Πρωτοφανείς ειρωνείες Πρετεντέρη για το Άγιο Πνεύμα!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

gladiator79
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gladiator79 »

Υπαρχουν φωτογραφιες απο το πεταγμα μπουκαλιου Πρετεντερη,που ειναι αδιαψευστος μαρτυρας...παντως,γενικα μιλωντας,μηπως θα επρεπε οι απανταχου χριστιανοι να δραστηριοποιηθουν λιγακι;Να κατεβουμε στους δρομους;Να υποστηριξουμε λιγακι τους μοναχους του Αγιου Ορους & γενικα την Εκκλησια που βαλλεται απο παντου.Εδω πηγε ο αθεος συριζα και μαζεψε 200 ατομα στο "συλλαλητηριο" του.Εμεις ως ποτε θα καθομαστε απαθεις;Δε λεω,καλη και αγια η υπομονη,η προσευχη και η εγκρατεια.Ομως,η κοινωνια και ειδικοτερα τα μμε πρεπει να δουν οτι υπαρχει και απαντηση σε οσα λενε και οτι δεν ειναι ολος ο λαος εκκλησιομαχος.Κι πώς θα γινει αυτο,αν δε σηκωθουμε απο τη θεση μας;
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου

Ο κύριος Τ.Μ. από την Σ.Κ. της Θ. με πολύ ζωντανό τρόπο διηγείται ένα δικό του περιστατικό που συνέβη σε μια συνάντησή του με τον Γέροντα. Από αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά ότι ο Γέροντας ήθελε ταπεινά να τοποθετούμε τον εαυτό μας μέσα στην Εκκλησία.
-Το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου 1991 (24 Ιουλίου σύμφωνα με το ημερολόγιο που ισχύει στο Άγιο Όρος) επισκέφθηκα τον Γέροντα με δύο άλλους συναδέλφους μου από τη Θεσσαλονίκη του Π.Τ και Χ.Τ. μηχανολόγο και ηλεκτρολόγο διπλωματούχο μηχανικό αντίστοιχα. Εκείνο τον καιρό, ήμουν επηρεασμένος από τα κάτωθι :
1. Από τις εσχατολογικές συζητήσεις και τον προβληματισμό για τις νέες ταυτότητες, απόηχους των ετών 1987 – 1989.
2. Από την επίσημη τότε αδράνεια της ηγεσίας της Εκκλησίας μας για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων
3. Από τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς που προξενήθηκαν από τη προβολή του κινηματογραφικού έργου «Ο τελευταίος πειρασμός» από διάφορους ανθρώπους στην Αθήνα
4. Από διάφορες αρρωστημένες απόψεις :
· Ότι πρέπει, εμείς οι καθαρότεροι των άλλων ανθρώπων να επιδείξουμε ζήλο για να σώσουμε τους καημένους τους αμαρτωλούς αδελφούς μας καθώς και την Εκκλησία μας
· Ότι θα δώσουμε λόγο στον Θεό, αν δεν συμμετέχουμε στο Θείο έργο της εσωτερικής αυτής ιεραποστολής
· Ότι πρέπει να πάρουμε τις τύχες της Εκκλησίας στα χέρια μας, γιατί η ηγεσία της έχει διαφθαρεί,
· Ότι επίτηδες η Εκκλησία αδρανεί με σκοπό την συνειδητή (εκ των έσω) αλλοίωση της πίστης μας
· Ότι ο σωστός Χριστιανός δεν μπορεί να είναι καρπαζοεισπράκτορας,
· Ότι όπου βλέπω κακό, πρέπει να το χτυπάω, κριτικάροντας τα πάθη των άλλων, πχ το κάπνισμα, την πορνεία, την μέθη, την κλεψιά κλπ
· Ότι πρέπει να προσέχω την εικόνα που δείχνω προς τα έξω, έχοντας τη λεγόμενη έξωθεν καλή μαρτυρία, ώστε ουδείς να βρίσκει ελάττωμα πάνω μου κι έτσι να μην μπορεί να μου κάνει κριτική, αφού αυτό θα σήμαινε αυτόματα την τοποθέτησή μου από τους «καθαρούς και ανωτέρους», στους «αμαρτωλούς αδελφούς» με τη συνακόλουθη ρετσινιά
Έτσι, το «ζώον» φρόντιζα να είμαι αρεστός μόνο στους ανθρώπους, αλλά ήμουν βρώμικος απέναντι στον Θεό. Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι η συνείδησή μου ήταν τόσο τυφλωμένη που πίστευα ακράδαντα ότι αυτό που έκανα ήταν το σωστό, χωρίς να έχω τον παραμικρό ενδοιασμό για τίποτα, δικαιώνοντας πλήρως τον εαυτό μου για οποιαδήποτε πράξη ή λογισμό είχα!
Μόλις λοιπόν, άρχισα να παρουσιάζω τις παραπάνω απόψεις στον Γέροντα, αμέσως με διάκοψε λέγοντας ότι πρέπει να κοιτάξω πώς θα σώσω την ψυχή μου. Εγώ όμως με πείσμα αγνόησα τον λόγο του και ξαναέφερα τη συζήτηση εκεί που ήθελα, εκθέτοντας συνοπτικά τα παραπάνω. Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω κι ο Γέροντας με επιτιμητικό, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο αγάπη ύφος, μου λέει :
-Σαν Πολιτικός Μηχανικός είδες ότι είναι ραγισμένος ο τρούλος της εκκλησίας, ο οποίος έχει αγιογραφημένο τον Παντοκράτορα κι εσύ τρέχεις γρήγορα να βάλεις υποστηρίγματα στον Θεό για να μην πέσει; Μάθε ότι εσύ είσαι ένα τίποτα! Ούτε στο ελάχιστο δεν μπορείς να προστατέψεις την Εκκλησία μας. Είσαι ένα μηδενικό! Αν η Εκκλησία κινδυνέψει να είσαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο Θεός θα κατέβει για να την σώσει! Δεν έχει ανάγκη από σένα η Εκκλησία, αλλά εσύ είσαι που έχεις ανάγκη από αυτήν, για να σώσεις την ψυχή σου. Η Εκκλησία δεν φτιάχτηκε από ανθρώπους επειδή την έχει ανάγκη ο Θεός, αλλά φτιάχτηκε από τον ίδιο τον Θεό, επειδή την έχουμε ανάγκη εμείς οι άνθρωποι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Πρωτοφανείς ειρωνείες Πρετεντέρη για το Άγιο Πνεύμα!

