Ιστοσελίδες Ορθόδοξων Ιεραποστολών και Εκκλησιών.

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Ιστοσελίδες Ορθόδοξων Ιεραποστολών και Εκκλησιών.

Δημοσίευση από pilotos »


Σήμερα θα μου επιτρέψετε να κάνω μια σημαντική παρέμβαση στο θέμα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Κοιτάζω τις ιστοσελίδες των Ορθοδόξων Μητροπόλεων που βρίσκονται σε Αφρική, Ασία και σε όλο το κόσμο. Αν κάποιος επισκεφτεί αυτές τις σελίδες, σε όλες σχεδόν ( εξαιρώ την ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ταϊβάν - http://www.theology.cn/- ) δεν βρίσκει άρθρα πάνω στην Ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία τεκμηριωμένα μέσα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας. Ή , αν υπάρχουν, είναι θαμμένα ( και σίγουρα δεν βρίσκονται στη πρώτη σελίδα )!

Αυτό συμβαίνει και με τις περισσότερες Ιστοσελίδες των Ελληνορθόδων Μητροπόλεων. Πουθενά, σχεδόν, δεν υπάρχει συστηματική ΚΑΤΗΧΗΣΗ, τι, δηλαδή, πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία και ΓΙΑΤΙ ( τεκμηριωμένα μέσα από την Αγία Γραφή, τις Συνόδους και τους Πατέρες της Εκκλησίας )! Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν άτομα, εθελοντές, να μεταφράζουν αυτά τα άρθρα Ορθόδοξης κατήχησης και απολογητικής σε άλλες γλώσσες.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν στις Ορθόδοξες Εκκλησίες άνθρωποι γλωσσομαθείς. Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχουν ανθρώπους να δημοσιεύσουν άρθρα Ορθόδοξης κατήχησης και Ορθόδοξης μελέτης της Αγίας Γραφής σε τοπικές γλώσσες.Έτσι, βλέπει κανείς τις ιστοσελίδες των Ορθοδόξων Ιεραποστολών να μην ανανεώνονται για πολλούς μήνες, και το κυριότερο να προβάλλουν μόνο νέα για τη δράση των τοπικών Ιεραποστόλων ή Μητροπολιτών, για το πότε θα γίνουν Θείες Λειτουργίες και που, χωρίς, όμως, να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΘΕΙ στην Ορθόδοξη πίστη, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, σε μια εποχή ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ στη ζωή των ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Οι ιστοσελίδες των Μητροπόλεων και των Ορθοδόξων Ιεραποστολών, ουσιαστικά μένουν ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ, στο θέμα της ολοκληρωμένης Ορθόδοξης κατήχησης και κινούνται αποσπασματικά, χωρίς να μπορούν να επιλύουν τις απορίες ανθρώπων που στέκονται μακριά από την Εκκλησία ή είναι ετερόδοξοι ή είναι αλλόθρησκοι ή είναι άθεοι. Κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει οργανωμένη ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ορθόδοξης κατήχησης, σε ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, όπως έχουν όλες οι αιρέσεις και ο παπισμός. Αντιθέτως, οι δικές μας ιστοσελίδες, ασχολούνται μόνο με τοπικά γεγονότα, τις ακολουθίες και τη δράση του κάθε Μητροπολίτη ή ιερέα,έχουν διάφορες εκκλησιαστικές πληροφορίες , αλλά δεν έχουν τα βασικά, δηλαδή την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ. Οι αιρετικές ιστοσελίδες των εκατοντάδων αιρέσεων στην Ελλάδα, έχουν αιρετική "κατήχηση" με τις πλάνες της κάθε μιας, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και σε άλλες γλώσσες ( πχ, αλβανικά, ρωσικά, ινδικά, φιλιππινέζικα, ρουμανικά, βουλγαρικά και σε πολλές άλλες γλώσσες )για να ψαρέψουν μέλη ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες ! Πόσες Ορθόδοξες ιστοσελίδες έχουν Ορθόδοξη κατήχηση σε άλλες γλώσσες ; Και μιλάω για Ορθόδοξη κατήχηση από το Α μέχρι το Ω, όχι αποσπασματικά γνώμες Πατέρων ή σύγχρονων γερόντων της Εκκλησίας μας!

Υπάρχει ένα υπέροχο βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, του μακαριστού ιερέα που έδωσε τη μάχη της ενημέρωσης, η Ορθοδοξία μας( http://www.ppu.gr/greek/book_gr1.htm#book_02 )
( http://www.jesusportal.org/bookstore/cults.htm ) , που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί και να δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.

