Διακοπές υπάρχουν στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ;

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Αδέλφια μου,
διαβάστε τα παρακάτω συγκλονιστικά νέα από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.
Το Άγιο Πνεύμα οδηγεί τους λαούς στην Ορθόδοξη πίστη, παρά την έλλειψη Ορθοδόξων Ιεραποστόλων και μέσων ( οικονομικών και ΜΜΕ ), Καλούμαστε να οργανώσουμε καλύτερα την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Καλείται κάθε Ορθόδοξη Μητρόπολη να ετοιμάζει κάθε χρόνο Ορθόδοξους Ιεραποστόλους. Καλείται κάθε Ορθόδοξος Επίσκοπος να στέλνει τους συνεργάτες του ( έστω για ένα μήνα ) στην Ιεραποστολή σε Ασία, Αφρική ή αλλού. Καλούνται τα Μοναστήρια να στέλνουν μοναχούς και μοναχές για διακονία στην Ιεραποστολή. Καλούνται οι Ορθόδοξες Αδελφότητες και όλοι οι Ορθόδοξοι Σύλλογοι να στέλνουν συνεργάτες τους στην Ιεραποστολή.

Η πορεία προς την Ορθοδοξία του πρώτου Κοσταρικανού ιερομονάχου Σίλα( Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσ/νικης )

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1960 )

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ 2008 στην ανατολική ΙΑΒΑ ( Άγιος Κοσμάς Αιτωλός )

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1962 )


Επιστολή - έκκληση του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ προς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς του κόσμου ( Άγιος Κοσμάς Αιτωλός )

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1963 )

Ολοκληρώνεται η τεχνική σχολή " Κοσμάς Γρηγοριάτης " στη Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε ( Άγιος Κοσμάς Αιτωλός )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1964 )

Ζητούνται ΔΩΡΗΤΕΣ για Ναό, Γυμνάσιο, Κλινική και αίθουσα συσσιτίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζάμπιας ( Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσσαλονίκης )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1966 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μπαλί και στο Τιμόρ( Άγιος Κοσμάς Αιτωλός Θεσσαλονίκης )


Από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό περιοδικό ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( τεύχος Απριλίου - Ιουνίου 2008 ) μεταφέρουμε τις ειδήσεις από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μπαλί και στο Τιμόρ :



Χριστός Ανέστη !

Τα νέα από το Μπαλί είναι καλά, αντιθέτως από το Τιμόρ είναι άσχημα.

Το Μεγάλο Σάββατο η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μπαλί δέχτηκε στους κόλπους της νέα μέλη. Στη πρωϊνή Θεία Λειτουργία έγινε η Βάπτιση( και το Χρίσμα) έξι ατόμων.

Ένας από τους νεοφωτίστους είναι καθηγητής από το νησί Σούμπα. Ήταν προηγουμένως προτεστάντης και κατείχε υψηλή θέση στην ιεραρχία τους.

Επίσης βαπτίστηκε μια γυναίκα από το Μπαλί , πρώην Ινδουΐστρια. Οι άλλοι τέσερις που βαπτίστηκαν ήταν πρώην ρωμαιοκαθολικοί από το Τιμόρ.


Κατά την αναστάσιμη περίοδο στο Μπαλί μοιράσαμε φαγητό σε χήρες και εγκατελελειμένους ανθρώπους.Το αυτοκίνητο μας, που ονομάζεται Θεοτόκος, έκανε αυτές τις ευλογημένες μεταφορές. Επίσης αυτη την περίοδο είχαμε τη χαρά να τελέσουμε το Μυστήριο του Γάμου δύο ευλογημένων πιστών μας.

Στο Τιμόρ , στην άλλη πόλη της ιεραποστολικής μας δράσης, εργάζεται ένας φίλος μου, ο Αλέξανδρος. Στο μέλλον πρόκειται να χειροτονηθεί Ιερέας για να καλύψει τις ανάγκες τις Ορθοδόξου κοινότητος του Τιμόρ.

Ο Αλέξανδρος γιόρτασε τη Μεγάλη Βδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς στο Κουπάνγκ του Τιμόρ, χωρίς όμως να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, λόγω έλλειψης Ιερέως. Μετά το Πάσχα, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο μαζί με άλλα 4 ακόμη άτομα, για να επισκεφτούν μερικούς πιστούς στη πόλη του Τζεφαμενανού που βρίσκεται σε απόσταση 230 χλμ. από το Κουπάνγκ. Στο δρόμο τους συνέβει ένα τρομερό ατύχημα.Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κάηκε, εξαιτίας της διαρροής που παρουσίασε η μάνικα δεξαμενής καυσίμων. Τα καύσιμα διέρρευσαν και η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα χωρίς να επιτρέπει άλλη λύση από τη διαφυγή. Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σώθηκαν όλοι. Η ζημιά υπολογίζεται στα 30 εκ. ρουπίες , τα οποία ο Αλέξανδρος πρέπει να πληρώσι ως αποζημίωση στην εταιρεία που του νοίκιασε το αυτοκίνητο. Βέβαια, παρά την μεγάλη υλική ζημιά, δοξάσαμε τον Θεό που δεν επέτρεψε να πάθουν τίποτα οι πιστοί μας.

