Κατηγορίες Μοναχών κατά Εφραίμ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

σχετκά με τον π. Εφραίμ, γνωρίζει κάποιος σχετικά με την πορεία του στην Κύπρο (νομίζω εκεί έμενε) πριν το 1990 και για την αποχώρησή του από εκεί; έχε αναφερθεί ο ίδιος ο π. Εφραίμ;ήταν σε κάποια μονή στην Κύπρο;
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

iliasgr έγραψε:η επιστολη την οποια εμφανιζονται να εστειλαν καποιοι αγιορειτες που ξεχασαν να βαλουν τα ονοματα τους (γιατι αραγε?)ειναι τουλαχιστονν καταπτυστη...............
περιγραφουν διωγμους ,βασανισμους ,φονους, κτλπ.,και μιλουν με φθονο και μισος για τους Βατοπαιδινους ,για τον Πατριαρχη, για τη νομιμη αδελφοτητα της Εσφιγμενου.γιατι τα ποινικα αδικηματα που αναφερουν δεν τα κατηγγειλαν ποτε στη δικαιοσυνη???????
γιατι μιλουν με τοση κακια,μοναχοι οντες, για αδελφους?γιατι κρινουν και κατακρινουν τοσο κραυγαλεα?ειναι δυνατον να ειναι αληθινοι μοναχοι αυτοι?γιατι βιαστηκαν να προλαβουν την ανακοινωση της Ι.Κοινοτητας?
δεν εχω αμφιβολιες οτι προσπαθουν με φοντο το Βατοπαιδι ,να εξωτερικευσουν το ασβεστο μισος τους στην κρατουσα Εκκλησια,στον Οικουμενικο Πατριαρχη και σε οσα πρεσβευουν οι δυο αυτοι θεσμοι.
ΑΙΣΧΟΣ

με την ίδια λογική κι εδύ κρίνεις και κατακρίνεις....
μου φαίνεται πρέπει ν αναζητήσουμε το πατερικό νόημα των λέξεων
δεν υιοθετώ αυτά που λέγονται γιατί δεν γνωρίζω, αλλά και αυτοί γέροντες μοναχοί είναι (ελπίζω όχι σχισματικοί), πρέπει οπωσδήποτε να τα γνωρίζουμε όλα καλύτερα από αυτούς;
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

strumfi έγραψε:[Φιλότα, σου επισημαίνω πως δεν είμαι ούτε η Σμαρώ ούτε η Θεοδώρα. Τι έχετε πάθει επιτέλους χθες και σήμερα, εσύ και καποιος άλλος;
Μάλωσέ με όσο θέλεις για τις απόψεις μου, αλλά μη με χρεώνεις πως επηρεάζομαι από τα ΜΜΕ... η τηλεόραση στο δωμάτιό μου παίζει μονάχα διακοσμητικό ρόλο. Αν σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα, ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για τον π. Εφραίμ και για κάθε πατέρα Εφραίμ -και μακάρι να μην υπάρχει ούτε φωτιά ούτε καπνός... Όσο για τις ανυπόγραφες καταγγελίες μοναχών (!!!) νιώθω αηδία.
.....

Φιλότας, η Αλήθεια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την αλήθεια, γιατί αλλιώς δεν θα ήταν Αλήθεια! Μη φοβάσαι λοιπόν τις αποκαλύψεις, να φοβάσαι, αντίθετα, αν η σαπίλα (αν υπάρχει) κουκουλωθεί, γιατί αυτό θα είναι η πραγματική ζημιά και όχι η σημερινή κατακραυγή.

Ελένη
Ελένη μου χίλια συγγνώμη σε μπέρδεψα με τι smarti. Αυτό δεν είναι κακό ξέρεις η Σμαρώ είναι καταπληκτική κοπέλα.