Δημοσίευση από eortologio_gr »

pilotos έγραψε:...Αλλά ο οχετός και οι ειρωνείες για το Άγιο Πνεύμα ήταν, πραγματικά, πρωτοφανείς. Με αλαζονική έπαρση, αρκετές φορές, καλούσε τον Εφραίμ να πάρει το Άγιο Πνεύμα ως δικηγόρο (!!!), να του πει το Άγιο Πνεύμα τι θα πει (!!!) και άλλες ειρωνείες κατά του άλλου Παρακλήτου. Και , δυστυχώς, εμείς τον ταίζουμε αγοράζοντας τις εφημερίδες που αρθρογραφεί....
"τον μαλάκα κι'αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς".

Και όσοι βιάστηκαν να παρεξηγήσουν το μηνυμά μου θυμίζω τα περί "πάσας νόσου και πάσας μαλακίας" που αναφέρει το Ευαγγέλιο.

Ε λοιπόν μαλάκας είναι αυτός που φέρει την κατα το Ευαγγέλιο μαλακία στο κεφάλι του...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
twin
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από twin »

Είναι φοβερό αυτό ου συμβαίνει στην ελληνική τηλεόραση . Αυτή η ειρωνία έχει ξεπεράσει κάθε όριο . Βρήκαν ευκαιρία αυτοί που πολεμούσαν την εκκλησία έμμεσα τώρα να την χτυπήσουν άμεσα. Δεν ξέρουν όμως οι δυσμοιροι οτι ο Χριστός μας δεν χτυπιέται.
thomaslym
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από thomaslym »

Αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο είναι πρωτόγνωρα. Κατάρρευση των καλύτερων χρηματοπιστωτικών εταιρειών. Ο πόλεμος της Εκκλησίας- Αγίου όρους. Φυσικές καταστροφές κλπ.

Μήπως είναι ο καιρός που θα έρθει ο Αντίχριστος?

Γνωρίζει κανένας τίποτα, άκουσε κανένα γέροντα να λέει κάτι για το θέμα.

Φιλικά
Άβαταρ μέλους
nektarios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nektarios »

eortologio_gr έγραψε:
pilotos έγραψε:...Αλλά ο οχετός και οι ειρωνείες για το Άγιο Πνεύμα ήταν, πραγματικά, πρωτοφανείς. Με αλαζονική έπαρση, αρκετές φορές, καλούσε τον Εφραίμ να πάρει το Άγιο Πνεύμα ως δικηγόρο (!!!), να του πει το Άγιο Πνεύμα τι θα πει (!!!) και άλλες ειρωνείες κατά του άλλου Παρακλήτου. Και , δυστυχώς, εμείς τον ταίζουμε αγοράζοντας τις εφημερίδες που αρθρογραφεί....
"τον μαλάκα κι'αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς".

Και όσοι βιάστηκαν να παρεξηγήσουν το μηνυμά μου θυμίζω τα περί "πάσας νόσου και πάσας μαλακίας" που αναφέρει το Ευαγγέλιο.

Ε λοιπόν μαλάκας είναι αυτός που φέρει την κατα το Ευαγγέλιο μαλακία στο κεφάλι του...

Χρ.

ΜΗΠΩΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΗΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ? ΡΩΤΑΩ ΜΗΠΩΣ ......ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ? ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΑΩ........

