Περί ναών

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Περί ναών

Δημοσίευση από giorgospet »

Έχω μια απορρία χρόνια τώρα και θα ήθελα την γνώμη σας.
Βλέποντας το φώτο-άλπουμ αλλά και σε ναούς τους οποίους έχω επισκεπτεί διαπιστώνω μια κατασπατάληση χρημάτων για την καλόπιση αυτών αλλά και στην περαιτέρω συντηρησή τους τα οποία, αν δωθούν σε φτωχούς και ασθενείς δεν θα υπήρχαν φτωχοί στην ελλάδα.
Το να μπαίνω σε ένα ναό και να μένω έκπληκτος από το χρυσάφι και το ασήμι δεν το θεωρώ σωστό.
Επίσης με ενοχλέι και ότι πάω να πάρω κερί, ρίπτω τον οβολό μου και μετά από ένα μέτρο βλέπω άλλο κουτί ''περί φιλόπτωχου'' , ποιο πέρα ''περί συντηρήσεως του ναού'' παραδίπλα ''περί ασθενούντων'' , τι είναι αυτά τα πράγματα; Ο οβολός μου που πάει τελικά;
Σκεφτομαι μήπως πρέπει να ρίπτω μόνο στο ''περί φιλόπτωχου'';
Συγνώμη για το θράσος μου.

Ευχαριστώ.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Τις ιδιες ερωτησεις μου εχει κανει και ο αντρας μου και δεν μπορω να τις απαντησω.Μακαρι να βρεθει μια αρκετα πειστικη απαντηση,απο καποιο μελος.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Γιώργο εγώ πιστέυω οτι κανεις δεν ειναι υποχρεομένος να ρίξει τον οβολό του και ας έχει σαράντα παγκαρια. Αν έχεις ευχαρίστηση να ρίξεις κάτι, ριξε και μη σε νοιάζει που θα πάει. Εσύ ρίξε το με καλή καρδιά και εκείνο θα βρει τρόπο ο Θεός να το στειλει σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Μην ξεχνάς ότι ο Χριστός επαίνεσε το δίλεπτο της χήρας αντί των πολλών χρημάτων που έριχναν οι άλλοι. Τώρα για τους ναούς που λες συγχώρεσε με αλλά εγώ δεν ξέρω τι να πω.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Αγαπητοι αυτες τις αποριες , και την αγανακτηση την εχουμε ολοι πιστευω
Τελικα αυτο που δινουμε που παει ;;;

Ετσι εδω και καποια χρονια δινω οτι μπορω ατομικα οπου νομιζω
οτι υπαρχει αναγκη , ετσι γεμιζω λιγο μπαταριες .

Στο ναο αφηνω το πολυ ενα 20λεπτο για το κερακι που αναβει
ελπιζω να μην παω στην κολαση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αλλα και παω μενει μια θεση κενη στον παραδεισο...
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

Aδελφοι μου αμεσως θυμηθηκα τον Ιουδα που διαμαρτυρηθηκε για το μυρο που αλειψε τον Ιησου εκεινη η γυναικα του ευαγγελιου.
Μεσα στους ναους τιμουμε αδελφια μου τον Τριαδικο Θεο,σε καθε θεια λειτουργια μας δινει το αιμα και το σωμα του ο Κυριος μας ξανα και ξανα.
Δηλαδη τα σπιτια μας να ειναι εξοπλισμενα με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας,και ''ο οικος του πατρος μου'' που ειπε ο Κυριος μας να ειναι σταβλος.Μην εχετε αδελφια μου <<αριστερους>> λογισμους.Το εργο που κανει η εκκλησια μακαρι να το εκανε και η πολιτεια.
Εξαλου ηταν εντολη του Θεου προς τον Μωυση πως να κατασκευασει την ''Σκηνη του Μαρτυριου''.Διαβαστε στην ''Εξοδο''στην Παλαια Διαθηκη.

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

.....σωστά αγαπητέ Γιώργο... :) :) :) :)
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

O μεγαλος αγιος αρσενιος ο καππαδοκης

]δεν επιανε καν χρηματα στα χερια του λεγοντας οτι η πιστη
δεν ξεπουλιεται .

