Είσαστε σίγουροι ότι κάνουν το καθήκον τους;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ στο τέλος δεν θα ξερουμε τι λεμε και τι απανταμε.Αντε ο καθένας μας καβάλισε μια ιστιοσανίδα και σερφαρει(ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ).
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

efraim21, θα σε παρακαλεσω, οσο και εαν περιλαμβανεις τον εαυτο σου μεσα, να προσεχεις λιγο τον λογο σου, και να μην προσβαλεις ετσι τους συνομιλητες σου.

Δεν ειναι τροπος αυτος που εκφραζεσαι. Τουλαχιστον σε οτι αφορα εμενα, και να μην γενικευεις.

Ηταν τουλαχιστον ατυχεστατο το post σου αυτο. Ετσι θα μιλαμε;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

JohnyWest έγραψε:Ενω φυσικα θα συμφωνησω, στο οτι το Κυριος μας καλει ολους ανεξαιρετα, πρεπει να διευκρινησω οτι, συμφωνα με τα χαρισματα τα οποια διενειμε Αυτος σε καθεναν απο εμας, δεν εχουμε ολοι ουτε το ιδιο καλεσμα, ουτε πολυ περισσοτερο τις ιδιες ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, μερικοι εμφανιζονται με ιδιαιτερες κλισεις και ταλεντα τα οποια.... Θα περιμενα λοπον, απο τις σημερινες ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ της Ορθοδοξου Εκκλησιας μια πλεον ΗΧΗΡΗ και ΣΤΙΒΑΡΗ παρουσια, τοσο στο εσωτερικο, οσο και στο εξωτερικο της Ελλαδος (οπου ζω τις τελευεταιες δυο δεκατιες).....

Σε καμμια περιπτωση, δεν μπορω να αποδεχθω την θεση οτι καποιος σαν κι εμενα επι παραδειγματι, ο οποιος δεν ειχα ποτε βαθια σχεση με την Εκκλησια, ακολουθησα καθαρα Θετικης Κατευθυνσης Σπουδες, διαγω βιο αματωλο μεσα στην υλη, εχει το ΙΔΙΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ευθυνης με καποιον ο οποιος απο μικρος εσχετισθη στενα με την Εκκλησια, σπουδασε τον Θεολογικο Λογο και ακολουθησε γενικα τις επιταγες της Ορθοδοξιας. Δεν μπορω να διακρινω, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ, η οποια να την υπερασπιζεται και διαδιδει, με σθενος και κυρος αναλογο της Δισχιλιετους συνεχους παρουσιας της, αυτο ειναι ολο....
Ναι έτσι είναι. Ρίχνουμε εκεί με υποτιθέμενη ταπείνωση ένα: ¨εγώ είμαι ανάξιος και τρισάθλιος" και καθαρίζουμε με τις δικές μας ευθύνες και μετά ζητάμε ευθύνες από τις "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ".

Τι θα πει εγώ θετικές σπουδές έκανα; Κι εγώ θετικές σπουδές έκανα, αλλ' αυτό δε μ' εμποδίζει να συναισθάνομαι τις ευθύνες μου, να προσπαθώ κατά δύναμιν και προπαντός να μην αισθάνομαι ότι έχω εκπληρώσει το χρέος μου κατά τα τάλαντα που μου ανέθεσε ο Κύριος.

Όπως είπε ο Χριστός στην παραβολή των ταλάντων θα ζητήσει απόδοση λογαριασμού από τον καθένα ανάλογα με τα τάλαντα που έλαβε, αν έλαβε λίγα λίγα κι αν πολλά πολλά. Εσύ πόσα τάλαντα θεωρείς ότι έλαβες;

Ακόμη όμως κι αν έλαβες ένα τουλάχιστον προσπάθησε να μην κάνεις ότι ο ανάξιος δούλος, δηλαδή να μην φροντίσεις ν' αξιοποιήσεις στοιχειωδώς έστω και αυτό.

Δεν με κάλυψε η απάντησή σου. Η ευθύνη της τήρησης και διάδοσης του μηνύματος του Ευαγγελίου ανήκει εξ ίσου σε όλους μας, στον καθένα κατά τις δυνάμεις του. Κι επειδή κανένας από μας, είμαι βέβαιος, δεν αισθάνεται ότι έχει εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στον Κύριο, γι αυτό καλά θα κάνουμε όλοι να κοιτάμε τα χάλια μας και να είμαστε επιεικείς με τους αδελφούς μας.
JohnyWest
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από JohnyWest »

Αγαπητε, ο λαος λεει η Παπας η Ζευγας...

Με ποια ιδιοτητα, ποιο κυρος και πανω απο ολα με ποιες ουσιαστικες γνωσεις μπορω εγω, η ο οποισδηποτε αλλος μη ειδικος στο θεμα να κανει την οποιαδηποτε προσπαθεια προβολης και διαδοσης της Ορθοδοξιας ?