Σας παρακαλώ να μην λησμονείτε την ΕλληνΟρθόδοξη Ιεραποστολή στο Μπαλί και στο Τιμόρ.

Όλοι οι ελληνορθόδοξοι πιστοί του Μπαλί και του Τιμόρ προσεύχονται για εσάς και σας εύχονται : Καλή Ανάσταση!

Σας έχω κι εγώ στις ταπεινές προσευχές μου

Π. Στέφανος Μπόικ Νίνο



Σημείωση του Ι. Σ. Αγίου Κοσμά Αιτωλού : Το έργο, εν πολλοίς, στηρίζεται από τους Έλληνες της Αυστραλίας, οι οποίοι φροντίζουν και αποστέλλουν μηναίως διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και καταβάλλουν τα δίδακτρα για τις σπουδές των μαθητών και σπουδαστών. Επιπλέον , με τη βοήθεια κληρικού και Ελλήνων ομογενών, αγοράστηκαν α) ένα μικρό Λεωφορείο , που πήρε το όνομα Θεοτόκος για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο και β) εκκλησιαστικά είδη για Ναούς.

Ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος " Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός " με τη βοήθεια του Θεού και την οικονομική ενίσχυση ανθρώπων από όλο το κόσμο ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. Στεφάνου.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΩΡΗΤΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΡ,αλλά και δωρητές για το φιλανθρωπικό έργο του π. Στεφάνου. Ευελπιστούμε να βρεθούν και δωρητές να βοηθήσουν τον Ορθόδοξο κατηχητή του Τιμόρ Αλέξανδρο να πληρώσει την αποζημίωση του αυτοκινήτου , καθώς και αγορά αυτοκινήτου για τις Ιεραποστολικές ανάγκες στο Τιμόρ.Ο Θεός να φωτίσει τους Ορθοδόξους πιστούς σε όλο το κόσμο να προσφέρουν τη ΔΕΚΑΤΗ ( το 1/ 10 από τα μηνιαία εισοδήματά τους ) στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή.


ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΡ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ :

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

235/296004 - 49


2. ALPHA BANK

479 - 002101 - 029168

3. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5231 -013724 - 415
4. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
52839521

Παρακαλούμε ταχυδρομήστε στο Σύνδεσμό μας σε φωτοτυπία την απόδειξη της τραπεζικής καταθέσεως, για να σας αποστείλουμε στη συνέχεια απόδειξη του Συνδέσμου.Η διαδικασία αυτή δεν είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να κρατήσουν ανωνυμία.

( http://www.iersyn.gr/support.html )
( http://www.iersyn.gr/magazine_subscribers.html )
( http://www.iersyn.gr/contact.html )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1969 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ινδία προχωρά με τις δικές σας προσευχές και την οικονομική ενίσχυση ( Εξωτερική Ιεραποστολή )


Αγαπητοί αδελφοί,

ίσως δεν γνωρίζετε τις μεγάλες περιπέτειες που γνώρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στην Ινδία. Έμεινε 4 χρόνια ορφανή, χωρίς καμία βοήθεια, και με ένα μεγάλο χρέος στους εργολάβους. Η χάρη του Τριαδικού Θεού,όμως, οι προσευχές και οι μεσιτείες της Παναγίας, των Αγίων και όλων των Ορθοδόξων πιστών έσωσαν τη κατάσταση και ανοίγεται νέα περιόδος πνευματικής και φιλανθρωπικής προόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ινδιών.

Το κλαμπ Χριστιανισμός έβαλε ένα πνευματικό στοίχημα να στηρίξει την δοκιμαζομένη Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών και να πετύχει να ολοκληρώσει το κτίριο που θα στεγάσει μια ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ για τα 6.000.000 τυφλούς της περιοχής. Με τη δική σας συνεισφορά και τις προσευχές, ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ορθ. Εκκλησίας των Ινδιών εξοφλήθηκε και ξανάρχισαν οι εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου. Υπάρχει, βέβαια,και η σκέψη το κτίριο αυτό να χρησιμοποιηθεί ως σχολείο ( δημοτικό και γυμνάσιο ). Προσευχόμαστε να βρεθούν ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ που να βοηθήσουν την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της Οφθαλμολογικής Κλινικής και τη στελέχωσή της με ιατρικό προσωπικό από Ινδία και Ελλάδα.

Προτείνουμε σε κάποια Ορθόδοξη Μητρόπολη, σε κάποια μεγάλη Ορθόδοξη ενορία ή σε κάποιο μεγάλο Μοναστήρι ή σε κάποια Ορθόδοξη Αδελφότητα να " υιοθετήσει" την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών, καλύποντας τα τρέχοντα έξοδά της για το τεράστιο έργο της ( κυρίως φιλανθρωπικό ) , ολοκληρώνοντας τα μεγάλα τεχνικά έργα , όπως είναι η ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, Μακένζυ Κινγκ 6, Πλατεία Αγίας Σοφίας , 54642, Θεσσαλονίκη, είτε απευθείας με την μοναχή Νεκταρία που διακονεί στο φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδίας.