Αλλά που είναι η Εκκλησία της Ελλάδας, της Κρήτης, της Κύπρου ή όποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία, να φτιάξει ένα ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΘΕΟΛΟΓΩΝ και ΙΕΡΕΩΝ και ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ και να αρχίσει μια οργανωμένη κατήχηση μέσα από το διαδίκτυο, με απαντήσεις σε αιρέσεις, παραθρησκείες, άθεους, παγανιστές κλπ; Ευελπιστώ να διαβάσει κάποιος υπεύθυνος,είτε Επίσκοπος, είτε ιερέας, είτε θεολόγος, αυτές τις σκέψεις και να μπορέσει να τις υλοποιήσει, προς δόξαν Θεού και την Εκκλησίας Του.Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι ο εκκλησιαστικός χώρος ( στη πλειοψηφία του ) είναι κλεισμένος μέσα σε μια εκκλησιαστική γυάλα και αδυνατεί να δει την πραγματικότητα και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών. Δεν γνωρίζει να προσεγγίζει τον σύγχρονο κόσμο και ασχολείται μόνο με την τέλεση εκκλησιαστικών ακολουθιών, με κηρύγματα για τους ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς εκκλησιάζονται, και ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τη μεγάλη πλειονότητα που συμμετέχει σποραδικά στα της Εκκλησίας ( κυρίως για λόγους παράδοσης ).

Βεβαίως υπάρχει το Άγιο Πνεύμα που διασώζει την Εκκλησία,υπάρχουν οι μεσιτείες και τα θαύματα εν Κυρίω της Παναγίας και των Αγίων, υπάρχουν αρκετές ενορίες και μοναστήρια και αδελφότητες που επιτελούν ένα άλφα κατηχητικό έργο, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να γίνουμε ΣΥΝΕΡΓΟΙ στο έργο της εξάπλωσης της βασιλείας του Θεού στη γη, που είναι η Εκκλησία. Και αφού δεν μπορούμε να πάμε στην Αφρική ή στην Ασία ή αλλού, ας κάνουμε Ορθόδοξη Ιεραποστολή στους Αφρικανούς και Ασιάτες που είναι στη χώρα μας. Ας βοηθήσουμε πχ την ΟΟΔΕ
( http://www.oodegr.com/index.htm ) ( ή όποια άλλη Ορθόδοξη ιστοσελίδα ) να κάνει μεταφράσεις Ορθόδοξων κατηχητικών κειμένων σε άλλες γλώσσες ( πχ ρωσικά ή αλβανικά ή σε γνωστές γλώσσες, ιταλικά, γερμανικά,αγγλικά, γαλλικά, ιδίως από Έλληνες του εξωτερικού ).

Ας προσευχηθούμε, αδέλφια μου, στον Τριαδικό Θεό να φωτίσει τους Ορθόδοξους πνευματικούς μας πατέρες, ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους κάποια από αυτά που γράφτηκαν, ως απλές σκέψεις, προς δόξαν Θεού και της Εκκλησίας μας.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Συνεχίζοντας τις σκέψεις μου, μέσα από την περιδιάβαση στο παγκόσμιο διαδίκτυο, αναρωτιέμαι τι Ιεραποστολή κάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία...

Αυτή την εποχή με προβληματίζει ( και στη προσευχή μου ) το θέμα των Αγγλικανών και της διαφωνίας τους με την επίσημη Αγγλικανική ομολογία. Κοιτάζοντας στο διαδίκτυο, βλέπω αγγλικανούς ιερείς ( από Αμερική, Ιρλανδία κ.α ) να πλησιάζουν τη Παπική ομολογία και να ζητούν
να ενωθούν με την Ρώμη!