Ποιος εχει τον χρονο να αφιερωσει για οποιαδηποτε αξιολογη προσπαθεια ?

Αυτα θα λεμε τωρα?

Εγω δεν ειμαι ουτε καλογερος, ουτε Θεολογος ουτε και παπας... Τι μπορω να κανω ?

Γιατι το Παπικο πληρωμα αυξηθηκε κατα 400,000,000 πιστους τα τελευταια εικοσι χρονια ενω οι Ορθοδοξια συνεχως συρρικνωνεται ?

Ποιος ειναι ο κυριος υπευθυνος?

Ενας χλιαρος Ορθοδοξος σαν κι εμενα που προσπαθει να ζησει την οικογενεια του απ'το πρωι μεχρι το βραδυ, η οι διφοροι μεγαλοσχημοι επισημοι της Ορθοδοξιας??

Οταν το βαπορι βουλιαζει, φιλε μου, δεν φταιει ο μουτσος αλλα ο καπετανιος!

Κακα τα ψεματα...
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ουκ εν το πολλώ το ευ, αλλά εν το ευ το πολύ JohnyWest.

Κατα δηλωση Αγγλικανου Ιερεα, που την δεκαετια του 60 μετεστραφη και επεστρεψε στην Ορθοδοξια, αντεξε 10 ετη, και επειτα ξαναγυρισε στην πρωην ομολογια του, και ανεφωνησε μετα πασης ειλικρινειας: Γνωριζω οτι η μια και μονη Αληθεια κατω απο τον Ηλιο ειναι η Ορθοδοξη Πιστη, αλλα ειναι πολυ βαρια για να την σηκωσω, γυριζω πισω εν πληρη επιγνωση μου, για τις συνεπειες, και αποζητω το ελεος του Κυριου, για οσα δεν μπορεσα να πραξω και να ανταποκριθω στο καλεσμα του.

Ετσι; Λοιπον δεν ειναι απλα τα πραγματα. Και οι μουσουλμανοι 4 η 5 φορες περισσοτεροι απο εμας ειναι. Λεει τιποτα αυτο;

Τι ειμαστε ανωνυμες εταιρειες πωλησεων που κυνηγουνε αποτελεσματα και στοχο τριμηνου ωστε να φτιαχνουμε και γραφηματα ποσοστων, ποιος πουλαει καλυτερα και περισσοτερο;

Τα αιτια JohnyWest, ειναι πολυ βαθυτερα, και ενα απο αυτα εαν οχι το κυριοτερο, ειναι οτι η Ορθοδοξια δινει Σταυρο, δινει καταβαση στον αδη, δινει ασκητικη, δινει αλλαγη τροπου ζωης, αλλαγη του νοος, για να δωσει εν συνεχεια την Ανασταση.

Δεν δινει εναν χλιαρο και μη ενοχλητικο Χριστο, που δεν ζηταει τιποτα, χαριζει ευδαιμονια, υλικη ευημερια, και ολα πανε καλα, και θα μπουμε και αερα στον 'παραδεισο' και θα μας περισσεψουν και καλα εργα (αξιομισθια και πλεονασμος εργων, αλλη μια πλανη του καθολικισμου), για να παρουν και οι αλλοι που δεν προκαμαν.

Ο καθολικισμος, δινει αυτο που θελουν οι ανθρωποι.

Η Ορθοδοξια δινει αυτο που θελει ο Θεος.

Τι νομιζεις οτι θα διαλεγαν οι περισσοτεροι, με την δυτικη νοοτροπια που εχει εμποτισει σχεδον ολη την οικουμενη; Λοιπον αυτο και πραττουν.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Διονύση ωραία είναι αυτά που λες...είναι ιδανικά που έχουμε στο μυαλό μας .... Η θλιβερή πραγματικότητα όμως μας προσγειώνει ανωμάλως. Ποιοί και πόσοι βιώνουν την αληθινή Ορθοδοξία... και μην μου πεις δεν μας ενδιαφέρουν τα νούμερα, γιατί αν ένας ολόκληρος Λαός χάνεται και σώζονται μετρημένοι δεν νομίζω ότι μας χαροποιεί...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Τώρα και 2000 έτη διδάσκεται ο Χριστιανισμός, όλοι έχουν ακούσει. 'Οποιος θέλει μπορεί να γνωρίσει την αλήθεια. Στα περισσότερα κράτοι ο προσυλιτισμός είναι ποινικά κολάσιμος.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

JohnyWest έγραψε:Αγαπητε, ο λαος λεει η Παπας η Ζευγας...
Ποιος είναι ο Παπάς και ποιος ο Ζευγάς;
JohnyWest έγραψε: Με ποια ιδιοτητα, ποιο κυρος και πανω απο ολα με ποιες ουσιαστικες γνωσεις μπορω εγω, η ο οποισδηποτε αλλος μη ειδικος στο θεμα να κανει την οποιαδηποτε προσπαθεια προβολης και διαδοσης της Ορθοδοξιας ?
Με την ιδιότητα του Χριστιανού. Του ανθρώπου που αγαπά τους αδελφούς του και πονά γιατί βρίσκονται μακριά από την Αλήθεια.
JohnyWest έγραψε:Ποιος εχει τον χρονο να αφιερωσει για οποιαδηποτε αξιολογη προσπαθεια ?

