Σταυρός και Θεοφάνεια
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
Σταυρός και Θεοφάνεια
Γιατι βλεπουμε μονο ανδρες να πεφτουν στη θαλασσα να πιασουν το σταυρο την ημερα των Θεοφανειων? τι συμβολιζει το γεγονος αυτο? και γιατι πεφτουν μονο ανδρες κι οχι γυναικες?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
- Έμπειρος Αποστολέας
Re: σταυρος και θεοφανεια
Δεν πέφτουν μόνο άνδρες.Στο Ναύπλιο ,όπως και αλλού πιστεύω, πέφτουν και γυναίκες.
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έχει ξεκάθαρο συμβολισμό.
Πέρα από την ευλογία που παίρνουν όλοι οι κολυμβητές δεν γνωρίζω κάτι άλλο.
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έχει ξεκάθαρο συμβολισμό.
Πέρα από την ευλογία που παίρνουν όλοι οι κολυμβητές δεν γνωρίζω κάτι άλλο.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ "Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ"..ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ.ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ .
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ .
ο Χριστός σώζει....
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Στα αναλόγια δεν μπορεί κανονικά πλην γυναικείων Μονών να υπάρχει γυναίκα ψάλτρια. Ο Ιεροψάλτης κανονικά οφείλει να έχει βαθμό χειροθεσίας / ρασοευχή. Δεν είναι θέμα συνήθειας αν και βέβαια όλα αυτά σιγά -σιγά γίνονται ψηλά γράμματα.
Οι γυναίκες απο παλαιά δεν επιτρέπονταν ουσιαστικά να βουτήξουν σε δημόσια θέα. Πώς ; Με φούστα, με διαγραφή εσωτερικών σημείων λόγω ύγρανσης και με τί δυνατότητες και σε κοινωνίες που μέχρι πρότινος απαγόρευαν τα μικτά μπάνια; Και αν παρελπίδα έπιανε γυναίκα το σταυρό, με το μαγιό θα πήγαινε μπροστά στον άνδρα ιερέα; Δεν ξέρω κιόλας αλλά κάτι τέτοιο φαντάζομαι.
Οι γυναίκες απο παλαιά δεν επιτρέπονταν ουσιαστικά να βουτήξουν σε δημόσια θέα. Πώς ; Με φούστα, με διαγραφή εσωτερικών σημείων λόγω ύγρανσης και με τί δυνατότητες και σε κοινωνίες που μέχρι πρότινος απαγόρευαν τα μικτά μπάνια; Και αν παρελπίδα έπιανε γυναίκα το σταυρό, με το μαγιό θα πήγαινε μπροστά στον άνδρα ιερέα; Δεν ξέρω κιόλας αλλά κάτι τέτοιο φαντάζομαι.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ε, δείτε και τη "Μανταλένα". Σίγουρα θα τη βάλουν, μέρες που είναι....
Και μετά δοκιμάστε να βγείτε από μια πισίνα φορώντας ένα μακό μπλουζάκι. Και μετά πείτε μου πώς βγήκε αυτή, με όλη τη φουστάνα!!!!
Και μετά δοκιμάστε να βγείτε από μια πισίνα φορώντας ένα μακό μπλουζάκι. Και μετά πείτε μου πώς βγήκε αυτή, με όλη τη φουστάνα!!!!
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
[quote="Teri"]Ε, δείτε και τη "Μανταλένα". Σίγουρα θα τη βάλουν, μέρες που είναι....
κι εγω δεν εννοουσα να πεφτουν με μαγιω οι γυναικες,προς Θεου!!!!
κι εγω δεν εννοουσα να πεφτουν με μαγιω οι γυναικες,προς Θεου!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».