Μεταφέρουμε παρακάτω από το Ορθ. Χριστιανικό περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αδελφότητας Ορθ. Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης ( το οποίο αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανικό σπίτι που θα το ζητήσει ) τις επιστολές της μοναχής Νεκταρίας. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους και αναγνώστες των Ορθοδόξων κλαμπ και ιστοσελίδων να καταθέσουν ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ένα μικρό ή μεγάλο ποσό για την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών ( πιο συγκεκριμένα για την αποπεράτωση της Οφθαλμολογικής κλινικής - σχολείων ) και ζητούμε τις καθημερινές προσευχές σας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.


Ανταπόκριση μοναχής Νεκταρίας

1η επιστολή

Καλκούτα 13/4/2008

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Καλό και Άγιο Πάσχα.

Με την ευκαιρία της εορτής των Εορτών και με τις αναστάσιμες ευχές μου, έχω τη χαρά να επικοινωνήσω και πάλι με όλους εσάς οι οποίοι σταθήκατε όλο αυτό το διάστημα αρωγοί και συνοδοιπόροι και σαν άλλοι Κυρηναίοι, σηκώσατε μαζί μου το σταυρό στις δύσκολες στιγμές της πορείας μου στον αγρό της Ινδίας.

Παρά τη πολύχρονη απουσία μας - λόγω του προβλήματος της έκδοσης βίζας και τις παντός είδους δυσκολίες και πειρασμούς - το έργο που με τόσους αγώνες και θυσίες δημιουργήθηκε από τον π . Ιγνάτιο - νυν επίσκοπο Μαδαγασκάρης - και τους συνεργάτες του, διατηρήθηκε και τα περισσότερα προγράμματα λειτουργούν και πάλι με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού.

Όλα αυτά τα χρόνια στην Ινδία εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της εν Χριστώ σωτηρία,ενώ παραλλήλως προσπαθούμε, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να δώσουμε έμπρακτα τη μαρτυρία της χριστιανικής αγάπης και να σταθούμε αρωγοί των πτωχών και ασθενών που πλεονάζουν σε αυτή τη χώρα. Έτσι αναπτύχθηκε ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που περιελάμβανε :

- Διανομή καθημερινού πρωινού συσσιτίου με γάλα και μπισκότα σε 250 υποσιτισμένα ,άστεγα παιδιά

- Διανομή τροφίμων σε 2000 άπορες οικογένειες , τυφλούς, αναπήρους και λεπρούς, εβδομαδιαίως

- Δημιουργία και λειτουργία 7 ιατρείων και ενός οδοντιατρείου με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

- Ιδρυση 5 δημοτικών σχολείων σε απομακρυσμένα χωριά με δωρεάν φοίτηση αλλά και παροχή βιβλίων και γραφικής ύλης και ότι άλλο απαραίτητο για τους μαθητές

- Λειτουργία ορφανοτροφείου θηλέων χωρητικότητας 200 παιδιών.

- Κατασκευή μικρών οικιών για άστεγες πολύτεκνες οικογένειες αλλά και επιδιόρθωση πολλών άλλων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές την περίοδο των μουσώνων

- Συγκροτήμτα κατοικιών για πολυμελείς αστέγες οικογένειες.

- 'Ανοιγμα γεωτρήσεων σε χωριά και σχολεία για καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό

- Αγορά ζώων σε πτωχές οικογένειες και ραπτομηχανών σε γυναίκες για την εξοικονόμηση του επιούσιου

- Δωρεά αναπηρικών ποδηλάτων σε αναπήρους

- Διανομή ιματισμού, τροφίμων και φαρμάκων σε πτωχά χωριά και σε σχολεία

- Παροχή υποτροφιών σε άπορους μαθητές για ανώτερες σπουδές

- Δημιουργία χώρων υγιεινής , ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στους καταυλισμούς αστέγων.

Κάποια από τα ανωτέρω προγράμματα έχουν διακοπεί - ελπίζουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - λόγω έλλειψης χρημάτων , όπως :

1. η εβδομαδιαία διανομή τροφίμων

2. η κατασκευή μικρών οικιών και γεωτρήσεων

3. η παροχή υποτροφιών για ανώτερες σπουδές

4. η αγορά ζώων, ραπτομηχανών και αναπηρικών ποδηλάτων

5. η δημιουργία χώρων υγιεινής κτλ σε καταυλισμούς.

Ενώ λειτουργούν κανονικά όλα τα υπόλοιπα προγράμματα,δηλαδή :

1. το πρωινό συσσίτιο

2. τα 7 ιατρεία

3. τα 5 δημοτικά μας σχολεία

4. το ορφανοτροφείο θηλέων

5. η διανομή τροφίμων, ιματισμού και φαρμάκων σε πλημμυροπαθείς και σε πάμφτωχα απομακρυσμένα χωριά.