Επί της ουσίας, πολλές φορές υπάρχει καπνός από διαφορετική αιτία απ' αυτή που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Υπάρχουν πολλά και ποικίλα συμφέροντα γύρω απ' αυτή την υπόθεση. Αυτό που σίγουρα δεν είναι επιλήψιμο, είναι να διεκδικεί κάποιος τα δικαιώματα του με νόμιμο τρόπο, ακόμη κι αν αυτό θίγει τα συμφέροντα κάποιων άλλων. Ιδίως αν αυτός ο κάποιος είναι απλός και προσωρινός διαχειριστής μιας ξένης περιουσίας και δεν έχει προσωπικό συμφέρον από τη διεκδίκηση αυτή.

Η κατακραυγή είναι έργο του διαβόλου και αμαρτάνουμε, όταν υποκύπτουμε άκριτα σ΄αυτή.
iliasvou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από iliasvou »

Ο Εφραίμ είχε σπουδάσει θεολόγια στην Ελάδα και εργάστηκε ως καθηγητής στην Κύπρο. Δεν έμεινε σε μοναστήρι. Η κουρά του δεν ξερω σε ποιό μοναστήρι έγινε.
Όταν κατ΄΄εβηκε την δεκαετία του 70, στην Κύπρο ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, έκανε ομάδες κατήχησης ανδρών. σε αυτές τις ιμάδες ήταν ο Εφραίμ και ο Αθανάσιος νυν μητρ. Λεμσού. Μετά από λιγο έφτιαξε και ιμάδες κατήχησης γυναικών. Όλα αυτά έγιναν στην Πάφο. Επειδή ακούστηκαν διάφορα -ίσως και συκοφαντίες- ο τότε μητρ. Πάφου και νυν αρχ. Κύπρου τους έδιωξε.
Έτσί αρχές του 80 πήγε ο Ιωσήφ με την ομάδα των αντρών που έγιναν μοναχοί -Εφραίμ, Αθανάσιος- στη Νέα Σκήτη, στην καλύβα του Ιωσήφ του ησυχαστή.
Στα μέσα του 80 πήγαν στο Κουτλουμούσι όπου και έμειναν μέχρι το 90, οπότε εισέβαλλαν στην Βατοπεδίου, έδιωξαν κυριολεκτικώς με κλωτσιές τα γεροντακιά που έμεναν και έμειναν εκεί. Βεβαίως για τα γεροντάκια που έμεναν μέχρι τότε εκεί, είχαν ακουστεί διάφορα -αληθή ή όχι δεν ξέρω- και με αυτη την πρόφαση μπήκαν στο μοναστηρι. Ο Ιωσήφ, προς έκπληξη όλων προέκρινε για ηγούκμενο τον Εφραίμ, αντι για το φαβορί τον Αθανάσιο. Μετά από λίγο ο Αθανάσιος πήγε Κύπρο και έγινε μητρ. Λεμεσου
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

vic έγραψε:
iliasgr έγραψε:η επιστολη την οποια εμφανιζονται να εστειλαν καποιοι αγιορειτες που ξεχασαν να βαλουν τα ονοματα τους (γιατι αραγε?)ειναι τουλαχιστονν καταπτυστη...............
περιγραφουν διωγμους ,βασανισμους ,φονους, κτλπ.,και μιλουν με φθονο και μισος για τους Βατοπαιδινους ,για τον Πατριαρχη, για τη νομιμη αδελφοτητα της Εσφιγμενου.γιατι τα ποινικα αδικηματα που αναφερουν δεν τα κατηγγειλαν ποτε στη δικαιοσυνη???????
γιατι μιλουν με τοση κακια,μοναχοι οντες, για αδελφους?γιατι κρινουν και κατακρινουν τοσο κραυγαλεα?ειναι δυνατον να ειναι αληθινοι μοναχοι αυτοι?γιατι βιαστηκαν να προλαβουν την ανακοινωση της Ι.Κοινοτητας?
δεν εχω αμφιβολιες οτι προσπαθουν με φοντο το Βατοπαιδι ,να εξωτερικευσουν το ασβεστο μισος τους στην κρατουσα Εκκλησια,στον Οικουμενικο Πατριαρχη και σε οσα πρεσβευουν οι δυο αυτοι θεσμοι.
ΑΙΣΧΟΣ