Και το ερώτημα το τεράστιο είναι : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ του Εξωτερικού, που είναι τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία μας, ώστε να συνομιλήσουν με τους διαφωνούντες Αγγλικανούς και να τους βοηθήσουν να βρουν την Ορθόδοξη Εκκλησία και να μην υποκύψουν στον παπισμό; Που είναι η Ορθόδοξη παρουσία μέσα από το διαδίκτυο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί ( ιερείς και λαϊκοί ) να μην ζητήσουν την προστασία του Πάπα, αλλά να έρθουν στην Ορθόδοξη πίστη ;

Που είναι οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι για να πλησιάσουν στην Αφρική και σε άλλα μέρη τους διαφωνούντες αγγλικανούς και να τους διδάξουν την Ορθή πίστη και τη διαστρέβλωση του Χριστιανισμού από τους Πάπες
;

Λυπάμαι που θα το ξαναπώ. Ασχολούμαστε με τα ήσσονα και τα μικρά. Ασχολούμαστε με τις εσωτερικές διαφωνίες ( πχ ημερολόγιο, εκλογές βοηθών επισκόπων, Νέες χώρες και παλιές, όρια Πατριαρχείων, διοικητικά προβλήματα, Εσφιγμένου κλπ ) και ΑΦΗΝΟΥΜΕ την ανθρωπότητα χωρίς Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Κανονικά όλες οι ιστοσελίδες των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Μητροπόλεων, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Δεν ενδιαφέρουν τους ετερόδοξους αδελφούς μας τα νομοκανονικά και τα διοικητικά των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Πολύ φοβάμαι ότι ο Θεός θα μας < εμέσει > γιατί αφήνουμε την ανθρωπότητα στο έλεος του Πάπα, της Ουνίας, των 23.000 αιρέσεων και των δεκάδων παραθρησκειών και ψευτοθρησκειών.

Ξεκινά η εκκλησιαστική χρονιά και τις τοπικές Συνόδους των Ορθοδόξων Εκκλησιών δεν τις απασχόλησε ούτε η βοήθεια προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, ούτε η προετοιμασία νέων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων, ούτε η αποστολή αγάμων Ορθοδόξων κληρικών ( για ένα ή δύο μήνες κάθε χρόνο, υποχρεωτικά ) στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, ούτε η προετοιμασία της αντιαιρετικής ενημέρωσης, ούτε η Ορθόδοξη κατήχηση σε οικονομικούς μετανάστες και τουρίστες, ούτε η έκδοση αντιαιρετικών φυλλαδίων, ΟΥΤΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ( σε όλες τις γλώσσες του κόσμου ) και αντιαιρετική ενημέρωση !
Ας βάλουμε, αδέλφια μου, στις καθημερινές μας προσευχές το αίτημα ( ένα κομποσχοίνι για το κάθε αίτημα ) :

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε τους Αγγλικανούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε τους ρωμαιοκαθολικούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισει και οδήγησε τους Ουνίτες στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε τους Μονοφυσίτες στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε όλους τους προτεστάντες στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε όλους τους πεντηκοστιανούς και χαρισματικούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε τους μάρτυρες του Ιεχωβά και τους μορμόνους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κύριε Ιησού Χριστέ, φώτισε και οδήγησε τους μουσουλμάνους και τους βουδιστές στην Ορθόδοξη Εκκλησία. κτλ...
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1086
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 17, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από Evi_J »

Αγαπητέ πιλότε. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαινω, ειδικά στο θέμα που λες ότι δεν υπάρχει πλήρη εκπαίδευση. Δηλ ένα site που όχι μόνο να λέει τα βασικά -και όλα τα υπόλοιπα βέβαια- της ορθοδοξίας αλλά να είναι και μεταφρασμένο και σε όσο ποιο πολλές γλώσσες γίνεται.

Θα σου πω ένα παράδειγμα του γιατί έχω το ίδιο παράπονο με σένα. Το οποίο παράδειγμα, αν και είναι τυχαίο αυτήν την φορά, παρόμοια θέματα μου έχουν τύχει πολές φορές.

Είδα λοιπόν, χτες σε κάποιο φόρουμ την πληροφορία ότι ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΩΡΟ ΜΕ 2 ΚΕΦΑΛΙΑ. Η συζήτηση πήρε τέτοια τροπή ώστε θα μπορούσε κάλλιστα να γραφτεί ένα κείμενο του π.χ Ιωάννη του Χρυσοστόμου που να εξηγεί ότι αυτό που είπε κάποιος -δηλ 2 κεφάλια = 2 ψυχές στο ίδιο σώμα- δεν υφίσταται.