Επίσης αποπερατώθηκε και είναι έτοιμη προς λειτουργία :

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ στο χώρο του Ορφανοτροφείο θηλέων. Ήδη λειτουργούν δύο τμήματα : ραπτικής και ζωγραφικής.

Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο στα κορίτσια του Ορφανοτροφείου που αδυνατούννα προχωρήσουν σε ανώτερες σπουδές όσο και σε πτωχές κοπέλες της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τα εφόδια στα άπορα αυτά κορίτσια να εξοικονομούν τα προς το ζην αξιοπρεπώς. Υπάρχει πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης και άλλων τμημάτων ( υπολογιστών, φυσικοθεραπείας κ.ά ), αλλά, δυστυχώς, δεν΄υπάρχουν , προς το παρόν, οι απαραίτητοι πόροι.

Όμως τίποτε από όλα τα ανωτέρω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί εάν δεν σας είχαμε όλα αυτά τα χρόνια κοντά μας υποστηρικτές και συνεργάτες στο έργο του Θεού.

Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρημάτων, είχαν σταματήσει για περίπου 4 χρόνια οι εργασίες αποπεράτωσης δύο κτιρίων που προορίζονταν να γίνουν Οίκος και Σχολή Τυφλών. Μόλις προ μηνός ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ οι εργασίες αποπεράτωσής τους. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ και συνεχίζουμε με τα ηλεκτρολογικά. Στην συνέχεια, ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12.500 ΕΥΡΩ. ΕΠΕΤΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.

ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. Το κόστος λειτουργίας της θα είναι πολύ μικρότερο απο ότι οικοτροφείο και σχολή τυφλών. Μια άλλη,όμως, υπό συζήτηση, σκέψη είναι να γίνει το μικρό κτίριο Δημοτικό και το μεγαλύτερο Γυμνάσιο για το κορίτσια του Ορφανοτροφείου, αλλά και τα παιδιά της ευρύτερες περιοχής.

Το χρέος που είχαμε στους εργολάβους και που βρήκα επιστρέφοντας στην Ινδίας το Νοέμβριο του 2006 μειώθηκε κατά 62.000 ευρώ χάρις στη σημαντική συνεισφορά της " Αδελφότητας Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Υπολείπονται 11.000 ευρώ για την αποπληρωμή του.

Όσον αφορά το ιεραποστολικό και κατηχητικό έργο, παρ' όλες τις δυσκολίες και αυτό προχωρεί και αυξάνει γιατί είναι πρωτίστως έργο Θεού και θέλημά Του. Εκτός της Καλκούτας έχουμε επεκταθεί σε 62 άλλες κωμοπόλεις και χωριά της Δυτ. Βεγγάλης, όπου έχουμε Ορθόδοξες κοινότητες με περίπου 5000 πιστούς και 300 κατηχουμένους. Το Σάββατο του Λαζάρου θα έχουμε τη χαρά των βαπτίσεων...

Μια φορά το μήνα έχουμε σύναξη των 11 ιερέων, του ενός διακόνου και των 18 κατηχητών για την καλύτερη επιμόρ
φωσή τους και τον προγραμματισμό του όλου έργου.

Έχουν κτισθεί μέχρι τώρα 16 ιεροί ναοί εκ των οποίων 4 αποπερατώθηκαν και εξοπλίστηκαν εσωτερική φέτος.Έχουμε,επίσης, αγοράσει 15 επί πλέον οικόπεδα σε ισάριθμα χωριά με σκοπό να κτίσουμε ναούς, που είναι το όνειρο του κάθε πιστού. Προς το παρόν αδυνατούμε. Ελπίζουμε μελλοντικά με τη βοήθεια του Θεού να ξαναρχίσει η ανοικοδόμηση ναών, εφ' όσον ξεπεραστεί η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Επίσης κρίνουμε άκρως απαραίτητη τη συνέχιση των μεταφράσεων των λειτουργικών μας βιβλίων στη τοπική γλώσσα και αρχίσαμε τη μετάφραση της ακολουθίας των Χριστουγέννων.

Για τη λειτουργία των ως άνω προγραμμάτων, την αποπεράτωση των υπό ανέγερση κτιρίων, την αποπληρωμή του χρέους και την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών της Ιεραποστολής, ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ. Χάρη στη δική σας συμβολή - πνευματική και υλική - το ιεραποστολικό έργο στην Ινδία συνεχίζεται και χάριτι Θεού επαυξάνει.

Σας ευγνωμονούμε, σας ευχαριστούμε από τα βαθη της ψυχής μας και ευχόμεθα ο Αναστάς Κύριος να σας το ανταποδίδει , να σας χαρίζει υγεία ψυχής και σώματος και πλούσια τα ελέη Του.

Με εκτίμηση και εν Χριστώ αγάπη

Μοναχή Νεκταρία.



