Ο ΘΕΟΣ θα πάρει σκούπα

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο ΘΕΟΣ θα πάρει σκούπα

Δημοσίευση από eleimon »

Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύ¬τερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προ¬σοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζωνται οι άνθρω¬ποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσό¬τερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει. Δεν θα πάει πολύ αύτη ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο "Αγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβή¬ρων κανένας μοναχός. Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανά¬σταση. Ερχόταν στο Μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά που άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε. Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ό καημένος σκούπιζε και έλεγε: «Παναγία μου, τί θα γίνει μ' αυτήν την κατάσταση;». Μια φορά πού προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μια γυ¬ναίκα - ήταν ή Παναγία - πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε. Του παίρνει την σκούπα από το χέρι και του λέει: «Εσύ δεν ξέρεις να σκουπίζεις καλά• εγώ θα σκουπίσω». Και άρχισε να σκουπίζει. "Υστερα εξαφανί¬σθηκε μέσα στο Ιερό. Σέ τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι! Τους έδιωξε ή Παναγία.
Ό Θεός ό,τι δεν είναι σωστό θα το πετάξει πέρα, όπως το μάτι πετάει το σκουπιδάκι. Δουλεύει ό διάβολος, αλλά δουλεύει και ό Θεός και αξιοποιεί το κακό, ώστε να πρό¬κυψη από αυτό καλό, Σπάζουν λ.χ. τα πλακάκια και ό Θεός τα παίρνει και φτιάχνει ωραίο μωσαϊκό. Γι' αυτό μη στενοχωρήσθε καθόλου, διότι πάνω από όλα καί από όλους είναι ό Θεός, πού κυβερνά τα πάντα
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ο ΘΕΟΣ θα παρει σκουπα

Δημοσίευση από eleimon »

Ο Μωυσής Κογλανίδης διηγήθηκε ότι ένας Τούρ­κος από το χωριό Άχγιαβουδες είχε ληστέψει την Εκκλησία καί, έκτος από τα άλλα Ιερά Σκεύη πού πήρε, είχε ξεγυμνώσει ακόμη και τα ασήμια από τα εξώφυλλα, των Ευαγγελίων και μετά τα πέταξε κάτω. Τα Φάρασα της Μ.Ασίας είχαν άναστατωθή. "Οταν είδαν και τα Ευαγγέλια πεταγμένα, μου έλεγε ό Πρό­εδρος, όλοι προσπαθούσαν να βρουν τον άσεβη αυτόν Τούρκο. Ό Πατήρ Αρσένιος όμως δεν αγωνιούσε καθόλου καί είπε στους άλλους να μην ανησυχούν, διότι θα έρθη μόνος του ό ληστής καί θα σβαρνίζη τα πόδια του. Μετά από λίγες ημέρες φέρνουν τον ληστή στον Χατζεφεντη να τον διά­βαση να θεραπευθή, διότι, εκτός πού είχε δαιμονισθή, έπαθε καί παράλυση από την μέση καί κάτω καί τα πόδια του τα σβάρνιζε. Είχαν επιστρέψει δε καί τα Ιερά Σκεύη πού είχε κλέψει καί στο εξής ούτε μπορούσε πια να κλέψη.
Ό Πατήρ Αρσένιος όμως τότε δεν τον θερά­πευσε, αλλά τον άφησε ένα διάστημα, όπως ήταν, για να παραδειγματισθούν οι Τούρκοι καί να σέβωνται τις Εκκλησίες μας. Πράγματι, είχαν τρομοκρατηθή γύρω όλοι οί Τούρκοι. Φεύγοντας δε με την Ανταλλαγή, θυμάται ό Βασίλειος Καρόπουλος ότι, όταν ό Πατήρ Αρσένιος περνούσε από τις Άχγιαβουόες, τότε τον διάβασε τον ληστή αυτόν και τον θεράπευσε από το δαιμόνιο καί την παράλυση.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”