Αυτα θα λεμε τωρα?
Άρα ομολογείς ότι τυρβάζεις περί πολλά, ενός όμως εστί χρεία. Φυσικά αυτό θα λέμε, τι θα λέμε κουτσομπολιά για όλους τους άλλους, αρκεί να μη θίγεται ο εαυτούλης μας;
JohnyWest έγραψε:Εγω δεν ειμαι ουτε καλογερος, ουτε Θεολογος ουτε και παπας... Τι μπορω να κανω ?
Ο Χριστός απευθύνθηκε μόνο στους καλόγερους και τους Θεολόγους; Απλούς ψαράδες πήρε για μαθητές για να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου.
JohnyWest έγραψε:Γιατι το Παπικο πληρωμα αυξηθηκε κατα 400,000,000 πιστους τα τελευταια εικοσι χρονια ενω οι Ορθοδοξια συνεχως συρρικνωνεται ?
Όπως είπε κι ο Διονύσης δεν κάνουμε κόντρες. Ένας βασικός λόγος είναι ότι οι λαοί στη Νότια Αμερική, όπου βρίσκεται η κύρια μάζα των Καθολικών πολλαπλασιάζονται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι οι Ευρωπαίοι.
JohnyWest έγραψε:Ποιος ειναι ο κυριος υπευθυνος?

Ενας χλιαρος Ορθοδοξος σαν κι εμενα που προσπαθει να ζησει την οικογενεια του απ'το πρωι μεχρι το βραδυ, η οι διφοροι μεγαλοσχημοι επισημοι της Ορθοδοξιας??
Υπεύθυνοι είμαστε όλοι κατά το μερίδιο που μας αναλογεί. Με τον ίδιο τρόπο που κατηγορείς εσύ τους άλλους, με τον ίδιο θα σε κατηγορήσει αύριο ο Θεός, γιατί απεμπόλησες το μικρό έστω μερίδιο που σου αναλογεί.

Οι λέξεις μεγαλόσχημοι και επίσημοι δεν ταιριάζουν στα χείλη ενός Ορθόδοξου. Οι κληρικοί απλά είναι υποτίθεται το καλύτερο κομμάτι από μας, η προσφορά της Εκκλησίας μπροστά στο θυσιαστήριο. Αν το πλήρωμα της Εκκλησίας συνολικά πάσχει από πνευματικές ασθένειες, είναι απόμενο αυτό να συμβαίνει και με τον κλήρο.
JohnyWest έγραψε:Οταν το βαπορι βουλιαζει, φιλε μου, δεν φταιει ο μουτσος αλλα ο καπετανιος!

Κακα τα ψεματα...
Η Εκκλησία δεν είναι βαπόρι, αλλά το Σώμα του Χριστού και μη φοβάσε δε βουλιάζει, όχι γιατί έχει καλό καπετάνιο, αλλά γιατί ο Θεός βρίσκει πάντα τους κατάλληλους ανθρώπους, όχι απαραίτητα υψηλόβαθμους κληρικούς, για να την κρατήσουν στη σωστή πορεία.

Πάντως είπαμε πάντα φταίει και ο μούτσος και ο καπετάνιος ο καθένας κατά το μερίδιο που του αναλογεί.

Κατά το ψέματα. Είναι δύσκολο να τα βάλει κάποιος με τον εαυτό του, χρειάζεται γενναιότητα. Πολύ πιο εύκολο είναι να τα βάζει με τους άλλους.
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του, άσχετα με την θρησκεία που πιστεύει. Είχα γνωρίσει έναν μουσουλμάνο από την Ξάνθη ο οποίος είχε χρυσή καρδιά. Τι κι αν είναι μουσουλμάνος , αφού ζεί την εν Χριστό ζωή, θα σωθεί. Ιχνος κακίας, υπόδειγμα ταπείνωσης και αγάπης ούτε τις μισές αρετές του δεν έχω αν και Χριστιανός.
Επειδή συγκυριακά βαφτιστίκαμε Χριστιανοί είμαστε σε καλήτερη μοίρα από αυτόν; Δε νομίζω.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Γιώργο αν και θα κριθούμε πιο αυστηρά, οπωσδήποτε είμαστε σε καλύτερα μοίρα. Είναι σαν δυο άνθρωποι να θέλουν να πάνε κάπου κι ο ένας ξέρει το δρόμο κι ο άλλος όχι. Εσύ ποιος απ' τους δυο λες ότι είναι πιθανότερο να τα καταφέρει;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”