2η επιστολή, Καλκούτα 2/5/2008

Το Σάββατο του Λαζάρου είχαμε βαπτίσεις στην Καλκούτα , 7 ενήλικες και ένα νήπιο έγιναν μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Είναι στιγμές χαράς που δίνουν πολύ δύναμη και κουράγιο στον αγώνα μας. Απλές και όμορφες οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Δεν έλειψαν και κάποιες εχθρότητες από φανατικούς Ινδουιστές σε χωριό. Πυροβολούσαν όλη τη νύχτα τον π. Μόκιο. Με τον π. Ανδρέα κάναμε Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της ελληνικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί. Κατάμεστος ο ναός από τους Έλληνες, αλλά και Ρουμάνους , Σέρβους, Βούλγαρους και Σύριους διπλωμάτες.

Το χρέος μας έχει μειωθεί πλέον στα 8.000 ευρώ, χάρις στη δική σας συμβολή και βοήθεια. Επισκευάζουμε τα κτίρια στο Οικοτροφείο, ενώ συνεχίζουμε σιγά σιγά και την αποπεράτωση των κτιρίων που προορίζονταν να γίνει οίκος τυφλών ( η μελλοντική ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ για 6.000.000 τυφλούς ή συγκρότημα σχολείων για εκατοντάδες παιδιά , ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΑΜΠ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΜ, αν βοηθήσουν οι Ορθόδοξοι όλου του κόσμου, Επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές, θεολόγοι, κατηχητές, απλοί πιστοί ).

Διαβιβάστε τις Αναστάσιμες ευχές μου προς όλα τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας και να εύχεσθε υπέρ ημών.

Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού

Μοναχή Νεκταρία.



Απάντηση Αδελφότητας :

Θεσ/ νίκη 12/5/2008



Χριστός Ανέστη!

Ευχόμεθα ο Θεός να σας ενδυναμώνει. Φαίνεται ότι τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν σε τάξη στο Ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο των Ινδιών.

Έχουμε τη γνώμη ότι πρώτα πρέπει να σταθεροποιήσετε τη θέση σας και ότι μέχρι τώρα έγινε εκεί με σταθερούς συνεργάτες και κατόπιν να κάνετε ανοίγματα. Σήμερα σας εμβάσαμε το ποσό των 10.000 ευρώ και κατά την επιθυμία του Δ.Σ να διατεθούν ως εξής :

6.000 ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους.

4.000 ευρώ για συσσίτια παιδιών και πεινασμένων

Με αγάπη Χριστού

Ο Πρόεδρος Βάιος Πράντζος



Σημείωση pilotos91: Μέσα σε 2 χρόνια περίπου, η χάρις του Θεού, οι προσευχές της Παναγίας και των Αγίων, αλλά και οι δικές σας προσευχές ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΙΝΔΙΩΝ, ώστε να αποκτήσει νέα δυναμική. Η οικονομική σας συνεισφορά ΒΟΗΘΗΣΕ την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών να ξεπεράσει μεγάλα προβλήματα ( όχι μόνο οικονομικά ). Πιστεύουμε στο έλεος του Θεού. Πιστεύουμε ότι θα ευλογήσει ακόμα περισσότερο την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ινδιών. Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε τα 2 ΚΤΙΡΙΑ της μελλοντικής ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΚΛΟΥΤΑΣ ή ( εναλλακτικά ) 2 σχολείων της περιοχής. Όσοι αδελφοί μπορούν ας στείλουν ( μέσα στον Αύγουστο ) την αγάπη τους ( γράφοντας ότι προορίζεται για το ιεραποστολικό κλιμάκιο Ινδιών, τα 2 κτίρια Οφθαλμολογικής κλινικής πάνω στη τραπεζική απόδειξη ) στους παρακάτω λογαριασμούς της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης :

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση: Μακένζυ Κίνγκ 6(πλατεία Αγίας Σοφίας)
Τ.Κ. 54622 Τηλ. 2310279910 Fax/Τηλ. 2310279902
e-mail: IERAPOSTOLI@hotmail.com



( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html )

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=1973 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Βαπτίσεις 480 νεοφώτιστων Ορθοδόξων στη Ζιμπάμπουε - Ιεραποστολική περιοδεία στο Μαλάουι


