Ερωτήσεις για επίσκεψη στο Άγιον Όρος...

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

gkdgr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από gkdgr »

zafeiris έγραψε:τον χειμώνα , πρώτα ο μεγαλοδύναμος, σχεδιάζω να πάω στο αγιο όρος για πρώτη φορά. Ως πρωτάρης, θα εκτιμούσα αν μου προτείνατε κάποια μονή που θα μπορούσα να επισκευτώ......
:D :D :D :D
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ..
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΒΑΤΟ ΚΕΛΛΙ..
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ..

ΠΧ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ..Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ..

ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΘΑ ΦΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ , ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ..

ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ;
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

εντάξει δεν θέλω να πάω και σε μονή που να θυμίζει πολυτελές ξενοδοχείο...
να βοηθάω όσο μπορώ στις δουλειές, να προσεύχομαι αδιαλύπτως, και να μπορώ να παίρνω απαντήσεις στις "χαζές" απορίες.....
ο καιρός γαρ εγγυς
ravniotis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ravniotis »

φίλε zafeiri, η γνώμη μου είναι οτι για την πρώτη επίσκεψη σου στο άγιο όρος πρέπει να επισκεφθείς βασικά πράγματα όπως είναι οι καρυές και το πρωτάτο, να προσκυνήσεις σε μοναστήρικαι να μείνεις σε αυτά για να γνωρίσεις τον κοινοβιακό μοναχισμό. η διαμονή σε κελί είναι αρκετά δύσκολη τόσο για να σε δεχθούν όσο και η "δράση" σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
πάρε τηλέφωνο λοιπόν σε μοναστήρια και κλείσε τη διαμονή σου για να είσαι σίγουρος. εξάλλου αν δεν θέλεις την "πολυτέλεια" (θεωρώ υπερβολικό τον χαρακτηρισμό) μην ζητήσεις να μείνεις στην ξηροποτάμου και στη σιμωνόπετρα (που ετσι και αλλιως ειναι δυσκολο να βρεις ημερομηνία κενή). ολα τα αλλα μοναστηρια σου παρεχουν την στοιχειωδη φιλοξενια
καλο προσκυνημα, ravniotis
gladiator79
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gladiator79 »

Θα ηθελα να μου πειτε,επειδη επισκεπτομαι πρωτη φορα το Αγιο Ορος,αν ισχυει οτι επιτρεπεται η διαμονη 4 ημερων με 3 διανυκτερευσεις.Μου ειχαν πει καποιοι που πηγαν παλιοτερα οτι επιτρεπονται 4 διανυκτερευσεις,αλλα σημερα που πηρα στα γραφεια της Επιστασιας μου ειπαν 3.
iliasvou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από iliasvou »

Κανονικά ισχύει 3 διανυχτερεύσεις και 4 μερες. Άλλά δε σε διώχνει κανείς στα περισσότερα μοναστήρια και μπορεις να κατσεις και αλλες μερες. αρα μην εςχεις αγχος για το ποσες μερες θα κατσεις
efstathioskal
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από efstathioskal »

Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τη Γρηγορίου! Υπάρχει πολλή κατανυξη στις ακολουθίες και έχει έναν από τους σημαντικότερους ηγούμενους του Αγίου Όρους, τον π. Γεώργιο Καψάνη, που τα κείμενά του έχουν ομολογιακό χαρακτήρα. Όσο για την τραπεζαρία, όπου κι αν καθίσεις το βλέμμα σου χάνεται κάπου ανάμεσα στο γαλάζιο του Αιγαίου και τα φωτεινά χρώματα των αγιογραφιών της!
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

iliasvou έγραψε:Κανονικά ισχύει 3 διανυχτερεύσεις και 4 μερες. Άλλά δε σε διώχνει κανείς στα περισσότερα μοναστήρια και μπορεις να κατσεις και αλλες μερες. αρα μην εςχεις αγχος για το ποσες μερες θα κατσεις
ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑΡΗ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ....
gladiator79
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gladiator79 »

Σας ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις.Θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο:πηρα χτες να ρωτησω για την εκδοση διαμονητηριου (το θελω για 10-13 Νοεμβριου) και μου απαντησαν πως δεν υπαρχει θεση.Ομως,τις προηγουμενες μερες ειχα επικοινωνησει με τα μοναστηρια που ενδιαφερομουν & ολοι μου ειπαν πως εχουν διαθεσιμη θεση.Γιατι το ενα αναιρει το αλλο;Δεν ειναι περιεργο;Μηπως πρεπει να ξαναπαρω για να μπω σε λιστα αναμονης για το διαμονητηριο;
iliasvou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από iliasvou »

Φίλε, άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Οι θέσεις για έκδοση διαμονητηρίου, δεν έχει να κανει σχεση με τις θεσεις για καποιες μονή.
Η εκδοση διαμονητηριου προυποθετει οτι την ημερα που θα μπεις, δηλαδη 10 νοεμβρη, δεν εχει συμπληρωθει ο αριθμος των 120 ατομων που μπαινουν καθημερινα. αν εχει συμπληρωθει θα πρεπει να βρεις κενη ημερομηνια.
Όσο για τα μοναστηρια, δεν ξερουν ποιες μερες εχει συμπληρωθει ο αριθμος και δεν τους ενδιαφερει. Με την καλη εννοια, δηλαδη εννοώ οτι κοιτανε αν την ημερα που θες ειναι αυτοι γεματοι η οχι. Καποια μοναστηρια -πχ ξηροποταμου- σε ρωτανε αν εχεις κλεισει διαμονητηριο.
Για αυτο η σωστη σειρά είναι 1. κλεινεις διαμονητηριο και 2 βημα ψαχνεις για μοναστηρια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”