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

nektarios έγραψε:
eortologio_gr έγραψε: Ε λοιπόν μαλάκας είναι αυτός που φέρει την κατα το Ευαγγέλιο μαλακία στο κεφάλι του...

Χρ.

ΜΗΠΩΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΗΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ? ΡΩΤΑΩ ΜΗΠΩΣ ......ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ? ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΑΩ........

Οχι αδελφέ μου ο π.Παίσιος δεν θα απαντούσε έτσι. Ισως μόνο να προσευχόταν. Αν και σε κάποια φάση πήρε μέρος και σε διαδήλωση - νομίζω για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες..

Εγώ δεν είμαι π. Παίσιος ούτε μπορώ να γίνω. Εκφράζομαι με τον εκνευρισμό που μου έρχεται εκείνη την στιγμή. Ξερω οτι αυτά που λέω δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλα τουλάχιστον στο δικό μου μικρό μυαλό έκανα την μηδαμινή "μάχη" μου.

Φίλτατε Νεκτάριε η οσφυοκαμψία και ταπεινολογία δεν είναι για μένα. Αυτό που με εκπλήσει είναι οτι ελάχιστοι παίρνουν ανοιχτά το μέρος της Εκκλησίας. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία εκεί που είναι. Για την Ορθοδοξία δεν θα πρέπει κάποιος να μιλήσει ? Με τον τρόπο που βγάζουν το θέμα στα μηντια παρασέρνεται η ίδια η Ορθοδοξία δηλαδή η πίστη μας. Και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο απο όλα και αντιδρώ όπως αντιδρώ.

Χρ.
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ο γράφων δεν αισθάνεται ούτε καν σαν εξαπτέρυγο στην συνοδεία μιας εικόνας. Απλός Χριστιανός προσπαθώ να είμαι που εκνευρίζεται με την μικρόνοια ορισμένων.

Απ την μια είναι τελείως σπαστικό αυτό που γίνεται. Απ την άλλη όμως ίσως μέσω αυτής της οχλοβοής επανέρχεται στην επικαιρότητα με ένταση το θέμα της πίστης μας το οποίο συζητιέται παντού. Ισως τελικά αυτή η οχλοβοή να αποβεί θετική για την Ορθοδοξία.

Εάν σιγα σιγά αρχίσουν να βγαίνουν στο προσκήνιο φωτισμένοι άνθρωποι με θρησκευτική ακτινοβολία το κλίμα μπορεί πάλι να γυρίσει υπέρ.

Υπο αυτή την οπτική, βλέπω φως στο τούνελ και παίρνω κουράγιο.

Χρ.
Εικόνα
batmanidou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από batmanidou »

:wink:
Άβαταρ μέλους
nektarios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nektarios »

eortologio_gr έγραψε:
nektarios έγραψε:
eortologio_gr έγραψε: Ε λοιπόν μαλάκας είναι αυτός που φέρει την κατα το Ευαγγέλιο μαλακία στο κεφάλι του...

Χρ.

Οχι αδελφέ μου ο π.Παίσιος δεν θα απαντούσε έτσι. Ισως μόνο να προσευχόταν. Αν και σε κάποια φάση πήρε μέρος και σε διαδήλωση - νομίζω για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες..

Εγώ δεν είμαι π. Παίσιος ούτε μπορώ να γίνω. Εκφράζομαι με τον εκνευρισμό που μου έρχεται εκείνη την στιγμή. Ξερω οτι αυτά που λέω δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλα τουλάχιστον στο δικό μου μικρό μυαλό έκανα την μηδαμινή "μάχη" μου.

Φίλτατε Νεκτάριε η οσφυοκαμψία και ταπεινολογία δεν είναι για μένα. Αυτό που με εκπλήσει είναι οτι ελάχιστοι παίρνουν ανοιχτά το μέρος της Εκκλησίας. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία εκεί που είναι. Για την Ορθοδοξία δεν θα πρέπει κάποιος να μιλήσει ? Με τον τρόπο που βγάζουν το θέμα στα μηντια παρασέρνεται η ίδια η Ορθοδοξία δηλαδή η πίστη μας. Και αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο απο όλα και αντιδρώ όπως αντιδρώ.

Χρ.

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Χρήστο

1) ο π. Παισιος δεν έλαβε ποτέ μέρος σε διαδήλωση

2) το foroum είναι ένας χώρος όπου πρέπει ο κάθε ένας να εκφράζετε χωρίς εκνευρισμούς και όσο μπορεί ποιο κόσμια.

3) Δεν σε κατηγόρησα για <οσφυοκαμψια και ταπεινολογια>

4) Ο καθένας μας κάνη τον αγώνα του όπως μπορεί και σύμφωνα με τις δυνάμεις του

5) Και τέλος τέλος εγώ απλώς αναφέρθηκα μόνο στην φρασεολογία που χρησιμοποίησες και που δεν αρμόζει σε εμάς τους χριστιανούς

6) Σου ζητώ ταπεινά να με συγχωρέσεις αν σε εκνεύρισα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”