τα προσφορα της εκκλησιας τα εστελνε σε δυστυχισμενες οικογενειες

Η αρετη , βλεπετε δεν κρυβεται οσο και να θελει κανεις

Κανενας δεν ειπε κατι για τους ιερεις που επιτελουν εργο .........
κανενας δεν ειπε κατι για τους ιερεις στα νοσοκομεια ,που δινουν αγαπη χωρις αποδειξη .

μιλαμε για αυτους που εχουν ξεχασει το :

ΖΩ ΔΕ ΟΥΚ ΕΤΙ ΕΓΩ
ΖΕΙ ΔΕ ΕΝ ΕΜΙ ΧΡΙΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Το να μεταφερουμε λογια αγιων ειναι πολυ ευκολο
να κανουμε πραξη αυτα που εχουν πει ειναι δυσκολο
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

ΠΕΡΙ ΝΑΩΝ

Δημοσίευση από omirosx »

Πριν αρχίσω να πω ΄κι εγώ την γνώμη εκέινο που θα πω πρώτα είναι να αφίσουμε την προκατάληψη. Μπένοντας στον Ναό ανάβεις το κεράκι σου. Ξέρεις γιατί το ανάβεις και πια η έννοια του; Υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Πάρτε όλες και πρόσεξε ποια ταιριάζει στο πιστεύω σου Βλέπεις χρυσά παντού. Τι εννοείς; Γιατί αν υπήρχαν χρυσά σε -24-ώες θα την είχαν διαρρήξει την Εκκλησία. Υπάρχουν κουτιά σε κάθε γωνιά. Αυτά δεν τα διέταξε κανείς να τα βάλουν, αλλά είναι γνώμη και καπέλο του συμβουλίου, ιδίως του προέδρου.
Προσπέρασε τα και μην μπεις σε πειρασμό. Να βάλεις λεφτά στον δίσκο δεν είναι αντίθετο προς την Εκκλησία, αλλά σε λάθος ώρα. Θυμάστε το δίλεπτο της χήρας. Ο Κύριος δεν χαριζόταν σε κανέναν, και αν δεν έπρεπε θα το έλεγε. Αλλά αντίθετα το παίνεψε. Στην Παλαιά και στο Κεφάλαιο Λ-12- έξοδος λέει . ¨Όταν θα καταμετρήσεις τους Ισραηλητας, τότε που θα κάνεις την προσεκτική απογραφή των, θα καταβάλει ο καθένας χρήματα ως λίτρα δια την ζωήν του εις τον κύριον και δεν πρόκειται να συμβεί κανένα κακό εις αυτούς κατά την αρίθμησιν και απογραφή των .
16) Θα συγκεντρώσεις δε τα χρήματα αυτής της εισφοράς από τους Ισραηλίτας, και θα τα διαθέσεις δια τα έργα της σκηνής του Μαρυρίου. Αυτή η εισφορά θα γίνεται δια να σας ενθυμείται ο Κύριος και συγχωρεί τας αμαρτίας σας.
Και πρώτον ο πρόεδρος δεν βάζει τα κουτιά γιατί ξέρει τι λέει η Γραφή επί αυτού αλλά από κάποια συνήθεια που έχει μάθει. Ας ήξερε το Σύμβολο της Πίστεως και καλά θα ήταν. Για τα έργα της σκηνής του Μαρτυρίου. Η σκηνή αυτή ήταν η κινητή Εκκλησία μέσα στην έρημο για -40-χρόνια και λογικό είναι να έχει φθορές. Σήμερα έχουμε Ναούς με τούβλα θέλουν κάποια επισκευή ¨η όχι δεν ξέρω. ¨Όμως λέω ότι για να διατηρήσω αυτό το σπίτι που μένω δεν προλαβαίνω να πληρώνω λογαριασμούς. Με οικονομία το γκάζι το νερό αν πεις για το φως μας αλλάζουν τα φώτα.
Με μία λάμπα. Μέτρησε την Κυριακή πόσες λάμπες είναι αναμμένες στην Εκκλησία. Οι ψάλτες θέλουν πληρωμή ο παπάς το ίδιο κάποιο λίγοι μπορεί να είναι με πληρωμή όπως η καθαρίστρια. Το ευτύχημα είναι ότι το συμβούλιο πάνε για δόξα. Ένα 5 ή 10% πρέπει να πληρώσουν την Αρχιεπισκοπή Κάντε σούμα να δείτε είναι όπως αρχικά το σκεφτήκατε; Και ξέρεται κάτι Τα λεφτά δεν βγαίνουν από εκεί, αλλά από τους γάμους και βαφτίσια και ιδίως αυτοί που θέλουν όλους τους πολυελέους αναμμένους, και όχι το δικό σου το φράγκο. Ενώ θα έπρεπε να πεις. ¨Όχι πάτερ δεν θέλω να ανάψεις καμία λάμπα μέχρι να μην βλέπεις να διαβάσεις. Κοίταξε να απαλλαγείς από την ιδέα. Και πόσο είναι αυτό που ρίχνεις στον δίσκο; ¨Όσα στοιχίζουν ένα κουτάκι σπίρτα.
Τι λέτε φίλοι μου για δύο ώρες ου νοίκιασες αυτήν την θέση που κάθεσαι την πλήρωσες με ένα κουτάκι σπίρτα; Για δύο ώρες σε όποια φτηνή διασκέδαση πρέπει να ανοίξεις καλά το πορτοφόλι; ¨όταν εγώ πάω όσα πλήρωνα πρώτα για ένα κερί τώρα –παίρνω τρία, μικρά πάντοτε για να μην με κοροϊδεύει η κόρη μου που μου λέει.
Μεγάλη λαμπάδα μεγάλος Χριστιανός Να γίνονται πάντα ερωτήσεις γιατί έτσι βγάζουμε τις απορίες μας που μας βασανίζουν με πειραχτήρι τον πονηρό. ¨Όσο έξυπνη αν είναι η ερώτηση ¨η όσο χαζή που νομίζουμε η απάντηση είναι μέσα στις γραφές.΄Και κατ αυτόν τον τρόπο όλο και κάποιος θα ξέρει την περίπτωση. Είδατε ποτέ ερώτηση να πάει χαμένη; Με λίγο θάρρος όλλα γίνονται Αυτό το θέμα δεν είναι μικρό, αλλά πολύ μεγάλο Προσπάθησα με τα λιγότερα που γίνεται Ευχαριστώ φίλοι μου καλοί και να με συμπαθάτε
fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από fousca »

