Εάν δεν μισθοδοτούνταν ούτε από το Κράτος ούτε από την Εκκλησία, σαφώς και θα τα δικαιολογούσα.inaapp έγραψε:Εάν δεν μισθοδοτούνταν οι Ιερείς από το κράτος, τότε Strumfi θα δικαιολογούσες τα τυχερά;
Συχνά αναγκαζόμαστε να εστιάσουμε σε μία φράση, γιατί αυτή μας κέντρισε περισσότερο από τις υπόλοιπες το ενδιαφέρον. Εξάλλου ο συνειρμός σας παρουσιάζεται ολόκληρος λίγο παραπάνωinaapp έγραψε:Επίσης, θέλω να μην πιάνετε μονομερώς τα γραφόμενά μου, αλλά να τα κρίνετε στο σύνολό τους, γιατί εύκολα κανείς βγάζει συμπεράσματα για να στηρίξει τις θέσεις του, αφού γίνεται διάσπαση και δεν φαίνεται η αλληλουχία της σκέψεως του γράφοντος.
Τα τυχερά κανενός δεν θα υπερασπιζόμουνα. Δηλαδή εγώ όλα ανοιχτά και φορολογητέα και από αυτά να παίρνει καποιος άλλος μαύρα; Και το δώρο που αναφέρεις είναι άλλο πράγμα. Άλλο να κάνω το δώρο εκεί που θέλω όταν θέλω, γιατί έτσι θέλω, και άλλο να δώσω το μπουρμπουάρ στον Ιερέα, γιατί έτσι απαιτεί η... παράδοση της συνήθειας.inaapp έγραψε:Αν ο μικροπωλητής είχε τυχερά τι θα έλεγες; Θα εύρισκες σίγουρα κάποιο άλλο επάγγελμα, να υπερασπιστείς.