Δυστυχώς όμως -επειδή το ξέρω το φόρουμ- εκεί πέρα έχουν γίνει πολλές αντιπαραθέσεις λόγο θρησκείας (υπάρχουν άθεοι, ιαχωβάδες κ.τ.λ) κάτι που ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε, ( και με το δίκιο του... ποιος θέλει καυγάδες; ) έτσι τώρα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ότι αφορά τυχών θέμα θρησκείας. Το θέμα κλειδώνεται αμέσως!! Σκέφτηκα λοιπόν να δώσω ένα url κάποιου άλλου site και δεν ξέρω κανένα. Έψαξα λίγο στην ΟΟΔΕ αλλά ότι βρήκα δεν νομίζω να κάνει. Και ο δυστυχώς πέσαμε και στην περίπτωση. Ο νεαρός που έκανε αυτήν την διαπίστωση, αν και είναι πολύ έξυπνο παιδί, δυστυχώς είναι τελείως αμόρφωτος. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Ούτε το όνομα του δεν ξέρει να γράψει. Νοήματα τύπου "τι είναι ο ροφός" δεν τα ξέρει. Πρέπει λοιπόν ότι ειπωθεί προς αυτόν να είναι εκπληκτικά εύκολο. Και εγώ δεν έχω ούτε ένα δείγμα να του δώσω! Και μπορεί ο νεαρός να ειναι αμόρφωτος -σε γενικά πλαίσια- αλλά στα θρησκευτικά πλαίσια δεν διαφέρει και πολύ από μας. Λογικό δεν είναι να θέλω να υπάρχει ένα site που να λέει βαθυστόχαστα νοήματα με απλά λόγια; Και όμως δεν υπάρχει.

Έτσι λοιπόν βρίσκω ποιο απαραίτητο το να υπάρχει ένα site με τα πιστεύω της ορθοδοξίας γραμμένα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και ΑΠΛΑ πάρα να είναι γραμμένο σε πολλές γλώσσες, κάτι που θα είναι πολύ ποιο εύκολο να γινει αφού θα είναι απλά η μετάφραση.

Περιμένω με ανυπομονησία ένα τέτοιο site!

ΥΓ: Προς Θεού δεν θέλω να υποβιβάσω την οποιαδήποτε δουλειά έχει γίνει εδώ μέσα. Μην με παρεξηγήσετε παρακαλώ παιδιά!

ΥΓ 2: Μήπως τυχαίνει να ξέρει κανείς κανένα σχετικό κείμενο;
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1964
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Ionas »

pilotos έγραψε:................
Αυτή την εποχή με προβληματίζει ( και στη προσευχή μου ) το θέμα των Αγγλικανών και της διαφωνίας τους με την επίσημη Αγγλικανική ομολογία. Κοιτάζοντας στο διαδίκτυο, βλέπω αγγλικανούς ιερείς ( από Αμερική, Ιρλανδία κ.α ) να πλησιάζουν τη Παπική ομολογία και να ζητούν
να ενωθούν με την Ρώμη!

Και το ερώτημα το τεράστιο είναι : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ του Εξωτερικού, που είναι τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία μας, ώστε να συνομιλήσουν με τους διαφωνούντες Αγγλικανούς και να τους βοηθήσουν να βρουν την Ορθόδοξη Εκκλησία και να μην υποκύψουν στον παπισμό; Που είναι η Ορθόδοξη παρουσία μέσα από το διαδίκτυο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί ( ιερείς και λαϊκοί ) να μην ζητήσουν την προστασία του Πάπα, αλλά να έρθουν στην Ορθόδοξη πίστη ;

Που είναι οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι για να πλησιάσουν στην Αφρική και σε άλλα μέρη τους διαφωνούντες αγγλικανούς και να τους διδάξουν την Ορθή πίστη και τη διαστρέβλωση του Χριστιανισμού από τους Πάπες
;
............................................................
Κρίμα..................................και κατάκριμα
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Κρίμα, αδελφέ μου, δεν λες τίποτα.

Διάβαζα στο ίντερνετ ότι 300 ιερείς αγγλικανοί στην Ιρλανδία σκέφτονται να πάνε στη Ρώμη και να ενταχθούν στον παπισμό...

Κι, όμως, πιστεύω αυτό που έλεγε ο βυζαντινολόγος Ράνσιμαν, ότι ο 21ος αιώνες μπορεί να είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας.

Σε όλες τις αφρικανικές χώρες, αλλά και σε όλο το κόσμο υπάρχουν διαφωνούντες Επίσκοποι και ιερείς, αγγλικανοί, που θα έδιναν τεράστια ώθηση στη Παγκόσμια Ορθοδοξία ( η οποία πάσχει από έλλειψη στελεχών και Ιεραποστόλων ), χώρια, βέβαια, το ποίμνιό τους που, λογικά,θα ακολουθούσε.

Εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, εκτός από ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Όσοι είμαστε εδώ και άλλοι τόσοι να προσευχόμαστε καθημερινά στον Κύριο μας Ιησού Χριστό να φωτίσει και να οδηγήσει τους Αγγλικανούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μα, πιο πολύ θα μετρήσει η προσευχή ανθρώπων αγίων, άγνωστων ( ιερέων, μοναχών κλπ). Ας αφήσουμε το θέμα των αγγλικανών στο Κύριο μας Ιησού Χριστό και ελπίζουμε να δώσει έλεος και φώτιση για την επιστροφή των Αγγλικανών στην Ιστορική Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού, την Ορθόδοξη. Αμήν.

Επίσης, μπορούμε να βρούμε διευθύνσεις αγγλικανικών ιστοσελίδων και να στείλουμε Ορθόδοξες ιστοσελίδες με Ορθόδοξη κατήχηση.Μια μικρή προεργασία έχω κάνει, με τη χάρη του Θεού , και αποστέλλω σε ξενόγλωσσα φόρουμ, με την ελπίδα ότι ο Θεός θα φωτίσει και θα οδηγήσει τους καλόπιστους αγγλικανούς στην Ορθόδοξη πίστη, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Να προσεύχεστε να έχει αποτελέσματα αυτή η διακονία και, νομίζω, ότι όλοι μπορείτε να βοηθήσετε. Επίσης, θα ήταν σημαντικό, να βρεθούν εθελοντές μεταφραστές για την ΟΟΔΕ, ώστε τα δογματικά άρθρα να μεταφραστούν και σε άλλες γλώσσες, πλην της αγγλικής.


Στείλτε , λοιπόν, την παρακάτω λίστα, σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε στο εξωτερικό. Επίσης, αν οι ιστοσελίδες σας ή τα blogs σας έχουν επισκεψιμότητα από το εξωτερικό, μπορείτε να αναρτήσετε τη λίστα με τις ιστοσελίδες στη πρώτη σελίδα.Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Ο Θεός να είναι μαζί μας, να μας ελεεί και να μας συγχωρεί για τις ελλείψεις και την αδράνειά μας, και να ενισχύει και να ελεεί τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά το κόσμο, χαρίζοντας τους ενότητα και Ιεραποστολική δράση και αντιαιρετική ενημέρωση.

Discover Orthodox Christianity!
( http://www.oodegr.com/english/index.htm )
( http://www.oodegr.com/english/neo.htm )
( http://orthodoxcatechism.org/ )
( http://www.romanity.org/cont.htm )
( http://www.theology.cn/ )
( http://silouanthompson.net/ )

Visit Mount Athos - The Holy Mountain
( http://www.monachos.net/library/Mount_Athos_ -...)

Our Affiliated Monasteries in North America :
( http://www.stanthonysmonastery.org/map.php )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 292
Εγγραφή: Δευ Απρ 07, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: Ιωάννης & ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση από ktistos »

Το αν δεν τις ανακαλύψαμε ή δεν τις προωθήσαμε και σε άλλους η ευθύνη βαραίνει εμάς. Μια πολύ καλή πρόταση είναι από την ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας σε 5 γλώσσες:

http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_ma ... n=katixisi

ή από την κεντρική σελίδα επιλέγουμε ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ και μετά ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Οn line κατήχηση στα... κινέζικα

Δημοσίευση από pilotos »

Ηλεκτρονικές εκκλησίες - Οn line κατήχηση στα... κινέζικα

[...]

ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ πλευρά της οθόνης είναι η φωτογραφία της Αναστάσεως. Ακριβώς από κάτω υπάρχει το βελάκι- play. Ο επισκέπτης κλικάρει και τότε ακούει- και διαβάζει- στα κινέζικα τι συμβολίζει η εικόνα και τι σημαίνει η Ανάσταση του Χριστού. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται στην εικόνα.

