Συγνώμη που είναι λίγο τρβηγμένο αλλά εσείς θα μου πείται στο τέλος αν άξηζε τον κόπο.¨Εχω παρακολουθήσει αρκετά κηρύγματα ¨η πάλι έχω ακούσει πολλές κασέτες, μα πουθενά ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι να το προσεγγίζει. Την αλήθεια σε βάθος την έμαθα από μελέτη και ένιωσα μια απέραντη ικανοποίηση που με την βοήθεια και μόνο του Θεού ικανοποιήθηκε η προσπάθεια μου. ¨ολα τα στοιχεία είναι παρμένα από την Αγία Γραφή παλαιά και Νέα. Με πήρε τρεις νύχτες μελέτης για να βρώ αυτή την ιστορική αλήθεια. Και λέμε...Στο κατά Λουκά Ά-5,8,9,. Κατά τας ημέρας Ηρώδου του βασιλέως Ιεράτεβεν Ζαχρίας έχων γυναίκα την Ελισάβετ. Έλαχε εις τον Ζαχαρία να θυσιάσει εις τον Ναόν κατά την γιορτή. Αυτή η γιορτή είναι η γιορτή του Εξιλασμού και γίνεται κατά το Λεύιτικό κεφάλαιο-ΙΣΤ-29,30. Θα είναι δε τούτη η τελετή του Εξιλασμού, νόμος αιώνιος δια σας κατά τον 7ον μήνα του έτους, την δεκάτην του μηνός Τισρί=Σεπτεμβρίου, ταπεονώσατε τας ψυχάς σας Η γιορτή αυτή κρατάει επτά ημέρες, και ο Ζαχρίας έπρεπε να παραμείνει μέχρι το τέλος της γιορτής. Αμέσως άρχιζε η γιορτή της Σκηπηγίας που κρατούσε και αυτή άλλες επτά ημέρες. Στις δέκα του μηνός άρχιζε η γιορτή του Εξιλασμού και επτά ημέρς που διαρκούσε ίσον 17-του μηνός. Στην συνέχει άρχιζε η γιορτή της Σκηνοπηγίας που διαρκούσε άλλες επτά ημέρες. Τελείωνε δηλαδή στις 24-του μηνός. Μετά το τέλος της γιορτής όλοι πηγαιναν στα σπίτια τους, οπότε στις-24-προς 25-τουμηνός Σεπτεμβρίου, ο Ζαχαρίας εκοιμήθη με την γυναίκα του, την Ελισάβετ και μένει έγκυος στον Ινάννη το Βαπτιστή. Ο Ιωάννης με τον Χριστό έχουν έξι μήνες διαφορά-25 Σεπτεμβρίου συν έξι μήνες φθάνουμε στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου..25 Μαρτίου συν εννέα μήνες κύηση της Θεοτόκου, φθάνουμε στις 25 Δεκεμβρίου, γέννηση του Χριστού. 24 Σεπτεμβρίου σύλληψη του Ιωάννου, συν εννέα μήνες κύηση Ελισάβετ γιορτάζουμε το γενέθλιον του Προδρόμου...Στο βιβλίο Διαταγές Αποστόλων το οποίο γράφτηκε κατόπιν εντολής Πέτρου και Παύλου από τον Κλήμεντα και έχει επικυρωθεί από την έκτη Οικουμενική Σύνοδο κανών 2-αναφέρεται! Τις ημέρες των εορτών να φυλάγεται και πρώτη την γιορτή της Γεννήσεως, η οποία τελείται στις 25 του ενάτου μήνα. Ναι καλά το ακούσατε λίγη υπομονή. ¨Ομως ας δουμε τι συμβαίνει. Το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι γνωστό από το 45-π.Χ.και όμως οι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες, όσες φορές χρειάστηκε να αναφέρουν μήνα, ποτέ δεν χρησιμοποιούν το Ιουλιανό αλλά το Συριομακεδονικό. ¨ετσι, λοιπόν, ως πρώτο μήνα, χρησιμοποιούν τον Ξανθικό που αντιστοιχεί με τοω δικό μας Απρίλιο. Σύμφωνα με το Συριομακεδινικό ημερολόγιο οι μήνες έχουν ως εξής....Ξανθικός=Απρίλιος-Αρτεμίσιος=Μάϊος-Δύσιος=Ιούνιος-Πανέμος=Ιούλιο;-Λώος=Αύγουστος-Γορπιαίος=Σεπτέμβριος-Υπερβεταίος=Οκτώβριος-Δίος==Νοέμβριος-Απελαίος=Δεκέμβριος- Αυτός ο Απελαίοςίναι ο ένατος, που αντιστοιχεί με το δικό μας Δεκέμβριο, αν υποθέσουμε ότι ο Ξανθικός είναι ο πρώτος μήνας. το 326 καθιερούτε η γιορτή στη Δύση και το 376 στη Ανατολή. Από παράδοση έχουμε ότι η 25-Δεκεμβρίου που είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο, μικρότερη ημέρα, αντικαταστάθει από τον ¨Ηλιο της δικαιοσύνης. Δηηλαδή τον Χριστό
Αυτά από εμένα με αγάπη Χριστού ο Χάρρης από το
SYDNEY-AUSTRALIA Ευχαριστώ για την υπομονή σας, αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο
Ακριβής ημερομηνία Γεννήσεως Χριστού
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Re: ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΙΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Νομίζεις .....Harrys1934 έγραψε: Ευχαριστώ για την υπομονή σας, αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο
Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος έχει ειδικό κεφάλαιο για την ημέρα γέννησης Του Χριστού που αποδυκνείει ότι όντως γιορτάζουμε τη σωστή μέρα
Re: ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΙΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Αυτό πρώτη φορά το ακούω! Νόμιζα ότι συμφωνούν όλοι στο ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου (ακόμα και οι θεολόγοι). Υπάρχει κάπου στο internet το κείμενο αυτό του Αγίου Χρυσοστομου να το διαβάσουμε;lovethink έγραψε:Νομίζεις .....Harrys1934 έγραψε: Ευχαριστώ για την υπομονή σας, αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο
Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος έχει ειδικό κεφάλαιο για την ημέρα γέννησης Του Χριστού που αποδυκνείει ότι όντως γιορτάζουμε τη σωστή μέρα
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Όταν έθεσα το ερώτημα αυτό στον Πνευματικό μου, μου είπε
"τι σημασία έχει η ακριβής ημερομηνία γεννήσεώς του κι αν ήταν 33 χρονών όταν θανατώθηκε ή 40. Σε τι θα αλλάξει την Πίστη μας αν το εντοπίσουμε?
