'' Σαρανταλειτουργο ''

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κι εγώ δεν συμφωνώ με ορισμένες τοποθετήσεις αδελφών, αλλά προσπαθώ να μην οργίζομαι (όχι, δυστυχώς, με επιτυχία) γιατί ούτε αυτούς που σφάλλουν βοηθάω (τους προκαλώ αντίδραση και δεν μπορούν να δουν το λάθος τους), αλλά ούτε και τον εαυτό μου, γιατί η οργή είναι αμαρτία (άσχετα αν πιστεύω ότι έχω δίκιο που οργίζομαι).
Έπειτα, είμαι πολύ χειρότερος από εσάς αδελφοί μου, κι έτσι προσπαθώ να αποφεύγω να σας κρίνω, να σας συμβουλεύω, ή να σας καθοδηγώ.
Βέβαια πολλές φορές μου ξεφεύγει και τα κάνω όλα τα παραπάνω, αλλά τότε να ξέρετε, έχω πέσει (για πολλοστή φορά) στην παγίδα του πονηρού που μας θέλει διαιρεμένους και καθόλου αγαπημένους.
Εγώ φταίω όταν δεν μπορώ να δώσω στον αγαπημένο μου αδελφό να καταλάβει τι θέλω να πω, γιατί μου λείπει η ταπείνωση. Αντίθετα, του προκαλώ, με τη σειρά μου, οργή, γιατί αυτό έχω μέσα μου κι έτσι, θέλω δεν θέλω, αυτό θα βγάλω. Αν ήμουν Χριστιανός (σωστός) θα είχα καλοσύνη μέσα μου και αυτό θα έβγαινε σε κάθε επικοινωνία μου μαζί σας.
Συγχωρέστε με τον αμαρτωλό.
Για το 40λείτουργο πάντως συμφωνώ πως είναι ό,τι καλύτερο για τον κεκοιμηθέντα αδελφό μας. Μακάρι να το ήξερα πριν από 6 χρόνια και να το έκανα και για την συγχωρεμένη τη μάνα μου.
Η καημένη βρέθηκε στον νέο κόσμο, χωρίς τις δικές μου προσευχές. Εύχομαι ο Θεός να την ελεήσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”