Αυτό τον τρόπο έχει εμπνευστεί ο Έλληνας ιερέας στην ορθόδοξη εκκλησία της Ταϊβάν, ο π. Ιωνάς Μούρτος, προκειμένου να ενημερώσει τους Κινέζους για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Πρόκειται για on-line κατήχηση! «Οι Κινέζοι, ο μισός πληθυσμός της Γης δηλαδή, αγνοούν παντελώς την ορθόδοξη Εκκλησία. Για παράδειγμα, οι ορθόδοξοι ιερείς με τα ράσα και τα γένια τους θυμίζουν μια θεότητα της Κόλασης από την παράδοσή τους... Γι΄ αυτό τον λόγο προσπαθώ με το Ίντερνετ να κάνω γνωστή την ορθόδοξη θεολογία», λέει στα «ΝΕΑ» από τη μακρινή Ταϊπέι ο 52χρονος ιερέας.

Το πρόγραμμα της... e-κατήχησης ονομάζεται etheology και βρίσκεται στο site της Εκκλησίας της Ταιβάν www.theology.cn. «Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τι είναι Εκκλησία, τι είναι Λειτουργία, πώς είναι το σώμα του Χριστού», εξηγεί ο π. Ιωνάς. Να δει σε βίντεο πώς ο π. Ιωνάς ετοιμάζει στο Δισκοπότηρο τη Θεία Κοινωνία. Πρόκειται για μια μορφή κατήχησης που σίγουρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και, ίσως, πουθενά αλλού στον κόσμο.


Πλήρες άρθρο: ΤΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε από Stylianos Mystakidis στις 5:05 μμ

( http://orthodoxmission.blogspot.com/2008/09/n-line.html )

Να προσευχόμαστε, αδέλφια μου, στο Κύριο μας Ιησού Χριστό να φέρει καρποφορία από την Ορθόδοξη κατήχηση στο διαδίκτυο.

Επαλαμβάνω την έκκληση μου σε εθελοντές-γλωσσομαθείς, που μπορούν να βοηθήσουν στη μετάφραση Ορθοδόξων κειμένων αντιαιρετικής ενημέρωσης , σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Ερευνας ( γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά ή άλλες σλαβικές γλώσσες, ρουμανικά κλπ ). Όποιος αδελφός μπορεί να βοηθήσει στο μεταφραστικό έργο της ΟΟΔΕ ας απευθυνθεί σε αυτήν :
( http://www.oodegr.com/ )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Τι κάνουν οι ΕλληνΟρθόδοξες Εκκλησίες για την Ιεραποστολή των Φιλιππίνων του Οικ. Πατριαρχείου; ( αγγλικά )


Είχαμε τονίσει και σε άλλη συνάφεια ότι αν οι ΕλληνΟρθόδοξες Εκκλησίες παραμελήσουν ή δεν ενισχύσουν, όπως πρέπει, τα Ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ασία και στην Ωκεανία, τότε, αναπόφευκτα, θα δραστηριοποιηθούν ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και άλλα Πατριαρχεία. Έτσι και στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες έχουμε δύο παράλληλες Ορθόδοξες Ιεραποστολικές προσπάθειες. Στην Ινδονησία, εκτός από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δραστηριοποιείται και η Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς στην Αυστραλία ( Πατριαρχείο Μόσχας ) και στις Φιλιππίνες, εκτός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δραστηριοποιείται και το Πατριαρχείο Αντιοχείας ( τοπική Εκκλησία Αυστραλίας ). Τι κάνουμε ; Που είναι οι ελληνορθόδοξοι ιερείς και μοναχοί και μοναχές που θα πάνε να στηρίξουν τις Ελληνορθόδοξες Ιεραποστολές στην Ασία ; Που είναι οι ελληνορθόδοξες μητροπόλεις να στηρίξουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τα Ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια του Οικ. Πατριαρχείου στις Φιλιππίνες, στη Σιγκαπούρη, στη Μαλαισία ή όπου αλλού ;

Ακόμα και οι ιστοσελίδες των Ορθοδόξων κλιμακίων μας ( πλην αυτής της Ορθ. Εκκλησίας της Ταϊβάν) υστερούν έναντι των άλλων Ορθοδόξων ιστοσελίδων των άλλων Πατριαρχείων, χωρίς συστηματική Ορθόδοξη κατήχηση στις τοπικές γλώσσες, τη στιγμή που εκατομμύρια ανθρώπων στέκονται επί ώρες μπροστά στους υπολογιστές και στο διαδίκτυο.
Τα ίδια ισχύουν για για τις Ορθόδοξες ιστοσελίδες των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Δεν έχουν Ορθόδοξη κατήχηση στις τοπικές γλώσσες, και τα νέα τους ανανεώνονται σπάνια ή καθόλου ( πλην της Ιεράς Μητρόπολης Ζιμπάμπουε )
( http://www.greekorthodox-alexandria.org ... cid=008002 )

Η έκκληση είναι από την Ορθ. Εκκλησία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Αυστραλία για ενίσχυση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής τους στις Φιλιππίνες

Support for the Antiochian Orthodox Davao Vicariate - Philippine Missions
“For Macedonia and Achaia were pleased to make a contribution the poor among the saints in Jerusalem. They were pleased to do it, and indeed they owe it to them. For if the Gentiles have shared in the Jews’ spiritual blessings, they owe it to the Jews to share their material blessings.”