καλημερα, κ εγω απο τη μερια μου θα ηθελα να πω οτι καλο θα ηταν οτι προαιρουμαστε να δωσουμε κ να μην ψιριζουμε τοσα ετσι ωστε να αποξενωθουμε απο την εκκλησια μας. ο πονηρος χιλιους δυο λογισμους μας βαζει ετσι ωστε να μας απομακρυνει. μισο κ ενα ευρω πιστευω δεν ειναι τιποτα. το σπιτι μας εχει οχι απλως τα παντα απαραιτητα αλλα κ περισεουουμενα. γιατι ο ανθρωπος οταν προκειται για το σπιτι του θεου σκανδαλιζεται???? :cry: ο θεος καθε μερα μας προστατευει.οχι βεβαια οτι εχει αναγκη τα χρηματα αλλα σαν μια ευχαριστηση βοηθαμε κ ενα φτωχο.τωρα αν καποιος δεν τα δωσει σε φτωχους κ τα σπαταλησει αλλου εκεινος θα δωσει λογο στον θεο.ας κανουμε αυτο που νοιωθουμε κ πρεπει. <20> δεν πρεπει να σκεφτομαστε ετσι. ας ψιρισουμε πρωτα τις αμαρτιες μας. ο καθενας κ η εκκλησια αν κανει κατι λαθος θα δωσει λογο στο θεο. ας κοιταξουμε τον δικο μας αγγελο να εχουμε ευχαριστημενο !! :wink:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”