Χριστιανικές ατάκες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Χριστιανικές ατάκες

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Θα αρχίσω πάλι την δημοσίευση των ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΤΤΑΚΕΣ επειδή δεν μπορώ να θυμηθώ που είχα σταματίσει θα αρχίσω πάλι από εδώ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ

Εχθές παραμονή Πρωτοχρονιάς ήμουνα ξαπλωμένος στο κουβούκλι μας περασμένα τα μεσάνυχτα και συλλογιζόμουνα. Είχα δουλέψει νυχτέρι για να τελειώσω μια Παναγιά γλυκοφιλούσα, και δίπλα μου καθότανε η γυναίκα μου και έμπλεκε. Όποτε δουλεύω, βρίσκουμε σε μεγάλη κατάνυξη, και ψέλνω διάφορα τροπάρια. Σιγόψελνα λοιπόν εκεί που ζωγράφιζα την Παναγία, κι’ η Μαρία έψελνε και κείνη μαζί μου με τη γλυκιά φωνή της. Βλογημένη γυναίκα μου έδωσε ο Θεός, ας είναι δοξασμένο το όνομα του, Ψυχή θρησκευτική ένα δροσερό ποταμάκι που γλυκομουρμουρίζει μέρα νύχτα δίπλα σε έναν παλιόν καστρότοιχο. Το κρυσταλλένιο νερό που δεν θολώνει με τα χρόνια, αλλά γίνεται και ολοένα και πιο καθαρό και πιο γλυκόλαλο: κοντά μου κάθεται και με συντροφεύει, ήμερος άνθρωπος. Μαρία η Απλή. Εκείνη πλέκει είτε ράβει, κι’ εγώ δουλεύω την αγιασμένη τέχνη μου και φιλοτεχνώ εικονίσματα που τα προσκυνεί ο κόσμος.

Το καλύβι μας είναι φτωχό στα μάτια του κόσμου, και μολαταύτα στ’ αλήθεια είναι χρυσοπλακώτατος πύργος κι’ ηλιοστάλακτος θρόνος, γιατί μέσα του σκήνωσε η πίστη κι’ η ευλάβεια. Κι’ εμείς που καθόμαστε μέσα, ήμαστε οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς, πλην μας πλουτίζει με τα πλούτη του. Εκείνος που είπε : > πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττώθήσονται παντός αγαθού»

Η γυναίκα είναι σαν μία καρδερίνα στη χούφτα σου. Αν σφίξεις πολύ τη χούφτα σου θα σκάσει. Αν την απλώσεις θα σου πετάξει.
"
Nikolaos490
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ

Δημοσίευση από Nikolaos490 »

Να 'σαι καλά αδελφέ που μας θύμισες τον κυρ' Φώτη τον Κόντογλου, που η γραφίδα του συναγωνιζόταν επάξια το χρωστήρα του.
Κάπου στην Αθήνα, κάποιοι είχαν ένα αφιέρωμα στη μνήμη του... (μήπως γνωρίζει κανείς κάτι, να ενημερώσει κι εμάς τους αμαθείς... ;)
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΑΚΕΣ ΜΑΣ
Αν είσαι πάνω από-60-χρονών και ξυπνήσεις ένα πρωί χωρίς πόνο για τίποτα και πουθενά πρέπει να ανησυχήσεις. Φαίνεται πως πέθανες χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

"Bαριά η καλογερική ,αβάσταχτος ο γάμος"

Ο πόνος και η ζωή είναι ζευγάρι ο ένας εκδίδει πιστοποιητικό ύπαρξης στον άλλον. Πονώ άρα υπάρχω

Ένας σύγχρονος συγγραφέας γράφει για τον εν ρείθροις του Ιορδάνου» βαπτισθέντα Θεάνθρωπο, Ιησού: όσοι τον επίστευσαν ως Θεό, τον έζησαν ως Άνθρωπο. ¨Οσοι τον έζησαν ως Άνθρωπο τον επίστευσαν ως Θεό ¨Οσοι και τον επίστευσαν και τον έζησαν, τον ανεγνώρισαν ως Θεάνθρωπο, Φώς και Χαρά της ζωής τους. ¨Οσοι, δεν τον επίστευσαν και δεν τον έζησαν αυτοί, δεν μπόρεσαν να μάθουν ποτέ ούτε τι είναι Θεός, ούτε τι είναι Άνθρωπος.

