν να παραμεινουν Ορθοδοξοι ας ετοιμαζονται για Ομολογια ,γιατι οπως ελεγε και ο Πατηρ Σεραφειμ Ροουζ, " ειναι πολυ πιο αργα απο οσο νομιζετε ..."
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

eortologio_gr έγραψε:

Χρ.

Οντως μερικες φορες,ωρισμενες στασεις και κινησεις Προκαθημενων,δυνατον να δημιουργουν ερωτηματικα,η και κρισεις συνειδησεων και επωδυνες πνευματικες αντιπαραθεσεις στο ποιμνιο.
Η Αληθεια, η Πιστη μας, η σωτηρια της ψυχης μας,δεν ειναι κατι που αντιμετωπιζεται ελαφρα τη συνειδησει. Τουλαχιστον δεν εχει αντιμετωπιστει με ελαφροτητα στα τελευταια 2000 χρονια της ζωσης Ορθοδοξιας μας.
Καλο και ασφαλες ειναι να συνεχισουμε αυτη την Παραδοση και μονον .
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Αγαπητέ Χρήστο,

Το να μη σου πω ότι όταν βλέπω αυτές τις φωτογραφίες, προβληματίζομαι το λιγότερο θα ήταν ψέμα....

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, το μόνο που φαίνεται να επιτυγχάνει είναι μια φενάκη, μια ντε φάκτο αναγνώριση των συμμετεχόντων ομολογιών ως Εκκλησιών που δεν είναι.

Το Ψαλτήριο ξεκινάει ως εξής:

"Μακάριος εί εν βουλή ασεβών και εν οδώ αμαρτωλών ούκ έστη"

Οι συμπροσευχές απο την άλλη εμπίπτουν στις διατάξεις του Κανονικού Δικαίου της Εκκλησίας.

Τέλος το "αγαπήσωμεν αλλήλους..." συνιστά τον λεγόμενο "Λειτουργικό Ασπασμό". Αναφέρεται σαφώς μόνο σε μυημένους δηλαδή Ορθοδόξους, ούτε καν κατηχουμένους και πραγματοποιούνταν αρχικά με ασπασμό κάθε εκκλησιαζομένου εντός της Θ. Λειτουργίας και στο σημείο που γίνεται αυτή η εκφώνηση. Αργότερα για πρακτικούς λόγους περιορίστηκε στον ασπασμό του διπλανού και σήμερα στην πράξη τελείται μόνο σε συλλείτουργα μεταξύ των ιερωμένων.

Στην περίφημη συνάντηση της Κωνσταντινουπόλεως την ώρα του ασπασμού τελέσθηκε ασπασμός μεταξύ Ορθοδόξων και κληρικών της Παπικής Ομολογίας και αυτό απο μόνο του συνιστά σκάνδαλο. αφού ασπασμός γίνεται μόνο μεταξύ μυημένων και η τέλεση ασπασμού συνιστά αναγνώριση κανονικότητος και εν προκειμένω αναγνώριση της ιεροσύνης των Παπικών.

Η αντίδραση με βάσει τα εκκλησιαστικά ειωθότα σε κινήσεις σαν και αυτές δεν συνιστά πράξη μίσους αλλά όταν γίνεται ουσιαστικά πράξη δικαιοσύνης
και αγάπης.

Με εκτίμηση Κωνσταντίνος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”