Το "πολίτευμα" του σταυρού.

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Το "πολίτευμα" του σταυρού.

Δημοσίευση από filotas »

"Σώσον Κύριε τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και των σων φυλάττων δια του Σταυρού Σου πολιτευμα".

Ποιο είναι το πολίτευμα του Σταυρού;

Ποιο είναι το πολίτευμα της Εκκλησίας;

Μήπως είναι δημοκρατικό; Μήπως είναι φεουδαρχικό, όπως λένε κάποιοι; Εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πιστών ή μήπως τους κάνει "πειθήνια όργανα στα συμφέροντα των Δεσποτάδων και της πλουτοκρατίας", όπως λένε κάποιοι άλλοι;

Πόσο μακρυά είναι νυχτωμένοι όσοι σχολιάζουν τα της Εκκλησίας, ενώ βρίσκονται έξω απ' αυτή και δεν καταλαβαίνουν ούτε από μακρυά πoiο είναι το νόημά της.

Η Εκκλησία έχει πολίτευμα Σταυραναστάσιμο. Είναι ένα πολίτευμα που δίνει την απόλυτη ελευθερία σ΄όσους το ενστερνισθούν και τους εξασφαλίζει, με τη βεβαιότητα της αυθεντίας των λόγων του Θεού, Αιώνια Ζωή γεμάτη απόλυτη ευτυχία.

Ποιο άλλο πολίτευμα στον κόσμο μπορεί να εξασφαλίσει τέτοια προνόμια στους πολίτες του;

Όμως για να γίνουν τα μέλη της Εκκλησίας, οι Χριστιανοί, κληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών, να συμμετάσχουν δηλαδή στην κοινή Ανάσταση, πρέπει πρώτα να ζήσουν το Μυστήριο του Σταυρού.

Ποιο είναι το νόημα του Σταυρού; Είναι η τέλεια Αγάπη. Είναι το Μυστήριο, που σταυρώνει και θανατώνει πάνω στο σταυρό όλα τα πάθη και τις κακίες που κρατούν την ψυχή δεμένη σ΄αυτό τον κόσμο, για ν' αναστηθεί φωτισμένη στο άπλετο Φως της Αγάπης για τον Ουράνιο Πατέρα και τους αδελφούς μας.

Υπάρχει περίπτωση να κερδίσει κάποιος τη Βασιλεία των Ουρανών χωρίς να περάσει απ' το σταυρό;

Όχι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση. Μας το είπε ο ίδιος ο Χριστός. Αν δεν καταφέρουμε μέσα απ' τις δοκιμασίες να σπάσουμε τη σκληρή καρδιά μας για να μπορέσει να μπει μέσα ο Χριστός και να μας μπολιάσει με την Αγάπη Του, τότε δεν θα μπορέσουμε να ενωθούμε μαζί Του, όταν έλθει η ώρα.

Ένα όμως μας υποσχέθηκε ο Χριστός, ότι ο σταυρός που προορίζει για τον καθένα μας είναι ο κατάλληλος γι αυτόν κι ότι Εκείνος θα είναι δίπλα μας για να μας βοηθήσει να τον σηκώσουμε.

Αυτό είναι το πολίτευμα του Σταυρού, μια κοινωνία όπου ο μεγαλύτερος, ο δυνατότερος, ο τέλειος είναι αυτός που θυσιάζει τον εαυτό του για την αγάπη όλων των άλλων, αυτός που κονταίνει το ύψος του για να επικοινωνήσει με τους άλλους και πλαταίνει την καρδιά του για να τους χωρέσει όλους, αυτός που η καρδιά του πάλλεται από χαρά με τη χαρά των άλλων και λειώνει από λύπη με τα βάσανά τους.

Μοιάζει άραγε αυτό το πολίτευμα με κανένα άλλο πάνω στη γη;

(Φιλώτας)
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

Καλά, τις σκέψεις μου διαβάζεις; Θα μου πείς ότι μπορεί να διαβάζω εγώ τις δικιές σου. Εν πάσι περιπτώσι συμφωνούμε σε πάρα πολλά. Ή καλύτερα, μέχρι τώρα σε όλα (έτσι το βλέπω εγώ) . Αν αγαπητέ μου Filota διαπιστώνεις λάθη, να μου τα υποδεικνύεις, πρός διόρθωση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”