με την ίδια λογική κι εδύ κρίνεις και κατακρίνεις....
μου φαίνεται πρέπει ν αναζητήσουμε το πατερικό νόημα των λέξεων
δεν υιοθετώ αυτά που λέγονται γιατί δεν γνωρίζω, αλλά και αυτοί γέροντες μοναχοί είναι (ελπίζω όχι σχισματικοί), πρέπει οπωσδήποτε να τα γνωρίζουμε όλα καλύτερα από αυτούς;

αληθεια ειναι ,αδελφε ,οτι ειμαι επιρρεπης στην κατακριση και σε πολλες αλλες αμαρτιες.συγχωρησον.........
αυτο ομως δεν αλλαζει καθολου την ουσια οσων εγραψα....
ελεησον με ο Θεος
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

filotas έγραψε:
strumfi έγραψε:[Φιλότα, σου επισημαίνω πως δεν είμαι ούτε η Σμαρώ ούτε η Θεοδώρα. Τι έχετε πάθει επιτέλους χθες και σήμερα, εσύ και καποιος άλλος;
Μάλωσέ με όσο θέλεις για τις απόψεις μου, αλλά μη με χρεώνεις πως επηρεάζομαι από τα ΜΜΕ... η τηλεόραση στο δωμάτιό μου παίζει μονάχα διακοσμητικό ρόλο. Αν σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα, ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για τον π. Εφραίμ και για κάθε πατέρα Εφραίμ -και μακάρι να μην υπάρχει ούτε φωτιά ούτε καπνός... Όσο για τις ανυπόγραφες καταγγελίες μοναχών (!!!) νιώθω αηδία.
.....

Φιλότας, η Αλήθεια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την αλήθεια, γιατί αλλιώς δεν θα ήταν Αλήθεια! Μη φοβάσαι λοιπόν τις αποκαλύψεις, να φοβάσαι, αντίθετα, αν η σαπίλα (αν υπάρχει) κουκουλωθεί, γιατί αυτό θα είναι η πραγματική ζημιά και όχι η σημερινή κατακραυγή.

Ελένη
Ελένη μου χίλια συγγνώμη σε μπέρδεψα με τι smarti. Αυτό δεν είναι κακό ξέρεις η Σμαρώ είναι καταπληκτική κοπέλα.

Επί της ουσίας, πολλές φορές υπάρχει καπνός από διαφορετική αιτία απ' αυτή που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Υπάρχουν πολλά και ποικίλα συμφέροντα γύρω απ' αυτή την υπόθεση. Αυτό που σίγουρα δεν είναι επιλήψιμο, είναι να διεκδικεί κάποιος τα δικαιώματα του με νόμιμο τρόπο, ακόμη κι αν αυτό θίγει τα συμφέροντα κάποιων άλλων. Ιδίως αν αυτός ο κάποιος είναι απλός και προσωρινός διαχειριστής μιας ξένης περιουσίας και δεν έχει προσωπικό συμφέρον από τη διεκδίκηση αυτή.

Η κατακραυγή είναι έργο του διαβόλου και αμαρτάνουμε, όταν υποκύπτουμε άκριτα σ΄αυτή.
Φιλότα, ποιος είπε πως δεν είναι καλή κοπέλα; Είπα μονο πως είμαι η Στρούμφι. :)
Χωρίς καμία δόση ειρωνίας, θα σου πω πως προτιμώ χίλες φορές να αμαρτήσω εγώ από κατάκριση, παρά κάποιοι από κατάχρηση.
Καλημέρες!!! :wink:
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Η strumfi, εχει απολυτο δικιο. Υπαρχουν αυτα τα ιερα καμωματα.