Romans 15: 26-27


The greatness of the modern Church stands on the fact upon the rich energy and love that was practiced by the early Orthodox Faithful. Theirs was a spontaneous response of heart, reaching and touching the lives to make the entire body of Christ complete, established, and emancipated from poverty. Thus, contribution was Orthodoxy exemplified.

Today, Orthodox communities are place is the same call with bigger challenges – Philippine Missions. The Mission of the Faith is encouraged with miraculous results of conversion and service. This positive challenge has to be helped through contribution. Contribution establishes Mission Churches like the Philippines, to graduate from its infancy and apparently stand on their own and consequently help others as well.

The Davao Vicariate prophetically calls you to be a Contributor. For Contributors create change. And these changes, comes from God!

The Antiochian Orthodox Davao Vicariate has several strategies and programmatic work that are geared to make themselves self-sustaining in three (3) years:

1. Mission Dollar Fund
The “Mission Dollar Fund” is a call for all Orthodox Faithful, to share one dollar ($1.00) each week, to the Mission box after the Divine Liturgy/Service. This also invites all Parish Priest and the Orthodox Youth to facilitate the invitation. This converts all Orthodox people to become Missionary Orthodox Communities through a dollar donation.

This practical affordable scheme shall be managed by the Diocese and be sent to the Davao Vicariate primarily to extend:

- Microfinance for Women
- Youth Development and Scholarships
- Children Outreach
- Socio-Economic Community Development Programs

2. Church Building Partnership
The Sanctuary is a sacred place for all Orthodox Faithful. It is where we experience God through his Holy Spirit during the Divine Liturgy. A well built and designed Sanctuary is a testimony of His truth, grace and love.

The Church Building Partnership invites an Australian, New Zealand or an American Based Local Parish to take on either the purchase of the Lot property or the construction of the building.

Today, Davao Vicariate has identified several Parishes and ministries that are ready to work on these strategies:

- Mt. Gerazim Antiochian Orthodox Church - A former Baptist Protestant Congregation, now serving and living as Antiochian orthodox in Malabon City, Manila. Malabon City is the bulwark of the Methodist Group who joined under Bishop Jeptah.

Today, it stands as the Manila extension of the Vicariate and oversees 6 Parishes. Mt. Gerazim seeks for a Partner to purchase a 350 square meter property in Malabon City where she will build her Sanctuary, School and Youth Development Center.

Mt. Gerazim has a 5-year program, raising monies for the building and her facilities. They have found a property amounting to $80,000 Australian.

- Christ Church, Calinan Davao City - is nestled in the agricultural center of Davao City. It caters to two villages, where the Priest/Pastor does prayer meeting and services from house to house. They have found a property that would cost them $5000 Australian.

Christ Church, shall put up monies to build their Sanctuary through their contributions and offerings. While the partner is asked to help them purchase the $5000 property.

- Community of the Cross, Malagamot Davao City, serves to 4 Urban Poor villages in Panacan District. It serves as the most dynamic Orthodox community, involving themselves in Mission and evangelism.

They desire for a partner to buy a property for them costing around $40,000 Australian. The Parish shall take care of the Sanctuary under a 5-year development plan. They also plan to house the Antiochian Orthodox Mission Institute and Seminary.

( http://www.antiochianarch.org.au/NewsItem.aspx?i=45 )


Οι Ορθόδοξες ιστοσελίδες των Ιεραποστολών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ασία είναι :
( http://www.ocp.uni.cc/ ) Φιλιππίνες
( http://www.theology.cn/ ) Ταϊβάν
( http://orthodox.or.kr/english/e_main.htm ) Νότιος Κορέα
( www.orthodoxchurch.org.sg ) Σιγκαπούρη-Μαλαισία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία έχει δύο ιστοσελίδες :
( http://www.goindo.org/ ) ( http://www.friendsofindonesia.org/ )

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... &read=2042 )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”