Ενδυμασία

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ενδυμασία

Δημοσίευση από ψυχουλα »

καλό είναι να μην αναφερόμαστε στο ντύσιμο των γυναικών μόνο γιατί υπάρχει και το γδύσιμο καλογυμνασμένων μποντιμπιλντεραδων που επιδεικνύονται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τοπλες και με κολλητα σορτσακια! :smile: :smile: :smile:

πάντως ότι πιστεύω ότι αντί να ασχολούμαστε με το τι φορανε και δε φορανε οι άλλοι με κίνδυνο να πέσουμε στην αμαρτία της κατάκρισης καλύτερα είναι να ασχολούμαστε με το πόσο ευάλωτοι είμαστε εμείς και αν είμαστε για ποιο λογο και να κοιταξουμε πως θα αποκτήσουμε απάθεια. μήπως αφηνόμαστε εμείς οι ίδιοι να παρασυρόμαστε σε σκέψεις και το τόσο το κάνουμε άλλο τόσο; μήπως αυτή η ευσυγκινησία μας στη θέα ενός πρόστυχου θεάματος (γιατί υπάρχει και αθώο γυμνό) δείχνει ότι εμείς οι ίδιοι δεν εχουμε φτάσει στο σημείο να σιχαθούμε και να μισήσουμε την προστυχιά ώστε να είμαστε απαθείς στην παρουσία της;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Συνταξιδιώτης έγραψε:`Ωρες ώρες σκέφτομαι ότι αφού είμαι χριστιανός γιατί δε σωπαίνω;Γιατί δεν κοιτάζω την προσωπική μου ζωή και ασχολούμαι με τους άλλους εδώ στις συζητήσεις.Γιατί δε φροντίζω να περάσω εγώ καλά και άσε τους άλλους να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.
αν αυτά που σε στεναχορούν ειναι από τον Θεό.....;;;;;;
πχ γιατι οι Χριστιανοι να σωπαινουν........αυτά που για τον ένα αδερφο ειναι βιταμίνες για τον αλλον ειναι η μπορει να είναι δηλητιριο.......
ακομα πιος σου είπαι οτι δεν είσαι για όλους εμας πολύτιμος;;;;;;
δεν νομιζω οτι πρεπει να είμαστε μονοι μας....εχουμε ο ενας τον αλλο αδερφο
να ο αδερφος μου να η παριγορια μου.
ωρες ωρες ολοι σκεφτομαστε...............
:8 :8 :8
δεχον την αγαπη μου την ατελη αγαπη μου
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Συνταξιδιώτης »

Αγαπητό μέλος plagiaskepsi δέχομαι την αγάπη σου και ανταποδίδω όχι μόνο σε σένα αλλά και σε όλα τα μέλη που συμμετέχουν στις συζητήσεις εδώ στην παρούσα ιστοσελίδα.Απλά θέλησα να θίξω και αυτό το θέμα όχι για να επιβάλλω τη γνώμη μου,αλλά για να διαβάσουμε και άλλες σκέψεις άλλων μελών.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

