Σταυρός και Θεοφάνεια

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σταυρός και Θεοφάνεια

Δημοσίευση από eleimon »

Γιατι βλεπουμε μονο ανδρες να πεφτουν στη θαλασσα να πιασουν το σταυρο την ημερα των Θεοφανειων? τι συμβολιζει το γεγονος αυτο? και γιατι πεφτουν μονο ανδρες κι οχι γυναικες?
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: σταυρος και θεοφανεια

Δημοσίευση από spirosn »

Δεν πέφτουν μόνο άνδρες.Στο Ναύπλιο ,όπως και αλλού πιστεύω, πέφτουν και γυναίκες.
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έχει ξεκάθαρο συμβολισμό.
Πέρα από την ευλογία που παίρνουν όλοι οι κολυμβητές δεν γνωρίζω κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ "Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ"..ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ.ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ .
ο Χριστός σώζει....
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Στα αναλόγια δεν μπορεί κανονικά πλην γυναικείων Μονών να υπάρχει γυναίκα ψάλτρια. Ο Ιεροψάλτης κανονικά οφείλει να έχει βαθμό χειροθεσίας / ρασοευχή. Δεν είναι θέμα συνήθειας αν και βέβαια όλα αυτά σιγά -σιγά γίνονται ψηλά γράμματα.

Οι γυναίκες απο παλαιά δεν επιτρέπονταν ουσιαστικά να βουτήξουν σε δημόσια θέα. Πώς ; Με φούστα, με διαγραφή εσωτερικών σημείων λόγω ύγρανσης και με τί δυνατότητες και σε κοινωνίες που μέχρι πρότινος απαγόρευαν τα μικτά μπάνια; Και αν παρελπίδα έπιανε γυναίκα το σταυρό, με το μαγιό θα πήγαινε μπροστά στον άνδρα ιερέα; Δεν ξέρω κιόλας αλλά κάτι τέτοιο φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Ε, δείτε και τη "Μανταλένα". Σίγουρα θα τη βάλουν, μέρες που είναι....

Και μετά δοκιμάστε να βγείτε από μια πισίνα φορώντας ένα μακό μπλουζάκι. Και μετά πείτε μου πώς βγήκε αυτή, με όλη τη φουστάνα!!!!

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

[quote="Teri"]Ε, δείτε και τη "Μανταλένα". Σίγουρα θα τη βάλουν, μέρες που είναι....

Και μετά δοκιμάστε να βγείτε από μια πισίνα φορώντας ένα μακό μπλουζάκι. Και μετά πείτε μου πώς βγήκε αυτή, με όλη τη φουστάνα!!!!

:24 :24 :24 :24 :24 :24 :24 :24 :24 κι εγω δεν εννοουσα να πεφτουν με μαγιω οι γυναικες,προς Θεου!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”