Και τα κουτσομπολια, και οι εχθρες, και τα περιττα πραγματα, και η κατακριση ακομη και μεταξυ κληρου, και αλλα και αλλα.

Παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν.

Οταν ο Αγιος Αθανασιος, (το εχω ξαναγραψει αυτο) πηγε στο Ορος να ιδρυσει το πρωτο Μοναστηρι την Μεγιστη Λαυρα, ακουσε τα εξ'αμαξης απο τους ηδη ασκητες εκει γιατι απο την ιδιορυθμια του ατομικου μοναχισμου, θα επεφερε την αλλαγη με το κοινοβιο, και τον κατηγορησαν οτι καταστρεφει και εκκοσμικευει την μοναχικη πολιτεια. Μεχρι που πηγαν να τον δολοφονησουν. Αυτο πιστευαν, τι να κανουμε δηλαδη;

Ας μην στρουθοκαμηλιζουμε. Δεν ειναι αναγκη. Δεν εξυπηρετει.

Nα εχουμε κατα νουν, ομως και διαπαντος, στον λογισμο μας, οτι Ανθρωποι αμαρτωλοι και αγωνιζομενοι ειναι και αυτοι, οπως ολοι μας, και απο την εν δυναμει αγιοτητα παλευουν να περασουν στην εν ενεργεια αγιοτητα οπως πολλοι το καταφεραν και οπως πολλοι δεν το καταφεραν.

Φερουν μεν το αγγελικο σχημα, αλλα για να φτασουν την αγγελικη κατασταση πρεπει να δωσουν μαχες τρομερες και ενιοτε αυτες οι μαχες εχουν θυματα και νικητες.

Μην τα βλεπουμε ολα ιδανικα και ιδεατα, αλλα απο την αλλη μην απελπιζομαστε και μην τους μηδενιζουμε, διακριση και αγαπη θελουν και αυτοι οπως και εμεις.

Και βεβαια ας εχουμε και υπ'οψιν μας οτι ειδικα το Αγιον Ορος, "ενοχλει" πολυ κοσμο..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

giorgospet έγραψε:Αν πραγματικά την έστειλαν μοναχοί, πραγματικά λυπάμε.
Που είναι η υπακοή και όλα αυτά που μας διδάσκουν οι πατέρες της εκκλησίας;
Ποιος είπε ότι είναι σε θέση να κρίνουν τον ηγούμενο;
Η υπακοή δεν έχει όρια απ΄ότι ξέρω.
Μάλλον θα επισκευθώ την Μονή Εσφιγμένου τελικά.
Μάλλον όμως από εκεί μπορεί να προέρχονται και οι περισσότεροι που έστειλαν αυτό το ..."κείμενο", οπότε ξανασκέψου που θα μείνεις αδελφέ μου!...

Τι μας έλειπε από όλη την ορχήστρα; Μα τα ..δεύτερα φωνητικά ασφαλώς, που εν προκειμένω, κάποιοι από τους 1.600 του Όρους αποφάσισαν να συμμετάσχουν (πόσο καιρό πρίν έκαναν πρόβες, μόνο οι ίδιοι ξέρουν).

ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ = ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από parmenas »

Ποιος ειναι ο Ιωσηφ ο Σπηλαιωτης, στον οποιο αναφερονται;

Μαλλον θα εννοουν το γερο-Ιωσηφ που ζει εξω απο το Βατοπεδι, που βιογραφησε τον μεγαλο Ιωσηφ τον Ησυχαστη.

lovethink έγραψε:Εγώ νόμιζα πως ο μοναχός του Αγίου Ορους κοιμάται στο πάτωμα ή σε ένα ξερό κρεββάτι , τρώει παξιμάδια, προσεύχετε με νοερά προσευχή , έχει επικοινωνία με το Θεό
Και τελικά ακούμε πως έχει επικοινωνία με τον Ρουσσόπουλο
( Αν υποψιασθώ ότι με τη πολύ προσευχή υπάρχει περίπτωση να συναντήσω τον Ρουσσόπουλο .......) :D