Ο κύκλος της αναζήτησης του Θεού: Για να πιστεύσεις στο Θεό πρέπει να τον γνωρίσεις. Για να τον γνωρίσεις πρέπει να τον αγαπήσεις. Για να τον αγαπήσεις πρέπει να τον εμπιστευτείς. Για να τον εμπιστευτείς πρέπει να τον πιστέψεις.

Στην επέτειο των χρυσών γάμων τους εκείνος έγραψε στο λεύκωμα της οικογένειας για την σύζυγο του. Στο ιστιοφόρο που διαπλεύσαμε το πέλαγος του βίου μας στάθηκες πάντα ο ιστός πάνω στο οποίο κυμάτισε περήφανα, η σημαία της οικογενειακής μας ευτυχίας»
Και εκείνη βαθύτατα συγκινημένη συμπλήρωσε: «Αν είχα χίλιες

καρδιές θα σου τις χάριζα όλες. Τώρα που έχω μία και μόνη σου την χαρίζω χίλιες φορές

Κανένα σπίτι δεν ανεβαίνει ψηλότερα από το επίπεδο της γυναίκας που είναι η οικοδέσποινα του.

Μια καλη Μητέρα αξίζει περισσότερο από εκατό δασκάλους
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ 3ον

Επομενο 3ον
Πρόσεχε τις σκέψεις σου γιατί γίνονται επιθυμίες. Πρόσεχε τις επιθυμίες σου γιατί γίνονται πράξεις. Πρόσεχε τις πράξεις σου γιατί γίνονται συνήθειες. Πρόσεχε τις συνήθειες γιατί δημιουργούν χαρακτήρα. Και ο χαρακτήρας πλέον δεν μεταβάλλεται. Είσαι εσύ.
Ρώτησαν τον Κανάρη πως κατόρθωσε να ανατινάξει την τουρκική ναυαρχίδα, κι’ εκείνος του; Απάντησε: δεν ήταν δύσκολο. Είπα : Κωνσταντή, απόψε θα πεθάνεις. Ύστερα όλα γένηκαν εύκολα»
Ήταν σοφός ο παππούς και μούλεγε. Παιδί μου στη ζωή σου να μη φοβάσαι τον κακό όσο τον κουτό. Από τον πρώτο μπορείς να υπολογίσεις περίπου τι σου μαγειρεύει. Από τον άλλο όμως δεν μπορείς να προβλέψεις από πού και πως θα σούρθει. Είναι απρόβλεπτος. Δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη «κουτός». Έλεγε λοβός ¨η ζαβός. Ήταν αγράμματος ο παππούς και δεν ήξερε τη λέξη κομπλεξικός. Αν την ήξερε, αυτήν θα μεταχειριζόταν. Γιατί αυτός είναι ο επικίνδυνος. Ο κομπλεξικός.
Κατηγγέλθη στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ότι ομάδα σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων πήγαινε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, πράξη που συνιστούσε σκάνδαλο μέγα για ένα Κράτος επίσημα άθεο. Ο πρωθυπουργός Κλεμανσώ, ο επιλεγόμενος Τίγρης, άθεος και ο ίδιος κάλεσε τον διοικητή να αναφέρει αμέσως κατονομάζοντας και τους ευέλπιδες για τις περαιτέρω συνέπειες. Ο Διοικητής δεν ήταν άλλος από τον στρατηγό Φόςς τον μετέπειτα ένδοξο Στρατάρχη της Γαλλίας, απήντησε. «Επειδή συνηθίζω κατά τον εκκλησιασμό μου να κάθομαι στα πρώτα στασίδια του ναού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα ονόματα αυτών, που κάθονται πίσω μου. Συνεπώς το μόνο όνομα που έχω να αναφέρω είναι του υποφαινομένου». Και υπέγραψε Εντυπωσιάστηκε ο Κλεμανσώ από την απάντηση του γενναίου Στρατηγού και δεν έδωκε συνέχεια: Όταν όμως έπειτα από μερικά χρόνια ο στρατηγός Φόςς έσωσε την Γαλλία, ο Κλεμανσώ κατά την επίσκεψη τελετή της ανακηρύξεως του ως Στρατάρχη της Γαλλίας δεν παρέλειψε να αναφέρει και το περιστατικό αυτό παραδίδοντας τη λακωνική επιστολή του ευσεβούς στρατάρχη στην Ιστορία της Γαλλίας σαν υπόδειγμα ήθους και χριστιανικής παρρησίας.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ 4ον

4ον ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΤΑΚΣ ΜΟΥ
Ένα ταλαιπωρημένο παιδί μιας διαλαλημένης οικογένειας, κατέφυγε στον ψυχίατρο για να ζητήσει βοήθεια. Αγαπούν οι γονείς σου, παιδί μου; Το ρώτησε. Το πρόβλημα γιατρέ- απάντησε –δεν είναι αν αγαπούν οι γονείς μου εμένα αλλ’ εάν αγαπιούνται αυτοί μεταξύ τους.

