Ερμηνεία για τα ιερά σκεύη

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ερμηνεία για τα ιερά σκεύη

Δημοσίευση από dora gian »

Το ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ συμβολιζει το το αγγειο του παθους μεσα στο ποιο εβαλαν ξυδι και χολη και εποτησαν τον ΧΡΙΣΤΟ . Η παραδοση λεγει οτι ευαγγελιστης ΙΩΑΝΝΗΣ συνελεξε το αιμα του ΙΗΣΟΥ οταν τον τρυπησςν οι ρωμαιοι.
ΑΓΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ εικονιζει τον ουρανο .
ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ εικονιζει τα αστερια και ειδικιτερα εκεινι το αστερι ,που οδηγησε τους τους τρεις ΜΑΓΟΥΣ στη βηθξεεμ.
ΑΓΙΑ ΛΟΝΧΗ με αυτη οι ιερεις κανουντη συμβιξικη κινηση που εκανε ο σρατιωτης πανω στο σωμα του ΚΥΡΙΟΥ.
ΑΓΙΑ ΛΑΒΙΔΑ εικονιζει το χερι του ΣΕΡΑΦΡΕΙΜ απο την ταξη των αγγελων που κρατησε ενα πυρωμενο καρβουνο και το αγγκουμπισε στα χειλη του ΠΡΟΦΗΥΗ ΗΣΑΙΑ .
ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΥΜΑΤΑ εικονιζουν το στερεωμα του ουρανου η, η τα σπαργανα του θειου βρεφους ,η τη σινδονη και τα σαβανα του ταφου.
Ο ΟΡΘΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ διαιρειται σε 3 μερη. ΝΑΡΘΗΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑΟ ΑΓΙΟ ΒΗΜΑ.
ΣΤΟ ΝΑΡΘΗΚΑ ητα η θεση των ΚΑΤΗΧΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΥΩΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΩΝ αυτοι δηλ που τελουσαν αυστηρο κανονα. Η εκκλησια ηταν αυστηρ
η τους πρωτους αιωνες ακομα και στους βασιλεις.
απο το βιβλιο του πατηρ ΣΤΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Ερώτηση

Δημοσίευση από giorgospet »

Συνομιλώντας με έναν φίλο μου θεολόγο και πολύ πιστό Χριστιανό, μου είχε πει το εξής για τη Θεία κοινωνία. Αν ο Ιερέας δεν την καταναλώσει και την αφήσει μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο τότε εμφανίζονται 3 σκουλήκια, την καταναλώνουν και μετά πεθαίνουν. Το γνωρίζει κάποιος αυτό μυστήριο;
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ

Δημοσίευση από pepiixthis »

Ήταν Ιερέας και το είδε? καλύτερα να στο πεί ένας Ιερέας , να τον ρωτήσεις ο ίδιος αλλά κάντην την ερώτηση από απόσταση καλύτερα :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :24
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Ερώτηση

Δημοσίευση από gol »

giorgospet έγραψε:Συνομιλώντας με έναν φίλο μου θεολόγο και πολύ πιστό Χριστιανό, μου είχε πει το εξής για τη Θεία κοινωνία. Αν ο Ιερέας δεν την καταναλώσει και την αφήσει μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο τότε εμφανίζονται 3 σκουλήκια, την καταναλώνουν και μετά πεθαίνουν. Το γνωρίζει κάποιος αυτό μυστήριο;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ (ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ)
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ, ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑΣ,ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΡΚΑ(ΚΡΕΑΣ).
ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Απο το ιδιο βιβλιο διαβαστε την ακολουθη ιστορια. Σενα χωριο ενας ιερεας τεελουσε τη λειτουργια , οτανεφτασε στο "Τας θυρας,τας θυρας ,εν σοφια προσκομεν ,επεσε απο το ταβανι που ηταν χαμηξο μια ΣΑΥΡΑ ....... και που επεσε? μεσα στο ΑΓΙΟ ποτηριο , Η ΣΑΥΡΑ πνιγηκε . Αταραχος ο ιερεας συνεχισε σαν να μην συμβαινει τιποτα !!!.
Κοινωνισε αυτος ,κοινωνισε και κανα 2 3 χριστιανους , κατελυσε τη θεια κοινωνοια ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ τη σαυρα !!!!!!!
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

Λογικό και εμεις το ίδιο πρέπει να κάνουμε άμ πέσει κάτω
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”