Ορθοδοξία και Ορθοπραξία
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ
[quote="Ionas"]Να πω δυό λόγια ακόμη στη μεγάλη "αγάπη" του Διονύση....Δεν θα δείξεις αγαπητέ μου την αγάπη σου δίνοντας δυνατότητα στον σκανδαλοποιό να πάρει και άλλες ψυχές στην κόλαση αλλά συνετίζοντας και αυτόν με το να τον απομακρύνεις από τη θέση που λιμαίνεται ώστε να έλθει εις εαυτόν χάνοντας τα αυτονόητα προνόμια του και θα προστατέψεις τους μικρούς αυτούς ...
...
Eαν Αγαπητε Ionas, η πιστη μου ειναι τοσο αδυνατη και η κατα Θεον αγνοια με διαφεντευει τοσο πολυ, ωστε ενας σκανδαλοποιος Εκκλησιαστικος ανδρας, να ειναι ικανος να με συρει ως την κολαση, τοτε μαλλον αξιο και δικαιο ειναι αυτο για μενα για εσενα και για ολους μας.
θελω να πιστευω οτι δεν συμβαινει κατι τετοιο, αλλα ειναι υπερβολικος και αστηριχτος αυτος ο συλλογισμος σου.
Μπορει να δω τον Ιερεα να "πεφτει" αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κατεβασω και τα εικονισματα, και θα κοψω και τον εκκλησιασμο μου, και ολη την πνευματικη μου πορεια. Αυτα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις και δεν μας πρεπουν εαν θελουμε να λεγομαστε Ορθοδοξοι με αταλαντευτη πιστη και ελπιδα στον Ανασταντα Κυριο.
Ποση ρηχοτητα και δειλια πρεπει να μας διακρινει για να αντιδρουμε ετσι σε καθε πτωση Ιερεων; Toτε να κατεβασουμε καποιο απο τα 9 ταγματα των αυλων ουρανιων ασωματων δυναμεων να μας διακονει ιερατικα..
Εγω ταπεινα θεωρω οτι ο καθενας δικαιωνεται για το εργο την πιστη και τις πραξεις του, δεν εχουμε εδω στην ορθοδοξια την συλλογικη ευθυνη αλλα προσωπικο αγωνα και προσωπικη-οντολογικη δικαιωση απο τον μονο Κριτη τον Κυριο της Δοξης.
Ας μην του αφαιρουμε το απολυτο δικαιωμα που Εχει να κρινει τον καθενα ως καρδιογνωστης που ειναι και οχι κατ'οψιν και επιφανειακα οπως συνηθως κρινουμε εμεις.
...
Eαν Αγαπητε Ionas, η πιστη μου ειναι τοσο αδυνατη και η κατα Θεον αγνοια με διαφεντευει τοσο πολυ, ωστε ενας σκανδαλοποιος Εκκλησιαστικος ανδρας, να ειναι ικανος να με συρει ως την κολαση, τοτε μαλλον αξιο και δικαιο ειναι αυτο για μενα για εσενα και για ολους μας.
θελω να πιστευω οτι δεν συμβαινει κατι τετοιο, αλλα ειναι υπερβολικος και αστηριχτος αυτος ο συλλογισμος σου.
Μπορει να δω τον Ιερεα να "πεφτει" αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κατεβασω και τα εικονισματα, και θα κοψω και τον εκκλησιασμο μου, και ολη την πνευματικη μου πορεια. Αυτα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις και δεν μας πρεπουν εαν θελουμε να λεγομαστε Ορθοδοξοι με αταλαντευτη πιστη και ελπιδα στον Ανασταντα Κυριο.
Ποση ρηχοτητα και δειλια πρεπει να μας διακρινει για να αντιδρουμε ετσι σε καθε πτωση Ιερεων; Toτε να κατεβασουμε καποιο απο τα 9 ταγματα των αυλων ουρανιων ασωματων δυναμεων να μας διακονει ιερατικα..
Εγω ταπεινα θεωρω οτι ο καθενας δικαιωνεται για το εργο την πιστη και τις πραξεις του, δεν εχουμε εδω στην ορθοδοξια την συλλογικη ευθυνη αλλα προσωπικο αγωνα και προσωπικη-οντολογικη δικαιωση απο τον μονο Κριτη τον Κυριο της Δοξης.
Ας μην του αφαιρουμε το απολυτο δικαιωμα που Εχει να κρινει τον καθενα ως καρδιογνωστης που ειναι και οχι κατ'οψιν και επιφανειακα οπως συνηθως κρινουμε εμεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
ΤΟΤΕ ΧΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
ΤΟΤΕ ΧΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΑΙ
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ
ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΟΘΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ
ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΟΘΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.......
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ??????????????
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ??????????????
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΜΕΝΟΙ
ΥΠΑΡΧΗ ΘΕΟΣ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΗ ΣΧΕΔΙΟ
ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ
ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
ΥΠΑΡΧΗ ΘΕΟΣ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΗ ΣΧΕΔΙΟ
ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ
ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ειρήνη παιδιά, ειρήνη.
Ουδείς αναμάρτητος και όλοι μπορούν να σωθούν.
Ουδείς αναμάρτητος και όλοι μπορούν να σωθούν.
Αγαπητικά τα λόγια σας Θεοδώρα και Αντώνιε όμως ο Διονύσης με μεγάλο πείσμα επιμένει βγάζοντας λάθος και το Χριστό που είπε:"αλίμονο σε αυτόν που θα σκανδαλίσει έναν των μικρών τούτων, συνέφερε αυτόν να δέσει μυλόπετρα στο λαιμό του και να πέσει στη θάλασσα...". Α ν ο Χριστός μιλάει έτσι για τον σκανδαλοποιό, Διονύση, εμείς τι μπορούμε να πούμε???
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
((ΤΟΝ ΔΙΝΙΣΙ ΚΕ ΑΝ ΤΟ ΠΛΕΝΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ))
ΑΣΤΟΝ ΗΣΙΧΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΕΔΕΡΦΕ........
ΕΔΩ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟ....
ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΑΣ ((ΓΡΑΦΑΣ ΜΟΥ ))
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ???????????????????
ΞΕΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ ΓΕΡΩΝΤΑΣ......
ΑΠΛΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟ
((ΤΟΝ ΔΙΝΙΣΙ ΚΕ ΑΝ ΤΟ ΠΛΕΝΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ))
ΑΣΤΟΝ ΗΣΙΧΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΕΔΕΡΦΕ........
ΕΔΩ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟ....
ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΑΣ ((ΓΡΑΦΑΣ ΜΟΥ ))
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ???????????????????
ΞΕΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ ΓΕΡΩΝΤΑΣ......
ΑΠΛΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟ
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΔΥΟΝΙΣΙΣ
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΙΣΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΙΡΕ
ΕΔΩ Ο ΚΑΚΟΣ
Ο ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