και πολύ καλά έκανες :8
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Συνταξιδιώτης έγραψε:Η ενδυμασία των γυναικών στη σημερινή κονωνία είναι προκλητική,ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.Μπαίνει κάποιος στο λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του και μέχρι να φτάσει έχουν εντυπωθεί στο νου του πολλές προκλητικές εικόνες. Υπάρχουν κορίτσια που έχουν ευπρεπή ενδυμασία αλλά υπάρχουν καιέγγαμες ακόμη με προκλητικό ντύσιμο.Βέβαια στις προσωπικές επιλογές κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει.
Ακριβώς. Το πως θα ντύνεται ο καθένας είναι δική του / της επιλογή.
Ούτε βέβαια θα επιβάλλουμε συγκεκριμένη ενδυμασία στις γυναίκες που κυκλοφορούν με λεωφορείο
Και σαφώς και θα πάμε στην εργασία μας με το λεωφορείο ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Και ο πειρασμός θα είναι πάντα εκεί.
Και λοιπόν; Τι έγινε και αν είναι εκεί ο πειρασμός;
Ψάχνουμε να βρούμε πνευματική πορεία χωρίς πειρασμούς;
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε και πρόκειται να υπάρξει.
Συνταξιδιώτης έγραψε:Ομως όταν αναζητούμε τις διάφορες αιτίες διαζυγίων ας βάλουμε κατά τη γνώμη μου και αυτή μέσα..
Πονεμένη ιστορία. Η ελευθεριότητα σαφώς έχει συμβάλλει κατά πολύ στην αύξηση των διαζυγίων.
Αλλά υπάρχουν και διαζύγια που δεν σχετίζονται αναγκαστικά με την εμφάνιση των γυναικών ή των αντρών.
Συνταξιδιώτης έγραψε:Ας μην αμελούμε και το γεγονός ότι παλαιότερα υπήρχαν περισσότεροι μοναχοί στα μοναστήρια ενώ τώρα είναι πολύ λιγότεροι.
Αυτό δεν νομίζω πως λέει και κάτι σε σχέση με το ντύσιμο των γυναικών.
Κατά την γνώμη μου τουλάχιστον δεν έχει σχέση.
Συνταξιδιώτης έγραψε:Ο άνθρωπος πλέον θεωρεί τη μοναστική ζωή υποδεέστερη της κοσμικής
Αδικαιολόγητα;
Προσωπική μου άποψη είναι πως εν πολλοίς είναι δικαιολογημένη αυτή η θεώρηση.
Ειδικά απ τους εντελώς εκτός της πίστεως η ζωή πολλών μοναχών σήμερα προκαλεί.
Όταν πολλοί μοναχοί ζούν όπως οι λαϊκοί δεν είναι λογικό να γίνονται αιτία απαξίωσης του μοναχισμού;
Συνταξιδιώτης έγραψε:Διότι άλλες σκέψεις θα κάνεις όταν βλέπεις εικόνες της φύσης και άλλες σκέψεις όταν βλέπεις μπροστά σου μια γυναίκα προκλητικά ντυμένη
Προσωπικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι αυτό. Μάλλον διαφωνώ.
Περιγράφονται στο Γεροντικό, στο Λειμωνάριον και αλλαχού περιπτώσεις που εμφανίζονταν
ολόγυμνες γυναίκες σε ασκητές που ήταν χαμένοι μέσα στην έρημο για να τους ρίξουν στην αμαρτία.
Απ τον πειρασμό που ονομάζεται «γυναίκα» δεν γίνεται να ξεφύγει κάποιος όπου και αν κρυφτεί.
«Όπου ο χριστιανός και να κρυφτεί η γυναίκα θα τον βρεί»
(κατά το «που ο φονιάς και να κρυφτεί ο Steve Mc Garet θα τον βρεί»)
Συνταξιδιώτης έγραψε:Πρέπει να πιστεύουμε στο Θεό σύμφωνα με τις παραδοσιακές ορθόδοξες κατευθύνσεις διότι ο εκσυγχρονισμός της θρησκείας (όταν συζούν τα ζευγάρια πριν το γάμο,όταν μιλάμε ελεύθερα για τη σαρκική αμαρτία τη στιγμή που οι πατέρες την έχουν κατατάξει σε θανάσιμο αμάρτημα,όταν οι τηλεοπτικές σειρές απομυθοποιούν τη μοιχεία και τη θεωρούν πλέον ως κάτι φυσιολογικό),είναι κάτι το επικίνδυνο.
Έτσι είναι αυτό.
Ο πειρασμός μας γυροφέρνει κάθε στιγμή.
Και νομίζω πάντα γυρόφερνε κάθε άνθρωπο που έπαιρνε σοβαρά την πνευματική του πορεία.
Συνταξιδιώτης έγραψε:Και εν τέλει καταλαβαίνουμε από αυτά τα αρνητικά φαινόμενα προς τα που βαδίζουμε αν δεν πορευόμαστε με ορθόδοξο πατερικό πνεύμα.
Ο καθένας μας δεν βαδίζει εκεί που επέλεξε να βαδίσει;
Συνολική πορεία προς τον Θεό η ανθρωπότητα δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία.
Η προς τον Θεό έφεσις της ψυχής και της καρδιάς δεν ενδιέφερε ποτέ στην ιστορία
μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού καμμιάς χώρας.
Ήταν πάντα επιλογή λίγων.
Έτσι και σήμερα.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

plagiaskepsi έγραψε:και πολύ καλά έκανες :8
Αντώνη τι έχεις πάθει και γράφεις νορμάλ;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Επίσης άλλο το πρόστυχο άλλο το προκλητικό άλλο το κακόγουστο άλλο το όμορφο άλλο το σεμνό άλλο το υπερβολικό άλλο το απ'έξω πρόβατο κι από μέσα λύκος

"Κάποτε ο π. Πορφύριος περπατούσε στην Αθήνα μαζί με κάποια πνευματικοπαίδια του. Περνάει μια κοπέλα με σούπερ-μίνι. Ο π. Πορφύριος γυρνάει στα παιδιά του και τα ρωτάει:
-Την κατακρίνετε αυτήν;
Τα παιδιά, επειδή ήξεραν τις αντιλήψεις του γέροντα, απάντησαν:
-Όχι.
-Καλά κάνετε, λέει ο γέροντας. Η κοπέλα αυτή που βλέπετε, έχει δύναμη ψυχής, γι'αυτό και της αρέσει να προκαλεί. Όταν γνωρίσει τον Χριστό, θα δείτε πώς αυτή η δύναμη θα μεταμορφωθεί σε αγάπη για τον Θεό."

Ας σκεφτόμαστε λοιπόν θετικά κι εμείς και ας μην στεκόμαστε στην εξωτερική εμφάνιση
Καλή Σαρακοστή
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:
plagiaskepsi έγραψε:και πολύ καλά έκανες :8
Αντώνη τι έχεις πάθει και γράφεις νορμάλ;
ευλογημενος Κύριος ο Θεός ήμων...με ταπείνωσε με τον τροπό που αυτός ξέρει
δόξα τω θεω
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

να έπαθα αυτό, που λεεί ο λοβεθινκ με την κοπελά
για σου αδερφέ μου λοβε θινκ
με πρόλαβές
δόξα τω θεω
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Συνταξιδιώτης »

Yπήρξαν πολύ καλές απόψεις,αλλά υπήρχαν και ειρωνικά υποννούμενα σε ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις.Αν είναι να υποβαθμίζουμε ένα θέμα προβληματισμού τότε και εγώ :mrgreen: :28
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”