Πού είναι η Εκκλησία;;;;;;;;;;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Πού είναι η Εκκλησία;;;;;;;;;;

Δημοσίευση από eleimon »

Με ολα αυτα τα τραγικα που συμβαινουν στις μερες μας,ξερετε τι μου εκανε εντυπωση???Που ειναι η εκκλησια?που ειναι οι εκπροσωποι της?γιατι δε βγηκε καποιος να μιλησει για αγαπη,για αδελφοτητα,για στηριξη των συνανθρωπων μας?ολες τις αλλες μερες ολο και καποιο ιερεα βλεπαμε στα καναλια,τωρα που ειναι καποιος να μας μιλησει για το ΘΕΟ?Λενε λειπει κατι,τι λειπει? ο ΘΕΟΣ λειπει και δε βγαινει κανεις να μιλησει γι αυτον,μπροστα στις τοσες δοκιμασιες που ζουμε.....
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
filli
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Re: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ???????

Δημοσίευση από filli »

Ελπιδα, αυτη η πλευρα της εκκλησιας δεν πουλαει!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

eleimon έγραψε:Με ολα αυτα τα τραγικα που συμβαινουν στις μερες μας,ξερετε τι μου εκανε εντυπωση???Που ειναι η εκκλησια?που ειναι οι εκπροσωποι της?γιατι δε βγηκε καποιος να μιλησει για αγαπη,για αδελφοτητα,για στηριξη των συνανθρωπων μας?ολες τις αλλες μερες ολο και καποιο ιερεα βλεπαμε στα καναλια,τωρα που ειναι καποιος να μας μιλησει για το ΘΕΟ?Λενε λειπει κατι,τι λειπει? ο ΘΕΟΣ λειπει και δε βγαινει κανεις να μιλησει γι αυτον,μπροστα στις τοσες δοκιμασιες που ζουμε.....
Κάνεις λάθος Ελπίδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που έλειπε στη Μόσχα για την κηδεία του Πατριάρχη έκανε δηλώσεις, στις οποίες μάλιστα καταλόγισε και ευθύνες:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα επεισόδια
Γράφει ο/η Καθημερινή/ΑΠΕ
11.12.08

Τραγικά χαρακτήρισε τα γεγονότα στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σημειώνοντας ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με τις καταστροφές, αλλά με τη συνεργασία όλων, με δηλώσεις του στους ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ στη Μόσχα, όπου παρευρέθηκε στην εξόδιο τελετή του Μακαριστού Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου.

«Είναι τραγικά τα γεγονότα. Οι καταστροφές είναι πάρα πολλές κι ένας θάνατος πάντοτε είναι ένα γεγονός συγκλονιστικό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Εγώ, βλέποντας όλα αυτά τα πράγματα, τα βιώνω συναισθηματικά σαν τον πατέρα εκείνον που το ένα του παιδί σκότωσε το άλλο, τον αδελφό του. Πρόκειται πράγματι για μια τραγωδία, η οποία όμως πιστεύω ότι δεν θα λυθεί με το να καίμε και να καταστρέφουμε σπίτια ανθρώπων, που έχουν κι αυτοί τα προβλήματά τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ερωτηθείς εάν θα ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα στις πολιτικές ηγεσίες ο κ. Ιερώνυμος παρατήρησε ότι η φωνή του ιδίου είναι αδύνατη, αλλά επανέλαβε ότι εκεί που έχει φθάσει σήμερα η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνεργασία όλων, τόσο της Εκκλησίας, όσο και των κομμάτων, των πολιτικών παρατάξεων, όλων γενικώς.

«Εάν νομίζει κάποιος ότι μπορεί από μόνος του να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση και τα μεγάλα προβλήματα που έρχονται - και θα είναι πολύ μεγαλύτερα αυτά που έρχονται - είναι γελασμένος», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες και αναρωτήθηκε εάν και κατά πόσον η διαπλοκή, η διαφθορά και η κρίση είναι μερικό και όχι γενικότερο φαινόμενο και τα πρόσφατα γεγονότα προϊόν μόνο αγανάκτησης. «Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αφορά αυτούς που έχουν, αλλά και αυτούς που δεν έχουν, διότι μέσα στην Ελλάδα το διαπιστώνει κανείς σε όλα τα κλιμάκια και όπου βρεθεί, όλοι οι άνθρωποι αρέσκονται να εκμεταλλεύονται και τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ποιος, π.χ., δεν θα προτιμούσε σήμερα στην Ελλάδα με έναν πλάγιο τρόπο να πάρει τη θέση κάποιου άλλου και να διοριστεί, ποιος στην Ελλάδα σήμερα δεν θα ήθελε να μην περάσει τα γρανάζια, που πρέπει να περάσουν όλοι για να μπορέσει να φέρει γύρω το θέμα του, αλλά ακολουθεί διαφόρους δρόμους ώστε πλαγίως να κερδίσει την υπόθεση. Επομένως το θέμα είναι γενικότερο.

Και νομίζω ότι αν δεν αλλάξει αυτός ο προσανατολισμός η κρίση δεν θα περάσει», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: www.romfea.gr

Είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει δηλώσεις με σαφές πολιτικό περιεχόμενο. Όμως τα κανάλια δεν ασχολήθηκαν μαζί του, γιατί, όπως έπρεπε όλοι να είχαμε καταλάβει, προβάλουν μόνο ότι νομίζουν ότι συμφέρει το αφεντικό τους.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Δε θαπρεπε ομως να βγει καποιος και στα καναλια? για αλλα κι αλλα παρακαλανε να βγουν και τωρα που καιγεται ολη η Αθηνα και αλλες πολεις μας,ακρα του ταφου σιωπη.Ολα στο βωμο του χρηματος πια??
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Είδες κάποιο κανάλι να πει για τους βανδαλισμούς που υπέστη χτες το παρεκκλήσι της Παναγίας Χαλκέων στη Θεσσαλονίκη; Έδειξε κανένα κανάλι τις σπασμένες εικόνες;

Δεν είδα ειδήσεις χτες, σας παρακαλώ πείτε μου αν τα έδειξε κανείς
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Και τι σε κάνει Ελπίδα να πιστεύεις ότι ενδιαφέρει τα κανάλια τι έχει να πει η Εκκλησία; Εδώ δεν τους ενδιαφέρει τι έχει να πει η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Αρα ειμαστε ερμαιο των κυματων,εκει καταληγουμε....
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Όχι απλά δεν πρέπει να χαλαλίζουμε την ώρα μας και το μυαλό μας για να τρώμε το κουτόχορτο που μας ταΐζουν.
filli
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από filli »

Aλλα κι εμεις ειμαστε εκκλησια και διαμαρτηρομαστε! Και ολοι αυτοι που επισκεπτονται το φορουμ βλεπουν και την αλλη οψη. Αρα κατι γινεται!
(Ζηλευω την παρεα σας -καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη , η κορη μου αρχιζει τις ζημιες Καλημερα!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου τη δημοσίευσα κι εγώ (από το romfea.gr) την ενότητα "ΕΛΕΟΣ"! Να με συγχωρέσετε, που δεν είχα διαβάσει την παρούσα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”