Tι να πει κανείς
Ο Θεός ξέρει πόσοι άνθρωποι άγιοι τράβηξαν τα πάνδεινα και πόσα πέρασαν στο όποιοδήποτε καθεστώς που μπορούσε να επικρατεί σε κάποια μονή ή γενικά σε κάποιους κύκλους
Από την άλλη σκέψου λέει όλο αυτό να είναι μια απίστευτη σκευωρία και να είναι ο μόνος που δεν φταίει ο π.Εφραίμ

Είχα ακούσει μια ιστορία σε κάποια από τις εκπομπές "Η ( δεν θυμάμαι ακριβώς ) της ερήμου στην μοναξιά των πόλεων" κάπως έτσι ήταν ο τίτλος
Και η ιστορία έλεγε ότι ένας μοναχός ενώ του είχαν δώσει μια τσάπα την χάρισε αμέσως στον αδελφό του επειδή του είπε "τι όμορφη τσάπα"

Ετσι μεγάλωσα , με τέτοιες ιστορίες , έτσι νόμιζα πως είναι η ζωή στο Αγιο Ορος
Πνευματικά Ονειρική , παραμυθένια , μοναδική
Και δεν θέλω να πεισθώ πως απλά "ΝΟΜΙΖΑ"

Μακάρι να λάμψει η αλήθεια και μακάρι σύντομα το Αγιο Ορος να "διαφημισθεί" για τα ΚΑΛΑ και τα ΘΑΥΜΑΤΑ του
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Ως προσκυνητής που επισκέφθηκε επι 4ημερο την Μονή θα πω απο την μεριά μου τα εξής:

Θα θυμούνται εδώ οι αδερφοί πως με τον τρόπο μου στηλίτευσα τις ενέργειες που φέρονται πιστεύω όχι αβάσιμα να γίνονται απο μεριά της Μονής απο το 2003 και μέτα.

Ωστόσο και με τον θόρυβο να μην έχει κοπάσει ακόμα ας "ανεβάσω" και τα παρακάτω:

Το περιώνυμο τμήμα παρα την Βιστωνίδα λίμνη ανήκει πέραν πάσης αμφιβολίας στη Μονή.

Τίτλος ιδιοκτησίας άνευ μεταβολής δεν χάνει την κυριότητά του, άσε που το ελληνικό κράτος επικύρωσε και μετά το 1922 την περιοχή ως μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου.

Απο εκεί και πέρα με όσες και τόσες ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ που ακούω στα κανάλια επι πόσες ημέρες, νιώθω μάλλον συμπάθεια για την Μονή την οποία πάντα είχα ψηλά στη συνείδησή μου και αμφιβολία έως ένα σημείο για τα όσα της καταμαρτυρούν και ας τάχθηκα και εγώ εναντίον της για ενέργειες που φαίνονται στα μάτια των περισσότέρων ως αναμφίβολη διαπλοκή.

Είναι προφανές πως η όλη υπόθεση ανήκει σε μια γενικευμένη προσπάθεια να τελειώσουν τον Ρουσόπουλο και ίσως να προκρίνουν τον Giorgo και τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση που όπως φαίνεται θα είναι Συνασπισμού και φυσικά στο ότι το Ολυμπιακό ακίνητο το καλόβλεπε ο Κοντομηνάς ή κάποιος συνεργάτης του.

Για μένα είναι δεδομένες οι ηθικές ευθύνες των χειρισμών του π. Εφραίμ με τους οποίους πήτε η μπάλα όλο τον Άθωνα και την Εκκλησία.

Ωστόσο νομικά ότι έγινε, έγινε υπο την αιγίδα του κράτους αμφοτέρων των κυβερνήσεων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”