MASSIVE BAPTISMS IN ZIMBABWE

On the eve of the feast of Pentecost, our Church, with God’s grace, during a mass baptism, baptized 480 catechumens in the 4 Missionary centres (St Nektarios, St Augustine, St Athanasios and St George). Overcoming the many difficulties and lack of provisions, our Church managed to give foodstuff to more than 600 poor families, offered agape meals to more than 2000 faithful, and gave financial assistance to 956 destitute scholars.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Σέ μία περίοδο πού ἡ Ζιμπάμπουε δοκιμάζεται ἀπό πολιτική ἀστάθεια, βιαιοπραγίες ἐναντίον ἀθώων πολιτῶν, ἀνασφάλεια καί ἀβεβαιότητα, ὅπου οἱ Ἀφρικανοί ἀδελφοί μας δυσκολεύονται νά ἐξασφαλίσουν στήν οἰκογένειά τους λίγο ψωμί καί στά μικρά παιδιά τούς ἕνα ποτήρι γάλα, ἡ Ἐκκλησία μας μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ, τίς παραμονές τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῆς Πεντηκοστῆς προχώρησε σέ ὁμαδικές βαπτίσεις 480 κατηχουμένων στά 4 Ἱεραποστολικά κέντρα (Ἁγίου Νεκταρίου, Ἁγίου Αὐγουστίνου, Ἁγίου Ἀθανασίου & Ἁγίου Γεωργίου) και ξεπερνώντας τίς πολλές δυσκολίες καί τίς ἐλλείψεις, ἐξασφάλισε τρόφιμα γιά περισσότερες ἀπό 600 φτωχές οἰκογένειες, προσέφερε γεύματα ἀγάπης σέ περισσότερους ἀπό 2,000 πιστούς, καί ἐνίσχυσε οἰκονομικᾶ 956 ἄπορους μαθητές καί μαθήτριες. Παρακαλῶ νά εὔχεσθε γιά τά φτωχά παιδιά τῆς Ζιμπάμπουε, πού ἔχουν γιά μοναδικό στήριγμα, ἐλπίδα καί παρηγοριά ἐσᾶς, τήν ζῶσα Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ καί Σωτήρα μας Ἰησοῦ Χριστοῦ.

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ

Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, το διάστημα από 31 Μαίου μέχρι 4 Ιουνίου ε.ε. επισκέφθηκα το Μαλάουι, πρώην Νυαζυλάνδη, μία από τις 4 χώρες της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε. Στο Μαλάουι εργάζεται ιεραποστολικά εδώ και δύο χρόνια ο π. Ερμόλαος Ιατρού, με τις ευχές και την άδεια του Σεβ. Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα, ο π. Ερμόλαος είναι διδάσκαλος και υπεύθυνος του Ελληνικού Σχολείου στο Μαλάουι. Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος δεν ξεχνάει ποτέ τον απόδημο Έλληνα και πάντα φροντίζει να υπάρχει ένας δάσκαλος σε κάθε παροικία για να διδάσκει την ελληνική γλώσσα στα ελληνόπουλα. Με πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς ο π. Ερμόλαος μαζί με την πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα τέσσερα χαριτωμένα παιδιά του, εργάζεται καθημερινά για να λάμψει το φως της Ορθοδοξίας στο μακρινό Μαλάουι.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαίου ε.ε. τελέσαμε την Ακολουθία του Εσπερινού. Μαζί μας συμπροσευχήθηκαν Έλληνες και Αφρικανοί. Μετά το πέρας της ακολουθίας, ακολούθησε συζήτηση με τους Αφρικανούς αδελφούς μας, νεοφώτιστους και κατηχούμενους. Διψασμένοι για να γνωρίσουν περισσότερο την Ορθοδοξία, διατύπωναν συνεχώς ερωτήσεις, όπως συνηθίζουν τα μικρά και αθώα παιδιά στα σχολεία. Την Κυριακή το πρωί τελέσαμε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό και το απόγευμα επισκεφθήκαμε ένα ορφανοτροφείο με 110 μικρά ορφανά παιδιά, που είτε οι γονείς τους πέθαναν είτε τα εγκατέλειψαν στο έλεος του Θεού. Ο Θεός όμως ευδόκησε να τα αγκαλιάσει η Ορθόδοξη Εκκλησία, να τα περιθάλψει, να τα γαλουχήσει και να τα μορφώσει. Να τους εξασφαλίσει ένα πιάτο ρυζάλευρο και ένα ποτήρι γάλα. Ένα χαμόγελο και λίγη ελπίδα.

Την Δευτέρα το πρωί τελέσαμε την Θεία Λειτουργία και πάλι στον Καθεδρικό Ναό, αυτήν την φορά στην αγγλική γλώσσα, έτσι προσήλθαν περισσότεροι Αφρικανοί αδελφοί μας. Μετά τον Θείο Λόγο και την κατήχηση που ακολούθησε για τους κατηχουμένους, διανείμαμε τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες, που από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του ναού και περίμεναν υπομονετικά να πάρουν από τα χέρια των Ορθοδόξων λίγα τρόφιμα για το φτωχικό τους σπιτικό. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το τυπογραφείο και το μεταφραστικό κέντρο, όπου γίνονται οι μεταφράσεις των ακολουθιών και άλλων πνευματικών και ψυχωφελών βιβλίων στην τοπική γλώσσα και στην συνέχεια τυπώνονται και διανέμονται δωρεάν στους πιστούς.