Πιστεύω πως είχε δίκιο γιατί η ζωή του Ιησού δεν είναι βιογραφία αλλά αποκάλυψη της Αλήθειας και ανανέωση της Διαθήκης μας με τον Θεό.
Η αναζήτηση των διαφόρων ημερομηνιών γίνεται απ’ αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξή του και συνεπώς και την διπλή υπόστασή του ως Θεάνθρωπος, χωρίς να υπονοώ κάτι για τους συζητητές, οι οποίοι καλόπιστα έθεσαν το θέμα.
"τι σημασία έχει η ακριβής ημερομηνία γεννήσεώς του κι αν ήταν 33 χρονών όταν θανατώθηκε ή 40. Σε τι θα αλλάξει την Πίστη μας αν το εντοπίσουμε?
Πιστεύω πως είχε δίκιο γιατί η ζωή του Ιησού δεν είναι βιογραφία αλλά αποκάλυψη της Αλήθειας και ανανέωση της Διαθήκης μας με τον Θεό.
Η αναζήτηση των διαφόρων ημερομηνιών γίνεται απ’ αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξή του και συνεπώς και την διπλή υπόστασή του ως Θεάνθρωπος, χωρίς να υπονοώ κάτι για τους συζητητές, οι οποίοι καλόπιστα έθεσαν το θέμα.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΙΟς ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;
123 έγραψε:Όταν έθεσα το ερώτημα αυτό στον Πνευματικό μου, μου είπε
Έχουμε την συνήθεια να λέμε ο πνευματικός μου ¨η μας; Η αμφηβολία είναι./ Μίπως το σωστό ε.ιναι ο εξομολογος μου και όχι ο πνευματικός; Πνευματικός ως παράδειγμα θα λέγαμε έναν π. Παϊσιος Ή πορφύριος που σου έλεγαν στην εξομολόγηση αυτά που κοίταγες να κρίψεις. Πριν ένα χρόνο είρθε στο Άγιο Όρος κάποιος από εμάς να απολαύσει τα ωραία του. Επί τη ευκαιρία έκανε και την εξομολόγηση σε κάποιον μοναχό(Α) Εγώ μου λέει του είπα το όνομα μου και εκείνος μου είπε την ζωή μου ολόκληρη. Να γιατί λέω μίπως λέγεται εξομολόγος γιατί αν είχε την ικανότητα και την χάρη του Αγίου πνεύματος θα μας συμβούλεβαν σωστά ενώ τώρα σε συμβουλεύουν όπως ένας πολύ λογικός άνθρωπος, που αυτήν την λογική την έχουν και οι γωνείς σου. ¨Αμα δεν κάνει διαφορά για την χρονολογία αν είναι έτσι ¨η αλιώς τότε θα πρέπει να μην κάνουν τους προφέσορες μερικοί θεολόγοι και το θίγουν μόνοι τους το θέμα.
Αυτό είταν που με έκανε να ψάξω να βρώ μόνος μου την αληθηνή ημερομηνία. Και από τα στηχεία που έθεσα στα γραπτά μου είναι δύσκολο κάποιος να το ανατρέψει γιατί έχει από πολλά χέρια της θεολογίας και κάνένας δεν μπόρεσε να το κουνίσει ...Στο πη΄δάλιο ο Δινύσιος Μικρός αυτό είναι το όνμα του ασχολήθηκε για το ζήτημα και βρήκε ότι στην πραγματική ημερομηνία γεννίσεως ήμαστε κάπου 4-χρονια πίσω. δηλαδή ενώ έχουμε 2.006 η πραγματική είναι 2010 ¨Οποιος κάτι ξέρει ας μας πει Γιάσας