Χριστή γυνή Πηδάλιον οικίας

Μάνα , η στοργή σου μεγάλη κι
Απέραντη όσο κι’ η πλάση! Ποιος θα μπορέσει ως βαθιά την καρδιά σου ποτέ να διαβάσει; Πως με βελούδινα δάκτυλα αγγίζεις τους πόνους μας και τους γλυκαίνεις. Μάνα γλυκυτατη, όλλα τα βάσανα συ τα απαλαίνεις! Ώ το γλυκό τρυφερό σου, μανούλα, κι’ ολόθερμο φίλημα, στου βρεφικού μας ονείρου τα’ αθώο κι’ απλό παραμίλημα!

Το να παρέχεις διδάγματα πείρας και συμβουλές σ’ έναν ηλικιωμένο, είναι σα να χαρίζεις μια χτένα σ’ έναν φαλακρό.

Όποιος έχει δάσκαλο μόνο τον εαυτόν του έχει τρελό δάσκαλο..

Είναι αδύνατο να διδάξεις το γέρο-σκύλο καινούρια παιχνίδια.

Στην κοινωνία συμβαίνει συχνά ότι και στις ζυγαριές. Οι άδειοι δίσκοι ανεβαίνουν ενώ οι γεμάτοι κατεβαίνουν.

Αν θέλεις το σώμα σου γερό νήστευε και περιπάτει. Αν την ψυχήν σου νήστευε και προσεύχου.

Προτιμώ να είμαι καλεσμένος ενός φτωχού που με περιμένει στο κατώφλι του παρά ενός πλούσιου που θα στέλνει το θυρωρό του να μου ανοίξει την πύλη του μεγάρου του
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ 5ον

5ον

Ήταν κληρικός υποδειγματικό. Και είχε, επί πλέον το δώρο της ευγλωττία. Τον αξίωσε ο Θεός να αναδείξει τρείς γιούς του κληρικούς πεπροικισμένους επίσης με το χάρισμα του λόγου. Μια μέρα στο τραπέζι της λευιτικής οικογένειας ένας φιλοξενούμενος έκαμε λόγο, για το ποιος από τους τρείς γιούς και τον πατέρα ήταν ο καλύτερος κήρυκας του θείου λόγου. Μπήκε στη συζήτηση ο μικρότερος γιός ο οποίος απάντησε αδίστακτα:
Τώρα λείπει στην κουζίνα. Και έδειξε τη μητέρα…Πράγματι , αυτή ήταν ο καλύτερος ιεροκήρυκας. Δεν μιλούσε στην εκκλησία. Κήρυττε όμως αδιάκοπα με τις πράξεις της μέσα στην κατ’ οίκον Εκκλησία την οικογένεια της..

41 Θέλεις να σε υπακούει η γυναίκα σου, όπως η Εκκλησία το Χριστό; Προσπάθησε να φροντίζεις και να ενδιαφέρεσαι και συ γι’αυτή, όπως ο Χριστός έκαμε για την Εκκλησία. Και αν χρειασσθεί να δώσεις τη ζωή σου για χάρη της, και αν χρειασθεί να κουρασθείς υπερβολικά πολλές φορές και γενικά να υπομείνεις και να πάθεις πολλά, να μην αποφύγεις. Διότι δεν πρέπει να λησμονείς πως ότι και να πάθεις για χάρη της στην ουσία τίποτα δεν έκαμες έν σχέσει με όσα έπραξε ο Χριστός για την Εκκλησία

Εάν ο άνδρας είναι κεφαλί του σπιτιού, η γυναίκα είναι η καρδιά.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Mε ρωτάει μιά φορά ο πνευματικός μου :
- Ξέρεις πόσο μακρυά είναι αυτή εδώ η ζωή από την άλλη ;
- Πόσο πάτερ ;
- Οσο το ένα μάτι από το άλλο,