Την Τρίτη το πρωί επισκεφθήκαμε το Ιεραποστολικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται μέσα στις καταπράσινες φυτείες του τσαγιού και είναι δωρεά της οικογένειας Γεωργίου Τσέλιγκα από την Λήμνο. Σε έναν όμορφο λόφο της περιοχής, που ανήκει στην οικογένεια Τσέλιγκα, δεσπόζει ο μεγάλος Ναός του Αγίου Γεωργίου. Τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο τότε Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και νυν Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος και θα τον εγκαινιάσει εν ευθέτω χρόνω. Εκεί μας περίμεναν δεκάδες κατηχούμενοι και πιστοί. Μετά από σύντομη ακολουθία διανείμαμε τρόφιμα σε όλους τους παρευρισκομένους και πολλά γλυκά στα μικρά παιδιά. Στην συνέχεια και με την συνοδεία πάντοτε του Προξένου της Ελλάδος κ. Ερμή Καβουρίδη, της ευλαβεστάτης συζύγου του κας. Κατερίνας και κυριών του Φιλοπτώχου, επισκεφθήκαμε τις κεντρικές φυλακές ανηλίκων. Συναντήσαμε γύρω στα 166 ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνται στις κεντρικές φυλακές. Δεν θα περιγράψω τις συνθήκες διαβίωσης προς σεβασμό των ιδίων αλλά και των αρχών που μας επέτρεψαν να επισκεφθούμε τις φυλακές, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ‘ανεπτυγμένες’ χώρες. Θα σας αναφέρω μόνο την λαχτάρα με την οποία μας κοίταζαν στα μάτια τα παιδιά και την χαρά τους, όταν τους μοιράσαμε τρόφιμα και σπιτικά γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες. Φεύγοντας μας ευχαρίστησαν για την εκεί παρουσία μας και μας ζήτησαν την επόμενη φορά να έχουμε μαζί μας να τους μοιράσουμε την Αγία Γραφή και άλλα Χριστιανικά βιβλία.

Αυτή η μικρή και ταπεινή προσπάθεια Ευαγγελισμού των Αφρικανών αδελφών μας στο Μαλάουι και η συνεισφορά στην ανακούφιση του πόνου και της δυστυχίας που τους μαστίζει, θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς και στην Αγκόλα και στην Μποτσουάνα. Ο Θεός δια των προσευχών σας θα μας αξιώσει μια μέρα να βρεθούν ταπεινοί Ιεραπόστολοι και για αυτές τις χώρες, για να μπορέσει η φλόγα της Ορθοδοξίας να ανάψει και εκεί.

