lovethink, δεν κρινω, το αντιθετο, επικροτω την επιστροφη των χαμενων προβατων, και σημειωνω πως ειναι το σωστο να γινεται η προσεγγιση και η Πιστη προς τον Θεον.lovethink έγραψε:Κρίνεις πολύ εύκολα τον τρόπο και το λόγο που κάποιος προσεύχεταιdionysisgr έγραψε: Σχεση ζωσα Σταυρικη και πνευματικη θελουμε με τον Θεον, η ακατασχετη υλικη παροχολογια και οπου μας βγαλει;
Προσωπικά δεν με αφορά γιατί δεν έχω μετοχές
Κατά δεύτερον εγώ απλά είπα πως έχει δικαίωμα ο καθένας να προσευχηθεί όπως νομίζει και δεν θα το κρίνω εγώ
Αυτά :)
Το να πεις σε καποιον που εχει παρει λαθος δρομο για να παει σε ενα μερος που θελει, η νομιζει οτι θελει, το να του πεις οτι: κοιταξε δεν πας σωστα, θα βγεις αλλου για αλλου, δεν ειναι κριση, αλλα ανθρωπινη βοηθεια και προσφορα.
Μην τα μπερδευεις. Δεν μπορει να κανει ο καθενας οτι θελει με τον Θεον. Αντιθετα μπορει ο Θεος να κανει οτι Θελει με τον καθενα απο εμας.
Εμεις ομως πρεπει και επιβαλλεται να εχουμε τροπο και σκοπο συγκεκριμενο οταν επικαλουμαστε το Ονομα Του. Ποιον; Την σωτηρια μας και μονο.
Δεν λεει η Γραφη να μην λαμβανουμε το Ονομα του Θεου στο στομα μας επι ματαιω;
Τι θα πουμε στον Θεον; Δωσε Θεε μου ενα 20% επανω στην μετοχη της Morgan Stanley γιατι εκει εχω τα λεφτουδακια μου, και θα χασω την χλιδατη ζωη μου αμα στραβωσει κατι; Eιναι ικεσια και παρακληση αυτη;
Mιλαμε επι συγκεκριμενης περιπτωσεως, αυτων των ανθρωπων, ενω εσυ γενικευεις αλλαζοντας το νοημα των λογων μου.
Δεν τους κατακρινω ουτε τους απαξιωνω, λεω ομως οτι δεν ειναι ετσι η σχεση Θεου-Ανθρωπου, δεν πρεπει να ειναι ετσι. Ειναι νεκρο αυτο το πραγμα ειναι τυπος, ειναι κοροϊδία να στο πω ετσι ξεκαθαρα.
Δοξολογουμε, ευχαριστουμε, μεγαλυνομε, προσκυνουμε τον Θεον, για οσα μας εδωσε και οσα μας πηρε, και στο τελος λεμε και καποια παρακληση, προσθετοντας να γινει πανω και περα απο ολα το θελημα Του, κα ιοχι το δικο μας.
Τι ειναι ο Θεος; ATM; (Θου Κυριε..) Με αυτα τα μυαλα θα παμε μπροστα;