ΜΑΛΑΟΥΙ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Μπορεί στις φυλακές του Μαλάουι να μην υπάρχουν Ορθόδοξοι φυλακισμένοι για να ‘σωφρονιστούν’ – αν μπορεί κανείς να σωφρονιστεί κάτω από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, είτε αυτές είναι φυλακές της Δύσης ή της Ανατολής ή της Αφρικής, θεωρήσαμε καθήκον μας να τις επισκεφθούμε μαζί με τον π. Ερμόλαο Ιατρού, τον Έλληνα προξένου κ. Ερμή Καβουρίδη και τις κυρίες του Φιλοπτώχου της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Μπλαντάιαρ. Αφού εξασφαλίσαμε την απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, φτάσαμε στις κεντρικές φυλακές ανηλίκων που ‘φιλοξενούν’ σήμερα γύρω στα 166 παιδιά, ηλικίας 12 μέχρι και 21 ετών. Δεν είχαμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε τα ενδότερα των φυλακών αλλά και μόνο η παρουσία μας στον αυλόγυρο ήταν αρκετή για να νοιώσουμε ένα βάρος στην καρδιά και στο στομάχι. Οι δεσμοφύλακες μας υποδέχτηκαν με σεβασμό και ευγένεια, το ίδιο και ο ιερέας των φυλακών. Μας εξέπληξε η ευγένειά τους και η προθυμία να μας εξυπηρετήσουν και να μας βοηθήσουν στην διανομή των τροφίμων που οι κυρίες του φιλοπτώχου σαν σύγχρονες μυροφόρες είχαν ετοιμάσει με περισσή αγάπη. Από τις κλειστές πόρτες των κελιών, που στην καλύτερη περίπτωση φιλοξενούν 15 παιδιά ερχόταν μια κακοσμία, που επιβεβαίωνε την κατάσταση που επικρατούσε στα άδυτα του εσωτερικών χώρων των φυλακών. Ένοιωσα μεγάλη αμηχανία. Τι μπορούσαμε να πούμε σε αυτά τα παιδιά που για μια στιγμή απερισκεψίας, οδηγήθηκαν σε αυτή την μοίρα και καταδίκη. Για ποια ελπίδα μπορούσα να τους μιλήσω. Και όμως στα βλέμματά τους διέκρινες μια δίψα για λίγα λόγια αγάπης, θαλπωρής και ελπίδας. Ήσυχα ήσυχα καθόντουσαν στο χώμα της αυλή
ς σταυροπόδι και περίμεναν να ακούσουν αυτά που θα τους έλεγα. Συγχρόνως όμως, τα βλέμματά τους ήταν στραμμένα και στις σακούλες που κουβαλούσαμε μαζί μας. Τους μίλησα για τον Χριστό, για την Παναγία μας, για την Εκκλησία μας και τους Αγίους μας, την μετάνοια και την σωτηρία. Δεν ήθελα όμως να τους κουράσω με λόγια, απλά ήθελα να καταλάβουν ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε. Οι σύγχρονοι Σαμαρείτες που θεωρούμε χρέος και καθήκον μας όχι μόνο να μεταφέρουμε το λαμπρό φως της Ορθοδοξίας στην Αφρική αλλά να γίνουμε η ελπίδα των απελπισμένων. Με μεγάλη τάξη τα παιδιά σηκώθηκαν από την θέση τους και περνούσαν για να πάρουν ο καθένας τους το μικρό δέμα αγάπης. Η χαρά τους δεν περιγράφεται με λόγια παρά μόνο με εικόνες. Αυτές οι μοναδικές στιγμές είναι βιώματα, είναι εμπειρίες ζωής, είναι η χαρά που ένιωσε η Αγία Ελένη όταν βρήκε τον Τίμιο Σταυρό. Φυσικά περίσσεψαν κάποια τρόφιμα και σκεφτόμασταν πώς να τα μοιράσουμε πιο δίκαια. Ζήτησα από τους δεσμοφύλακες να μου υποδείξουν τον πιο ήσυχο φυλακισμένο. Όλοι μαζί με μια φωνή τον υπέδειξαν και παρέλαβε το επιπλέον δέμα την ώρα που οι υπόλοιποι φυλακισμένοι τον χειροκροτούσαν όχι, μόνο για την αναγνώρισή του ως ο καλύτερος φυλακισμένος αλλά και ως ο τυχερός της ημέρας. Στην συνέχεια ζήτησα να μου υποδείξουν τον ταραξία των φυλακών. Και πάλι όλοι μαζί με μια φωνή υπέδειξαν το αγκάθι της φυλακής και παρέλαβε και αυτός το επιπλέον δέμα έκπληκτος. Του ζήτησα να υποσχεθεί πως στην επόμενή μας επίσκεψη δεν θα ήθελα να είναι ο χειρότερος φυλακισμένος, αλλά να κάνει προσπάθεια να γίνει υπάκουος. Υποσχέθηκε πως θα το πράξει, δεν ξέρω όμως αν στο δέλεαρ του επιπλέον δέματος, προτιμήσει να παραμείνει ανήσυχος και ταραξίας παρά να ‘σωφρονιστεί’. Τα υπόλοιπα δέματα τα προσφέραμε στους μικρότερους σε ηλικία φυλακισμένους. Όταν ολοκληρώθηκε η διανομή των δεμάτων αγάπης, ο αρχηγός των παιδιών μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων και μας ζήτησε να προσευχόμαστε για αυτούς. Τον ρώτησα τι θα επιθυμούσαν να συμπεριλάβουμε στα δέματα αγάπης όταν θα τους ξαναεπισκεφθούμε και στην έκπληξη όλων μας, ζήτησαν να τους φέρουμε την Αγία Γραφή και άλλα Χριστιανικά βιβλία. Δεν μας ζήτησαν ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε γλυκά, αλλά την Αγία Γραφή. Αναχωρήσαμε προβληματισμένοι, όχι μόνο για την τύχη των παιδιών αυτών αλλά και για μας τους ίδιους. Άραγε εμείς αν ήμασταν στη θέση τους, τι θα ζητούσαμε από τους επισκέπτες; Υλικά αγαθά ή πνευματική τροφή; Θα ζητούσαμε να εξασφαλίσουμε ένα κομμάτι ψωμί ή τον Λόγο του Θεού; Άραγε σαν καλοί Χριστιανοί πράττουμε αυτό που μας ζήτησε ο Κύριος να πράξουμε για τον συνάνθρωπό μας; Ήταν αρκετή αυτή η επίσκεψη για να βοηθήσει ψυχικά αυτά τα παιδιά ;

ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ, ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ. Η ΑΓΚΟΛΑ ΚΑΙ Η ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ. ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΧΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/3 ... lder=64498 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ενισχύστε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Μαρτινίκα !


Αγαπητοί αδελφοί,

σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ενισχύσετε το Ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μαρτινίκα. Ο Κύριος να δίνει πλούσιες ευλογίες στον π. Λάζαρο και να τον ενδυναμώνει στο ιεραποστολικό του έργο.

Διαβάστε ξανά την πορεία του π. Λαζάρου στην Ορθοδοξία και τους πνευματικούς του αγώνες.


( http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1061&obcatid=4 )



Fr Lazare Philogene
Quartier bois Lezard
97226 MORNE VERT (CAVBET MARTINIQUE)
Τηλ. 00596596732791
00596696949125
Λογαρισμός ΕΤΕ ( Εθνική Τράπεζα ) 449/952754-09 (Alain Philogene)
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”